Az Il Ferro visszatért: Dexcar

Emlékszik még valaki a szépreményű Il Ferro cégre?

Sajnálod, hogy kimaradtál belőle? Itt a lehetőség, hogy újra új autód lehessen, ha ráraksz az oldalára egy reklámot és úgy közlekedsz.

Ja igen, itt is be kell fizetni egy szerény összeget (1.950 eurótól felfelé) és egy kicsit várni kell, de utána semmi nem ment meg attól, hogy saját autód legyen ingyen.

Persze, ha neked még ennyi pénzed sincs, akkor fizess be kevesebbet és hozzál be további ügyfeleket és majd akkor lesz saját autód. A szokásos piramisrendszerben egyre feljebb kerülsz és a végén saját autód lesz, ha a piramis csúcsára kerültél.

carforfree

Meg lehetne nézni, mit lehet tudni erről a cégről, de teljesen felesleges. Aki ezt megeszi Magyarországon az Il Ferro csalás után, ami ugyanígy működött, az talán meg is érdemli, hogy ennyi tanulópénzt kifizessen.

Ha van felesleges negyedórád és nem tudod, mivel töltsd, nézd meg a “bemutatkozó videót”. (Update: a videót villámgyorsan levették a youtube-ról. Beszédes, na. A honlapon más nyelven még fenn van.)

Share

102 hozzászólás

 • vedini
  Oriasi!
  Varom mar tucatjaival a matricas porsche-kat…
  Teljesen a suicid hajlamuakra van kihegyezve, a videoban fantazia nelkuli slide-ok, botranyos hatterzaj, improvizaciokkal tarkitott eloadas.
  Nincs valami szerv ma magyarorszagon aki rajuk szall, es mielott megkarositananak par ezer embert, cselekednenek?
 • eghesilashi
  Én még kicsit voltam az említett csalás idején, de kérdezném ha befizetsz 1950 eurot és kapsz egy autót ingyé, akkor azzal mi a gond? 😀
 • Krisztián
  8:00 perc környékén: “…elvetemült ügyfélként…” 🙂
 • Kiszamolo
  azzal semmi. Csak nem kapsz autót, hanem bekerülsz a piramis legaljára és ha kellően elég számú balek beszáll utánad, akkor felkerülsz a csúcsra és utána kapsz egy autót.

  Ha nem lesz elég számú balek, akkor te leszel az és buktad a pénzed.

 • Dani85
  “Hogyan lehet autót bérelni?”
  “Bemegyünk egy autókölcsönzőbe, bevisszük a jövedelemigazolásunkat…”
  Egy kölcsönzéshez? 😀
 • ügyvéd
  Szerintem “másodjára” már nem lesz annyi idióta mint anno.
  Aztán lehet tévedek, a zistenadta nép szellemi színvonala rohamosan hanyatlik.
 • Családfő
  Jó móka lesz. Aki ilyen matricás autóban ül majd, ennyi erővel kiírhatná a homlokára is, hogy “hülye vagyok”! A botanoo-sok, globallshare-esek stb. legalább leplezetten is lehettek ostobák, nem tudatták minden szembejövővel.

  Az alapötlet egyébként gonoszságában is zseniális, hisz mindent tartalmaz, ami mostanság trendi. A piramisjátékot a közösségi erő mögé bújtatja, lesz dexcoin és “pontgyűjtés” stb. Ráadásul persze, hogy a német prémiumokat adják a legalsó, legolcsóbb (egyben biztosan ciki) szint felett… Pedig a videó tele van logikai bukfencekkel, és pont az üzleti modell lényegét nem mondja el. A célcsoportot persze az nem is érdekli, van elég cukormáz a felszínen. Akit elvakít egy új autó ígérete és/vagy szerények az értelmi képességei, az be is fizet majd. Az elején még talán autót is kap, ami alapján bizonygatja majd az ismerősöknek és szomszédoknak, hogy mekkora lángész. 😀

 • Kiszamolo
  Hát igen, olyan apságokkal, mint mitől lesz pénz a rendszerben az új befizetések nélkül, nem tőrödik a weboldal sem.

  Ha valako nagyon kekec, majd rávágják, hpgy a reklámokból. Igen ám, de először kell megvenni az autót és csak utána lesz reklámfelület. Azt a reklámfelületet pedig annyiért kell eladni, hogy minden belépőnek legyen belőle autója. Vagyis több tizmillió forintért.

  Nem baj, kár is összezavarni a célcsoportot számokkal. Álmot vesznek, nem számításokat.

 • Geroj
  Aki ezt megeszi?????? Hááátt…
 • janos82
  Az Ill feronal ugy volt , hogy banki hitellel kaptad meg az autot… Es havi 45e ftot adtak a reklamfeluletert ( ott 180e volt a belepo ha jol emlekszem), igy amikor osszedolt, akkor sokan “orulhettek” mert az auto megmaradt a hitellel egyutt, amit mar nem a reklam fizetett.

  Itt nem igy akarjak ezt csinalni? Ha igen, akkor elegge ciki lesz amikor egy Nemet premium torlesztoreszlete raszakad a gyanutlan polgarra…

 • Liz
  Hurrá,megint lesz kit megmenteni.
 • Németh Andrea
  Köszönöm a választ, éppen erre gondoltam, de egy szakember véleményét is szerettem volna megtudni. Többen azzal érveltek, hogy ez nem magyar konstrukció, Németországban biztos jobban működik a felügyelet. Ezek szerint nem, ott is vannak hiszékenyek.
 • Kommentharcos
  A német videó alá már be is linkeltek újságcikkeket arról hogy Olaszországban már elkaszálták őket a hatóságok.
  Ott 23.000 befizetőből 84-nek jutott autó.
  Ezeket az infókat miért felejtik el megemlíteni? 🙂
 • Kiszamolo
  Kommentharcos, ez nagyjából várható is volt. Mivel tavaly decemberben már valami kiállításon voltak, tehát legalább másfél évesek.

  Az összes ilyen az indulástól két éven belül pukkan ki. A Kairos is már haldoklik július óta.

  Szóval ennek se lehet már sok hátra.

 • Bandi
  behindmlm.com/mlm/regulation/dexcar-pyramid-scheme-shut-down-by-italian-authorities/
 • G
  szkt.hu/ugyfelszolgalat/jarmureklam

  55 ezer Ft-ért már egy teljes villamoson reklámozhat aki akar (Szegeden). Ebből kiszámítható, hogy egy autóreklám mennyit érhet.

 • Stanlee
  A nemet consors banknak (goo.gl/YQcosz) van meg most is egy olyan akcioja, hogy lehet toluk Mini Coopert eleg visszafogott bankos matricazassal “lizingelni”, 3 evre. A feltetelek kozott csak az van, hogy az elejen be kell fizetni felszereltsegtol fuggoen min., 4800€-t, majd a bank havonta fixen ad 131 eurot a kuncsaftoknak. Szerintem ez nem egy olyan rossz uzlet, foleg ha az ember amugy is akar lizingelni, a legolcsobb varians valahol effektiv 150 euro/ho koltseget ad. Nem tudom ,hogy mennyire eri meg ez a banknak, de az a havi 131 euro nem egy nagy osszeg. Szoval lehet ebben az autos reklamozasban valami, de nem ugy, ahogyan azt nalunk probaljak csinalni.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Stanlee, a bank nem ad 131 eurót, hanem átvállalja a 131 eurós lízingdíjat.
 • R
  Emberek! Az Il Ferro nem az elso ilyen ugy volt Magyarorszagon!
  Mar a 1990-es evekben volt egy ilyen automatricazos piramisjatek. En csodalkozom, hogy senki nem emlekezik ra. Amikor az Il Ferro megjelent, kerdeztem is, hogy nem-e emlekeznek ra az ismeroseim, de senki… Na ezert mukodnek ezek a dolgok.
 • Hejöregharcos
  “bátran kommentelj” – írja a bevezetőben a blog indítója. Nos, a többségnél ezzel nem volt is baj (magában a cikkben sem), de ezen kívül…
  Hogy is mondta a jó öreg Wayne Dyer?
  “A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit.” És ez a véleménynyilvánításra is nagyon igaz, szerintem. Én legalábbis először kérdezni és utánanézni szoktam, és csak ezután véleményezek…

  Sajnálatos, hogy arra még az eddig magasan, de innentől már csak igen mélyen tisztelt kiszámolós “szakértő” sem vette a fáradtságot, hogy hiteles forrásból utánanézzen, hogy ki vagy mi is az a Dexc@r (és annak a programja), és annak mi köze van az inkriminált videócskához, amit amúgy egy szorgalmas, de amúgy minden szabályt felrúgó unatkozó kedves öreg hölgy eszkábált össze.
  Neki “ennyire tellett”, ezt bírta kihámozni a Dexc@r-történetből…

 • Kiszamolo
  Hamar megjöttél…

  Nemsokára jön a többi is.

  Tehát akkor avass be, hogy lesz ingyenautónk és mennyit hoz a konyhára a reklám, melyik cég fizet százezreket havonta a reklámért és miért csapott le az egészre már az olasz rendőrség?

  Láttad már a svájci honlapot? Érdemes megnézni… dexcar.ch

  A magyaron mikor lesz ilyen rendőrségi nyitólap?

  Ilyen rendőrségi közleményt mikor adnak ki magyarul?

  gdf.gov.it/stampa/ultime-notizie/anno-2016/giugno/operazione-car-dream-truffate-oltre-23mila-persone

  De valami komolyan vehető tényeket írj, mert mellébeszélést már rengeteget hallottunk itt. Olyanoktól, akik azóta már mélyen hallgatnak.

  Ha tényeket írsz, szívesen meghallgatunk. Tehát, honnan jön a rendszerbe a pénz, kik a valódi ügyfelek, tényleg nem igaz-e, hogy 23 ezer befizetőből csak 88 kapott autót, milyen valódi működőképes gazdasági modell van a dolog mögött?

 • Kiszamolo
  Megnéztem az anyaoldalt, a dexcar.de-t. Nem különb mint ez a másik. Sehol semmi tény, rengeteg aloldal még feltöltés alatt, angol nyelv alatt olasz jön be, csak rizsa és rizsa.
 • dinnyesbacsi
  vajon miért van letiltva a kommentelés a youtuben? 😀
 • taxifaxni
  @hejöregharcos

  A dolog sokkal egyszerűbb:az autóreklám kontaktszáma és hatékonysága nem mérhető, ezért nagy reklámbudgettel rendelkező cég nem fog hirdetni rajta. (Ahogy rádióban sem teszik.) Innentől a modell előbb vagy utóbb bukás, idő kérdése. Ha emlékszik két ilyen cég is becsődölt itthon.

 • Hejöregharcos
  Ha jól emléxem nem tegeződtem eddig itt senkivel. Nagy volt rá az esély, hogy nem is fogok, de ha már ilyen szíves “invitálásban” részesültem, hát üsse kő… 🙂

  @taxifaxni: milyen kontaktszámról beszélsz? Azt se tudod milyen reklámról van szó. Miért nem kérdezel előbb (lásd fent!)? Olyan felesleges fejtegetésekbe bocsátkozol, aminek semmi köze ehhez a modellhez.

  @dinnyéske: 100 ezrével találsz olyan youtube-os videókat, amelyeknél le van tiltva a komment. És tudod, miért. Pont az ilyen és hasonló “szakértői” kommentek elkerülése céljából. Minden feltöltőnek szíve-joga, hogy eldöntse, akar-e élni ezzel a lehetőséggel vagy nem. A hölgy akart, és az idő igazolta az ő döntését… 🙂 Ha majd te teszel fel videót, te is eldöntheted, hogy fikázhassanak-e vagy ne.

  @többekhez: ha valami valamihez hasonló, az még nem azt jelenti, hogy ugyanaz (lásd: záptojás). Ennyit az általánosításról…

 • Hejöregharcos
  @családfő: “A piramisjátékot a közösségi erő mögé bújtatja”…
  Nyugodj meg, senki nem bújtat semmit. Maximum te kevered a szénát a szalmával.

  ad.1.) Ilyen, hogy piramisjáték, nem létezik. Ezt jó ha megtanulod. Amire te gondolsz, az a pilótajáték, vagyis a ponzi-típusú üzletek, ahol a felső vonalnak kizárólag az alsó vonaliak befizetéseiből keletkezik jövedelme. Ahol termék van (legyen az akár egy szolgáltatás, mint jelen esetben), ott ilyenről nem beszélhetünk, hiszen a befizetésekkel szemben eleve van ellenszolgáltatás/termék. – Amúgy a piramis (az egyiptomi építményeken kívül), az egy szervezeti forma, méghozzá a legstabilabb, amit valaha kitaláltak.

  ad.2.) Bizonyára nem hallottál még a sharing economy-ról vagy a crowd funding-ról sem. Pedig a 2008-as válság óta szerte a világon széles körben alkalmazott finanszírozási forma. Javaslom, nézz utána, és mindjárt meg fox világosodni.

 • Eltévelyedés
  Hajajj, popcornnal a kezemben kerestem a dex-re, és ezt (is) találtam. Nincsenek egyedül!

  freecarhungary.hu/

  Jó mókának hangzik, semmi konkrétumot enm rnak, csak hogy milyen pontosan és gyorsan fizetnek, meg a jó üzlet alapja a pontos elszámolás. Ha-ha.

  freecarclub.squeezefunnels.com/freecar-sf1/
  Ezek is ők. Ú de bonyolult prezentációhoz jutottam! De legalább szerényebbek az összegek. meg belekevernek valami SEN céget is. Az is megérdemli, aki ezt beszopja….

 • Hejöregharcos
  @kiszámoló:
  Tényleg sajnálom, hogy ezzel a szakmai múlttal ilyen szerencsétlenül beletenyereltél ebbe az üzletbe. Nagyot fox koppanni, már most mondom neked! Mint ahogy azt is, hogy ilyen hozzáállás és “alapos cikk” után egyáltalán nem akarlak téged semmibe sem beavatni, és főleg nem akarlak bármiről is meggyőzni. Én ezen a szinten nem tudok vitatkozni, és nem is akarok megtanulni.

  Azt természetesen elmondom azért, hogy igen, láttam és ismerem a .ch oldalt. Sőt azt is elárulom neked, hogy a .de oldal (és még jó pár) azóta is a .ch szerverén üzemel, vagyis oda (vagy onnan?) van irányítva. Méghozzá azért, mert nem az oldal van letiltva, hanem a bírósági eljárás idejére csak az olaszoknak van korlátozva a regisztráció és a belépés.
  Ja, igen! Bíróság. Valóban folyik egy eljárás az olasz hatóságoknál, ugyanis az olasz autós maffia is “teszi a dolgát” közben… Ne ijedj meg, folytatom! 🙂

 • Hejöregharcos
  …folytatás:
  Szóval miután 23 ezer fölé emelkedett az olaszországi befizetések száma (ugye, ismeretes az olaszok affinitása az autóhoz…), úgy gondolta a “konkurencia”, hogy ideje lesz neki is munkába állni. Először csak meghekkelték a partnerek webirodáját, azután jöttek a hamis infók terjesztése a sajtóban (mindeközben az egyik autós szaklap, a figyelmébe ajánlotta a lehetőséget az olvasóinak!), és végül feljelentették a céget egy kis falu rendőrségén (vajon miért is ott?) pilótajáték szervezéséért. Erre természetesen a hatóság is elkezdett dolgozni, és folyik az eljárás, ill. előbb elmentek egy kis szabadságra, és szeptemberben indultak újra. Az már biztos, hogy a pilótajáték nem állt meg, de most jött egy másik ötlet/vád. Szerencsére most már nem a faluban folyik az eljárás, hanem “rendes” bíróságon és a határidők figyelembe vételével talán az év végéig be is kell fejeződnie.
 • Hejöregharcos
  …. folytatás:
  A Dexc@r mindeközben köszöni szépen, jól van. Európa szerte nyitják az új képviseleteket (félreértések elkerülése végett: ez nem egy internetes cég, hanem egy nagyon is fizikai társaság!!), szervezik a tanácsadók képzéseit, indítottak egy újabb üzletágat és februártól nyitnak egy még újabbat, és ami a lényeg, folyamatosan adják át az autókat. És ez akkor is így van, ha te nem láttál ilyet, vagy nem hiszed el. Én viszont már vezettem is egy ilyen Jeep Renegade-et, fotóm is van róla. 🙂 Igaz még nem az “enyémet”, de így is egy élmény volt.

  Akik ezek után is kételkednek ennek a lehetőségnek a valódiságában, azoknak csak azt tudom tanácsolni, hogy járjanak utána. Én is ezt tettem. Először hittem is, meg nem is, de kérdeztem, kérdeztem és kérdeztem, és miután a matematikai modell, a törvényi háttér és az érdekviszonyok is tisztázódtak, már nem volt több kérdésem. Jó éjt! 🙂

 • Kiszamolo
  ezt tényleg tanítják valami oktatáson?

  “Ez egy annyira jó és igényes oldal, de most az egyszer nagyot tévedsz.”

  Mindig, mindig, mindig leírják az összes ilyen lehúzás védelmezői.

  Aztán eltelik pár hónap és mindig, mindig, mindig kiderül, hogy ami úgy néz ki, mint a pöcegödör és úgy is bűzlik már messziről, az az is.

  Eddig még egy kivétel sem akadt.

 • Kiszamolo
  Szegény öreg harcos…

  Sikerült megint semmi tényt leírni, hogy mitől is működne a rendszer. Csak annyi a tény, hogy már látott egy jeep-et, tehát az üzlet valódi.

  Nagyon érdekelne kit és mit kérdeztél.

  A hirdetőket megkerested, tényleg fizetnek-e a hirdetésért és ha igen, mennyit?

  Megnézted a cég könyvelését, hivatalos mérlegét és adóbevallását?

  Matematikailag-pénzügyileg lemodellezted, hogy működne-e a rendszer az új belépők pénze nélkül is? (Vagyis gazdaságilag fenntartható és nem csak az új belépők pénzére épül az egész.)

  Piramisjáték, pilótajáték és Ponzi-séma: nem akarlak elkeseríteni, ugyanannak a csalásnak a különféle nevei.

  A piramisjátékban alulról a csúcsra kellett jutni, hogy pénzed legyen.

  A pilótajátékban beszálltál a repülőre, mint utas, ha kellően sok embert behoztál, pilóta lettél és elrepülhettél a nyereménnyel.

  Ponzi-séma: a legismertebb ilyen csaló nevéből jött kifejezés.

  Minden piramisjáték és csalás, ahol a rendszer nem működőképes az új belépők befizetései nélkül, függetlenül attól, hogy valami kamu dumát tesznek-e mögé, mint itt, vagy tisztán csak szerencsejáték.

 • Családfő
  @hejöregharcos

  Hahaha. Ugye csak tetteted az ostobaságot?

  A shared economy meg a crowdsourcing pont nem ez.

  Ha már ennyit kérdeztél, kérdeztél és kérdeztél, összefoglalnád nekünk a matematikai modellt? Kezdjük ezzel, aztán rátérünk a többire.

  Hallgatunk!

 • mriegler
  @Hejöregharcos
  Nincs azzal semmi baj, amit csinál, csak kérem ne szervezzen be senki mást maga alá. Aki tud magának autót venni, az úgysem lép be ilyesmibe, ergo a szegény(ebb) embereket fogja még szegényebbé tenni, hogy ezzel a saját céljaihoz közelebb kerüljön. Öszintén kérem, nézzen magába, és gondolkozzon el ezen! Ha úgy gondolja, hogy ezzel tényleg jót tesz másoknak, akkor inkább adakozzon…
 • Geroj
  Huuuu, ez kemény, de jól nyomja!!
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  “nem az oldal van letiltva, hanem a bírósági eljárás idejére csak az olaszoknak van korlátozva a regisztráció és a belépés.”

  Még csak hétfő reggel van, de kijelenthetjük, hogy ez a hét vicce.

 • mtoma73
  @Hejöregharcos

  “Először hittem is, meg nem is, de kérdeztem, kérdeztem és kérdeztem, ”
  Szerintem Kiszámoló kérdezett párat, de te nem nagyon válaszoltál. Csak nem azért, mert nem tudsz?

 • Neckk
  @Hejöregharcos

  A Jeep-ről nekem is a klasszikus német autók jutnak eszembe, amiket a videó alapján elvileg ad a cég….

 • Kiszamolo
  Mikorka, ja, pont ez van az oldalra írva olaszul. A belinkelt közlemény is azt írja, hogy nem tudjuk, tisztességes-e a banda, de amíg nem jövünk rá, addig ha lehet, csak az olaszok játszanak itt és Svájcban is. A büntetőeljárás szó pedig csak elírás, véletlenül tették ki az oldalra.:)
 • h-laszlo
  Kiszámoló! Te teljesen lüke vagy! Ez a tuti üzlet! 😀 Nem értem, miért károgsz. Hisz a Kairos is bejött 😀 Csak azért sitteltek le néhány embert, mert saját pénzüket mosták ezzel a rendes Kairossal. Muhaha!

  @Hejöregharcos
  Az említett autós szaklap cikkét meg tudnád osztani? Csak érdekelne, ki írt erről. A másik: a rendőrségnél nem az a lényeg, hogy bárhol tehetsz bejelentést/feljelentést? De ha túlnő az adott őrsön a feladat, akkor feljebb küldik (megyei, regionális központba)? Számomra hihetetlen, hogy egy 23 ezer taggal rendelkező rendszer esetén egy falusi rendőrőrs folytat eljárást. De persze elfogadom, hogy ha tévedek. Olaszországban lehet, hogy így működik.

 • Kiszamolo
  Mondjuk a lakhatást a világon mindenhol szabályozzák, kezdve onnan, hogy hová mit és mekkorát lehet építeni, a bankok hogyan adhatnak lakáshitelt, hogy a sok hitel ne drágítsa meg a lakásárakat egész odáig, hogy akár maximalizálják is a bérleti díjakat.
 • dinnyesbacsi
  @kiszámoló: harcos urat ki ne tiltsd! 😀
 • Tibor
  @hejoregharcos: eppenseggel ha nagyon akarja az ember merheto, eleg ha azt mondod pl hogy akcio, ha bemondja a rendszamot amin latta a reklamot, 10% kedvezmeny.

  A gond az, hogy kb annyira finanszirozhato ezzel egy auto, mintha azt mondanam hogy itt egy uj szuper ingatlanbiznisz, ha kiteszel az erkelyedre egy molinot, akkor ezert cserebe ingyen lesz lakasod. (otletet ezennel copyrightolom ha valaki meggazdagodna rajta)

 • taxifaxni
  @hejöregharcos

  én tudom miről beszélek, de Te láthatóan nem 🙂 nyugodtan szólj a pr ügynökségnek/megbízódnak hogy levehetnek innen, adjanak más munkát.

 • AAA
  Szűk egy éve a kairosos népek is milyen nagy arccal védték a mundért, aztán mostanra eléggé csönd lett, videoikat meg tüntetik el sorban a netről.:)
 • Kandisz Nóra
  @Hejöregharcos

  Tuti biznisz? Ad meg a neved/telefonszámod @Kiszámolónak privátban. és vállald be hogy egy év múlva ilyenkor ismét beszélgettek erről a tuti bizniszről. Ha ennyire biztos vagy az üzlet sikerességében, gondolom ez nem okoz problémát.
  Szerintem Miklós is szíves örömest megkeres egy év mulva 🙂

 • Kiszamolo
  aaa, nem értem, pedig még mindig azt ígéri a Kairos, hogy a július óta tartó fizetési nehézség csak átmeneti, hamarosan fizet. Most az új időpont éppen október 25. 🙂
 • janos82
  atmeneti fizetesi nehezseg a kairosnal? meglepo… azt hittem volna, hogy tovabb huzzak… kar, hogy ilyen globallsharesre fogjak mar az elejen,…:)
 • 230e
  @Kiszamolo: Szegény AGC rendszerre várnak hogy megjavuljon, de utána persze dőlni fog a pénz.
 • Kardos Attila
  Én éltem németben, ott komolyan veszik az ilyet. Ott nem lehet megkerülni az adóhatóságot, mint magyarban. Azt mondja a video, hogy ennek a cégnek német bankszámlája van, meg egy kiállításon is voltak. A cikk írója ennek utána nézett?