Amit a forintbankjegyekről tudni érdemes

2014-04-13
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Találtam egy érdekes alkalmazást, amit az MNB készített és mind Androidra, mind IOS-re elérhető.

Annyit tud, hogy az összes forintbankjegy biztonsági elemeit, UV-B és C lámpa alatti képét bemutatja. Megtudhatod, milyen mikróírást keress és hol, milyen rejtett képnek kell előjönnie, ha a szemed elé helyezed a bankjegyet vízszintesen és a többi.

A Tudta-e menüpontban néhány további, esetleg hasznos és érdekes információt lehet olvasni, mint például hol lehet beváltani a sérült, vagy már forgalomból kivont bankjegyet.

(Van még egy funkciója, amit inkább kihagyok, mert inkább felejtős, mint hasznos.)

Ha rajtam múlt volna, sokkal színesebbé tettem volna a programot (a forint története, az MNB szerepe a forint kibocsátásában, szöveges leírás a gyanús pénz felismeréséről a képi megoldás mellett, esetleg beágyazott videó és a többi).

Ennek ellenére remek kis alkalmazás, ha nem akarsz belefutni hamis pénzbe és nem tudod, hogy mit hol kell megnézned.

forint

Androidra innen tudod letölteni, IOS-ra sajnos nem tudok linket, de majd valaki pótolja, akinek van Apple gépe (keress rá az MNB szóra).

Hogy egy kicsit büszkék is lehessünk a nemzeti bankunkra, kerestem hasonló alkalmazást dollárra és euróra. Nos, semmit nem találtam, kivéve egy euró szériaszám ellenőrző programot itt.

Úgy látszik, más nemzeti banknak még nem jutott eszébe ilyen program, vagy ha igen, jól elrejtették az érdeklődők elől. Ha te mégis tudsz ilyen appot, írd meg a hozzászólásokban. (Ne weboldalt és videókat, azokat lehet találni google-lel is. De az nem lesz kéznél, amikor szükség lenne rá.)

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram