Önfejlesztés, ha nincs is rá időd

Szendrei Ádám régi cimborám, együtt nőttünk fel Szegeden, csak ő egy generációval később. 🙂

Elindított egy új vállalkozást, megkérdezte, lennék-e olyan jó fej, hogy írok róla én is, hogy még több emberhez eljusson. Lennék.

Ez itthon még újdonság, máshol már régebb óta ismert modell. A lényege, hogy helyetted elolvasnak havi néhány tucat bestseller könyvet, jellemzően az önfejlesztés, pénzügy, vezetés és egyéb témákban. A tucatnyi hájpolt könyvből sajnos csak néhány az, amit meg is érte elolvasni, mert a bestseller gyakran csak azt jelenti, hogy azoknak a könyveknek a legnagyobb a marketing költésük és nem azt, hogy azok lennének a legjobb könyvek.

Így miután elolvasták ezeket a könyveket, havi három darabot kijegyzetelnek és megosztják veled a lényegüket. Gyakran egy-egy könyv valódi mondanivalóját át lehet adni ötödannyi karakterben is, csak ha már valaki könyvet ír, jó bő lére ereszti a mondanivalót, hogy úgy érezze az olvasó, sok betűt kapott a pénzéért.

Ha pedig úgy érzed az összefoglaló után, hogy el akarod olvasni a teljes könyvet is, még mindig megteheted, de azt már csak angolul és magadnak megvásárolva a könyvet.

Ha még az összefoglalót sincs időd elolvasni, hanganyagként is megkapod a könyvet, hogy bármikor meg tudd hallgatni.

Ha belépsz a klubba, nem csak az aktuális, de az eddig megjelent könyvekhez is hozzáférsz a havi díjad fejében. Ugyanis a klubtagság havi díjas, de bármikor lemondható. (Viszont belépni csak két-három havonta lehet egy-egy hétig, állítólag így sokkal menőbb, én ehhez nem értek. Most éppen be tudsz lépni még egy hétig.)

Van még klubtalálkozó is gyakran, amire állítólag a tagság nagy része el is megy. (Helló, ismerkedni vágyók, mindig panaszkodtok, miért nincs blogtalálkozó. Hát tessék, ide most elmehettek.) Ott is mindenféle nagynevű előadók beszélnek fontos dolgokról.

Az ötlet nekem tetszik (bár nem próbáltam), de döntsd el magadnak, hogy számodra megéri-e.

De ennyi bevezető után következzen Ádám cikke, benne megtalálod a további tudnivalókat és a Tudástár elérhetőségét is. (Ha kérdésed van hozzá, tedd fel a hozzászólásokban, szerintem fog rá válaszolni itt is.)

Már többször volt róla szó itt a blogon, mennyire fontos a pénzügyeid szempontjából, hogy elegendő bevételed legyen. Ha jelenleg nem keresel annyit, hogy félre tudj tenni, akkor neked nem kérdés, hogy dolgoznod kell a bevételeid növelésén: érdemes tanulnod. Ha már most is jól keresel, akkor a tanulás segíthet, hogy kényelmesebben keresd meg ezt az összeget, vagy olyan munkát végezz, amiben nagyobb örömödet leled.

A tanulás egyik módja, ha elvégzel egy tanfolyamot, főiskolát, vagy egyetemet. Sok cégnél fontos a papír, és nem annyira fontos, mit is tudsz megvalósítani a gyakorlatban a tanultakból. Ezen felül egy egyetemi képzés is lehet színvonalas, persze ehhez a diáknak is bele kell tennie az erőfeszítést. Arra kár várni, hogy ha beülsz az iskolapadba, ott majd „megtanítanak” valamire. A tanulás nem egy passzív tevékenység.

Másik módja a tanulásnak az önfejlesztés: vagyis, amikor nem várod, hogy valaki majd jól megtanít olyan létfontosságú kérdésekre, mint a pénzügyeid kezelése, vagy az érzelmi intelligencia, hanem a kezedbe veszed a tantervedet. Elkezded fejleszteni önmagad olyan készségekben, amiket nem tanítanak az iskolában, viszont nagyban meghatározzák, mennyire leszel sikeres a munkádban, vagy a magánéletedben.

Érdekes, hogy sokan amikor probléma van a párkapcsolatukban, akkor hajlandóak elmenni tanácsadóhoz, vagy elolvasni egy-két könyvet a témában. Ugyanígy, ha valaki tudatosan akar gyermeket vállalni, akkor a kezébe vesz egy könyvet, miként is kellene nekilátni a feladatnak. Amikor viszont az anyagi helyzetünkről, vagy a karrierünkről, sikerességünkről van szó, akkor sokkal kevesebben igyekeznek fejleszteni magukat.

Pedig a siker, az élet bármely területén, így például a magasabb fizetés, vagy a jobb pénzkezelés területén is nagyban függ a tudásodtól, készségeidtől. Ezek a készségek pedig fejleszthetők. Az Amazonon rákeresve a „Self-Developement” kifejezésre több mint 50.000 könyvet kapunk találatként, így senki nem mondhatja, hogy nincs miből tanulnia.

Nem mellesleg a könyv az egyik legjobb ár / érték arányú tanulási eszköz, mert jóval több tudást kapsz kevesebb pénzért, mint egy pár órás tréningen, amikért gyakran irreális összegeket is elkérnek.

Sokakat visszatart azonban az ilyen önképzéstől, hogy kevés az idejük, vagy nem tudnak megfelelően angolul ahhoz, hogy ezeket a könyveket maradéktalanul megértsék.

Erre az igényre jött létre tavaly decemberben a Tudástár Klub, ami magyar nyelven készít tananyagokat a legjobb önfejlesztő könyvek alapján. Aki szeretné magát képezni pénzügyi, befektetési, üzleti, vezetési, vagy kommunikációs területen, annak alighanem hasznos lehet.

A lényege, hogy nem könyv rövidítéseket kapsz, hanem a legjobb best-seller könyvek tudását egy 30-40 perc alatt átolvasható tananyagként kapod kézhez. Sőt, a tananyagokat hang formában is megkapod, vagyis akár autóban, akár buszon utazva elintézheted az önfejlesztést. Heti egy könyv anyagát simán feldolgozhatod pusztán munkába menet közben.

Olyan könyvek is elérhetőek a Tudástár Klubban, mint például:

 • Találd meg a miérted – Simon Sinek
 • Érzelmi intelligencia 2.0 – Travis Bradberry
 • A boldogság haszna – Shawn Achor
 • Jóból kiváló – Jim Collins
 • Magas teljesítmény – Brandon Burchard
 • GRIT, a kitartás ereje – Angela Duckworth
 • Ingatlan bérbeadás – Brandon Turner
 • Aktív értékalapú befektetés – Vitaliy N. Katsenelson
 • Gondolkodásmód – Carol S. Dweck
 • A Kamatos kamat hatás – Darren Hardy
 • Coaching a magas teljesítményért – Sir John Whitmore

A teljes könyvlistát és a várható könyveket is megnézheted itt: Tudástár Klub.

Jelenleg 25 sikerkönyvből készült tananyag érhető el, és a klubtagok havi 3 könyvet kapnak meg ezeken felül. Ez azt jelenti, hogy ha csak annyit kitűzöl célként, hogy heti egy könyvet feldolgozol, akkor is egy év alatt 52 könyv tudásával leszel gazdagabb. Gondolj bele, az átlag ember egy élet alatt sem olvas ennyit.

De a Tudástár Klubhoz egyéb előnyöket is kapsz. Egyrészről folyamatosan kerülnek be magyar trénerek tréningjei, vagyis hasznos gondolatokat kaphatsz adott témákról 1-1,5 órában, videós tréningként. Amikért máshol több ezer, vagy tízezer forintot legombolnak rólad, azt itt ingyen megkapod. Például:

 • Weboldalkészítés
 • Üzleti tervezés és árazás
 • Photoshop használat
 • Munka és magánélet egyensúly
 • Opciózás

A másik, hogy a Tudástár Klubtagoknak ingyenesen jár havonta egy klubtalálkozón való részvétel. Ezekre a rendezvényekre általában valamilyen, saját szakmájában elismert előadó jön, illetve egy 1-1,5 órás gyakorlati tréning, vagy közösségépítő játék is helyet kap. Ha szeretnél olyan emberekkel ismerkedni, akik nem csak várják a sültgalambot, hanem aktívan tesznek a fejlődésért, akkor ez egy remek alkalom. Más hasonló rendezvények szintén több tízezer forintba kerülnek.

Maga a klubtagság egy havidíjas előfizetés alapján megy, tehát havidíjat fizetsz. A havi díj az alig egy könyv ára, szállítási díj nélkül. (4.590 Ft) Ebben benne vannak a könyvek, a tréningek és a találkozók is! Ebből további kedvezményt kapsz, ha éves előfizetést választasz, így már egy könyv anyagát gyakorlatilag egy mozi és popkorn árából kihoztad. Az előfizetés levonása automatikus, erre egy jó nagy pipával figyelmeztet is az oldal. A tagságot és az előfizetést bármikor lemondhatod, egy kattintás a fiókodból, vagy emailt is írhatsz.

Kérdés lehet, hogy nem sért-e szerzői jogot az oldal. Ha megnézed, több hasonló üzleti modellben is léteznek oldalak, főleg amerikában. (Blinkist, Mentorbox) Az oldal üzemeltetője, Szendrei Ádám elmondása szerint a jogászok egyetértettek abban, hogy amennyiben nem a könyv kerül lerövidítésre, hanem egyedi szellemi termék jön létre, akkor nem ütközik szerzői jogba. A lényeg, hogy a szerzői jog a művet védi, és nem a tudást, amit átad. Ha megtanulom, hogy 1+1=2 és elmondom neked, az nem jogsértés. A tananyagok e szerint kerülnek kialakításra. Nem mellesleg aligha sérti a szerzők érdekeit, hogy ilyen módon is megismerik őket.

Szóval, ha eddig azért nem fejlesztetted magad, mert nem volt 8-10 órád, hogy kiolvass könyveket, vagy nem tudsz jól angolul, akkor ezek az akadályok elhárultak. Akik pedig eddig is fejlesztették magukat, azok egy hasznos eszközt kaptak a kezükbe, amivel gyorsabban és olcsóbban juthatnak tudáshoz. Már több mint 300-an csatlakoztak a Tudástár Klubhoz, nézd meg, neked hasznos lehet-e.

A Klub egyébként zárt, tehát csak időszakonként lehet csatlakozni hozzá. Ezt követően lezárul a csatlakozás, és a Klubtagok közösen kezdik el feldolgozni egy tanterv alapján az anyagokat. Ezt nem kötelező követni természetesen, de aki akarja, az egy Facebook csoporton keresztül részt vehet a feladatok megoldásában és a közösség életében.

Csatlakozni 2019.04.14-ig tudsz, utána hónapokig biztosan nem lesz rá lehetőséged. Nézd meg, neked hasznos lehet-e, ha igen akkor próbáld ki.

Update: a hozzászólások jól elmentek a fikázás irányába. (Már megint.) Nyilván nem csak azért csinálja, hogy kellemesen elfáradjon a hónap végére, hanem keresni akar rajta. Ahogy te is mindenen, amibe belefogsz. Azért, mert nem neked jutott ez eszedbe, még ne légy irigy. A havi díj lehet, hogy sok (bár kérdés, az időd mennyit ér, máskor ugyanezek az emberek ugyanitt millió forintokat keresnek óránként, ezért le sem hajolnak egy 20 ezres miatt), de azt is vedd észre, hogy nem csak könyveket kapsz a pénzedért, hanem előadásokat és mást is. Egyébként ezeknek a könyveknek 85%-a nettó szemét, amik csak a marketing miatt bestsellerek. Tényleg van abban érték, ha valaki előválogatja őket. Az pedig, hogy az oldal a most divatos marketing mentén van felépítve, nem nagy kaland. Ne törődj vele. Ha pedig neked van időd és erőd heti három könyvet kiolvasni, szuper, akkor nem te vagy a célcsoport, hanem a többi 99%.

Ettől még lehet negatív a véleményed és lehet, hogy neked nem éri meg és ezt nyugodtan írd is le, csak ezt az általános fikázást, ha szabad kérnem, hagyjuk abba. Én sem próbáltam ki a lehetőséget, magadnak kell eldönteni, neked megéri-e az árát.

Update 2: mint kiderült, Ádám egyedi linket tett a cikkébe, hogy lássa, mennyien jönnek az én oldalamról és némi részesedést is felajánlott. Így viszont fizetett cikké is lett a téma, úgyhogy ennek tudatában rendeld meg a szolgáltatást.

Share

94 hozzászólás

 • boyfriendaggro
  Akkor ezek szerint átlagon felüli vagyok az évi 10-12 könyvvel amit csendben elolvasgatok. Nagyon nőttem a szememben.
 • Blend Ahmed
  “Viszont belépni csak két-három havonta lehet egy-egy hétig, állítólag így sokkal menőbb, én ehhez nem értek.”
  Gondolom, ez adja meg ún. exkluzivitás-fílinget.

  Egyébként:
  “A legtöbben azt gondolják, hogy minél nagyobb a teljesítmény, annál nagyobb a siker – Barabási Albert László fizikus, hálózatkutató szerint ez nincs így, nincs szoros összefüggés a teljesítmény és a siker között.”
  mandiner.hu/cikk/20151002_barabasi_albert_laszlo_nincs_szoros_osszefugges_teljesitmeny_es_siker%20kozott

 • Szak1
  Hasonlo szolgaltatast nyujt a Penzugyi Fitnesz klub (Meszaros Peter hollandiaban elo magyar blogger), szoveges es hangoskonyv osszefoglalokkal, akar havi 2 dollar Patreon tamogatasert cserebe. Novemberben indult, jelenleg korulbelul 10 konyv van fenn. Nem allitom, hogy jobb, mint a Tudastar, de erdemes ezt is megfontolni.
 • Családfő
  Ügyes!

  Tuti lesz rá erős kereslet. Azt a világot éljük, amikor minden “marhaságból” pénzt lehet csinálni.

 • Matteo
  Milyen marhasag? Szerintem egy ilyen szolgaltatas pont hogy a hulyenek is megeri kategoria.
 • NagyPacák
  Ez is valami hasonló, ha valakit érdekel: konyvprojekt.hu/
 • Torda
  Nem reklámból írom, hanem tapasztalatból:
  már vagy 40 rövidített könyvet elolvastam a Tudástáron, és én teljes mértékben meg vagyok elégedve vele. Hatalmas a választék, és folyamatosan bővül, lehet kérni is könyveket, stb…
  Szóval akár egy hónapra kipróbálás jelleggel az erre fogékonyaknak (önfejlesztő olvasnivalókat aki szeret, pláne rövidítve 🙂 ) jó szívvel ajánlom.
 • Rana
  Szerintem ez egy jó ötlet. Annakidején tőlem megkérdezték, hogy miért adok ki annyi pénzt a Kiszámoló Akadémiára (még nem volt szó akkor a videóanyagról), nem lenne e jobb, ha utánaolvasnék és ingyen szerezném meg azt a tudást? De persze, de nekem meg megért annyit, hogy egyben kapjam meg az egész anyagot, és ne nekem kelljen külön-külön mindent megkeresni. Lényegében szerint ez ugyanaz, összegyűjtik az anyagot, az érdekes infókat. Az ember megspórolja a keresési időt, az elsajátítást úgyse ússza meg 🙂
 • ika82
  Én is saját tapasztalat alapján mondhatom, hogy hasznos a Tudástár. Mondjuk én alapból rengeteget olvasok (évi 100+ könyv, persze ennek a zöme szórakoztató irodalom), de nem szívesen adok ki pénzt könyvre, mert egy pársoros fülszöveg vagy ismertető alapján nehéz eldönteni, hogy tényleg olyan jó-e. Általában könyvtárból veszem ki a könyveket, de az angol nyelvű önfejlesztő könyvekhez nem igazán lehet ilyen formában hozzájutni, és egy átlag vidéki városi könyvtár kínálata még magyar nyelven is elég szegényes az üzleti, pénzügyi, stb. témákban. Szóval erre egy jó megoldás, hogy a Tudástáron elolvasom a rövidített verziót, és ha úgy látom, megéri, később megvehetem/elolvashatom a teljes könyvet.
 • mitel hentes
  Személyes véleményem – amely Kiszámoló Akadémia és személyes tanácsadás után is változatlan – az, hogy nem elég tudni a jó megoldást. Kell hozzá elhatározás is, hogy végigcsináld.

  Én már régen tudom, hogy “nem jó, ha többet költünk, mint amit megkeresünk”, de ezt Coelho idézetként olvasni a közösségi oldalon, vagy SMS-ben megkapni a sógortól szilveszterre teljesen hatástalan.

  A személyes kapcsolat azért jó, mert egy hiteles ember beszélget veled, aki meg is éli, amit beszél. És ezt át tudod venni, ha akarod, valamiféle furcsa neurobiológiai vagy lelki vagy egyéb ráhangolódással. A személyes tanácsadás nem csak információt adott át, hanem motivált is arra, hogy én is végigcsináljam,

 • Gauchos
  Ki ez a Szendrei Ádám? Utánanéztem és nem igazán látom, hogy bármi komoly dolgot letett volna az asztalra az életében. A Kiszámolóhoz hasonló témában nyomul, de nem látok semmi értékelhető tudást a weboldalán ellentétben a puritánabb, egyszerűbb Kiszámoló bloggal (és akkor a Kiszámoló Akadémia által közvetíttet tudásról még nem is beszéltem), ami önmagában jó referencia, hogy ez ember befizessen egy tanácsadásra, nem kell a csili-vili weboldal. Szendrei marketingje nagyon jó, de ennyi, nem sok érték van mögötte. Ugyanarra a kaptafára épül, mint a Szabó Péter féle senkiháziaké. Nézzétek csak át, a struktúrája a tipikus parasztvakítós, coach-os bullshit. Jól el tudja adni magát, jó a kiállása, megnyerő a stílusa, de ennyi. Én elég könnyen átlátok ezen, de az átlagembert simán be lehet palizni. Hatalmas betűkkel hirdetni hány példányt adott el, mennyi követője van stb. Ki a f*szt érdekel?
 • Kiszamolo
  Gauchos, attól, hogy valakinek van marketingje, még nem lesz “selejt”. Mit tett le az asztalra? Olvasd el mások véleményét, akik tagjai a klubjának. Ha azoknak tetszik, akik fizetnek érte, olyan rossz nem lehet. (Bár hozzáteszem, én még nem próbáltam, de az ötlet tetszik.)
 • Hufeisen
  Tényleg elég nagy jófejség, hogy itt is reklámozod a kolléga vállalkozását, mert azért vannak, akik szemében hitelesebb vagy… Nekem sem szimpi, ahogy csinálja, de attól még amit csinál, lehet jó.
 • Gauchos

  Valóban, attól, hogy jó a marketingje, még lehet jó szakember. Átnéztem a honlapját, és nem találtam ingyenes elérhető, de valódi tudást adó anyagot (van azért néhány 404-es hiba:)). Az a néhány videó, amit emailben küld, nem sok tudást nyújt. Ellentétben a te blogoddal, ami alapján meggyőződhettem róla, hogy érdemes kifizetni a pénzt a tanácsadásra.
 • Muslica
  Kiszámoló oldalán épp azt tanultam meg, hogy ilyenekre ne költsek :). Egyébként szimpatikus fiú, bár a csatornáján semmi újat nem hallottam még Kiszámoló-hoz képest, sőt leggyakrabban felmondja az itt megjelent írásokat. Az átlagembernek nem csillió könyvre van szüksége a pénzügyi tudatossághoz, hanem pár alapigazságra — az innen bőven kiolvasható —, ahogy ha fogyni szeretne az ember, akkor sem receptek tömkelegét kell összeolvasni, hanem egy egyszerű szemléletet elsajátítani. Pont ezen az oldalon hirdetve lesz kontraproduktív az ajánlás. Kicsit talán erkölcsileg is aggályos a sztori, érdemes megnézni, kiket tart követendő példának Sz.Á. Szerintem akkor válik valaki pénzügyileg tudatossá, amikor rájön, ezekre a coach-izékre felesleges költeni, inkább hasznos célzott szakirodalmat olvasni, ha valakit érdekel egy-egy terület. Nagyon meglepett ez az ajánló, elnézést a határozott mondatokért
 • Vakmajom
  Meglepett engem is az ajánló, mert én követem mindhármukat. Miklóst, Pétert, és Ádámot is.
  Ádám fiatal, lelkes, de még nincs sok eredménye és tudása sem, de mindjárt el akarja adni. M. Péter egy őrült zseni: Az a fajta stréber, aki az utolsó betűig utána megy a dolgoknak és mindent lelkiismeretesen kielemez. Rá merném bízni a pénzem. Miklós pedig a józan paraszti ész, a “szakma nagy öregje”.
 • Györgyi
  Én azért nem hiszek az ilyen zanzásított verziókban, mert nem mindenkinek ugyanaz jön le az ilyen könyvekből. Lehet például, hogy számomra egy olyan gondolat talál be teljesen, amit a másik meg sem említ. Szeretem saját magam leszűrni a lényeget. Inkább kevesebbet olvasok el, de azt az eredeti szerző (vagy a teljes művet fordító) tolmácsolásában.
 • jami
  Anyám, istant könyvek, aztán ha megtetszik, el is olvashatod. A legtöbb önfejlesztő könyv 250 oldal körüli, most komoly, hogy ez túl sok? Többnyire egyemet végzetteknek???
  Meg lehet úszni az olvasás hosszú óráit, persze. Ala kötelezők röviden. Csak épp az vész el, amire való lenne – “önfejlesztés” olvasással.
 • jami
  , különösen azért érdekes, ami a címében van.
  Ha az angol tudásom akarom fejleszteni, akkor egy nem annyira jó könyv is kincs. Ha a pénzügyeimet, akkor a leghatékonyabb a könyvtár. Plusz van egy halom free e-könyvgyűjtemény (főleg angol), bessellereknél ízelítő fejezet.
 • vzsolti
  Szerintem az élethez inkább valódi tudásra lenne szükség egy adott témában, nem pedig rövidítésekre. Ha valamilyen problémára keresek megoldást szakkönyvekben olvasok utána (pl. tankonyvtar.hu), nem pedig hájpolt emberek könyveit olvasgatom. Igenis rá kell szánni valamire az időt egy adott témában! Mind olvasás mind tapasztalatszerzés terén.
 • H.Tom
  Valóban jó ötlet, és megérné kipróbálni, de bennem mindig gyanút kelt, ha kizárólag a bankkártya adataim megadásával lehetek tag. Miért nem lehet utalással (havi rendszeres utalás nem gond), vagy akár csoportos beszedéssel fizetni? Miért akar a kártyámhoz hozzáférést? Majd ő levonja a havidíjat, bármennyit levonhat amennyit akar, de bízzak meg benne, hogy tényleg csak annyit fog, amennyit kell. Hát… Ez így nekem átverés szagú.
 • H.Tom
  .. A felhasználási feltételekben: “A Kereskedő által tévesen vagy jogtalanul kezdeményezett ismétlődő fizetéses tranzakciókért közvetlenül a Kereskedő felel, Kereskedő fizetési szolgáltatójával (SimplePay) szemben bármilyen igényérvényesítés kizárt.”
  Szóval, ha lemondom, de mégis vonja tovább a díjat, mit tudok tenni? Semmit. Írhatok emaileket neki és megkérhetem szépen. Ezt a fizetési módot ugyanis nem lehet blokkolni, mint egy átutalást, vagy csoportos beszedést. Esetleg a kártyámat letiltani. Köszi.
 • maveryck
  Ha tudsz angolul, akkor google-zassal sok informaciot megtudhatsz egy konyvrol, es el tudod donteni, hogy erdemes-e elolvasni. Hasznosak az Amazon olvasoi velemenyei is. Egy jo konyvet nem lehet leroviditeni, at kell erezni az egeszet, hiaba lehet osszefoglalni, az keves.
 • P
  “Általában könyvtárból veszem ki a könyveket, de az angol nyelvű önfejlesztő könyvekhez nem igazán lehet ilyen formában hozzájutni, és egy átlag vidéki városi könyvtár kínálata még magyar nyelven is elég szegényes az üzleti, pénzügyi, stb. témákban.”

  Ilyenkor letöltöm és ha jó a könyv, akkor utána pl. Bookdepositoryn vagy más, használt könyveket áruló oldalon olcsón meg tudom venni a legtöbb könyvet. Önfejlesztő könyves összefoglalókkal is tele a YouTube, ez a hazai oldal elsősorban azoknak lehet hasznos, akik (még) nem beszélnek angolul (bár felmerül a kérdés, hogy a 21. században még miért nem… :D).

 • T.Boy
  ,
  25 könyvből hogyan olvastál el “már vagy 40”-et? BLLSHT

  Amúgy a blinkist-en több mint 3000 könyv van fent és ezért éves előfizetés esetén ez havi 2150 Ft körül van, míg havi előfizetés esetén kb. 4300 Ft az ár.

  Nem vagyok benne biztos, hogy 4590 Ft/hó 25 könyvért olyan jó ár érték arány.

  Persze, van aki nem tud angolul, de annak inkább azt javaslom, hogy ami energiája van, azt abba tolja be,

  De lehet, hogy rosszul látom.

 • dmry
  magam meg “Vakmajmot” olvasom a legtöbbet, mégis jobban hiszek Miklósnak;)

  egyébként(?) Ádám írt egyszer egy kimondottan nyers, és szókimondó cikket a tanácsadókról… háááááát, aligha lesz a jövőben barátjuk…

 • Szabolcs
  Ez nagyon tetszett! Kiszámoló, átolvastad mit töltesz fel? ☺

  “Nem mellesleg a könyv az egyik legjobb ár / érték arányú tanulási eszköz, mert jóval több tudást kapsz kevesebb pénzért, mint egy pár órás tréningen, amikért gyakran irreális összegeket is elkérnek.”

 • András György
  Maximálisan egyetértek, hogy az olvasás a legjobb befektetés. Ádámot is ismerem, biztos vagyok benne, hogy jó minőségű szolgáltatást hozott össze ezen a téren.

  DE

  Nehéz elmenni az oktatási piacon zajló folyamatok mellett – tipikus kései szakasza a bika ciklusnak. Ákármerre nézek, elképesztő üzenetekkel találkozom. Néhány nap/hét alatt tanulj meg opciózni! Ezzel az ötórás videóanyaggal mindent tudni fogsz a REIT részvénybefektetésről! Technikai analízis totál kezdőknek egy előadásban! Olvasd el ezt a könyvet és value investor válik belőled!
  Sőt már elég, ha a kivonatot olvasod el! Még jobbat mondok, olvasnod se kell, hallgasd meg hanganyagban csúcsforgalomban araszolva!
  Mi jöhet még? Havi egy SMS, és mindent tudni fogsz a befektetésekről?

  Én inkább azt tanácsolnám, olvassatok kevesebbet, de azt alaposan, időt nem kímélve.

 • Gábor
  Szerintem jobb lenne, ha egy könyvet példát megosztanának nyilvánosan, így aki szkeptikus vagy nem látja ez hogyan működik is kipróbálhatja, kellemetlenségek és kockázat nélkül.
 • Zabalint
  Bár amúgy sem érzem magamat az ilyesmi célközönségének, de a weboldal porszívóügynök típusú bullshit marketingje engem elriaszt.
 • ekr
  Hasonlóan látom, mint . KISZÁMOLÓ érinti a legtöbb pénzügyi, gazdasági témakört, a legtöbb hasznos tipp itt olvasható.
  PÜ FITNESZ (Mészáros) pénzügyi – befektetési oldal, nagyon beleássa magát a témákba. LUSTAPORT (AndrásGy) mögött is jelentős tőkepiaci tudás áll, hátránya a zavaros, áttekinthetetlen weboldal.
  Kisebb aktivitás mellett ZSIDAY VIKTOR blogja erős, a legértelmesebb magyar tőkepiaci szakember. Ezen kívül a CONCORDE blogon vannak jó cikkek.
  SZENDREIT én is nézem, de egyre kevésbé, több a hype, mint a tartalom. “Sikeres leszek, mert elhatároztam” ügynökmentalitás ordít az oldaláról. Amúgy a videói aranyosak. A Tudástár ettől még lehet tartalmas, de nem fizettem elő.
  Hasonló TAKÁCS SZ. “30-as nyugdíjas”: idővel kiderült, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja.
  Napi olvasásra KISZÁMOLÓ a legjobb, a fentiekkel ellentétben élő, érdemi kommentszekcióval.
 • Audible
  Audiblen is van ilyen lehetőség. Példa: Rich dad poor dad (17,77$) 6 órányi audiobook.
  Vagy ugyan ezt megvehet: Summary of rich dad poor dad(6.18$) 1 órányi hanganyag.

  Egyébként meg havi 15$ és 1creditet kapsz érte minden hónapban. Az 1 creditet bármilyen könyvre beválthatod, akár egy 38 dollárosra is.
  Ha ezen kívül még szeretnél könyvet vásárolni, audible tagoknak nagy kedvezmény van rá.
  A világ szinte összes könyve elérhető. És mindegyikből kínál summaryt is.
  Ha napi 45 percet utazol munkába és 45percet haza, az 7,5 óra hetente. Tehát heti 1 könyvet simán kivégzel.

 • Gauchos

  Ki az az M. Péter?
 • Figyelésmeghajtó
  Népbutítás okosan csomagolva. (Mármint számukra okosan.) Ezer sebből vérzik. Például mindenkinek más a fontos. Nekik a pénz, ez hamar kiderül. Még 3 napig lehet regisztrálni – erről is beszélek.

  Meneküljünk!

 • Szendrei Ádám
  Köszönöm szépen Miklós, hogy kitetted a cikket, és köszönöm szépen mindenkinek, aki már Tudástár Klub tag és leírta a véleményét. Egy szuper jó közösség épül. Csak nagyon röviden igyekszem reagálni a személyemet ért kritikákra: Lehet, nem tettem le sokat az asztalra. 10 éve még fogalmam nem volt arról, hogy mit akarok. Utáltam magam, és csak a káros szenvedélyeimnek hódoltam. Most, 30 évesen elmondhatom, hogy nem kell aggódnom a pénz miatt, szabad vagyok, megtaláltam amit szeretek, és minden nap boldogan kelek fel. A legtöbben ezt egy élet alatt nem mondhatják el. Nekem ez nagy dolog. Másoknak meg relatív, hogy mi nagy vagy mi nem. Sokan találnak értéket abban, amit tőlem tanulnak. Amit én tanítok az éppen az, hogy ha én meg tudtam ezt csinálni, akkor más is meg tudja. Én sosem kerestem hihetetlen összegeket, a bevételeim 70%-át félretettem. Sokat köszönhetek ennek a blognak. Hajrá! 🙂
 • Andras
  hogy a fenébe olvasol el évente 100+ könyvet? Az azt jelenti hogy hetente két könyvet elolvasol. Mennyire emlékszel ezekből?
 • Keményvonalas
  A példa kedvéért az ember tud angolul.

  – Mért érdekelne jobban bárki összefoglalója, mint a szerző saját könyvbemutatója a YouTube-on? Talks@Google, valamelyik menő egyetemen, könyvklubban, üzleti klubban. Ha nincsenek diák, elég hallgatni útközben. Annak nincs hozzáadott értéke, ha a szerző a saját szavaival foglalja össze, próbálja felkelteni az érdeklődésed?

  – Van átfedés, de úgy találtam, nekem talán szerteágazóbb az érdeklődésem csak a nonfiction terén is, mint a klubok merítése általában.

  – Miért abban a sorrendben kellene, hogy érdekeljenek a könyvek, ahogy megjelentek? Ami pár éve jelent meg, mind ismered? Lehet, hogy ismered, de most lett releváns az életedben, nem akkor volt.

  – Tudom, (nem) hungarikum, de ha jól értem, Ádám célcsoportja azok az ‘önfejlesztők,’ akik nem akarnak megtanulni angolul? Nekem se volt könnyű.

  Change my mind! Ahogy a népszerű mém mondja.

 • Névtelen
  Én ajánlom Ádámot, akinek a tevékenységével kb. 10 évvel ezelőtt találkoztam először. Akkor még Szőke Lászlóval arra buzdítottak az oldalukon, hogy bátran kérdezzek ( penzugyi-tudakozo.hu/ ) pénzügyi témában, amit ők aztán tisztességesen meg is válaszoltak, INGYEN! Sőt, arra is vállalkoztak, hogy az akkor még meglévő unit-linked biztosításaimmal kapcsolatban tanácsot adjanak (kiszámolva, levezetve a lehetséges variációkat), szintén INGYEN.
  Megtanultam már, hogy “nincs ingyenebéd” ezért csodálkoztam is ezen, azóta úgy látom, ők ezt akkor befektetésként fogták fel, hogy hitelesek lehessenek egy olyan “szakmában”, ahol ez igencsak múlandó dolog (vagy soha nem is volt). Több kérdés után már úgy éreztem, hogy inkorrekt dolog mindezt ingyen kérni, ezért személyes tanácsadáson is találkoztam Ádámmal (amiért fizettem). Ezután sem csalódtam benne, most is bátran ajánlom!
 • ddk
  Azért még ha ez a dolog jogilag legális is (bár ez minden csak nem fair use), morálisan én ennek ellenére aggályosnak tartom. A bestseller könyvekről kritikát írni? Teljesen elfogadható, sőt támogatott. De bestseller könyvekről összefoglalót csinálni, (egy az egyben helyettesítő termékként) és ezt a produktumot pénzért árulni szerintem nem korrekt viselkedés.
 • Keményvonalas
  > Érzelmi intelligencia 2.0 – Travis Bradberry

  A népszerű YouTube-pszichológiaprofesszor Jordan Peterson szerint minden ilyen manapság népszerű, extra intelligencia, mint például az EQ annyira korrelál az ‘alap’ IQ-val, hogy nincs is értelme külön tárgyalni. Change my mind!

  Találkozó témában a Meetup.com-ot (is) tudom ajánlani. Van, ami ingyenes, van, ami fizetős. Van, ami egész jó.

  @Vakmajom: Ki az az M. Péter? Nem Szabó Péter, ugye? Miklós nem egyenlő Péter, gondolom. Nem derült ki.

 • Fox
  Időről időre megjelennek ilyen önjelölt tudorok, akik feltalálják a meleg vizet. Ott volt Oravecz Nóra, az ő férfi megfelelője Szabó Péter, mind a kettő a semmitmondás igazi megtestesítője. De mindegyikre volt, van és sajnos lesz is vevő.
  Pénzügyi témában az utóbbi időben kezdenek elterjedni az ilyen típusú megmondóemberek, és ők is találnak fizetőbalekot maguknak.
  De nincs is ezen mit csodálkozni. Amíg emberekkel el lehet hitetni, hogy egy sosem ismert amerikai rokontól csillió dollárt örököltek, addig az ilyenek is szépen meg tudnak élni. Főleg, hogy ez nem átverés, csak inkább illúziót árulnak. Annak az illúzióját, hogy értéket kapsz a pénzedért. Pedig dehogy…
 • jójóó
  kicsoda M Péter? tudsz küldeni linket?
 • Denes
  Lehuzas a kobon. 🙂 Ott van az elso szint, ami maga a self-help, onfejlesztes, stb. kategoriaju kiadvanyok. Igen, tenyleg sok okossag van bennuk, de 4-5 konyv utan ismetlodnek az elvek (amelyek felfedezesehez amugy is csak jozan paraszti esz kell). Magambol es par ismerosbol kiindulva, aki ezeket hosszu idon at olvasgatja, az “elmerul az elmeletben”, elvezi, ahogy szivja magaba a sok albolcsesseget, de nem alkalmazza. Szerintem mindenki, aki elegedetlen az eletevel, tudja pontosan, hogy miken kene valtoztatnia, de valamiert megsem teszi (lustasag, hanyagsag, barmi), es akkor keres ilyen kiadvanyokat, remelve, hogy megtalalja az uberbolcsesseget, amivel ugyanugy, teljes passzivitassal, eletet tokeletesse teszi. Minden teruleten van egy szint, amig erdemes olvasni rola, de utana ha nem csinalod, csak tanulod es tanulod, nem fog az menni.

  Folyt kov.

 • Denes
  Folyt: na erre a lehuzasra epit a hivatkozott uriember egy masikat. Nincs eleg idod elfogyasztani az osszes ilyen sikerrecept-amitast (meg ahhoz is tul lusta vagy)? Sebaj, mi osszefoglaljuk neked. 😀

  Emberek, cselekedni kell, tudjatok mind, mit kell tennetek egy jobb eletert!!

 • Feri
  “Csatlakozni 2019.04.14-ig tudsz, utána hónapokig biztosan nem lesz rá lehetőséged. ”

  Én azt tanultam hogyha valaki nagyon próbál siettetni (“mostrendelje meg mert akciós”, “csak ma, holnap már nem biztos hogy lesz”) az lehet hogy valamit próbál rejtegetni….

  Lehet tudni hogy ez esetben miért van ez a szigorú/rövid határidő?

 • Keményvonalas
  Ja, még egy dolog Ádám, ezt elfelejtettem:

  “aki akarja, az egy Facebook csoporton keresztül részt vehet a feladatok megoldásában és a közösség életében.”

  Azt értem, hogy a magyar népesség a világátlaghoz képest jobban bele van b*+%=va a Facebookba, de ha már személyiségfejlesztés, a vezető, akinek jó esetben van valami víziója a dolgokról esetleg lehetne előremutatóbb és választhatna egy kevésbé toxikus platformot is a közössége számára, nem egy olyat, amit ha egy mód van, kerül, akinek fontos a lelki egészsége. A Facebook mint cég etikusságát most nem is említve. Slack, vagy privát fórum. Ennyi pénzért. Nem mintha ingyen ne lehetne. Esetleg gondolhatsz a fiatalabbakra is, akiknek eleve ciki azon a közösségi platformon lenni, ahol a szülők is vannak.

 • Danhadnagy
  ezeket a könyveket megtaláltam a youtubeon 5 perc (ajánló) 30-60 perc (összefoglaló) 10 órás (felolvasás) változatban. szerintem ez a tudástár azoknak jók, akik nem nem tudnak angolul vagy lusták.
 • OFFliner
  Nekem erről az jutott eszembe, hogy ez miért nem nekem jutott eszembe? Vannak emberek, akik mindent el tudnak adni és vannak emberek, akik mindent meg is vesznek.
  Jól írta valahol kiszámoló, olyan dolgokból lehet meggazdagodni, hogy el sem hiszed. Szerintem ez is egy ilyen. Csak nekem sosem jut eszembe olyan hülyeség, hogy az emberek pénzt adnak azért, hogy kávézás közben kutyát simogathatnak. Pedig de, minden hülyeséget el lehet adni, csak el kéne hinni végre, hogy ez így van.
 • Zedder
  jami: “Anyám, istant könyvek, aztán ha megtetszik, el is olvashatod. A legtöbb önfejlesztő könyv 250 oldal körüli, most komoly, hogy ez túl sok?”

  Erre már Dénes meg is adta a választ: ” Igen, tenyleg sok okossag van bennuk, de 4-5 konyv utan ismetlodnek az elvek (amelyek felfedezesehez amugy is csak jozan paraszti esz kell). ”

  Persze ha nem ugyanabból a témából olvasol, hanem folyamatosan más-más területekben mélyülnél el, akkor nyilván el kell olvasni a teljes könyvet. De ha csak nagyjából érdekel, akkor jó szolgálatot tesznek ezek a kivonatok, én pl. a getabstract összefoglalóit (írásban / hanganyagban) szoktam néha átfutni, és találtam már így jó könyvekre, amelyeket később egészében el is olvastam.

 • Zedder
  “hogy a fenébe olvasol el évente 100+ könyvet? Az azt jelenti hogy hetente két könyvet elolvasol. Mennyire emlékszel ezekből?”

  Ugyan nem nekem szólt, de igazából hacsak nincs teljes olvasás-fóbiád vagy valami “disz”-ed ezzel kapcsolatban, akkor lehet darálni a könyveket. Egy-egy könnyed fiction mondjuk legyen 2-3-400 oldal, és ha beszippant a történet, akkor akár 1 éjszaka alatt is…

  A non-fiction meg témafüggő, van amit nagyon emészteni kell, van amin szintén csak úgy siklik az ember szeme.

  Mások vagyunk, én nem olvasok el évi 100 könyvet, de ha időm lenne rá, simán menne. Priorizálni kell. 🙂

  Egyébként nem értem a sok negatív kritikát, ha nem tetszik nem használod, nem fizetsz elő rá. Vagy irigykedsz, hogy nem neked jutott az eszedbe?

  Ne legyetek már ennyire “magyarok”!