Aliexpress termékeket európai raktárból

Ha rendelni akarsz valamit az Aliexpressről és valamiért európai raktárból szeretnéd megvenni, például, hogy ne másfél hónapig kelljen rá várnod, akkor meg vagy lőve, mert nem tudsz szűrni európai raktárakra.

Ömlesztve látok mindent, egyesével kellene kattingatni, hogy megnézzem, hogy kapható-e Európából is az adott termék.

Mit lehetne tenni?

Van ugyan egy olyan szűrő, hogy “Ship from”, itt látom a magyar raktárakat (nulla darab van) és a kínaiakat, de hát pont azokat szeretném kiszűrni, hogy ne jelenjenek meg.

Most jön a nagy trükk.

Tegyük át a lokációt Csehországra. (A pénznem maradhat forint.)

Láss csodát, egyből megjelenik az összes európai lehetőség.

Most már tudunk szűrni európai raktárakra (még ha mindig nem is tudunk az összes uniósra szűrni egyszerre).

Miután megvan a termék, visszaállítjuk a lokációt már a termék oldalán Magyarországra.

Amire oda kell figyelni, hogy küldésnél nem feltétlen az alapértelmezett lesz a cseh/lengyel/spanyol akármilyen raktár. Könnyen lehet, hogy kínai küldést ajánl fel alapértelmezetten, akkor is, ha egyébként van Európában is a termék.

Ezt ki kell választani a Shipping/More options fül alatt. Ott meg fog jelenni az európai lehetőség vagy lehetőségek is. Erre tényleg figyeljünk, mert könnyű elsiklani felette.

S amit nem felejtünk el soha, a pénznemet dollárra állítjuk fizetés előtt, mert mint tudjuk, ha nem az Aliexpress, Amazon, vagy akárki más vált nekünk, azzal jobban járunk. Most éppen 3,6%-kal olcsóbb a dolláros ár a forintosnál.

Sajnos a rendszer nem tökéletes, annak ellenére mutat néha kínai terméket, hogy mondjuk lengyel raktárból kérjük, illetve előfordul, hogy Csehországba még küldene DHL-lel, de Magyarországra már nem.

Viszont mindjárt könnyebben tudunk keresni.

(Vásárlás előtt ne felejtsünk el körülnézni a neten, mert lehet, hogy máshonnan olcsóbb, mint az Aliexpress európai raktáraiból.)

Az aliexpress programozói pedig nyaljanak sót, hogy évek óta nem képesek beleprogramozni egy európai raktárra való szűrést.

Share

64 hozzászólás

 • Ferenc
  Nekem még nem sikerült európai raktárból kapnom semmit, annak ellenére, hogy úgy volt feltüntetve a terméklapon. Rendelés után a nyomkövetőből látszik, hogy ennek ellenére Kínából küldik a terméket. 🙁
 • Szabó Gábor
  “Vásárlás előtt ne felejtsünk el körülnézni a neten, mert lehet, hogy máshonnan olcsóbb, mint az Aliexpress európai raktáraiból” Van még ennek az aliexpresskedésnek értelme? Valaki írjon már nagy fogásokat az elmúlt évből 🙂
 • Kiszamolo
  leginkább azért jó, mert van minden bizbasz: 4 pines kamerakábel-usb átalakító és ehhez hasonlóak. S van, hogy olcsóbb is, mint helyben. De ez utóbbi már nem mindig igaz.

  De tény, hogy addig volt nagy cucc, amíg a karosszékből lehetett rendelni minden apróságot vámolási macera nélkül.

 • Alispaypal
  Jelenleg is rengeteg dolog jön be vámmentesen az Alin Kínából, csak ki kell tapasztalni, melyek azok. Ezeket Európába behozzák, majd átcímkézik, és úgy kapja mag a magyar posta.

  Augusztusban szuper jól működő türkk volt az, hogy az új ügyfeleknek szóló egyszeri akciós kínálatból korlátlanul lehetett paypallal fizetni. (új email, új regisztráció kellett csak hozzá, de egyazon paypal akárhányszor használható volt). Ellentétben a bankkártyákkal, ami egyszer használható akcisó termékre)

  A programozók 1-2 hét alatt léptek, és kiiktatták ezt a lehetőséget. Legalábbis nekem már nem működik az alis paypal fizetés új regisztrációra. 🙁

 • Pallos Levente
  Kipróbáltam egy random termékre, valóban feldob egy csomó európai lerakatot. De amikor visszaállok Magyarországra, természetesen csak az eredetileg is látható Kínából induló szállítás található.
 • Jaszkun
  Szemüveget még mindig érdemes innen. 6 ezer forintba került a dioptriás napszemüvegem, Ofotértben 3-4 éve 80 ezres minimum árat mondtak nekem. De én még a vámolás előtt rendeltem.
 • kritizator
  “karosszékből lehetett rendelni minden apróságot vámolási macera nélkül.”

  Vámolási macera? Na ne túlozzunk.

  Elkezdtem kitölteni ötünkre a népszámlásást, az első személynél (kb. középen) kifáradtam, abbahagytam. Na az a macera.

 • Bapszy
  Amikor legutóbb rendeltem Alirol akkor nekem nem volt vamolas meg semmi, sot, nem is a posta hozta hanem futar, pedig tokre nem allitgattam semmilyen raktarat, igaz csak ilyen huszonpár dollárnyi érték volt a dolog.
 • Gábor
  Igaz nem rendelek túl sűrűn, de én a vámolási maceráról eddig mindig lemaradtam, érdekes mód a rotterdami kikötő vagy valami hasonló hely volt a feladó mire én megkaptam a csomagot.
 • Mentike
  Nem buli már onnan rendelni. Én akkor hagytam abba, amikor bejött a vám és ÁFA mindenre (asszem mifelénk most 6 EUR a limit, de azt azért szállítással könnyű álépni bárhonnan).
  Ami érdekes, hogy kb. ugyanazt meg lehet venni ebayen is, szóval én átszoktam arra.
 • BalagE
  Hadd vedjem meg a programozokat 🙂
  Egy programozo (plane egy ekkora cegnel) nem rendelkezik dontesi jogkorrel a funkciokat illetoen, valoszinuleg o is, es a tesztelok is latjak hogy mi lenne jo, de ha fentebb ugy dontenek, hogy nem kell, akkor nem lesz.
  Hidd el, ha a programozokon mulna ilyen gebasz nem lenne 🙂
 • Kobe
  én pl augusztusban rendeltem vezeték nélküli porszívót aliról, európai raktárból, a gyártó hivatalos storejából (igen, alin van az is), 2 év garival. Idehaza az adott modell 180-189e körül lett volna, aliró spanyol raktárból 3 nap alatt ideért, 130-ért.
 • sokadik gábor
  ezt a ship from szűrőt használtam már 1-2-3 éve is, magyar címre, nem volt vele probléma, hozta a cseh/spanyol/akármi raktárakat is.
  Mindenesetre jó tudni, hogy trükközni kell, ha valami miatt nem jó.
 • jami
  Én pl. ezüst ékszereket, gyapjú zoknikat, bélelt zoknit rendeltem hétvégén is. Nekem nagyon megéri a választék miatt, szépségsznob vagyok, amit veszek, az legyen nagyon érdekes/szép. Plusz van olyan gyűrűm, aminek a féldrágaköve itthon alig ismert. Ráadásul gyűrűknél a “bezelt” foglalást preferálom; füliknél a francia kapcsost vagy a rátekerhető végűt, amik itthon végképp nem jellemzők.

  Európai raktárból főleg technikai dolgokat vettem, megjöttek, tényleg onnan, többnyire 1 héten belül.

 • sokadik gábor

  Én legutóbb porszívó hepa szűrőt vettem, négy db-ot kaptam szállítással együtt, az itthoni 1 db áráért (szállítás nélkül).
  3d nyomtatós kellékek/alkatrészek szintén kb. negyed áron.
  Szerintem pár száz forintos bizbaszokkal pont nem éri meg foglalkozni, de 2-3 ezer forint már eléri az ingerküszöböt.
 • DaniDaniDani
  A nagy zöldülés és energiamegtakarítás közben azért szép dolog minden vackot megrendelni külföldről…. Persze nem vagyok ellene, de nagoyn ritkán csinálok ilyet.
 • P
  Kipróbáltam több termékkel, nem működik, abban a pillanatban, hogy visszaállítom magyarra a Ship to-t, azonal újratölt az oldal és Kínából akar küldeni
 • ElfRoland
  “De tény, hogy addig volt nagy cucc, amíg a karosszékből lehetett rendelni minden apróságot vámolási macera nélkül.”

  Szállításnál “Aliexpress standard shiping”-et választva az Espressone futárszolgálat hozza a csomagot mindenféle vámolási macera nélkül.

 • Laci
  Ha nem szeretnél lokációt váltani, elég ha “ship from” mezőben kiválasztod Magyarországot, aztán a link végén átírod az országkódot HU-ról CZ, PL, SP, FR stb…

  [ rtType=default&shipFromCountry=HU&page=1 ]

  Ez az első lapon működik csak, utána elfelejti.

 • Kiszamolo
  Kisebb dolgoknál előfordul, hogy már nem engedi a szállítást Magyarországra, ha visszaállítod, de ezt írtam is a cikkben.

  Máskor pedig kézzel kell választani a küldési opciók közül, mert az alap a kínai lesz.

  De ezt is írtam.

 • Pistu
  Bármire rákeresel elég ha mögé írod, hogy &shipFromCountry=DE
  vagy CZ, PL…
 • SzaboZ

  “Szemüveget még mindig érdemes innen. 6 ezer forintba került a dioptriás napszemüvegem, Ofotértben 3-4 éve 80 ezres minimum árat mondtak nekem. De én még a vámolás előtt rendeltem.”

  Én dioptriás sport szemüveggel jártam így (JÓL :).
  Itthon valami eszméletlen pénzt kértek volna érte, mondjuk 5. kerület :-)..
  Aliról 15ezer Ft volt, és tökéletes!

 • bdos
  Érdemes esetleg még kuponkódok után is keresgélni; nyáron rendeltem hordozható napelemet (spanyol raktárból), az összes kedvezmény érvényesítése után kb. féláron, mint ahogy magyarországi webshopból megvehettem volna. Szállítási idő nagyjából ugyanannyi volt.
 • Dexter
  @Szabó Gábor : Tönkrement a 7 ezer forintos vackom, itthon dobhattam volna ki, Aliról rendeltem hozzá 680-ért alkatrészt, újra működik.
 • Zééé
  Akik Aliexpress-es szemüveget használnak, ők ugye cipőből is valami gyárilag félretaposottat vesznek, hogy biztosan bajuk legyen tőle hosszútávon?
  Képzelem, milyen optikai minősége lehet annak a lencsének, amit gombokért adnak el. Középpont feljelölés, ilyesmi mégis hogy történt meg?
  Eszem megáll, komolyan…
 • Banditosz
  En havi 5-10 termeket rendelek alirol, 200ft tol 25ezerig, de az elmult 3 hónapban egyszer sem szólt a posta hogy fizessek, pedig nem egyszer a postaládamba dobták a bélelt boritékot… egyaltlán vámol még a posta?
 • Szemüveges
  Bocsi, kicsit off, látom sokan rendelnek szemüveget 🙂 én Zenniről (de szerintem kb. bármelyik külföldi oldalon ez van) szoktam, a szemem viszonylag magas dioptriás és asztigmiám is van, no egy normális fényre sötétedő (vezetés miatt) szemüveg nekem kb 120 ezer Ft lenne. Külföldről rendelve szállítással/vámmal együtt volt most legutóbb 32 ezer Ft. Azért ez már pénz.
 • axt
  Eddig én úgy tudtam, hogy mindig az a legjobb, ha a bank/hitelkártya saját pénznemében fizet az ember, mert akkor a bank vált és az a legjobb. Én legalábbis ha külföldön vagyok és mondjuk fizetek egy boltban, mindig a saját pénznemet (Forint) választom. Lehet rosszul tudtam eddig?

  Remélem, te egy ál-axt vagy. 🙂

  https://kiszamolo.hu/mondj-nemet-a-valtasra/

  Soha nem kéred az otthoni devizát, mert a szemed is kilopják.

 • G
  Autóalkatrész, 2 alkalommal is.

  Ford csomagtérajtó nyitó motor 1200 ft, itthon 19.000 ft a legolcsóbb.

  Chevy (Opel) ajtónyitó gomb + kábelköteg 6800 ft (itthon 50ezer körül van)

  Gyerek karóra 1800 ft, itthon ugyanez 8000 ft.

  Bizsu ékszerek harmadáron…

 • Györgyi
  Többször rendeltem mostanság, fel voltam készülve, hogy fizetnem kell majd vámkezelésért, de ugyanúgy bedobta a postás, mint eddig, pedig kínai a feladó rajtuk. Az áfát már fizetésnél ráteszi a rendszer, vámkezeléssel meg szerintem nem foglalkoznak, ha a csomag nem tűnik az összeghatárt feszegető valaminek. Én macskaszőr összeszedőt rendeltem. Itt nálunk 6-7 ezer + szállítási költségért hirdetik mindenhol, aliról meg bruttó 1300 Ft volt ingyenes küldéssel. Bármilyen hasznos kütyüt reklámoznak a FB-n, ami tetszik, mindig rákeresek az AliExpress-en. Töredékáron lehet beszerezni.
 • ggg
  Nekem rohadtul elegem lett az aliból, 3x egymás után 3 különboző eladó eljátszotta, hogy +1-2 dollárral többért EU raktárat választottam, mégis Kínából küldte. Refundot kértem, csak az egyik genyó tagadta meg, mert már a vámról is visszafordult mikor panaszkodtam neki (szándékosan nem vettem át), azt válaszolta, hogy nem fizetik vissza mert a visszárut megsemmisitik. Én meg el is hittem… Azóta csak ebayről rendelek, ott tényleg onnan küldik amit írnak és gyakran olcsóbb is.
 • Jaszkun

  Jól jártál vele. Én már nem hagyom többé, hogy itthon levegyenek nem is tudom mekkora haszonnal optikusok. Másik dolog, aminek érdemes utánanézni, és a jövőben észben tartani, az a kékfényszűrő, azt is csak azért ajánlják fel mindig, hogy több haszna legyen az optikának, a kutatások pedig nem tudják kimondani egyértelműen, hogy van-e bármi haszna.

 • Hámhúsz
  A ‘&shipFromCountry=DE’ trukk fel sem merult bennem, jo tipp.
  En eddig ugy csinaltam hogy nyitottam egy ablakot porno modban (privat mod…) IS, ott olyan orszagra allitottam ami jol esett (CZ, DE jobbara). A konyvtarak es bookmarkok atmennek a normal es p mod kozott. Innentol mar nem volt dolgom mint az adott holmibol bekonyvjelzozni 10-12-t, es aminel az itthonra kuldendo cucc postakoltsege nem szaladt fel 0-rol 6000HUF-ra az nyert. Amugy tobb blogon is megenekeltek ezt vagy hasonlokat, de itt nem reklamozok.
  Az alirol amugy en is lejovoben vagyok (oke, sosem voltam bizbasz fuggo). Viszont teny, hogy az itthoni 2000HUF-os szallitassal es siralmas webshopokkal nem nehez mar kisebb holmikkal sem versenyeznie.
 • Justin Time
  Másik régi téma: Paypalen ugye mindig trükközni kellett, hogy ne magának váltsa a pénzt. Cikkek, hsz-ek voltak itt arról, hogy épp milyen al-almenübe dugták el az opciót.

  Mint tudjuk, pár éve el is törölték és egyesével kéne a kegyes engedelmüket kérni minden tranzakciónál.

  Most ezt tetézik azzal, hogy ha van egyenleged PP-en, akkor pórias egyszerűséggel lehasználják neked fizetésnél, hiszen az neked minek oda, inkább azt is a saját trágya árfolyamukon váltva nyerészkednek rajta(d). Kikapcsolni ezt sem lehet.

  Ha mégis van rá megoldás, írjátok meg.

  Némi vigasz persze, hogy a dollár egyenlegem most értékesebb, hiszen mélyrepülésben van a font.
  De akkor se jó, hogy ami dollárban menne is tovább támogatói oldalakra, azt nekem önhatalmúlag elherdálják.
  (Az egyetlen amit elérnek, hogy helyettük a Wise virtuális kártyáit preferálom.)

 • Bálint
  Én most megint rendeltem jó pár dolgot:

  -Víztakarékos perlátort a csapra, mert itthon 4 helyről (Obi, Praktiker, kicsi méretű fürdőszoba szalon, szerelvénybolt) hajtottak el hogy nem foglalkoznak ilyennel. Ez különösen rosszul esett mert a hazai (kis)kereskedőt akartam támogatni
  -Telefonra védőfólia
  -Lecsavarható kupakú -> újratölthető orrspray
  -G9 típusú izzó fürdőszobatükör feletti lámpába (10 db-ot annyiért mint itthon 1-2 került volna)
  -Pót távirányító Samsung tévéhez, mert a gyerek szétrágta az előzőt
  -Első lámpa bringára ami napelemes és tölti magát

  Rossz helyen kerested. 🙂 ikea.com/hu/hu/p/abaecken-porlaszto-keverocsaphoz-90423825/

 • Bandi
  Én telefonokat és laptopokat javítok, másodban. Ugyan azokat az alkatrészeket rendelem kintről, mint amiket itt megkapni, csak itthon 3-5x magasabb áron. Mivel ezek kis dolgok, a legdurvább vám amit fizettem 400ft volt.

  Sajnos itthon, sokszor a futár drágább, mint az alkatrész kínából.

 • szama
  Erdekes modon a banggood.com akarmelyik raktarbol rendelem, ugyanugy a kezembe nyomja siman a futar a beigert hataridovel (1 vagy 2 het) papirmunka nelkul. Ok hogy csinljak vajon?
 • valaki I.
  Őőőő tessék mondani, ha euróban nem tudunk fizetni az technika államcsőd már? Vagy megint csak valami szimpla lopás lesz?

  hvg.hu/gazdasag/20221005_gazdil_gazprom_mvm_magyarorzsag_gazszamla

 • axt
  Nem, én az igazi vagyok, de tegnap valóban megkavarodtam és hülyeséget írtam. Szóval külföldön vásárolva mindig a külföldi devizát választom, és akkor a bank (vagy a kártyatársaság) vált nekem. Viszont arra jól emlékeztem, hogy vásároltam már Aliról Forintban, és engem ez kavart be. Hogy miért Forintban, azt nem tudom, valószínűleg figyelmetlen voltam, mert így visszanézve a rendelési listámat kb. fele-fele a HUF és USD vásárlás. Mentségemre legyen mondva, én nem sokat vásárolok onnan, a legutóbbi vásárlásom 1,5 éves.
 • axt
  Azon én is lestem egyet, hogy itt valakik szemüveget, akár dioptriásat, akár napszemüveget Aliról rendelnek. A szemünk épsége szerintem nagyon fontos dolog, és én biztos, hogy nem bíznám egy kínai vacakra, ami valószínűleg semmilyen bevizsgáláson nem ment át. Azt azért nem lehet mondani, hogy egy 70 ezres és egy 5 ezres szemüveg között csak és kizárólag a márkát kell megfizetni, mert ez hülyeség. Legyen a márka mondjuk 20 ezer, nem bánom, de a többi 50 ezer az mind a minőség. Én még azt is csodálom, hogy idehaza a Tescoban lehet kapni dioptriás szemüveget. Nem tudom az milyen minőség, de az legalább átment egy helyi fogyasztóvédelmi ellenőrzésen és engedélyezésen, míg a kínai nem.
 • Edi

  Csak remélni merem, hogy a szolgáltatási áraid tükrözik a kínából rendelt alkatrészek árát.
 • Zééé

  “Én már nem hagyom többé, hogy itthon levegyenek nem is tudom mekkora haszonnal optikusok.”
  Jó nagy ostoba vagy….
 • Zabalint

  Veled értek egyet. Nagyon durva fillérbaszás a szemüvegen így spórolni, mikor szemüvegesként szinte állandóan hordjuk, éa a rossz szemüveg simán tönkreteheti a szemet.
 • Opticus

  Diplomás optometristaként szívesen beszélgetnék azzal a “szemész” “kollégával”, aki a belinkelt cikkhez hozzászólt. Nem biztos, hogy jó helyen van ebben a szakmában.
  Te pedig még bátorítod is az embereket, hogy gagyi minőségű egészségügyi eszközt használjanak.
  Komolyan ennyire le kell süllyedni a spórolás mocsarába?
  Ja, és én magam nem értékesítek sem szemüvegkeretet, sem lencsét, még mielőtt ez a vád érne. Kizárólag látásvizsgálatokat végzek.
 • Agoston
  Tegyuk hozza, hogy brutalis profitok vannak a szemuvegeken. Nem, nem kerul 200 euroba egy szemuvegkeret legyartasa. Es nem, nem kerul tovabbi 100-150 euroba egy sima dioptrias lencse legyartasa.

  A keret, ha tenyleg cool, alu berakassal esatobbi, akkor kb. 5-10 euroba kerul.
  A lencse alapvetoen uveg, nemi bevonattal, tomegtermelve. Pontosan nem tudom, mennyi lehet, de a keretbol kiindulva valoszinu, hogy 20-25 euronal tobbe az se.

  Erre az 5-10x arresre a reakcio az auchan/tesco/ali szemuveg.

 • Opticus

  A keretekkel kapcsolatban talán még igazad is lehet. Bár tegyük hozzá, hogy strapabírásban hatalmas különbségek vannak, és bizony a drágább a jobb.
  A lencséket illetően viszont tévedsz. Az “üveg, némi bevonattal” már tizenéve nem állja meg a helyét. Polikarbonát lencséket gyártanak, és ne az Ofotért – Vision Express vonalból indulj ki! Ezek az optika McDonalds-a.
  Viszont egy Essilor, Hoya, vagy pláne Zeiss lencse az nagyon nem ez a kategória.
  Egy szemüveg elkeszítése ideális esetben nem annyi, hogy tudjuk a dioptriát, be kell tenni a keretbe a lencsét, osztjónapot.
  A lencse optikai középpontját oda kell helyezni már a gyártáskor, ahol a használó pupillája a keretben elhelyezkedik. Tehát MINDEN lencse egyedi gyártású, ha egy normális optikában szolgálnak ki.
  Az Aliról rendelt szemüveg a tömegtermék, egy márkás optikai lencse soha nem lehet és nem is lesz az.
 • steckler
  Nekem jött már Azerbajdzsánból és Pakisztánból is kínai csomag. Nem is értem, hogy miért onnan, de azok átestek a vámon.
 • Zabalint

  Nem tudom mekkora az optikusok árrése, de nem is igazán érdekel. Sarkított hasonlat, de ez olyan, mint ha azt mondanád, a fájdalomcsillapító anyagköltsége és gyártási költsége töredéke a gyógyszer áranak, úgyhogy inkább rendelek illegálisan Kínából. Amiben ki tudja az a hatóanyag van-e, milyen szennyezők vannak, egyáltalán hol gyártották, stb.stb.

  Sarkított a példam, mert a szemüveg nem ennyire ellemőrzött, de azért mégiscsak egy minőségbiztosított, majd szakember által rád szabott terméket hasonlítasz egy random ki tudja mennyire megbízható valamivel. És ugyanúgy károkat okozhat benned, konkrétan a szemedben, mint a kínai fekete gyógyszer, és ugyanúgy hiába reklamálnál, nincs aki vállalja a felelősséget. És spórolsz mondjuk 5 év alatt 80 ezer Ft-ot vagy ennyit sem. Azt fogd fel, hogy ez nem csak az anyagköltségről szól, ez egy szolgáltatás.

 • Ginger
  Én innen rendelem a szemüvegeimet: zenni.com – sőt, amióta magamon “reklámozom” több családtag és a baráti kör is rákapott. Virtuálisan fel is tudod próbálni az applikációban, beírhatod a receptre felírt szemüveged adatait, 20-50 dollár között van a komplett szemüveg és 2 hét alatt ideér.Nem romlott a szemem, amióta ezt hordom…