Aranyszámla: garantált éves hozam 15%

2015-03-22
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Újabb gyöngyszemről kérték a véleményem, egy budapesti cég ajánlatáról: nyiss aranyszámlát nálunk, vigyázunk az aranyadra, sőt 13 hónapra minimum(!) 14,85% hozamot is garantálunk. Ha az arany ára nem nő ennyire a befektetés alatt, vagy akár esik is(!) akkor majd mi a zsebünkbe nyúlunk és fizetünk, mint a katonatiszt.

Hogy honnan van pénzünk? Hát mert kereskedünk is az arannyal, innen jön a profit.

Mint minden hasonlónál, itt is osztrák tőkeerős cég áll mögöttünk, sőt biztosító is fizet, ha mi csődbe megyünk.

Mégis hogy lehet kitermelni ennyi garantált hozamot, főleg hogy az aranyár már majdnem négy éve csak zuhan és ez a lehetőség már négy éve fut? Mit lehet tudni az állítólagos tőkeerős osztrák partnerről? Sőt, mit lehet tudni a magyar cégről? Ez a lehetőség miért nincs fenn a honlapon, miért csak fű alatt lehet információt megtudni róla? Mennyire biztonságos, ha az aranyamra valaki más vigyáz és nekem el kell hinnem, hogy tényleg létezik, nem csak papíron? Hogy ez miért éri meg a cégnek, ha 20 eurón kívül semmilyen más költség nincs?

Érdekes, hogy emberek még mindig hisznek az ilyeneknek. Garantált minimum 14,75% hozam 13 hónapra, de ez lehet akár 20% felett is, ha legalább 1 millió eurót beraksz. Hogy a cég miből akarja kitermelni ezt a hozamot, fogalmunk nincs. Arról se, hogy a leírásban szereplő 150 millió forintos felelősségbiztosításuk miért is fedezné az ilyen károkat és mire elég, ha egymillió euró felett is raknak be emberek pénzt.

Éppen az elmúlt hetekben derült ki, hogy felügyelet által ellenőrzött nagynevű brókercégek nem tudnak elszámolni az ügyfelek pénzével és hogy a csoda aktívan kezelt alapjaik éveken át kimutatott hozama valószínűleg légből kapott volt.

Ezek után elég nagy bátorságra vall, hogy valaki egy ilyen helyre beteszi a pénzét, főleg úgy, hogy még csak nem is publikus a lehetőség, így a nyilvánosság kontrollja sincsen meg. Tényleg, miért is nincs kinn a cég honlapján a lehetőség?

Ha még mindig vonzó az ajánlat, tedd fel magadnak a fenti kérdéseket és felelj őszintén, tudsz-e bármelyikre megnyugtató választ adni magadnak. Ha egy ajánlat túl szép, hogy igaz legyen, akkor az nem is igaz. Márpedig garantált 15%-os hozam euróban 13 hónapra túl szép, hogy igaz legyen. Egyébként is, miért veszel fizikai aranyat, ha aztán azt nem is látod, mert valaki úgymond vigyáz rá?

Egyáltalán ennek az egésznek mi köze van az aranyhoz, ha minimum 15%-ot ígér euróban, függetlenül attól, hogyan áll az arany ára?

Szerintem túl nagy kockázatot vállalsz, ha ilyen ellenőrizhetetlen és meseszerű hozamokat ígérő lehetőségekbe beszállsz.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram