Ajándék megvámolása

2023-12-28
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Támogatok egy angliai szervezetet, hálájuk jeléül küldtek egy értéktelen kis kerámia korongot karácsony alkalmából. Egy reklámtárgy, nulla forint értékkel.

Mindez nem akadályozta meg a postát, hogy 1510 forintot legomboljanak rólam, mert úgymond vámolási díj és a posta közreműködési díja. Áfát, vámot nem kellett fizetnem, mert az értéke tényleg nulla forint.

(Mióta Anglia nem része az Uniónak, az onnan érkező áruk ugyanúgy vámoláskötelesek, mint mondjuk a Kínából érkező dolgok.)

Most kaptam egy értéktelen repi dolgot és még fizethettem is érte. Nem voltam otthon, telefonon kérdezték, hogy átvegyék-e a postástól. Igent mondtam, mert nem tudtam, hogy mi az.

Mostantól már tudom, hogy ha nem várok semmit és a postás pénzt akar, akkor nemet kell mondani, küldjék csak szépen vissza. Mert azért az szerintem durva, hogy egy karácsonyi értéktelen kacatra is vámügyintézési díjat meg postai közreműködési díjat számolnak fel, hogy megállapítsák, hogy semmit nem ér.

Ha ért volna valamit, akkor még áfát és esetleg vámot is fizetnem kellett volna.

Ezt csak azért írom le, hogy te már ne járj így, illetve ha Angliában laksz, kétszer gondold meg, hogy küldesz-e bármit haza postával, a címzett jó sokat fog fizetni érte, ha átveszi a csomagot.

Previous Post
Csak készpénz?

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram