Amikor a plusz kiadás felesleges

A takarékosság egyik alappillére, hogy felesleges szolgáltatásokért nem adsz ki pénzt.

Én most valami újat tanultam, miért felesleges kiadni egy kalap pénzt.

Ez pedig a gyorsított postai kézbesítés.

Rendeltem egy árut Hollandiából légi postával, hogy hamar megérkezzen. Az eladó 3-5 napos határidőt mondott a tapasztalatai alapján.

Egy dologgal nem számolt, ez pedig a Magyar Posta.

A csomagom sorsa az elmúlt közel két hétben:

posta

Ami eddig történt a csomagommal:

A holland posta az átvételt követő napon már le is szállította a csomagot Budapestre.

Ott több mint 8 napig hozzá sem nyúltak.

Valami történt vele vasárnap este.

Eltelt újabb két nap és a csomag még mindig sehol.

A Magyar Posta egy légipostával feladott csomagot eddig 10 nap alatt nem volt képes kézbesíteni. Egy olyan csomagot, amit még vámra sem kell vinnie, lévén uniós országból érkezett.

Amikor felhívtam őket, annyi volt csak a válasz, hogy várjak türelemmel. Jeleztem a hölgynek, hogy ha a csomag ennyire ráérne, akkor nem fizettem volna ki egy kalap pénzt a gyorsított szállításért. Erre csak hümmögni tudott.

Kiakasztó, hogy a csomag másnapra Budapestre ért, az utolsó 40 kilométerhez viszont lassan már két hét is kevés a Postának. És még csak október volt, mi lesz december közepén a karácsonyi szezonban?

Szerencsésebb esetekben Kínából megkapom a rendelt árut két hét alatt, pedig az szinte biztos, hogy hajóval érkezik a Föld másik feléről és még a vámon is át kell mennie.

Úgyhogy egy életre levontam a tanulságot: ablakon kidobott pénz bármilyen plusz szolgáltatást rendelni postai csomagküldéshez, ha a Magyar Posta keze benne lesz az útvonalban.

Ha pedig tényleg sürgős a dolog, rá kell fizetni még egy kicsivel többet és rendes futárszolgálattal kell kérni az árut. (Sajnos ennél az eladónál nem volt ilyen opció.)

Csak azért írtam le, hogy ezeket tartsd szem előtt, ha csomagot rendelsz külföldről.

Most pedig drukkoljunk együtt a Postának, hogy vajon a következő három munkanap elég lesz-e neki a kiszállításhoz.

Update: azóta egy újabb csomagom került a Magyar Posta keze közé. A postásnál van az autójában a csomag négy napja, eddig még nem sikerült ideérnie vele. (Németországból egy nap alatt ideért, a következő munkanapon már a helyi postahivatalban volt.) Ez már nevetséges. Nem, inkább siralmas.

posta

Share

130 hozzászólás

 • gaborr
  lehet, hogy mindenki hallgatott rád, és elment egy jobban fizető állásra? 🙂 bőven van munakerőfelvétel a postánál: posta.hu/karrier/allasok

  amúgy ugyanez a prioritásos levél. ha nem feltétlen szükséges megérkeznie másnapra a levélnek, akkor minek prior?

 • Izebigyo
  Furja az oldalam, milyen biciklis holmit erdemes Hollandiabol rendelni. 😀
 • Nokla
  Este ötkor rendeltem Angliából egy adaptert, másnap este hatra hozta a futár Nyíregyházára 🙂

  Innen: element14.com/community/community/raspberry-pi

 • Timi
  Ugyanez a tapasztalatom! Nagyon sok esetben másnapra Magyarországon van a rendelt cucc, de itthon még jó pár nap, mire kegyeskednek kiszállítani! Ja, és ahogy beért Magyarországra, onnantól nincs rendes nyomonkövetés. Éppen ezért mi is (amit csak lehet) futárral szállíttatjuk ki. Nekem megéri az a plusz pénzt, hogy előre felhív a futár, tuti itt van 2-3 napon belül, van rendes nyomonkövetés, intézik a vámot (ha szükséges) stb.
 • Tamás
  A Magyar Posta mindent csinál már az ég világon (Kincstárjegyek, biztosítások, stb), csak azt az alapfunkciót nem amire létrehozta, hogy kivigye a leveleket és csomagokat időben… A Posta egyetlen dolog miatt nem ment még csődbe, hogy a hivatalos leveleket a cégek csak rajtuk keresztül küldhetik. Ha csak 1!!! másik lehetőség lenne, már lehúzhatnák rolót, de a magyar törvények ezt nem nagyon engedik, mert ezeket ők is pontosan jól tudják.
 • Nightbob
  A jelek szerint ott is munkaerőhiánnyal küzdenek, mint a kereskedelemben oly sok helyen. Ami azért várható volt, hogy ha máshol többet fizetnek, egy idő után az emberek elvándorolnak oda és ennek jelei lesznek.
  Mindezek ellenére nekem eddig szerencsém volt a Postával. Ha Magyarországon belülről rendeltem csomagot a Posta is ugyanúgy kihozta másnapra, mint akármelyik futárszolgálat. Kínából rendelt csomagok is mindig jó időn belül megérkeztek.
  EU-n belül viszont még nem rendeltem csomagot. Mondjuk nem is gondoltam még rá, ha sürgős akkor közvetített szolgáltatást használjak erre. Sürgős esetben jobb szeretem ha egy cégen belül marad az áru(értsd bármelyik nemzetközi csomagküldő szolgálat), mert ha egymásnak adogatják a cuccot, ki tudja azt nyomon követni, hogy egymás felé mennyire jól tudják lekommunikálni, hogy bizony azt nagyon sürgős ám kézbesíteni.
 • tgwh
  Végül is gyorsan Bp-re ért 😀
  Amúgy mit is vártál, hogy tudná biztosítani, hogy a magyar postás gyorsabb legyen?
 • Feriman
  Ejj, ez a hirtelen harag. Azt hittem kicsit több értelme is lesz ennek a cikknek.
 • dinnyesbacsi
  ez az ára a minden az államé modellnek. senki nem felelős semmiért, senkinek nem érdeke a fejlesztés, optimalizálás. lásd még pl: máv. állam úgyis kipótolja a hiányt. vagy egy random hivatali ügyintézés ahol nagyjából semmi nem megy simán, menjél be a hivatalba, várjál egy fél napot aztán közlik, hogy fogalmuk sincs, nem ők tehetnek róla, stbstb.
 • Bóbics Kornél
  Múltkori tapasztalat: ajánlott tértivevényes levél(!) feladva Zalaegerszegen hétfő este 7-kor. Beérkezés Bp-re a címzetthez legközelebbi postára következő hét szerda délután. Röpke 10nap. 630Ft-ért. Utólag visszagondolva kissé cinikus volt a hölgy a levél felvételekor, amikor mondta, hogy legközelebb 1/2 6 előtt vigyem, mert akkor még az aznapi postával elmegy. Egy vicc…
 • tnt
  @kiszamolo: velem ugyanez történt 2 éve ilyenkor … csak a posta volt olyan kegyes, hogy vissza is küldte azzal, hogy nem kereste a csomagot…. engem elfelejtett értesíteni…
 • Tiborg
  Én általában 4 munkanap alatt szoktam megkapni európai küldeményeket, és 2-3 hét alatt kínaiakat, de ez csak az esetek nagyobb részére igaz. Szerencsétlen esetben sok minden megtörténhet. Sajnos DHL, UPS és társai általában többszörösébe kerülnek, minta a posta, csak igen nagy cégek tudnak velük jó áron leszerződni, de nagyszerű élvezni szervezettségüket ha van rá lehetőség.
  Nálunk a helyi postán amióta bevezették a beléptető rendszert, azóta egy rémálom sorba állni, várakozási idő sokszor akár 20 perc, pedig nagy tömeg sincs, csak a “kisasszonyok” nyugodtan végzik a dolgukat, nyugodtan szöszmörögnek, elbeszélgetnek némely ügyféllel, kimennek, stb. Persze mikor ellenőrzik a rendszer gyorsaságát, akkor olajozottan megy minden. Amíg sorba kellett állni, nem tehették meg amit most, mert akkor előttük volt minden ügyfél, és beszóltak ha nem ment a sor.
 • untermensch4
  Az első magyar gramofon(?)lemezgyár a 19.sz végén indult Budapesten. A “nyers” felvételt/mintát el kellett küldeni berlinbe, ott csináltak egy sorozatgyártáshoz való “negatívot” meg tán vmiféle címkézést is ami majd ungarnban rákerül a kész gyártmányokra (ez vmi korabeli, hologrammos matrica-ínséges szerzői jogvédelmi izé lehetett de nem ez a lényeg). A lényeg hogy az egész procedúra többnyire 48 órán belül lezajlott. Bp-Berlin retúr meg közben némi várakozás. Gőzmozdonyokkal…
 • Szaffi
  Egyszer rendeltem egy kisebb csomagot Kínából, eltelt 4 hónap, és írt az eladó tört angolsáággal, hogy ő ilyet még nem b*szott, visszakapta a csomagot. Igen, a Magyar “posta” csak úgy visszaküldte Kínába. Nekem egy falat értesítő nem jött. Azóta ha lehet fizetek nyomkövetési számért pluszban ha kell.
 • Kiszamolo
  Feriman, a cikk nem hirtelen haragból írodott, hanem visszafogott és úriember stílusban írodott. Viszont tanulságos, hogy miért ne kérd a gxorsított kézbesítést, ha semmi értelme.
 • Bazsu
  A másik nagyon jó szolgáltatás a levél továbbítása évi 10+ ezer forintért. Nyilván azért csinálod ha jön fontos levél akkor ne a régi lakásodra menjen, egyik ismerősömnek rendszeresen az új lakó továbbítja a leveleit, holott a postának nem keveset fizet ezért a szolgáltatásért. Kiváncsi vagyok esetleg ilyenkor jogilag felelősségre vonható-e a posta.
 • glezmen
  biztos hogy holland posta hozta? mostanaban eleg sok kinai elado postaz ‘NL’ vegu tracking szammal
  hogy pontosan hol adtak fel, nem tudom, mindenesetre a legutobbi ilyen jelzesu csomagom nekem is vagy egy hetig uldogelt BP-n
  most is uton van egy, ha megjon megnezem hogy honnan postaztak
 • BG
  A probléma oka a verseny hiánya.

  Elvileg már meg kellett volna nyilnia a piacnak, de bármilyen jelentkező van/volt tettek róla, hogy ne akarjon/tudjon MOon szolgáltatni.

  Meg kéne nyitni a piacot, aztán ha megdöglik mint Malév hagyni megdögleni. Lett helyette WizzAir… amibe nem tömni kell az adóforrintokat, hanem adó befizető. Csakhát akkor onnan nem lehet lopni…

 • glezmen
  az egyebkent nem igaz hogy semmi ertelme a gyorsitott kezbesitesnek – magyarorszagra gyorsabban elert igy, vagyis TENYLEG gyorsabb, mintha meg az elso szakasz is hetekig tartott volna
 • nkrisz308
  Sziasztok!

  Két három éve úgy jártam, hogy a vaterán rendeltem virágmagot (papagáj) . Az eladó a magokat ajánlott levélben adta fel. Az 5 db magból 1 db érkezett meg, mivel a gyermekem vette át és nem tudta minek kell benne lenni. Átvételkor nem feltételezte, hogy a levelet felbontották és kivettek belőle 4 db magot. Ezért nem is nézte meg rendesen, bár nagyon ügyesek voltak, mert szinte nem is látszott. Azon kaptam fel a vizet, hogy ennek nincs nagy értéke, csak nekem és mégis ellopták. Szóval azóta nem bízom a postába, pedig hajdanán én is onnan indultam. Nálam elveszett a posta renoméja…..

 • Egyébként úgy sokba került, hogy így 1db mag 2000 Ft volt és még az ajánlott küldemény díját is kifizettem, hogy biztosan megérkezzen. De mivel a kézbesítéskor nem tagadtuk meg az átvételt így utólag már nem lehetett érte panaszt tenni. Szóval érdemes vigyázni….
 • Tamás
  ” A lényeg hogy az egész procedúra többnyire 48 órán belül lezajlott. Bp-Berlin retúr meg közben némi várakozás. Gőzmozdonyokkal…”

  ja, én is olvastam valami sztorit, hogy a Kolozsvár, Szarvas képeslapot 1-2 nap alatt képesek voltak kézbesíteni.. pedig akkor még autó, kisteher, viszonylag normális úthálózat, fejlett telefon infrastruktúra, számítástechnika sem volt..

 • Stanlee
  Anyukamnak kuldtem csomagot Nemetorszagbol. Kb. 2 het utan mar kerdezgette a postast, hogy nem-e jott csomagja, majd bement a postara is es megkerdezte, hogy merre van a csomagja, persze nem tudtak a csomagrol. Vegul par het mulva visszajott a csomag a kis varosunk postajanak a belyegzojevel: nem kereste. Errol ennyit.

  De hogy jot is mondjak roluk: anyukam kapott mar ugy levelet, hogy csak a neve, a varos es az utca szerepelt rajta, a posta megis megtalalta. Pedig egy emeletes hazas ovezetben lakik.

 • dgt_
  Két hét alatt hajóval itt a cucc Kínából? Ez egészen biztos? A királyi postára pedig rohadtul ráférne már a piaci liberalizáció, tényleg nagyon lassúak, a verseny talán ösztönözné őket is. És most már áruld el Miklós, mit rendeltél! 🙂
 • Györgyi
  Levél feladáskor tukmálják az elsőbbségi opciót. Kérdeztem, hogy mennyi idő alatt ér oda simán és elsőbbségivel. Erre közölték, hogy nincs határidő. Akkor meg mire fel fizessek plusz pénzt?

  Mostanában nincs sok alkalmuk tukmálni. Mióta kiértesítés nélkül visszaküldték a csomagomat, soha, semmit nem bízok a postára.

 • Tamás74
  Hát most biztos én leszek a feketeseggű kivétel, de nekem nincs különösebb bajom a postával… heti szinten rendelek ezt-azt ebayről, aliexpresszről, egyéb webshopokból és ha hasalnom kellene valamit, akkor 25:1 arányban minden rendben megy. Igaz, nem is kérek ilyen flancos szolgáltatásokat 🙂
 • Axus
  Ez egy plusz szolgáltatás a Postánál. Kézbesítés előtt kipróbálják a terméket, hogy ne az ügyfél játssza a kísérleti egér szerepét.

  @Tamás

  Khm. Készpénzátutalási megbízás (sárga csekk), a digitális analfabéták kedvence. Már elég ok, hogy ott kösd a lakásbiztosítást, az életbiztosítást, és talán már virágföldet is lehet kapni.

  Egyébként meg elég vacak és reménytelen munkahely. Nem a fizetés az egyetlen ok, amiért nem elsődleges választás a munkavállalóknál. Nem a legjobb munkaerő fog versenyezni a betöltetlen pozíciókért. Kivéve talán pár pénzügyi szolgáltatást. Alapkezelőjük elég modernnek tűnik.

 • Kiszamolo
  A kilencvenes években is minden levél másnapra odaért. Este hatkor minden posta kivitte a vasútállomásra az aznapi termést, felrakták a postavonatra, menetközben szortírozták, Budapesten kicserélték az addigra kiválogatott leveleket, a postavonat visszaindult este 11 órakor, hajnalban minden postán ott volt a kivinni szánt levél, reggel kivitték.

  Aztán elkezdték modernizálni, most már öt nap is kevés ehhez a mutatványhoz, pedig most már modern gépekkel dolgoznak állítólag.

 • Axus
  @Tamás74

  “25:1 arányban minden rendben megy”

  Ez aztán a kihozatali arány! Nem semmi. Csak minden 25-ik küldeményt nem teljesítenek a vállaltak szerint.

  @Tamás

  “a Kolozsvár, Szarvas képeslapot 1-2 nap alatt képesek voltak kézbesíteni.. pedig akkor még autó, kisteher, viszonylag normális úthálózat, fejlett telefon infrastruktúra, számítástechnika sem volt..”

  Váltott lovakkal vitték kéremszépen, hogy legyen mit megírni a reklámokban. 🙂

 • szocske
  Mivel kénytelen vagyok rendszeresen a posta szolgáltatásait használni, a saját dolgom megkönnyítendő egyszerre szoktam bevásárolni nagyobb tételben (értsd 20-30) előre “bélyegzett” zöld színű borítékot. Ezzel a 20-30 db-al elvagyok néhány hónapig, szerencsés esetben akár fél évig is.
  Most épp kifogyott a készlet, és ma akartam feltölteni.
  Egy kisebb postahivatal esett utamba, összesen 2 ablakkal és 3 alkalmazottal a pult mögött (minek 3 fő 2 ablakra?)
  Kértem 30 db borítékot.
  Nem tudtak adni, a postahivatal teljes készlete 20 db volt.
  OK, akkor legyen 20.
  Erre csúnyán néztek, és megkérdezték, hogy tényleg elviszem-e a teljes készletet.

  Normál, kisméretű borítékról van szó, semmi extra. Tudtommal ez a fő profiljuk.
  Bezzeg, ha sorsjegyet szerettem volna, abból van 100 különböző, nagy tételben.

 • B. Péter
  A Magyar Posta egy, a szocialista időkből itt maradt őskövület, mondhatni kupleráj.
  Én belföldön ha csak lehet, futárcéget használok, pl. a DPD futár 890,-Ft-ért visz el egy max. 3 kilós csomagot az egész országban (!), úgy, hogy telefonon egyeztetve érte jönnek, illetve címre viszik ki.
 • ügyvéd
  A rekordot azt hiszem én tartom. Ajánlott levél a Gazd Kollégiumnak Budára, a Lehel postáról, 14 azaz TIZENNÉGY !!! nap.
 • B. Péter
  @szocske:
  Ja, azt én is külön rühellem, amikor kértem egy köteg ajánlott levév blankettát, erre nem adtak, csak egyet, merthogy kevés van.. de a sorsjegyet, meg minden szir-sz.rt azt tukmálják.. komolyan, már az óvszerig bezárólag mindent lehet a Postán venni.
 • ügyvéd
  B. Péter
  Nincs igazad. Ahogy Kiszámoló is írta, 20 éve és még régebben a szociban egy ajánlott levél, ha este 6 előtt a postára került, akkor másnap délelőtt kivitték az ország bármely pontján.
 • Liv
  Sajnos amit a magyar posta (így, kisbetűvel) művel, az rettenetes. Az aliexpress-en látszik, hogy az eladó mikor adta fel a csomagot és az mikor hagyta el pl. Kínát repülővel, aztán csak várok és várok és várok hetekig… Gondolom, nem a repcsi nem maradt a levegőben, úgyhogy már csak egy megoldás marad… 🙁
  Így karácsony közeledtével egyáltalán nem vicces, van, amit ajándékba szántam… (Még egyszer hangsúlyoznám, légiposta.)
 • Mr. Heisenberg
  “pedig az szinte biztos, hogy hajóval érkezik a Föld másik feléről”
  Kínából hajóval??? Két hét alatt??? ez nyilván vicc akart lenni
 • Sanyci
  Ez általános jelenség. Múltkor a DHL-lel jártam így, átadta a Magyar Postának Bp-en, majd két hétig semmi, majd egyszer csak 6 órán belül végigment a fél országon és ki is hozták…
 • mamma
  Csak egy történet 3 évvel ezelőttről. Németországban élő lányunknak sürgősen kellett tőlünk egy nyilatkozat. Feladtuk ajánlva, elsőbbségivel. Amikor 2 hét múlva sem érkezett meg, akkor újra megírtuk, feladtuk elsőbbségivel sima levélként. Eltelt újabb 8 nap, még semmi sem érkezett meg, de mi mentünk látogatóba, így megírtuk újra, átadtuk személyesen. Ottlétünk harmadik napján a sima elsőbbségi megérkezett alig több, mint 10 napja volt erre. Az ajánlott elsőbbséginek még újabb egy hétre volt szüksége ehhez a művelethez.
 • sporolos
  nekem is hasonlo a tapasztalatom, igaz en nem kertem gyors szallitast a küldötöl, de Nemetorszagbol igen gyorsan ideert, aztan magyar postanal kegyetlenül lelassult
 • daraltdio
  B. Péter:
  “Címen történő feladás esetén plusz kiállási díj 1500 HUF + ÁFA fizetendő.”
  3 kilos csomag 1355 HUF

  Persze a postai szolgáltatás felháborító, várom mikor lesz igazi verseny a postai szolgáltatásokban. Meddig van “monopol védelem” alatt a posta amúgy?

 • Importőr
  A kínai vonalhoz,csak a tisztánlátás kedvéért:
  Megrendelés után nagyjából egy héten belül kerülhet hajóra az áru.
  A hajóút önmagában átlagosan 28-30 nap.
  A kikötéstől számítva még kb. 10 nap szükséges, hogy az áru átvehető legyen.
  Tengeri szállítás jellemzően konténerekben történik, igazából csak nagyobb térfogatú, vagy nehezebb áruknál érdemes szervezni.
  A kiscsomagos magánimport sokkal inkább légi fuvarral történik.
  A csomag alapvetően itt lehetne akár 2 nap alatt is, de az adminisztráció és a logisztikai folyamatok miatt általában mégis eltart 1- 2 hétig mire megkapod.
  Közbenső megoldás lehetne a vasúti szállítás. Összességében kb. 3 hét az átfutása, míg árban a tengeri és légi fuvar közt helyezkedik el. Egyelőre azonban nem nagyon elterjedt, nem tudom futárcégek használják-e már.
 • Ggg
  daraltdio (de igazából mindenkinek érdekes lehet):
  A DPD a Vaterafutáron keresztül kerül 890 forintba, címen történő csomagfelvétellel. A Vaterafutárt viszont nem csak a vaterások használhatják, hanem bárki. Ugyanott MPL, FoxPost és Webox is használható a listaárnál jóval olcsóbban, érdemes élni a lehetőséggel. (Az MPL ugyan a Magyar Posta, de eddig hibátlanok voltak ők is nálam, egyedül az időablakot hiányolom náluk. A DPD pár órával korábban jelez egyórás érkezési idősávot, a GLS is meg tudja mondani azt a háromórás intervallumot amikor várható, a TOF talán kétórást küld aznap reggel, de valamiért az MPL-nél csak a nap ismert. Cserébe átvehető a postán is, ha nem talál otthon.)
 • Pista
  én a csomagot postapontra kérem egy bevásárlócentrumba, a postás úgyis munkaidőben próbálná kihozni, amikor nem vagyok otthon, és az értesítőt is elfelejti néha bedobni. A postapontra való megérkezésről pedig SMS-t küldenek, napi 24 órában nyitva van, nem kell sorbaállni, nekem bevált.
 • Bicskanyitogato
  En is jartam hasonloan: tobb hettel az Ebayes vasarlas/fizetes utan visszakuldtek a csomagomat Franciaorszagba, hibas cimzes miatt. Hosszu levelezes, franciaul iro ismeros bevonasaval konyorges es a postadij ujra fizetesevel ismet elkuldte. Ezen mar rajta voltam, de megint vissza akartak kuldeni hibas cimzes miatt. Valahogy kihozattam: meg az elozo nyomtatott csomagolas is rajta volt, persze, hogy az is HIBATLANUL!!! Panasz/karterites? Csak a felado tehet… (?) Tole tobbet az eletben mar nem kerhettem, igy orulnom kellett, hogy vegul is megerkezett… SZORNYU, SZINVONALTALAN!
 • tompus
  Én most a Media Marktra vagyok berágva. Neten rendeltem, gondoltam kényelmes, ingyen házhozszállítás van. 1 hete nem sikerült kitalálniuk, hogy van-e raktáron a cucc, pedig jelenleg is 1-3 napos határidőt írnak a honlapon kiszállításra. És akkor még nem is adták át a postának.
 • Doran Gray
  Nekem ilyen elveszett/visszaküldött/sokat késett történetem nincs. Ellenben egyszer jött tértivevénnyel egy levelem, szanaszét szakadva (a benne lévő hivatalos papírok is) találtam meg a levélszekrénybe passzírozva, mert még vastag is volt, normálisan nem fért be. Írtam a postának, hogy ezt mégis hogyan, miért, meg talán beszélgethetnének a kézbesítővel is. A reakció annyi volt, hogy a kézbesítőre semmi panasz nem volt még, de most is megkérdezték, szerinte a borítékot épségben tette a szekrénybe. Jó mondom, akkor beszélgessünk arról, hogy tértivevényes levél esetén, hol az aláírásom? Hát, hogy az nem kell. Mert az új szabályok szerint, ha meggyőződik a kézbesítő, hogy a levélszekrény kellően biztonságos, akkor ott hagyhatja, a címzett átvételt igazoló aláírása nélkül is és hivatalosan átvettnek minősül. Aha…és ha mondjuk én már nem lakom ott? Vagy csak mondjuk, nem akarom átvenni?
 • vViktor
  Volt már olyan aki gps jeladót rakott a levélbe és látszott,hogy a levél el sem hagyta a postát csak az értesítő került a ládába.
 • AAA
  OFF:
  Ha már a kairos döglődik, próbáljunk meg valami más lehúzást:
  youtube.com/watch?v=Gm5BAjBsF-8
 • Axus
  Mediamarkt: MPL hozza

  MPL: A posta pont tényleg tök jó. Én is szeretek érte menni, ezért használtam régen a szolgáltatást. Egyszer rendeltem valamit posta pontra. Kihozták házhoz. Szerencsére ajándéknak szántam, ezért nem baj, hogy az egész család látta karácsony előtt. Egyszer törékenyként próbáltam feladni egy csomagot. A kis hölgy előzékenyen közölte, hogy nem veszi át. Teteje jelölés, nyilak ne legyenek rajt, mert direkt forgatni kezdik. Legyen bomba és focibiztos a csomagolás, hogy ne kelljen hajolgatni, elég legyen ledobni.

  DPD: Egyszer jól megszívatott. Karácsony előtt volt beütemezve a csomag. Utolsó munkanap, délig dolgoznak. Csomag kézbesítés alatt. Majd visszavitte a futár a depóba, és ott pihent január 3-ig. Elmenni sem tudtam érte, mert a telefont se vette fel másfél hétig senki. Emailre azóta is várom a választ. Negatív pont, hogy teljesen gépileg válogatják a csomagokat.

 • Slumbery
  Axus
  Vicces, hogy neked kihozták házhoz amit postán akartál átvenni. Pedig pont az ellenkezőjéről híresek. Én jártam úgy, hogy a munkahelyemre kértem Karácsony előtt 1 db könyvet. Ott mindig van aki átveszi, és a kézbesítőnek ezt tudnia kellett. De történetesen ott is voltam, és el is kaptam a kézbesítőt. A kezembe nyomta a sikertelen kézbesítéses cédulát, mivel a csomag nem volt nála. Sebaj, bementem munka végén a postára. Sajnos megelőztem a kézbesítőt vagy legalábbis az adminisztrációját, így nem adták ide a csomagot, szemrebbenés nélkül a szemembe hazudva, hogy a kézbesítőnél van. Business as usual a magyar postánál.