Blogajánló

A kisebbik gyerekünk bőre érzékeny, ezért elkezdtünk a neten keresni a számára valami bio vagy ultra-szenzitív krémet és hintőport.

Hamarosan igen mély bugyrokban találtuk magunkat. Kiderült, hogy nem csak a pénzügyekben használják ki az embereket és húzzák le a pénzüket.

Néhány felkapott oldalon és webáruházban elképesztő ostobaságokat lehet olvasni.

Az egyik legismertebb oldal tulajdonosa egy egyszerű kozmetikus, de egy egyetemet végzett bőrgyógyász magabiztosságával nyilatkozik a szerinte jó és rossz termékekről. Az egyik gigabio terméket azért rántotta le, mert idézem: “jó lenne, de rá van írva, hogy van benne fragrance, az pedig agykárosító.”

Ez a mondat az én agyamat is károsította némileg, a fragrance egész egyszerűen illat(anyag)ot jelent, ami lehet akár a legtisztább levendulaolaj is egy biokertészetből.

A másik gyöngyszem, hogy azért mennek tönkre a fogaink, mert fluoridos fogkrémet használunk, a fluor pedig erős maró hatású, még az üveget is átmarja. Nem csoda, hogy 40 éves korunkra tönkre is megy mindenkinek a foga. Ezért kell méregdrága fluormentes fogkrémet használni.

Nos, a klór azonnal megöli az embert, szétroncsolja a sejteket. Akkor ezen logika alapján ne használjunk nátrium-kloridot, mert szétmarja a bensőnket. A nátrium-klorid népies neve a konyhasó….

Rengeteg ilyen agyzsibbasztó okosságot találtam néhány óra alatt és úgy tűnik, hatalmas üzlet az emberekbe félelmet ültetni és mindenféle drága vackot megvetetni velük az egészségükre hivatkozva.

Egy ismerősöm ajánlotta a Ködpiszkáló blogot, amelynek írója nagyjából ugyanazt karolta fel ezen a területen, mint én a pénzügyek területén. Szakmabeliként oszlatja a sötétséget és a felkapott agymenéseket teszi helyre.

Intimbetét, amit a gonosz gyártók antibiotikummal itattak át, agydaganatot kezeljünk petróleummal, a banán gyógyíccsa a rákot, a fészbúkon is megírták és ehhez hasonló témák sokasága vár a blogon.

Ajánlom a figyelmetekbe az oldalt, igen hasznos dolgokat tudtok meg ott.

(Megjegyzés: a következő oldalra mutató lapozó gombocskát marha nehéz megtalálni az oldalon, de ne adjátok fel, ott van az. Nem, nem a tovább gomb, az a felette lévő cikket nyitja meg. 🙂 )

Share

45 hozzászólás

 • Promo921
  Az emberek lehúzása a legnagyobb üzlet a világon, és sajnos a sok ostoba be is dől. Legtöbb esetben elég volna az alapvető józan paraszti ész, esetleg egy általános iskolás tantárgy (biológia, kémia, fizika) ismerete. Egyetemet végzett emberek dőlnek be olyan butaságoknak, hogy az elképesztő. A legjobb amit, eddig láttam, az az “Őssejt fokozó”. Hogyan lehet egy őssejtet fokozni? Őssejt, őssejtebb, legőssejtebb?
 • Wnprt
  A 4everliving products is erről szól, vagy ezek megbízható termékek? Rendkívül drágák és mlm rendszerben értékesítik őket.
 • Konkav
  ha arra az “aloe vera mindenre jó” cégre (vagy mi) gondolsz, akkor hozzájuk pont volt “szerencsém” (kíváncsi vagyok, na 🙂 voltam az egyik szeánszon. én a következőket szűrtem le erről és az ilyen csoportosulásokról:
  – aki a termékét úgy mutatja be, hogy csak az a jó, az összes többi gyártó terméke átverés, kidobott pénz;
  – aki össznépi, egymást hergelő, nagyobbat mondjuk az előttünk mondottakra típusú szeánszokat tart;
  – aki megköveteli, hogy te magad is vásárold bizonyos havi összegben a termékeket, hogy jogosult legyél a befektetett munkád után járó pénzre
  az szerintem 90% biztos, hogy csak ferdítés. akinek tényleg jó a terméke, nincs szüksége arra, hogy a konkurenciát köpködje, hogy csoportos szeánszokon saját felsőbbrendűségéről győzködjön (pszichológiai folyamat, hogy a folyamatosan ismételgetett mondást egy idő után magunkénak valljuk), és hogy kényszerítsen a vásárlásra. logikus.
 • Kiszamolo
  Algakészítmény, csak havi 50 ezer az adag.

  Ember, mondom, alga. A tenger szemete, mindenhol irtják. Te meg 50 ezerért akarsz rám sózni egy dobozzal?

  Miért nem mindjárt angol perjét, népiesebb nevén gyepet árulsz dobozolva?

 • uAm
  Erről eszembe jutott a dihidrogén-monoxid, amiről manapság egyre többet hallani. A természetben, környezetben nagyon nagy mennyiségben előforduló anyag, ami már akár kisebb mennyiségben is halálos lehet, fulladást okoz. Azért is veszélyes, mert nagyon nagy mennyiségben, könnyen hozzáférhető anyagról van szó…
  gihi:)
 • KZoltán
  Ja! Roppant veszélyes anyag! Felelős az árvízért, a belvízért, fulladást okoz, nem tudom, hány millióan lesznek földönfutóvá tőle évente.
 • kp
  hát, az ilyenekről (minta fenti post meg a kommentek) mindig az a találós kérdés jut az eszembe: Mi a hasonlóság az újgazdagok meg a női lábak között?
  De úgy látszik erre – is – születni kell 🙁
 • Darkosia
  No meg a rákos sejtek és a savas esők fő alkotója.
 • Nem ér, nyerítve röhögök, pedig ez egy munkahely….
 • KKKKkk
  sajnos hasonló gyerek miatt ha esetleg kell konkrét ajánlás akkor go privi 😀
  nem kapok %ot és nem saját termék 😀
 • Kiszamolo
  Köszi, már megoldottuk. De azért írd ide a terméket, max. csak én látom egyedül.
 • Pter
  Antalvali ?
  forum.szkeptikus.hu/viewforum.php?f=3
 • Kiszamolo
  Nem mondok semmit, így is éppen elegen utálnak már. 🙂
 • Viki
  A fluor tényleg káros, ez nem hülyeség! Nem tudom milyen fogkrémeket nézegettél, az enyém is fluormentes és natúr és csak 700-750Ft (mikor akciós mégolcsóbb), nem webshopból való, egy drogéria/parfüméria polcán találtam. Nekem ennyit megér a fogsorom.
  Ha a gyerek bőre érzékeny, lehet érzékeny a növényi termékekre is pl. egy illóolajra is egy termékben, nem csak a mesterséges anyagokra. Nem árt a sensitive/med feliratot keresni a termékeken az ő esetében.
 • csizkek
  Ebbe a temakorbe en mar regebben beleszaladtam.:) A kodpiszkalo egy kivalo blog a temaban, alap. Ahogy irtad, mint a tied a penzugyi teruleten:)
  Ehhez meg erdemes hozzaolvasni:
  http://forum.szkeptikus.hu/ (ezt mar fentebb ajanlottak:)
  http://jobbulast.com/ (itt a blogot, ide van link a kodpiszkalorol)
  http://criticalbiomass.blog.hu/ (ez kisse tudomanyosabb, de alap szintén)
  http://vedooltas.blog.hu/ (Ez pedig a vedoltas blog, anti-chemtrail es oltasellenes osszeeskuveselmeletek cafolatai)

  Egyebkent elkepeszto biznisz az alter-medicina, vallasi alapon toljak a dogmakat, hogy az orvosok tudatos nepirtas es az emberiseg megmergezesenek eszkozei. A gyogyszergyartok csak rosszak lehetnek, mert penzvezereltek. Ennek ellenere milliokkal tomik ki az mlm arusokat es a hasonlo modszerekkel vallast ember fejebe ultetok zsebet. A lenyeg, hogy jo be kell ijeszteni az embert es mindent megvesznek.

 • csizkek
  Elolvastad a blogbejegyzest?:) Ajanlott egy blogot a temaban. Ramesz es elolvasod mit ir a fluoridrol:) :
  http://kodpiszkalo.blog.hu/2013/05/28/a_fluorid_a_fogaink_ellensege
 • Sanyi
  csoda tea:
  youtube.com/watch?v=Fob-Hb4fLHg
 • Jenő
  Bocs: antalvali.com/hirek/viz-nem-oltja-szomjusagot-es-nem-elozi-meg-kiszaradast.html

  Amúgy , te tudsz angolul, neked egy ilyen magyar nyelvű blog milyen plusz relevanciát jelent? Nem mintha bármi baj lenne azzal, hogy valami magyarul van, pusztán a nagy számok törvénye alapján angolul jobbnak is kell lennie.

  Amúgy ez is a te blogod logikáját követve elmondja mindenről, hogz nem jó, de ajánlani már nem nagyon ajánl semmit? (Mondjuk nem tudom, mi lehet az ukrán lekötött betét egészségügyi megfelelője.)

  Maradok tisztelettel

 • Kiszamolo
  Nem nagyon értem, minek mi köze van az én angolomhoz, de asszem mindegy is.

  A mondandód (ha hívhatom így) második részéről pedig csak annyit, ha tudod jobban csinálni, szabad a pálya. Fikázni mindig könnyebb, mint letenni valamit az asztalra. Te eddig mit tettél le? Ha jól sejtem semmit.

  De ha tévednék, adj be egy linket, amit te tettél le az asztalra, hadd fikázzuk azt is egy kicsit.

 • Zoli
  Egyébként tök jó lenne egy tematikus gyűjteményt készíteni ilyen értékes honlapokból/blogokból/fórumokból.
 • csizkek
  Ez egy tipikus MLM fogas, erv: “elmondod a rosszat mindenrol es nem ajanlasz semmit”.
  Nem is kell. Megkapod a keretrendszert miben erdemes gondolkodni, a dontes a tied! MAs nem vallalhatja helyetted.
 • Csandi
  “Ez a mondat az én agyamat is károsította némileg, a fragrance egész egyszerűen illat(anyag)ot jelent, ami lehet akár a legtisztább levendulaolaj is egy biokertészetből.”

  Na most ez így marha nagy tévedés.

  Ugyanis a “fragrance”, amennyiben nincs alá-mellé-bárhova írva, hogy “essential oil” esetleg haladóknak “natural essential oil”, valóban jobb, ha nem kerül a bőrödre, meg sehova, ugyanis tutifix kőolajszármazék. Amennyiben nem az, akkor bizony rá van írva a flakonra, tégelyre a kiegészítő infó. Lehet ekézni Antalvalit – még akkor is, ha ő nem ekéz téged félinformációk alapján -, de nem árt menet közben utánanézni a dolgoknak.

  Egyébként nem kell a drága vackokat megvenni (ezt ő sem mondja!). Töredékáron el lehet otthon készíteni mindent (ja, fogkrémet is) káros adalékanyagok nélkül. De ehhez azért nem árt tudni, mit miért teszel vagy épp nem teszel bele az adott kozmetikumba.

 • Csandi
  Aloe vera: inkább nevelgesd ládában, jobban jársz vele, tisztán felhasználható. Valóban remek gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatása van. Egyébként az 4…g szinte valamennyi terméke több káros összetevő mellett pl. SLS-t is tartalmaz. Úgyhogy kenje-igya az, aki nagyon akarja…
  Persze, ha már MLM, SLS van pl. az A…y valamennyi termékében is (a méregdrága luxus arckrémeikből sem hagyták ki, ahogy a Fragrance-t (lásd előző hsz) sem.) És azt sem árt tudni, hogy ezeknek a krémeknek több, mint fele víz. Egyszerű, hétköznapi, kutyaközönséges H2O.
 • Kiszamolo
  Szerintem maradjunk annyiban, hogy egy nagy néphülyítés amit csinál, a maga kozmetikus végzettségével. Beeteti az embereket a hasonló marhaságokkal, amit leírtál, hogy tőle vegyék a marha drága holmikat a webáruházából.

  Egy 100% bio termékben ő megmondja a tutit, hogy az illatanyag biztos agykárosító.

  Mert ő azt már csak tudja, megnézette laboratóriumban.

  De nem akarok ezzel a témával foglalkozni, van erre éppen elég fórum.

 • KatZ
  Válaszolva az eredeti problémára (allergia) nekünk a DM saját márkás (Balea) ultra sensitive (de csak az!) tusfürdője és mosószere jött be. A korábban használt termék árának feléért élvezem most a orrfolyásmentes, allergiagyógyszer nélküli életet.
 • Csandi
  Értem. Ez nem túl nagy cáfolat az általam leírtakra. Mindegy, hogy van-e sapkája nyuszikának, akkor is kap a fejére…
  Egyébként, ha a gyerkőc bőre érzékeny, a hintőpor csak szárít, méregdrága krémre nincs szükségetek, amennyiben az érzékenységet nem súlyosbítja latexallergia, bátran próbáljátok ki a sheavajat. Így, egyszerűen. A tusfürdőt, gyógyszertári kencét is érdemes hanyagolni, megbízható helyről (akár ismerőstől) származó házilag készült szappan (mesterséges illatanyag nélkül) sokat segíthet. Szívesen.
 • Csandi
  Ismétlem magam: ha nincs a fragrance után egy vagy két *, és nincs odaírva, hogy essential oil, akkor valóban kőolajszármazék van benne, ehhez nem kell bevizsgáltatni a terméket. Nagyon sok bionak mondott, bioboltban kapható termék messze nem bio sajnos. Na, EZ a néphülyítés.
  A kőolajszármazék hatásainak pedig utána lehet nézni. Ha AV számodra nem hiteles, hát máshol.
 • csizkek
  Es akkor mi van ha koolaj?:) Loturo se.. Ez egy kitalalt feltetelrendszer. Jeloljunk nehany anyagot, ami a piaci termekek nagy szazalekaban benne van. Helyettesitsuk. Adjuk el az eszmet vallasnak es tadam.. Jonnek a csilliok:)
 • Kiszamolo
  Az, hogy van-e benne kőolajszármazék, azt laboratóriumban mondják meg a vegyészek, nem egy kozmetikus nyilatkoztatja ki. Szerintem.

  Még ha lenne is benne, az, hogy az valóban káros lenne, megint csak hozzáértők tudják megmondani, néhány hónapos kutatás után. Nem egy kozmetikus kinyilatkoztatása alapján.

  De vakhitről nem akarok itt vitatkozni, mert semmi köze az oldalhoz. Részemről a téma lezárva.

 • Kiszamolo
  Köszönjük, sheavaj és háziszappan eddig is volt.
 • Csandi
  Gondolom, minden esetben utánanézel annak, hogy mi van abban, amit a bőrödre kensz vagy megeszel. Persze, valószínűbb, hogy ezt csupán én feltételezem és igazából nem érdekel téged. Ez esetben nem neked szólt az, amit írtam, kérlek, nagyvonalúan tekints el ettől is 🙂

  Ha azonban mégis elkezdenél kicsit másfelé gondolkodni, lehet, hogy észrevennéd, hogy valójában azért található meg a legtöbb termékben, mert rendkívül olcsó, volumennövelő, így bármi áron tömegigényt tud kielégíteni. Bármi áron. A vicc pedig az, hogy NEM KELL helyettesíteni. Helyettesíteni ugyanis azt KELL, amire egyébként szükséged lenne. . Az említett csilliók egyébként nem ebben vannak. A gyógyszeriparban.

 • Kiszamolo
  Ez volt az utolsó hozzászólás a témában. Köszönöm a megértést.
 • csizkek
  Errol a koolaj temarol az jut eszembe, hogy a vilag egyik legjobb arckreme, extrem korulmenyekre, kiszaradt borre, szelre, esore, fagyra a tiszta pure vazelin. Tiszta koolajszarmazek:) 100% pure anyafold termelte:)
  Aki jart mar a hegyekben -15- -20fokban, annak nem kell magyarazni:)

  Hogy mekkora biznisz ez a riogatos marketingre epulo “anti-kemakalia” biznisz? A szkeptikustarsasag foruman megjelentek szerint olyan 160mioHUF per ev. Mindezt egy webshopbol meg a koritesekbol.
  http://forum.szkeptikus.hu/viewtopic.php?p=68118#p68118

 • Kiszamolo
  Egyik ismerősöm bioizéket és tablettákat árul, az is mondta, milyen elképesztő forgalma van a cégnek.

  Egy sampon 3 ezer forint, egy pici krém (“kőolaj és fragrance mentes” 🙂 ) 5-6 ezer. 20 ezret úgy elköltesz, hogy semmit nem veszel.

  Ezért érdemes riogatni az embereket. 🙂

 • pdw
  Es miert baj a koolajszarmazek? Ha a cuccban nincs a doboza ugyis az 😀
 • Zsoca
  Csandi az egészségügy Egy másik Zoltánja! 😀
 • Én is a Kiszámolóra szavaztam a Goldenblogon – mert megérdemli! 🙂
 • Kiszamolo
  Azért ez már a súlyos kategória. Tehát ha valami illat, akkor abban kőolaj van. Ha az van benne, akkor agykárosító. Kivéve, ha a Vali árulja és rá van írva, hogy ez az illat nem petróleum.

  A parfümben mi van? Pakura? Petróleum? Gázolaj? Mosóbenzin?

 • Egy másik Zoltán
  Köszi, eszerint már fogalommá váltam! 😀
 • Jeno
  Azt mondod, az internet koraban az ember tartsa magaban a “tuti” tippjeit? Okay.
 • Jeno
  Core kompetenciam ha nem is a blogolas, talan inkabb “connecting the dots” lehetne – ahogy Steve Jobs mondta. Meg hogy igyekszem hatekonyan internetezni.

  Penzugy temarol annyit tudok, a legjobb befektetes a sajat kepzesed, ezt te is irtad valahol (hogy jo, nem tom a legjobb-e nalad), ebben akar egyet is erthetunk.

  Ha nem is kence, de hasonlo, taplalkozas tema (nyilvan nem sajat kutatas, az interneten lottem), erdekes kezdemenyezes, erdemes lehet figyelni ra: 80 eve keresik a megoldast, eddig semmi, de nem adjak fel! nusi.org/the-science/review-of-the-literature/

  Itt off, de a hardcore permanens portfolio szakertok elleneben nem igazan gyoztel meg 🙁
  //kiszamolo.hu/a-negyven-eve-mukodo-titkos-fegyver-a-permanent-allando-portfolio/#comment-25628

  Koszonom

 • Zsoca
  Na de minek a fogalmává! 😀
 • Kiszamolo
  Semmi ilyet nem mondtam.
 • Kiszamolo
  Mint már ott is mondtam, roppant egyszerűen utána tudsz magadtól számolni.

  Mivel egy napig dolgoztam rajta, viszont az excel tábla már nincs meg, szíves engedelmeddel, nem fogom újracsinálni az egészet.

  Azonban semmi nem akadályoz meg, hogy te magadnak megcsináld.

 • Egy másik Zoltán
  Hogy semmit sem fogadunk el azért, mert “Ő” mondta!
  És itt az Ő-t, helyettesítsék be tetszés szerint, akár velem, akár Kiszámolóval, akár bárki mással.
  Nem a szemèly a fontos, hanem az elv. 🙂