Szlovák vállalkozói számla költségei

A cikk frissült 2017 áprilisában. A friss cikkért kattintson ide.

Tegnap voltam Szlovákiában, bementem a kinti Erstébe is, hogy mi újság.

Nos, annyi magyar vállalkozói számlát nyitnak, hogy már magyarul is van tájékoztatójuk. 🙂

A honlapjukon nem találtam meg, ezért a kedvetekért beszkenneltem.

Havi 5,9 euróért az alábbi dolgokat kapod ingyen a számlavezetésen túl:

– Korlátlan számú beérkező (eurós) utalás.

– Korlátlan számú utalás interneten keresztül.

– Ingyenes állandó megbízás és csoportos beszedés

-SMS értesítés 20 euró feletti költés, vagy sikertelen utalás esetén

– Dombornyomott kártya.

Ja, az 5,9 euró is visszajár, ha az átlagegyenleged az adott hónapban 10 ezer euró feletti. Vagyis ingyen van a számlád, az összes eurós utalásod, a bankkártyád és az SMS szolgáltatás. Magyar cégként teljesen szabályosan nyithatsz számlát Szlovákiában. (Nem szeretik az offshore cégeket és a kiugróan nagy összegű és gyakori készpénzes befizetéseket, ezen kívül nincs más megkötés.)

A drágább csomag (14,90 euró) annyiban jobb, hogy ingyenes készpénz-felvétel jár hozzá az Erste hazai automatáiból is, minden tranzakcióról küldenek SMS-t, nem csak 20 euró felett és 10 készpénz-befizetés ingyenes. Ennek havi díja 30 ezer euró átlagegyenleg felett jár vissza.

Ennél bővebben már írtam róla itt.

A tájékoztatón van telefonszám, tudsz időpontot kérni. (Nem tudom, magyarul beszélnek-e. Ha ez neked gond, hívd a komarno-i vagy egyéb magyar nyelvű fiókot.)

Első oldal

Második oldal

Szlovák nyelvű weboldal

Share

20 hozzászólás

 • Oktondi
  Ehhez képest az én egyik nagy, magyarországi számlavezető pénzintézetem október 31-én levett 3,605 Ft.-ot, bankkártyával kapcsolatos díjért, majd november 3-án 2,576 Ft.-ot összegzett elszámolás feladása címén. Még várom az SMS díjakat. Ha lenne merszem,már rég otthagytam volna a nyavalyába, csak félek a váltástól.
 • Meister
  Vajh’, a magyar NAV-nak van joga azon is olyan bőszen inkasszózni, mint teszi azt a magyar vállalkozói számlákkal?
 • kritizator
  Mitől félsz? Harapnak? Én tavaly megtettem, nem bántam meg.
 • Mind a magyar, mind a szlovák cégemnek a szlovákiai OTP Banknál van számlája. 4.5 eur a havi számlavezetési díj, igaz ezért “csak” 20 db euros utalás van benne.

  Sajnos a számlanyitás annyiban kicsit macerás (nemcsak itt, de állítólag más szlovák banknál is), hogy első körben egy kérdőivet kell kitölteni, amit a központban jóváhagynak és csak utána van lehetőség ténylegesen megnyitni a számlát. Ez kétszeri kiutazást jelent, bár Párkány (Sturovó) kb 60 km Budapesttől, kevesebb mint 1 óra. Itt majd mindenki tud magyarul akárcsak az OTP házibankja, mely (szinte) teljes egészében megegyezik a magyar felülettel (minő véletlen). A számlanyitáshoz kell egy cégkivonat forditás, amit szintén meg lehet Párkányban csináltatni. (Az OTP elfogadja a netről letöltött kivonat alapján készült forditást is.)

 • Kiszamolo
  Tegnap nyitottunk valakinek, az engedély megvolt másfél óra alatt, nem kellett visszamenni. (Csob)
 • Kiszamolo
  Meister, állítólag nem tud csak úgy inkasszózni.
 • B:Csaba
  Egyrészről nekem furcsa, hogy az inkasszó miatt menne át valaki. Tessék rendes céget csinálni, az inkasszó azért nem jogalap nélküli, csak max könnyű, ha megvan a végzés.

  Ugyanakkor a globalizáció ezen előnyeit ki kell használni, mint: szlovák cég, szlovák bankszámla, osztrák megtakarítási számla, osztrák cég, W-s rendszámmal. Ha már Eur-únió 🙂

 • Zsoca
  Miklós, írtad hogy lehetséges a készpénzfelvétel hazai ATM-ből, kérdésem hogy számlára befizetni is tudok hazai bankfiókból?
 • Enrico
  Ha egy cég csak forintot fizet ki és abban is vannak a bevételei, akkor is megéri. Egyáltalan vezetnek forintos számlát, vagy a váltás miatt el is veszik az előnye?
 • Adócsaló vállalkozó

  Tudod, amikor 19.-én beérkezik hozzájuk az ÁFA, Ők 20.-án ránéznek, és nem találják a folyószámládon, mert náluk 4-5 nap is van, míg lekönyvelik, akkor nagyon rosszul esik az inkasszó. 3x jártam így, és mondhatom, nem jó érzés, amikor fizetnél a kártyáddal, és nincs rajta egy büdös vas sem. És ugye a visszautalás legalább 45 nap…

  Magyar cégként lehet kizárólag Szlovákiában számlám? Mennyire örülnek vajon a partnereim, ha Magyarországból Szlovákiába kell utalni?

 • b_helga
  Igen kell cégkivonat fordítás, ezt helyben is meg kehet csináltatni, mi biztos ami biztos itthon csináltattuk, ha jól emlékszem itt: gyorsforditas.hu/cegkivonat-forditas.html
 • HNR
  Hát ez az ok nélkül nem inkasszóznak ez így nem pontos, hogy finoman fogalmazzak. Bizony-bizony előfordulhat, hogy az inkasszó kiadásának időpontjában az inkasszó oka nem áll fenn vagy már nem áll fenn.

  Innentől vérmérséklet, könyvelő(i képesség és tudás), valamint sok-sok szerencse kérdése, hogy sikerül-e és mennyi idő alatt visszavonni és hogy a levont pénz mikor kerül vissza a számlára.

  Ha van 1 magyar és 1 szlovák számlád nyilván nagyságrendekkel nagyobb a mozgástered, a magyar inkasszónál megnézed, hogy tényleg van-e elmulasztott kötelezettséged és ha nincs, akkor még van lehetőséged anélkül lépni, hogy egy fillér nélkül maradnál 🙂

 • Marcell
  Esetleg lesz majd megint magánszemélyek részére való szlovákiai eurós banszámlákról és betétekről is írás?
  Nézegettem a szlovákiai OTP honlapját, de a kondíciók csak szlovákul vannak (ami meglepő egy magyar banknál), a CSOB banknál pedig a kezdőoldalon angolra való átváltást sem találtam. A többit ezek után inkább meg sem néztem.
  Ha már így rendszeresen ellátogatsz a szomszédba bankolni, akkor talán képben vagy a mostani kondíciókkal, betétek kamataival…
 • T
  Fio.sk minden ingyen van feltétel nélkül, havi egy kp felvétel automatából bárhol, vagy az Unicredit U konto, ennek 400 EUR havi jövedelem érkezés a feltétele, de ha jól tudom mellette lehet még egy devizában is számla (akár forint) és az is ingyenes.
 • Kiszamolo
  T, ha érkezik 400 euró, a legtöbb banknál ingyenes a számla (De egyébként magánszámláról beszélsz.)
 • T
  Igen, Marcell kérdésére próbáltam válaszolni.

  Amúgy szerintem máshol nem nagyon van olyan ingyenes számla jelenleg magánszemélyeknek, ahol nem kell tartozkodási, vagy szlovák mobilszám.

 • Meister
  B:Csaba: igen, az optimális világban ilyen nem fordulhat elő, hogy tartozol az államnak ÁFÁval, csak sajnos a magyar rögvalóság az, hogy pl. az én vendéglátós cégemnek (mert szezonálisak vagyunk) fél évig nincs szinte forgalma, és ilyenkor egyszerűen nem tudom kifizetni a cég összes rezsijét. A megoldás persze lehetne, hogy teszek be pénzt, de ezt nem mindig tudom megoldani.

  Sajnálom persze én is, de jelenleg az alkalmazottak bére és az azután járó járulékok élveznek prioritást az áfával szemben. Így van marad a kp-ben magánszámlán megoldás, vagy esetleg ez a külföldi számla is jó lehet….

 • Heee
  Én is Mr. Kiszámoló:) tanácsára nyitottam számlát Szlovákiában Sturovoban, mert sok külföldi euró utalásunk van.
  Talán a csob nem fogadott be, mert ott szigorúak a tevékenységi köröket tekintve (az ügyintéző hölgy viszont hihetetlen volt. Mondta, hogy náluk valamiért a központban nem szokták elfogadni a hasonló cégeket nem is érti miért, szóval menjek át szembe, mert ott nem kell várnom órákat a visszaigazolásra és ugyan annyit fogok kb. fizetni…)
  A nyitáshoz hitelesített cégkivonatot kértek szlovák nyelvre fordítva, elvileg csak Szlovákiában szabad megcsinálni, de kb. 10 perc előre bejelentés után.
 • Heee
  Vicces volt még 2 dolog:
  -amikor kötöttem a szerződést külön többször is kiemelték hogy nehogy eurót vegyek fel Kp-ben a számlámról mert az nagyon-nagyon drága! Nem akartam mondani a hölgynek, hogy nagyságrendileg ennyit fizettem otthon amikor befizettem az euró számlámra
  -amikor bementem az egyik magyar bankba megszüntetni a számlámat mondták, hogy nézzük meg azért hátha tudnak kedvezőbb feltételekkel adni valamit, mert nagyon régóta ott vagyok náluk, egyébként pedig miert is akarom megszüntetni a számlát? Mondtam, hogy Szlovákiába nyitunk mert sok euró utazásunk van. Az ügyintéző hölgy felnézett és annyit mondott, hogy jó döntés volt máris hozza a papírokat és a pénztárban tudom majd felvenni a számlán lévő pénzt…
 • Kamilla
  Arról van infótok esetleg, hogy eurós számla esetén itthon a KP felvét euróban is lehetséges-e?