Büszke vagyok rátok

Írtam pár napja, hogy áll az Igazgyöngy jelenleg a kríziskeretével:

A nagy magyar rögvalóság

Röviden összefoglalva: tragédia. Nem önmagában egy adott civil szervezet anyagi helyzete, hanem hogy szinte az összes civil szervezetnek mennyire filléres gondjai vannak. A legtöbben pénzt nem a civilektől, hanem csak állami forrásból tudnak szerezni, ami pont a civil szervezetek államtól független tevékenységét teszi értelmetlenné.

De ti rácáfoltatok arra a felmérésre, hogy Magyarország az adakozási kedv tekintetében hátulról a 18. 142 ország közül.

Négy és fél nap alatt 6,4 millió forintnál többet adakoztatok.

Ezt a pénzt közel 340 ember adta össze. Volt olyan, aki 300 ezret, négyen 200-250 ezret, kilencen százezret, 23-an 50 és 90 ezer között adtatok.

Nagyon köszönöm én is és természetesen az Igazgyöngy is a segítségetek.

Ha szeretnél még adni, megteheted. Egy tipp: a Barion és a Paypal is levesz 1,2-2,1%-ot az utalásból, a bankszámlára ha utalsz, a teljes összeg megérkezik. (Számlaszám erre található.)

Ha még senkinek nem adtad oda az 1%-os felajánlásodat, adhatod az Igazgyöngynek is. Adószámuk: 18557882-1-09

(Itt írtam nemrég arról, hogyan tudod felajánlani az 1%-odat online, illetve papír alapon. Egy százalékot adhatsz egy civil szervezetnek és egy másikat egy egyháznak. Rendelkezhetsz csak az egyikről, egyikről se vagy mindkettőről. De ha már van egy ilyen lehetőség, élj vele. Sok adót fizetsz, legalább egy kis töredékéről te dönts, hogy mire költsék. Az egész tényleg csak néhány kattintás, egy perc alatt tudsz rendelkezni róla online.)

Szóval még egyszer: köszönöm nektek.

Share

16 hozzászólás

 • Eger
  Nekik adtam az 1%-ot. Nem sok, csak 11k, de több, mint a semmi.
 • 2020
  Legalább ilyen mértékben Magadra is büszke lehetsz. Sőt ……

  Gratula.

 • Körtefa
  Akkor ebből 1 millió forint forgótőkét uzsoramentesítésre le is lehet csippenteni belőle.
 • Adamo
  Tényleg, ha már 1%. Az adóbevallás határideje nem változik?
 • L. Ritók Nóra
  Köszönöm szépen mindenkinek a figyelmét, támogatását. Egy csoda, ami most történt. Esélyt kaptunk a folyamatos segítségnyújtásra…és talán az építkezésre is. Mert ebben a helyzetben sokkal erősebb lehet minden hatás. Erősödhet az emberek közötti kapcsolat, a közösség is. Kihangosodhatnak olyan dolgok, amelyek egyébként nem is tűnnek fel. Biztos érzés bennem, hogy ebben jobbá válik majd mindenki. Ha vége lesz ennek az egésznek, akkor folytathatóvá válik minden. Köszönöm szépen mindannyiunk nevében, hogy ezt lehetővé tették.
  Miklós, neked pedig külön is, mindent…ha te nem indítod el, nem tudom, most milyen jövő elé néznénk..
  Nagyon megnyugtató érzés, hogy a tehetetlenség érzése bennünk most nem a pénzhiányban alapozódik meg. Civilként sokszor érezzük ezt. Most nagy ajándék a bajban, hogy van mihez nyúlni, tervezhetővé vált a segítségnyújtás. Köszönöm, hogy mellettünk vagytok/vannak!
 • Családfő
  én Is büszke lennék rátok,
  Akármi cuccod is van, áruld el nekünk kérlek a nevét, még jól jöhet egy elhúzódó karantén alatt. 😀
 • FeroxX
  off: Miklós! A FED friss brutális quantitative easing intézkedéseiről írnál valamit? Hogyan működik ez pontosan és mihez vezethet? Ilyen intézkedések után nem kap jobban létjogosultságot a BitCoin és társai? Vagy készüljünk az egybillió milliós forintra ha majd idáig elgyűrűzik? :’) Vagy kb csak az várható, mint 2008 után?
 • Kornél
  Miklós, nélküled nem ment volna. Én azt javaslom mindenkinek, hogy állítson be egy rendszeres utalást (akár csak 1000 Ft-ról), mert az kiszámítható bevétel az alapítványnak, amire tudnak építeni. Ezért állítottam be kártyásan így, de a fenti infó alapján visszavonom és lesz helyette rendszeres utalás 3000 Ft-tal. nem egy brutális összeg, de ha 100 ember megteszi, már egy biztos bevételi forrás… 🙂 Köszönjük Miklós 🙂
 • nyman
  Körtefa már leirta amit én is szeretnék. Kivácsian várom egy év múlva az eredményeket

  (Mondjuk a tegnapelőtti bejegyzéséből is kiderül, nyomorszeleblog.hvg.hu/2020/3/22/726-iskola-a-jarvanyveszely-idejen/ hogy pl. a “Digitális szakadék csökkentése” című uniós program tök felesleges pénzkidobás volt)

  Gondoltam, hogy feldobok 100 ezret. Esetleg többet is. De félek, hogy a feltételt és az elvárást sokan rasszistának mondanák.

 • delivery manager
  , @kiszámoló
  Nem lehetne az ilyen fasisztázós kommenteket egyszerűen törölni?
  Biztos vagyok benne, hogy a blog olvasóinak döntő többsége nem kíváncsi erre.
 • Noname
  Csak egy tipp: Ha kapnánk majd vmiféle beszámolót a pénz felhasználásáról, céljáról, eredményéről például, akkor lehet újra mozgósítani lehetne az adakozókat.
  Bármilyen racionális társaság van is itt, akkor is emocionális lények vagyunk, ha tudjuk, hogy x család megmenekült az uzsorától, y gyerek jóllakott, z gyerek kapott segítséget és mondjuk ezért nem bukott meg, lehet jobban éreznénk, hogy tényleg segítettünk.
  És lehessek kicsit rasszista: lehet hosszú távon is támogatható lenne sokaknak, ha azt tudjuk, hogy a pár tízezer forint összedobása havonta ösztöndíjszerűen egy amúgy esélytelen cigány kamaszgyerek szakmához jutását, ezáltal életút változását jelentené.
  Lehet itt tud kis pénz nagy változást elérni. Ha már többen feldobták a ne kenyeret adj elvét, bár a kenyér és a halászat oktatás együtt is tud működni, nem kizárva egymást…
 • Imi
  Kedves Miklós! Kedves Kommentelők!
  Én is szívesen olvasom a blog tárgyilagos elemzéseit és a színvonalas hozzászólásokat. Mindegyikből lehet tanulni. Ha javasolhatom, a fasisztázós/kommunistázós írásokat inkább hagyjuk meg a politikai indíttatású blogoknak. Köszönöm.
 • kritizátor
  Nem lehetne az ilyen fasisztázós kommenteket egyszerűen törölni?

  de, sőt, Recskre kellene szállítani őket

 • delivery manager
  @Kiszámoló
  Mintha egyszer említetted volna, hogy magad engedélyezed a hozzászólások megjelenítését.
  Tehát @kritizátor hozzászólását is olvastad! Sajnálom, hogy nem ütötte meg az ingerküszöbödet!
  Én leléptem.

  @kritizátor
  Anyádat vitték volna jó messzire a faterod elől. 🙂

 • helper.exe
  köszönöm a Kiszámoló figyelemfelhívását és az Igazgyöngy Alapítvány áldozatos munkáját!
  évek óta követem mindkét blogot…
  (utaltam)
 • Akiaki
  Köszönöm szépen a figyelemfelhívást!

  Utaltam 50-50 €-t nekik is és a Bagázsnak is.