Mától szabad a VOIP

2016-04-30
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Két fontos változás történt ma a mobilok világában:

- Az egyik, hogy csökkenek a roaming díjak, vagyis a külföldi mobilhasználatért felszámított díjak, percenként vagy megabájtonként maximum 5 eurócent számítható fel, mint roaming költség. A teljes eltörlésre jövő június 15-ig kell várni, utána már ugyanannyiért beszélhetsz itthon, mint bárhol máshol az Unión belül. (Azonban továbbra sem vehetsz külföldi kártyát, hogy itthon használd, mert azt visszaélésszerű használatnak minősítik (minősíthetik), így a teljes Kánaán mégsem jön el, nem telefonálhatsz itthon a gyakran töredékébe kerülő külföldi tarifákért.)

Arra vigyázz, hogy ez csak az Unión belül igaz, Egyiptomban, Ukrajnában és bárhol máshol továbbra is a nonszensz kategóriába tartozó sokszáz forintot fizeted még a hívásfogadásért is. (Inkább vegyél helyi kártyát, erről itt írtam már.)

- A másik, legalább ennyire fontos változás, hogy most már csak netsemleges szolgáltatást adhatnak a mobilszolgáltatók, vagyis nem ronthatják szándékosan a Skype, Viber és egyéb internetes telefonok hangminőségét. Ha előfizetsz egy olcsó mobilnetre, útközben is tudod használni ezeket a szolgáltatásokat. (Arról, hogyan tudsz előfizetni ilyen szolgáltatásra és hogyan tudsz jelenleg 3 forintért hívni magyar mobilszámokat, arról már itt írtam Én most a stuntcalls-t használom, egy eurócent egy perc magyar mobil hívása, a vezetékes ennek az ötöde, a minőséggel teljesen elégedett vagyok.)

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram