Bankszámlák jó fizetés mellé

Kértétek, hogy ajánljak olcsó vagy ha lehet ingyenes számlát magas fizetés mellé.

Íme néhány ajánlat, ami érdekelhet.

(Ha volt már később, egy-két hónapon belül életbe lépő hirdetmény, akkor abból dolgoztam és azt is linkeltem be. Ha tudsz még jó számlacsomagot (amit még mindig lehet igényelni), vagy szerinted valami nem helyes a leírásokban, írd meg a hozzászólásoknál.)

Axa Bank: 300 ezer forint bevétel felett az Oké4 a jó választás. Örömhír, hogy az összeg jöhet két tételből is, vagyis akár a házastársad fizetése is lehet a másik fele. (A másik feltétel átlag 3 millió forint lekötetlen egyenleg a bankszámlán, de hát ilyet gondolom senki nem csinál, amikor annak éves kamata legalább 75 ezer forint.)

Ha teljesíted a feltételt, akkor nulla forint a havi díj, ellenkező esetben 3.900 Ft.

A számlacsomag tartalmaz ingyenes állandó és eseti utalásokat és csoportos beszedési megbízást, havi 400-400 ezer forintos felső összegig.

Az SMS díja akciósan 19 Ft/SMS.

A bankkártya drága, az éves ezer forinton túl még havi 540 forintot is kell fizetni, az Axa World kártyáért pedig éves 15 ezret.

Pénzfelvétel díja 650 Ft+0,6% tranzakciós adó.

Előny még, hogy az itt lekötött pénz mindig új pénznek minősül, most 2,5%-ot kamatozik 3 hónapos lekötés esetén.

Számlacsomagot csak 4.500 Ft ellenében tudunk váltani, ha olcsóbb csomagba szeretnénk áttérni.

Az Axa Bank online bank, vagyis pénzt befizetni nem tudunk és a fiókhálózata is elég szűkös.

Hirdetmény

Budapest Bank Prémium Plusz csomag: havi 250 ezer Ft jóváírás vagy 5 millió forint egyenleg a feltétel. Ekkor elektronikus számlakivonat és 30 ezer forintos kártyás költés esetén 0 Ft a havi díj, egyébként 280 Ft.

Feltétel nem teljesülése esetén havi 3.150 Ft a díj.

A kérhető legolcsóbb bankkártya éves díja 7.990 Ft, azaz 667 forint havonta.

Az utalás díja 0,3% maximum 6.000 Ft (azaz a tranzakciós adó)

A pénzfelvétel drága 0,5%+590 Ft+0,6% tranzakciós adó.

Az SMS díját nem találtam meg.

A hirdetményt itt találod meg, a “Lakosság / Lakossági számlavezetés” link alatt.

CIB Bank: Nincs külön prémium számlacsomag, de az Online csomag versenyképes ajánlat. Ha legalább 50.000 forint érkezik a számlára és kétszer utalsz legalább havonta, akkor a havi díj 315 Ft, az internetes utalás nulla forint. A legolcsóbb kártya éves díja 2900 Ft/év, azaz 242 Ft/hó, a készpénzfelvétel díja saját automatából 519 Ft/alkalom, maximum 200 ezer forint összegig.

Vagyis havi 557 Ft a teljes költséged, ha teljesíted a feltételeket és minden utalásod ingyenes, a készpénz-felvétel sem drága. Ha valamelyik hónapban nem sikerül teljesíteni az elvárásokat, akkor is csak plusz 400 forint a büntetés és nem ezrek. (Vigyázz, ha véletlenül táppénzre kerülsz és nem éred el a havi minimumösszeget, más bankokban gyorsan kifizettetik veled az emelt havi díjat.)

Számlahirdetmény itt, kártyahirdetmény itt.

CITI Bank Priority csomag: 3 milliós állomány megléte a feltétel, amikor ez nem teljesül, a havi díj 4.490 Ft/hó.

Első öt pénzfelvétel ingyenes, a netes utalás szintén. A kártya éves díja 6.990 Ft, az SMS 440 Ft/hó. Hirdetmény itt.

Ebben az esetben a havi díjat az elmaradt kamatok, vagy a befektetés járulékos költségei helyettesítik, hogy ez mennyibe kerül neked 3 millió forintnál, azt ki kell számolnod.

K&H Bank prémium számlacsomag:

Ha van a banknál 5 milliós megtakarításod, vagy 3 millió, ha 40 évnél fiatalabb vagy és valamelyik egyiket még teljesíted az alábbiak közül, akkor díjmentes a számlavezetés:

– Összesen 15 milliós megtakarítás, vagy

– Havi 500 ezer forint beérkező utalás, maximum 3 részletben, vagy

– 100 ezer forintos költés bankkártyáról havonta.

Mivel két bankkártya is kérhető és a házastársak fizetése közösen is jöhet, annyira nem teljesíthetetlen valamelyik feltétel.

Ha nem teljesül egy sem a második feltételcsoportból, akkor 2.500 Ft a havi díj, ha az első feltétel nem teljesül, akkor 5.000 Ft.

A csomagban van két arany bankkártya, 5 készpénz-felvétel tranzakciós adóért (0,6%), havi 30 tetszőlegesen összeállított banki tranzakció tranzakciós adóért (0,3%, max. 6.000 Ft)

Amiért nekem tetszik:

– A két arany bankkártya miatt alkalmas családi közös számlának is, a bankkártyákhoz jár utasbiztosítás is és nem kell értük külön fizetni, mint szinte minden másik csomagnál.

– A havi százezres költés két bankkártyával nem kivitelezhetetlen, főleg, ha a rezsidet is kártyával egyenlíted ki, ahol ez lehetséges.

– Jövedelem-jóváírás nem szükséges, ez főleg vállalkozóknál lehet szempont.

Amiért nem tetszik:

– Hiába keresel sokat, ha nincs 5 milliód a bankban, nem érdemes ilyen számlacsomagot kérned.

– A tranzakciós adót sajnos mindig meg kell fizetni.

– Vigyázz arra, hogy a befektetésednek milyen költsége van. Ha befektetési alapokat kell venned éves 2%-költséggel, az 5 millió forintnál belekerül évi 100 ezer forintba. Ha ezt a pénzt a KBC-nél (A K&H testvérénél) fekteted be ETF-ekbe 0,4% éves költség mellett, mindjárt 1,6% költségbe került az ingyenes számla, ami bizony 80 ezer forint évente.

Ha pedig bankbetétet választasz, ott a bankbetét és mondjuk a prémium állampapír kamatai közötti különbség lesz a költséged, ami szintén hasonló nagyságrend.

Ugyanez igaz a CITI és a többi hasonló ajánlatra is.

Leírás itt.

OTP Bank Prémium plusz számlacsomag legolcsóbb havi díja minden feltétel teljesülése esetén 997 Ft/hó, egyébként 4.311 Ft. A szolgáltatások fizetősek. Akit bővebben érdekel, itt megtalálja a hirdetményt.

Ha keresel havi 400 ezer forint felett, érdemes megnézned a Raiffeisen Bank Gold 2. számlacsomagját.

Ha adott hónapban legalább 400 ezer forint beérkezik a bankba vagy van 8 milliós megtakarításod ugyanitt, akkor a számlavezetési díj 0 forint, egyébként 10.202 Ft. (Ha hónap vége előtt 5 nappal lemondod a prémium tagságot, megúszod a büntető havi díjat. Ez akkor fontos, ha mondjuk táppénzre kerülsz.)

Utalás interneten ingyenes, 4 db készpénz-felvétel havonta saját automatából ingyenes, a bankkártya az első évben ingyenes, utána csak akkor, ha előző évben legalább évi 500 ezer forint értékben használtad a kártyát.

SMS díja 150 Ft/hó.

Az Unicredit Bank Ikon csomagja 2.000 Ft, ha legalább 400 ezer forint érkezik havonta, vagy 5 milliós megtakarításod van a banknál, egyébként ennek a duplája.

Korlátlan készpénz-felvétel automatából, ingyenes netes utalás, ingyenes SMS szolgáltatás jár ezért a pénzért, ha jól értem, a bankkártyáért a második évtől fizetni kell, de ez nem egyértelmű.

Az MKB Ambició számlacsomagja havi 300 ezer forint bejövő utalás esetén 1.933 Ft, de 75 ezer forint alatt is csak 2.333 Ft/hó.

Ezért kapunk egy bankkártyát, ami lehet gold is, az első 8 utalásért csak a tranzakciós adót kell fizetni (0,3%, maximum 6.000 Ft), a törvényi két ingyenes készpénz-felvételen kívül további két pénzfelvételért csak a tranzakciós adót kell fizetni (0,6%). A további díjakat a hirdetmény tartalmazza.

Az FHB Prémium Számlája akkor lehet jó választás, ha 180 ezer forint felett keresel, ebben az esetben havi 299 Ft a díja, ha nem kérsz postai számlakivonatot. Ha nem érkezik be az elvárt összeg, 4325 Ft lesz a havi díj.

Ezért ingyenes utalást kapsz, a tranzakciós adót kell fizetned (0,3%). A bankkártya az első évben ingyenes, utána 4.295 Ft/év. Kártyagyártás költsége 609 Ft. Egy pénzfelvétel havonta nulla forint plusz tranzakciós adó (0,6%).

Az SMS havi 58 Ft+26 Ft/db.

Erste Bank prémium számla: 2.283 Ft/hó, ha legalább havi 300 ezer érkezik a számlára, vagy van 10 milliós megtakarításod. Egyébként a havi díj 4.310 Ft.

Az utalás díjmentes, a bankkártya éves díja 10.446 Ft, egy pénzfelvétel díjmentes, az SMS darabja 16 Ft. Hirdetmény itt.

Nagyjából ennyi a választék, ebből válassz valamit. Amint látod, a bankkártya költsége sokat számít és a kötelezően befektetett pénzre felszámolt költség is erősen módosítja azt, hogy melyik lesz a legolcsóbb a számodra.

Ha szeretnél többet tudni a pénzügyekről, gyere el az Akadémiára, hamarosan indul a következő.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Share

111 hozzászólás

 • Danee
  Axánál kicsit összemosod a dolgokat, ha pl. World kártyád van, akkor nincs kártya havidíj sem SMS díj, ráadásul a kp. felvétel elegendő költés esetében a világon mindenhol ingyenes. (plusz még van a visszatérítés meg egyéb előnyök is, jah és idén többször is adtak ajándék mozijegyet 😀 )
 • Kiszamolo
  Azt írja, hogy Axa World kártya éves díja 15 ezer forint. 6. oldal közepe.

  SMS díj meg most fog bejönni, ha jól láttam, a jelenlegi hirdetményben még nincs ilyen, de én a szeptemberit néztem.

  Kattints a linkre.

 • Satyi
  Oké 4-nel minden pénzt új pénzként lehet lekötni. Eddig 3.5% volt 3 hónapos lekötésnél, most asszem 3.25%
  160 feletti havi kártyás költésnél 4 ingyenes kivétel (lehet csak a world-be) de 100 felett is havi kettő (2×500 ezret vettem már így ki atm ből ingyen)
  Visszatérítés is tud jó lenni, faternek idén az én kartyammal vettük a tv-t nekik, 7000 jött vissza negyedév végén.
 • Garbo
  Ami nekem állandó bajom ezekkel: ha teljesítesz x feltételt, akkor “díjmentes a számlavezetés”, stb. Nem és nem fogadom el, hogy lehetőség vagy reális választék lenne számomra az ilyesmi.
  Igenis, nem fizetek a saját pénzem használatáért. És persze, könnyen puffogok emiatt, amikor nekem még a régi, valódi tranzakciós adó és minden költségmentes csomagom van, így nem is tudom, hány éve nem fizetek semmiért, semmit (utalás, pénzfelvétel, bankkártya, kártyás fizetés, számlavezetés, külföldi pénzfelvétel stb). Még két dombornyomott kártya is ingyen van.
  Ezt tartom európai dolognak. Nem azért, mert az ingyenes jó és az kell a hülye magyarnak. Hanem azért, mert nem tartom korrektnek a saját pénzem használatáért a lehúzást. Egy ilyen banknál szívesen nézek egyéb lehetőségek után is.
  Mert gesztus.
  Mert nem érzem, hogy lehúznak.
  Estébé, estébé.
 • Dave
  Az Erste korábbi (?) privilégium (S, M, L) számlái jóval előnyösebbek voltak, mint ez a privilégium. Azok már nem élnek?
  Vagy az akülönbség, hogy azokat csak partneren keresztül lehet kötni?
  erstepartner.hu/hu/termekek/privilegium-bankszamlak
 • Danee
  “Kártya kontroll SMS szolgáltatás AXA World MasterCard® bankkártyához kapcsolódóan: 0 Ft/SMS.” A számla kontroll szolgáltatás valóban újnak tűnik (én legalábbis még nem kaptam olyat), mondjuk az darabra nem hiszem, hogy túl sok SMS-t jelent egy hónapban, szerintem egy átlagembernél inkább a kártyás vásárlásokról kapott SMSek vannak túlsúlyban.

  A 15e Ft-os éves díj valóban elég drága, ezt nem is vitatom, emellett a kártya kibocsátás is drága, szerencsére azzal kapcsolatban sokszor van vmi promóciójuk. Ettől a két tételtől függetlenül a visszatérítéseket és az ingyenes szolgáltatásokat (pl. prémium biztosítás) mérlegelve eléggé megéri, legalábbis nekem.

 • Roland
  Raiffeisen kimaradt?

  raiffeisen.hu/premium-banking/szamla-bankkartya/premium-gold-szamlacsomag

  Plus a Onecard hitelkártya a legjobb pénzvisszaadós konstrukció a piacon…

 • Satyi
  AXA Mc World-be eddig ingyen volt az SMS, a sima volt asszem fizetős, remélem ez nem változik
  Éves díj stimmel, havi díj nincs world-be. Eddig. Kicsit kell ügyeskedni de a Visszatérítéssel ki lehet gazdálkodni az éves díjat. (nyilván költés függő)
 • Kiszamolo
  Satyi: //kiszamolo.hu/axa-bank-kamatcsokkentes/
 • Danee
  Jah még annyi, hogy addig még jobb volt, amíg a külföldi költéseket középárfolyamon számolták és a a mastercard váróban értelmes kaja volt, de hát változnak az idők… 🙂
 • Don
  Rafi Gold 2 esetén “ha előző évben legalább évi 500 ezer forint értékben használtad a kártyát.”
  ebbe vásárlás számít csak bele vagy a akár a kp felvét is?
 • Kiszamolo
  Garbo, azért a sok banki adó és tranzakciós adó előtt voltak nagyon jó csomagok.

  De amikor 0,6% a pénzfelvétel és 0,3% az utalás és a banki különadó is évi 160 milliárd, ne csodálkozzunk, ha kihaltak az ingyenes számlák.

 • Kiszamolo
  Roland, a Gold már nem igényelhető, a Gold 2 benne van a cikkben.
 • Wayne Hoobler
  Granit bank, Bajnok szamlacsomag.
  * ingyenes szamlavezetes (150000 Ft kell, hogy legyen rajta, azt hiszem)
  * 4 alkalommal barmely ATM-bol 0.3% penzfelveteli dij
  * 0.1% belfoldi utalasi koltseg
  * sms dij 20 Ft, de okostelefonnal ingyenes iSms-t kapsz (nem rootolt telokkal mukodik az app)
 • antenna
  Én is az Erste Privilégium L csomagot ajánlanám. Havi 2 külső jóváírással (nem kritérium a munkáltatói jóváírás) kell beérkeznie 150 ezernek és a legtöbb dolog ingyenes.

  erstebank.hu/static/internet/download/LBBH_m2_5_20150701.pdf

 • kridli
  Az FHB-nál az az érdekes, hogy az aktív nevű csomagjuk jobban megéri mint a prémium, és még az elvárt bejövő utalása is kisebb…
  Amúgy ebből a listából szerintem csak a Raiffeisen a vállalható. Ha valaki nem keres annyit, akkor érdemes családon belül két embernek kötni, és egymásnak utalni, hogy meglegyen a limit…
  Az Erstének van még a Privilégium L-je, ami az összes itt felsoroltat veri szerintem, viszont az csak közvetítőn keresztül köthető, nem tudom az mennyire sima ügy.
  Szerencsére régi csomagban vagyok, így nem vagyok érintett.
 • sokasebi
  Vegre egy iras a magas keresetueknek! Szivesen olvasnek meg ilyeneket pl. a megtakaritas formairol vagy mit csinaljon aki sokat keres, de nem szeret kolteni. 🙂
 • T
  axa Oké4:
  “Előny még, hogy az itt lekötött pénz mindig új pénznek minősül, most 2,5%-ot kamatozik 3 hónapos lekötés esetén.”
  Vigyázat, ez a búnusz csak az első lekötésre jár, ha automatikusan újra-lekötést választasz, akkor a második körtől már bénán kamatozik. Szóval három havonta rá kell nézni és újra lekötni hogy újnak minősüljön.
 • Laslow
  A Magnet Bank díjcsomagjai mellé nem kell magas fizetés, és szerintem kedvezőbb a felsoroltaknál (igaz, kevesebb fiókjuk és ATM-ük van).

  Csillag díjcsomag:
  Bankkártya havidíj: 200/300Ft (sima/dombornyomott; nem kötelező a kártya)

  Diamond díjcsomag:
  Bankkártya havidíj: 150/300Ft (sima/dombornyomott; nem kötelező a kártya)

  Mindkettőre igaz:
  Számlavezetés díja: 0Ft
  Netbank: 0Ft
  Csoportos beszedés díja: 0Ft
  Rendszeres átutalás 100eFt/tételig: 0,3% (de havonta bármennyi max. 100eFt-os tétel utalható ennyiért!)
  Bankkártya kibocsátás: 0Ft
  Bankkártya pótlás: 2/3eFt (sima/dombornyomott)
  Pénzfelvétel kártyával: 49/249Ft + 0,6% (saját/idegen ATM, max. 6eFt)
  SMS a tranzakciókról: 25Ft (nem kötelező)
  Lekötés: 3/4/6 hóra 1,7/1,95/2,2% éves kamat, régi pénzre is (Hűség betét)

  Lehet nyitni deviza számlát is (1 EUR/hó számlavezetési díjjal), és ott pénzt lekötni is (6 hó EUR: 1,1%, 6 hó USD: 0,75%).

 • S.E.
  Hát én nem tudom. Jó fizetés mellett szarakodni 200 forintokért…?
  Én fizetek 990 forintot a számlavezetésért – igen, tudomásul veszem, hogy ez egy szolgáltatás és van költsége -, (cserébe minden ingyen van) akarom mondani, ez tartalmaz minden költséget (hiszen mint tudjuk, semmi sincs ingyen), beleértve a tranzakciós lehúzást és 4 készpénzfelvételt is tetszőleges ATM-ből. Az éves kártyadíj kb. 4000 forint, kibírom.
  De természetesen mindenki azt csinál, amit akar.
 • Omnisapient
  Talán 6 vagy 8 évvel ezelőtt az volt az érzésem, hogy túl sok bankszámlánk és kártyánk van a háztartásban és túl sok bankköltséget fizetünk ilyen-olyan címszavak alatt. Leültem, összeadotgattam az azt megelőző 12 hónap banki költségeit az összes bankszámlánkra és kártyánkara, figyelve, hogy ott ahol van éves díj, az is benne legyen. Akkor az jött ki, hogy havi átlagban jóval 2000 fölött fizettünk. Sokalltam. Nem csak azért, meg USA-ban és Belgiumban már láttam mást is, hanem azért, mert ez egy nem elhanyagolható tétel a költségvetésünkben.
  Leültem átnézni, hogy a bankjaink közül melyik mit tud ajánlani és az mire jó. OTP-t kirúgtuk, Citinél pedig nullaforintosra váltottunk, Erstét megtartottuk, ugyanis a lákáshitel miatt nem tudtunk/akartunk szabadulni tőlük, de a náluk végzett tranzakciókat a hiteltörlesztésre redukáltuk. Kártyák számát is minimalizáltuk.
 • Omnisapient
  Élveztük a Citi nullaforintost. Aztán eljött az idő (talán valamikor 5 évvel ezelőtt), amikor mindent amit lehet (minden szolgáltatót, bankot, brókert) online vonalra akartam terelni, így az Ersténél online csomagra váltottunk, de az egyetlen amit használtunk belőle az az online kivonat volt, ugyanis nem verte a Citi nullást. Aztán hagytuk rádumálni magunkat a Citigold-ra. Ezzel bizonyos dolgok ingyenessége elveszett, de az ott tartott lóvét sokkal több módon lehet lekötni/forgatni. Tavaly kifizettük a lakáshitel maradékát és utána azonnal meg akartuk szüntetni az Erstés online számlát. Kislány a pult túl oldalán nem értette, hogy egy ilyen jó számlát (ingyenes kp felvét ERSTE ATM-ből az egyenleg erejéig, belföldi utalások bankon kívül és belül ingyenesek, még tranzakciós adót sem kell fizetni) miért akarunk megszüntetni.
 • Omnisapient
  Mikor megértettük, hogy nem sokkal korábban sokkal kedvezőbbek lettek a számla feltételei, mint amit mi ismertünk, már nemhogy nem akartuk megszüntetni, hanem kértünk hozzá egy kártyát, hogy a kp-t azzal vehessük fel és minden átutalást áttereltem oda a Citiből. Így a Citinél maradtak a csoportos beszedések hitelkártyáról.
  Az Ersténél majdnem 13 éve, a Citinél és elődeinél több, mint 23 éve vagyok ügyfél. Mindkettőt –szerintem- elég körültekintően választottam/tuk ki. Időnként körülnézek, hogy van-e olyan csomag más banknál amiért érdemes átmenni, de eddig nem találtam. Olyan volt, ami abban a pillanatban jobb volt, mint ami nekem akkor, de nem annyival, hogy megérje a hercehurcát.
 • smartdrive
  3 millió forint éves kamata hol 75 ezer forint?
 • smartdrive
  az én számlacsomagom havi 520 forint vagy mennyi, éves kártyadíj 3600 vagy mennyi, készpénzfelvétel ingyenes (csak az állami sáp), átutalás ingyenes (csak az állami sáp). ja, és semmilyen feltétele nincs

  elrontottam valamit?

 • kriitizator
  A K&H-nál elég “jók” még az okos számlacsomagok, bár ahogy most nézem visszavettek a feltételekből.

  Két éve, amikor szerződtem velük akkor a bővítettt csomag még négy ingyenes rendszeres utalást, négy ingyenes eseti utalást, négy ingyenes csoportos beszedést tartalmazott, most ezeket visszavették háromra, azt nem tudom, hogy visszamenőleg-e (remélem nem).
  Így éves bankkártya díj nélkül nincs más banki költségem náluk.

  Előtte CIB online-os voltam ott 549 Ft-ot fizettem havonta, de nem ezért hagytam ott őket, hanem mert három év alatt sem tudtam altulajdonosból társtulajdonossá válni és még más okok miatt is. Az elmenetelkor közölték velem, hogy VIP-ügyfél voltam, de pl. erről sem értesítettek és nem is úgy bántak velem.

 • Balazs
  Köszi a cikket (én kértem), nagyon tartalmasra sikerült.
 • Oscee
  Azt azert erdemes megjegyezni, hogy ERSTEshez jar devizaszamla es ertekpapirszamla is es a kartya is gold – tobbinel nem tudom ezek mennyire elterjedtek. OTP emlekeim szerint ertekpapirszamlat igen, devizat nem ad hozza.

  Persze szerintem ezzel egyutt is draga az ERSTE verzio, naluk nekem meg a total ingyenes szamlam van, devizaszamlajuk meg amugy 1.7 euro havidiju, ha jol emlekszem.

 • Garbo
  Persze, tudom, és meg is értem. Csak egyszerűen olyannyira szűkülnek be a lehetőségek e tekintetben is, hogy az egyszerűen nyomasztó. Félre ne érts, én nem szidom a szemétbankokat, nem erről van szó, sőt 🙂
  Csak visszasírok jó (jobb) időket …
 • Maci
  Céges (Kft-nek) mit ajánlotok? Most egy takarék szövetkezetnél vagyok, havonta 10-20, jellemzően kisebb utalásokat végzek. Sokallom a 10-12ezer havi összköltséget.

  EV-nak is van számlája, havonta 2-3 utalás, inkább pénzfelvét jellemző. Van ötlete javaslata bárkinek?

  Köszönöm előre is!

 • Alfa
  Ez mind elképesztően szar szerintem, ezeknél egy átlagos dolgozói partner csomag lényegesen jobb (amit megajánlanak egy céges partnernek).
  Egy nagy céges kiemelt csomag meg fényévekre van innen.
  Kb. így néz ki egy kiemelt csomag:
  jövedelemelvárás 120.000/hó
  számlavezetés 0 Ft/hó
  Online belföldi utalás: 0Ft
  Csoportos beszedés: 0 Ft
  Fapados Visa Electron kártya éves díj: 0 Ft.
  SMS 224 Ft/hó, és 12 Ft/db (ez mi a francnak, amikor a Citi Life hitelkártyához ingyen van …)
  normál dombornyomott kártya 5617 Ft (normál hirdetmény szerint)
 • Crimson
  “nem fizetek a saját pénzem használatáért”

  A bank által nyújtott szolgáltatásokért fizetsz. Ha nem tetszik, amit a pénzedért kapsz, ne használd. A bank nem kényszerít rá, hogy nála tartsd a pénzedet.

 • S.E.
  Maci: nézd meg a Gránit bankot. Én egy éve váltottam otp-ről: a töredékébe kerül. Fiókjuk csak 1 van, az is Pesten: ha ez nem kizáró ok, akkor jó szívvel ajánlom. Nekem még nem volt szükségem fiókra 1 év alatt.
 • Józsi
  A cib bankhoz szerintem nem megfelelőt társítottál. A cib kártyázó Maximum csomag havi díja 4460 Ft, ha csinálsz legalább 30 bankkártya tranzakciót akkor csak 1115 Ft, de már 10 kártyás vásárlástól jár kedvezmény. Cserébe ingyen van 15 szolgáltatás. Nem kell sem a gold betéti sem a gold hitelkártyáért fizetni és az sms-ek is ingyen jönnek.

  cib.hu/maganszemelyek/szolgaltatasok/szamlavezetes/kartyazo_szamlacsomag/index

 • kridli
  Egyébként az erstehez van meg valami assistance biztosítás is ezért az árért, de amikor egyszer kerestem, sehol nem találtam a biztosítási feltételeket. Valaki esetleg tudja hol erheto el?
 • bklement
  Ersténél szerintem nagyon rossz a prémium, kétezer felett fizetni ugyan azért, ami szupernullával ingyen van fele annyi jóváírásért. Ráadásnak Maestro se kérhető hozzá (ha jól értem), csak tök felesleges Gold kártya, bezzeg hitelkártyájuk nincs Gold, abból érdekelne. Szerintem is ilyen téren Rafi a legjobb, vagy akár úgy is mondhatom az egyedüli jó.
 • kustela
  Mi OTP-nél vagyunk (nem magyarázkodom…), magas jövedelemmel, és arra jöttünk rá, hogy a Prémium számlacsomag egy nagy kupac kaki, átverés. Lényegesen jobban jártunk az OTP Simple számlával. 0 Ft is lehet a havidíj “minimális” feltétellel, és aranyos kis csomagokat vásárolva személyre szabható nagyon kedvezményes csomagdíjakkal. Persze csak ha van rá igény. Ha nincs, akkor nincs kötelező plusz díj.
 • KXaXa
  Azért szomorú ezekről a “fantasztikus” ajánlatokról olvasni :-(.
  Csak 2 országgal arrébb ingyen van minden (Maestro és dombornyomott Paypass-os VISA kártya, SEPA utalás EU-ba, netbank, KP felvétel, folyószámla). Adnak még hozzá megtakarítási számlát is, amin a mindenkori EKB-s kamatokat kapod.

  SMS és biztosítás itt nincs a kártyához, hírből sem ismerik.

  Ezek mellett kb 2000Ft 500MB net. Kiszámolónak hála innentől a telefon 3Ft/perc, de VOIP nélkül, vészhelyzetben is csak 30. 1 heti EU adat roaming 1500Ft. Gyakorlatilag olcsóbb nekem a roaming ha hazalátogatok, mint egy normál otthoni csomaggal.

  Mindezt egy olyan országban ahol a minimálbér a Magyar többszöröse. Szerintem vérlázító, de pontosan ezért hagyja ott egyre több ember a Magyar rideg valóságot.

 • B.Csaba
  A legtöbben bankszámlára kapják a pénzt (ebbe az irányba megy a világ), nem tudják kivenni, nem éri meg. Inkább onnan költik.

  Apropó: mi tudunk ajánlani azoknak, akik jelentős szürke fizetése van? Itt nem kis mellékesről beszélek, hanem +30-40%-os “extra” jövedelemről. Amely nem jelenik meg a bankszámlán.

 • kustela
  Ja, ha már felmerült a többi: OTP Simple számlához van devizaszámlánk, webkártyaszámlánk webkártyával, és igény szerint 2-5 takarékszámlánk, amolyan dugipénznek, kisebb összeget felretenni. Van hozzá sms, és tranzakciós csomagunk, így havi kb 700 Ft-ból van minden fenti dolog, korlátlan sms minden eseményről, és normális keretek között ingyen utalás/csoportos beszedési megbízás. (Plusz: minden sarkon van bankfiók, meg automata, még Horvátországban, Bulgáriában, Szlovákiában is. (Bulgáriában potom díjért vettünk fel pénzt)
  Ehhez képest a Prémium csomagnál mindenért fizetnünk kellett, és pár forint híján 1000 ft volt a havidíj.
 • Fekete Macska
  Az ERSTE Privilégium számlák valóban jók.
  Viszont van egy tanácsom: ha valaki ilyet akar nyitni, akkor lehetőleg ne a hónap 14. napján nyissa meg, vagy ha igen, akkor gondoskodjon arról is, hogy még AZNAP érkezzen be a minimum összeg. A bejövő jövedelmet (nem muszáj munkabérnek lennie!) ugyanis a tárgyhónapot megelőző hónap 15. és a tárgyhónap 14. között vizsgálják, és ez már a számlanyitás hónapjában is így van.
  Számomra furcsa, hogy ha valaki 14-én nyit számlát mondjuk a délutáni órákban, és mégis “elvárják”, hogy még aznap utalja át is a minimum összeget….
 • Balázs
  Ja igen, egy érdekes bejegyzés lehetne abból is, hogy hova rakjuk a fekete jövedelmet… :DD
 • Kiszamolo
  Amit biztos ne csináljunk: ne írogassunk ilyen kérdéseket egy közismert blogba úgy, hogy a saját IP címünk látszik a hozzászólásoknál. LEgalább egy nyomorult VPN-t használjunk ilyenkor. 🙂
 • Maci
  Köszi a Gárint bankos tippet, utánajárok. Kp-t úgy látom kártyával tudok felvenni.
 • S.E.
  Maci: igen, kártyával tudsz pénzt felvenni. A személyes felvétel egyébként mindenhol nagyon drága.
  Ami unikális (legalábbis én nem hallottam máshol hasonlóról): ha letöltöd a bank appját és online is vagy, akkor SMS-ek helyett oda jön minden üzenet – ingyen. Ha nem vagy online, akkor SMS-t kapsz, tehát üzenet nem tűnik el. Nekem tetszik.
 • Kiszamolo
  Az egyfiókos bankokat direkt hagytam ki a listából.
 • Crimson
  “A legtöbben bankszámlára kapják a pénzt”

  Ja, de erre nem a bank kényszeríti az ügyfelet, hanem a munkaadó. Ha Garbo kollégát ennyire zavarja, hogy nem teheti azt a saját pénzével, amit akar, akkor tessék megbeszélnie a munkaadójával, hogy ne bankszámlára utalják a fizetését.

  A bank helyében én sem szeretnék olyan ügyféllel foglalkozni, aki nem hoz nyereséget.

 • alone
  @kiszamolo Jobbat mondok arra, amit biztos ne csináljunk: Ne csaljunk adót! Vérlázító, hogy még büszkén le is írod. A helyedben én behúznám fülem-farkam és csendben szégyelném magam miközben azon töröm magam, hogy minél hamarabb megszüntessem ezt az állapotot, ha már bele keveredtem. Nem kérkednék vele nyilvánosan. Gondolkozz el kérlek azon, hogy miért nem jutott még soha eszedbe, hogy bemenj a sarki boltba/bankba, és kirabold. És ha nagyon egyszerű választ tudsz erre adni, akkor azon gondolkodj el kérlek, hogy mi a különbség e kettő között?!

  Addig, amíg a társadalom nem taszítja ki magából ezt a hozzáállást, addig ne csodálkozzunk rajta, ha ott tart az ország, ahol; vagy hogy olyanok a politikusaink, amilyenek.

 • alone
  Végigolvasva a comment-eket kíváncsivá tett, hogy a sok magas keresetű ember között sokakat mi motivál arra, hogy komoly/mérhető mennyiségű munkát tegyen minden hónapban abba, hogyan rakosgassa / utalja / lekösse / feltételeket teljesítse azért, hogy néhány száz forintot spóroljon?

  Aláírom, hogy a bankszámlavetezési ajánlatok piaca tele van egy rakás méregdrága, értelmetlen termékkel. Ezeket el kell kerülni, kétségtelen. Nade biztos, hogy az utolsó száz Ft megtakarítást is ki kell hoznod a bankszámlacsomagodból, mind1 az mennyi “munkát” igényel tőled? Nem a szakmád véletlenül a core kompetenciád, amivel több ezerszer annyi pénzt keresel?

  Csak gondolatébresztő… Nem azt mondom, hogy az már nem számít, mert elenyésző összeg; hiszen ugye aki a kicsit nem becsüli… Csak az a kérdés látom-e, mivel fizetek érte? pl. az időmmel. (mint az elmaradt haszon elve)

 • alone
  Ezt az elvet annyira “bírom”, mindig megmosolyogtat. Szerinted az nem szolgáltatás, hogy bárhol vagy villámgyorsan el tudsz juttatni másoknak összegeket (átutalás, netbank v. mobilbank)? Ha kp-t használnál, hogy oldanád meg pl. a számlabefizetést? Sorban állsz a postán? 🙂 Vagy haverodnak akarsz utalni: beülsz az autóba és elviszed neki kp-ben?

  Az rendben van, hogy Te ingyenes számlavezetést szeretnél. Bár ugye tudjuk, hogy valójában semmi nincs ingyen: gondolom te sem szívesen dolgoznál ingyen bárkinek a két szép szeméért. De azért van még értékteremtés a bankrendszerben: ő tud a te pénzeden keresni (hitelez belőle másnak), amit te nem tudnál (legalábbis nem annyira költséghatékonyan), ezért + érték keletkezik, amit egymás közt eloszthattok, és a te részed fedezi az általa neked nyújtott szolgáltatások díját. Ez az ingyenes számlavezetés működési mechanizmusa.

  folyt.