Államkincstár számlaszám utaláshoz (állampapír vétel)

2023-03-30
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Gyakran előfordul, hogy utalnál be pénzt az Államkincstárhoz, csak éppen nem tudod, milyen számlaszámra kellene utalni és milyen közleménnyel.

Régebben gyűjtőszámla volt, szerencsére ez már nem így van, így egyedi számlaszámod van. (Az eurós beutalás sajnos még mindig gyűjtőszámlás, ott a közlemény nagyon fontos.)

Ezt megtalálod az "Értékpapír nyilvántartási-számla szerződés" nevű dokumentumon, amit a számla nyitásakor kaptál.

A számlaszám a képen a második sor, az első oldal kb. harmadánál, háromszor nyolc karakter, ide kell utalnod a pénzt az államkincstári számládra. Közleménybe pedig a felette lévő nyolc karaktert kell beírnod, hogy tudják, hogy melyik számládra írják jóvá a pénzt, hiszen lehet több alszámlád is. Érdemes esetleg a nevedet is beleírni a közleménybe. (Ha nincs több számlád, akár olyan, ami felett rendelkezel csak, akkor elvileg közlemény sem kell, hiszen csak egy helyre mehet a pénz. De a békesség kedvéért töltsd ki a közleményrovatot is. Ha eurót utalsz be a gyűjtőszámlára, akkor pedig mindenképp kell a közlemény.)

De mit csinálj akkor, ha nem találod ezt a papírt, mert nagyon elraktad? Honnan fogod megtudni a számlaszámod?

Ehhez a Webkincstárba kell belépned és ott kiválasztani a beállítások menüt, majd az ügyféladatok almenüt és ott fogod megtalálni ugyanazt a számlaszámot és a zárójelben a nyolcjegyű azonosítót, ami a közleménybe kell.

Ezekkel az adatokkal már tudsz utalni.

Amire vigyázz, ha van céges vagy vállalkozói számlád is az Államkincstárnál és az hozzá van kötve a magánszámládhoz, akkor a Webkincstárba a magánszámlád adatait fogod látni, ha magánemberként léptél be, hiába választod ki a csatolt vállalkozói számládat.

Kötvények árai: nettó árfolyam, bruttó árfolyam, lejáratig tartó hozam

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram