Cetelem kamatok

“Iparági pletykák” szerint jövő héttől radikálisan nőnek a Cetelem kamatai.

Jó lehet egynek, ha bármikor kellhet a pénz vagy nem akarod az összes pénzed az államkincstárnál tartani. Nincs számlavezetési díj, még tranzakciós adó sem az utaláshoz. (Kamatadó viszont igen.)

Látraszóló kamat 9,38%

Egyéves kamat 10,5%

Kétéves 11,36% évente.

Link még nincs, csütörtök-pénteken már talán lesz valami a weboldalukon.

Share

67 hozzászólás

 • Gábor
  15% SZJA kötelezettséggel ez már nem is annyira jó üzlet 🙂
 • Ferke
  Gábor: a jelenlegi (ha jól emlékszem) 0,1%-hoz képest mégis jelentős javulás.
 • kakukk
  Az évesek értelmetlenek, de ennek a vetélytársa nem a DKJ meg PMÁP, hanem az egyéb látra szóló konstrukciók, azok között meg újra ez lesz a király szerintem.
 • Richmond
  Teljesen jó – illetve egynek jó. Nálam van mindig egy elkülönített összeg, ami bár megtakarítás, de likvid, tehát mondjuk a nyári fürdőszoba-felújításra teszem félre – és lehet, hogy a szanitert márciusban, a csempét mondjuk áprilisban megveszem, mert pont van egy jó lehetőség, stb. Tehát a pénz nem most kell, de bármikor kellhet, nem akarom lekötni, de a párna alatt sem tartani.
 • S ANDOR
  Szerintem nagyon jó ajánlat, ha mobilon intézhető asszem élek is vele. A lakosság felfoghatatlanul nagy pénzeket tart a bankszámlán ami hatalmas bukó nekik. Persze az utalást le kell vonni, de pl egy kocsira szánt 3milliónál is havi 20ezer amiből pár hónap után az átírás is kijön, tovább úgysem tudnak már drágulni.

  Kolléga a spórolt pénzét /4milliót/ üvegbe tette és elásta a kertbe amit büszkén mesélt nekünk. Mondom akkor gyorsan megnézem hol van friss ásás, erre meghökkent és elkomolyodott. Szerintem aznap padlógázzal ment haza. Ez a módszer azért sem jó, mert ha télen kell a pénz a fagyokba jeges lesz a föld, vagy ha szétfagy az üveg elázik a pénz.
  Majd tél közepén össze beszélünk, és megemlítjük neki bizonyítékokkal hogy ilyenkor szét fagy ám az üveg a földben.

 • Dóra
  Meglepődnék, ha a látraszóló kamat a mostani 1%-ról 9,38%-ra felugrana.
  Ha esetleg mégis bekövetkezne, még a 15% SZJA levonását belekalkulálva sem lenne rossz ötlet egy bármikor, azonnal hozzáférhető összeget tartani náluk.

  Miklós, az hogy lehet, hogy Cetelemnél nincs tranzakciós illeték? Hiszen nekik fizetniük kell a tranzakciók után az állam felé és a bankok nem szokták ezt a költséget jófejségből benyelni.

 • jani
  ezt kb a Granit is tudja:
  – Granit KamatMax Plusz 12 honap EBKM: 10.25%
  – Granit KamatMax 6 honap EBKM: 8%
  – Granit eBank 3 honap EBKM: 7%
 • Dóra
  @Gábor 1 illetve 2 éves lekötésnél valóban nem, de olyan pénz parkoltatására -amihez bármikor hozzáférhetsz- a látraszóló ilyan kamattal nagyon is ‘jó üzlet’ lenne.
 • -nb-

  a 8% látraszóló kamat annyira azért nem rossz!
  Példák:

  a havi kiadásodat – mondjuk 300 ezer – fizetéskor beteszed. A kiadásokat hitelkártyával fizeted. A következő fizetésedből törleszted a hitelkártyát zéróra. Így kapsz havi 2 ezret.
  Ha lekötöd, akkor még többet hoz (feltéve, hogy 1 éven belül nem kell hirtelen nullázni a hitelkártyát, valamilyen nem várt esemény miatt)
  Ráadásul 1szerű, gondolkodni sem kell 🙂 Annyivel jobb, mint az államkincstár, hogy nem igényel törődést.
  (tudom, ennyiért nem hajolunk le, de igen)

  Más:
  a bankszámlára kell előírt összeg jóváírása havonta, mert akkor jó lesz. Az összeget a Cetelemen tartod látraszólóra, minden hónap elején átutalod a bankszámládra, majd onnan vissza. 1 nap kamat kieseik havonta, elllenben az államkincstárban az 1 hónapos akciók nem egyértelműek.
  (tudom, az igazi férfi fizet a bankszámlavezetésért, de nem)

 • Topfly
  Bármelyik pénzpiaci alap ennél jobb hozamokat hoz és azt is lehet naponta adni és venni.

  Mint az Aegon, amelyik 2.65%-ot hozott az elmúlt három hónapban és 4,3%-ot fél év alatt? erstemarket.hu/befektetesi_alapok/alap/HU0000702303

  Az OTP, amelyik idén 5%-ot hozott, három hónap alatt 2,6%-ot? otpbank.hu/otpalapkezelo/hu/A_PremiumPenzpiaci

  Vagy a KH meg az MKB, amelyiknek nincs is forintos pénzpiaci alapja?

  Mínusz utalás díja, tranzakciós adó és alap vételi-eladási költsége.

  Vagy mégis melyikre gondoltál?

 • Karl
  Kifüstöltem a számlámat, miután röhejes kamatot adtak.
  Hát, ha ezen még tudnak kicsit emelni, akkor újra nyitom.
 • Balukom
  Ez egy igazán jó hír, nem is tudom, mikor olvastam utoljára ennyire pozítívat 🙂 Évek óta van itt megtakarítási számlám a blognak köszönhetően. Innen bizony időközönként TBSZ-re is utalok, de ez egy nagyon jó és gyorsan hozzáférhető megoldás marad így, értelmezhető kamattal.
 • Imre
  Nem teljesen világos, milyen szja – ről van szó. Az nincs a betétre, csak kamatadó.
 • GinTonic
  Kiszámoló:
  Gondolom a Cetelem kamtai évesített (p.a.) kamatok, 3 hónapra a látraszóló 9,38/3=2,345%. Nem védeni akarom az alapkezelőket, de ehhez képest a pénzpiaci alapok 3 havi hozamai magasabbak (Raiffeisen Kamat Prémium 2,9%, OTP Prémium Pénzpiaci 2,6%, Aegon Pénzpiaci 2,6%, bamosz.hu alapján). Persze költségei vannak a pénzpiaci alapoknak vételnél és eladásnál is, valamint 15% SZJA is, ahogy a Cetelemnél.
  Ettől függetlenül a Cetelem folyószámla ilyen kamattal elég kedvező, ha bármikor kellhet pénz.
 • Gábor
  Havi 600k a kiadásunk, ha 1 havit ezen tartok, akkor (nekem nulla ft a beutalás) kapok rá 4000 Ft kamatot, ami egész jó! Ráadásul a Cetelem OBA tag, ha bármi baj lenne, még zenélnek egy utolsót, mint az Spermbank csinálta.
 • Gaben
  Köszi a tippet! Én is nyitottam, mikor először ajánlottad és azon gyűjtögettem, majd rajtahagytam akkor is, mikor 0.1re levitték. De most akkor utalok rá még kicsit…
  Köszi még 1x!
 • swayzee
  Ezek kozul melyik mulja felul a jelenlegi a DKJ hozamait? Tudom, az nem mindig veheto, de nekem akkor is szimpatikusabb.
 • Kiszamolo
  Gaben, azért várják egy-két napot, hogy a honlapon is megjelenjen az ajánlat.

  Olyan mondta, aki tudja, hogy ez lesz, de kihirdetve még semmi nincs.

 • hb
  Pénzpiaci alapnál, egy rohamosan emelkedő kamatkörnyezetben nem releváns nézni az elmúlt hat hónap-egy év hozamát. Nagyrészt MNB-nél elhelyezett betétből szerzik a hozamot, tehát a jelenlegi kamatszintek mellett az előrevetített hozamuk évesítve 10% feletti. Persze ha kamatcsökkentés jön, a hozamuk is hamar lefordul, de akkor a Cetelem sem fog látra ennyit adni. (A hosszú kötvényhozamokban a napokban már történt egyébként komoly lefordulás). Létezik T napos elszámolású alap, ami online fix 300 Ft-ért kereskedhető, tranz. díj nélkül.
 • komm
  “15% SZJA kötelezettséggel ez már nem is annyira jó üzlet” – Miért, mi a jó üzlet ma? 😀 Magas likviditásod, magas hozamod és alacsony kockázatod nem lehet egyszerre mindhárom, tessék választani. 10% éves kamatból a 15% szja levonása után megmarad még neked 8,5%. Nem kell minden pénzedet biztonságos és magas likviditású helyen tartani.

  “a jelenlegi (ha jól emlékszem) 0,1%-hoz képest mégis jelentős javulás” – A látra szóló éves kamat jelenleg (és évek óta) 1%. Ha legközelebb előbb rákeresel: cetelem.hu/takarekszamla , értékesebb lehet a hsz-od.

  “az hogy lehet, hogy Cetelemnél nincs tranzakciós illeték?” – Mert a cetelemes megtakarítási számláról magadnak utalás ún. “korlátozott rendeltetésű fizetési számláról végrehajtott fizetési művelet”, emiatt nem kell a banknak pénzügyi tranzakciós illetéket fizetnie. Üzletszabályzat + 2012. évi CXVI. tv. (4) h)

 • komm
  “ezt kb a Granit is tudja” – Mármint látra szólót (a Cetelemet a látra szóló miatt hájpolják…), egyéb feltételek nélkül? Küldj linket kérlek.

  “Nem teljesen világos, milyen szja – ről van szó. Az nincs a betétre, csak kamatadó.” – Bankbetét kamatjövedelme adóköteles, csak mivel ebben az esetben bank mint kifizető ezt levonja+befizeti+bevallja helyetted, ezért a te szja-bevallásodban ez nem szerepel (Szja tv. 11. § (3) e), 65. §)

  “Gondolom a Cetelem kamtai évesített (p.a.) kamatok, 3 hónapra a látraszóló 9,38/3=2,345%” – A jelenlegi konstrukciókról van értelme beszélni. A lekötött betétek jelenlegi aktuális “éves kamatláb”-ait és az EBKM-eit lásd itt cetelem.hu/sites/default/files/documents/cetelem-takarekszamla-hirdetmeny-20220801.pdf , azaz ezek (most)nem évesítettek szerintem. Hogy mi lesz, azt nem tudjuk, még az is lehet, hogy igazad lesz. 🙂

 • komm

  Ezt csak neked: “Olyan mondta, aki tudja, hogy ez lesz, de kihirdetve még semmi nincs.” – Nem lett volna szerencsésebb inkább megvárni a publikus infót, és egyszer írni róla, de akkor biztosan? Ezen a pár napon igazán nem múlik semmi. A kormány is mindig bejelent valamit, amiről még nincs jogszabály stb., és így csak az információs zaj növekszik. 🙁

  Nyilván azért írtam róla, mert biztos az infó, nem csak pletyka.

 • WTF
  Sziasztok,

  OFF: Hol olcsóbb USa részvényeket venni TBSZre?
  Erste NetBroker?
  vagy KBC Equitas?

  Illetve a magyar minimumadó vétóra adott Amcsi válasz értelmében most változott az adózás az amcsi papírokra? köszi

 • Feri
  CSak diverzifikáció kapcsán jutott eszembe: van ma magyarországon olyan bank, ahol EUR/USD folyószámlát lehet értelmes költségekkel tartani?

  Wise és Revolut számláim vannak, ott tartok némi pénzt, de ugye azért nem bízom bennük 100%ig hogy mindenem ott legyen.

  KHnál prémium userként ingyen nyithattam USD/EUR számlákat, de rohadt szarul váltanak és az ott lévő pénzhez is magas költségekkel lehet hozzájutni.

 • gaborr
  Alig várjuk 🙂 Talán a többi bankot is ösztökélni fogja, hogy ne csak a(z állam) zsebét tömje.
 • Vladislav
  Köszi az infót. Szerintem nyitok is egy számlát, hogy legyen hol tartani a lakbért. Mert az nagyon fontos, hogy a lakbért csak készpénzben lehet fizetni, ám a tulajdonos 4-6 havonta hajlandó elfáradni csak érte. Legalább addig is kamatozik valamit. DKJ-nál rugalmasabb megoldás.
 • Attila
  Köszönöm az infót. Holnap jelenik meg a hirdetmény, a látra szóló kamat 9%, havi jóváírással kijön a 9,38% EBKM, ami a cikkben szerepel. A 2 éves betét pedig 12%, de mivel csak 2 év után írják jóvá, így az EBKM kicsit kisebb. Cetelem termékkel rendelkezőknek csak egy szerződést kell postán visszaküldeni, vagy leadni az ügyfélszolgálaton.
 • jani
  jogos. azt beneztem, azt nem nyujt.
 • fudosin
  Végre lesz értelme likvid pénzt újra itt tartani.
  Azon viszont lefagytak, amikor megkérdeztem a Takarékszámláról hogyan tudok átvezetni házon belül a Cetelem Hitelkártya számlára. Nem is értették miért akarok ilyet tenni, az “két külön termék”.
 • A
  Nekem a cetelem újdonság. Milyen SZJA kötelezettségről beszéltek?
 • Körtefa
  “Kamatadó” mint SZJA. 15% a kamatból/hozamból.
 • S ANDOR
  Dehogy fogja. Annyi pénz van lekötetlenül a bankszámlákon (januári adat szerint 9340 milliárd ami azóta feltételezhetően tovább nőtt) hogy ha szinte bármennyit viszünk át a Cetelembe akkor is pénzhegy marad bent amit full ingyen használhatnak.
  De hála a Cetelemnek hogy próbája felkavarni az állóvizet, és sokaknak jól jön az a kamat pénz. Bár érdekből teszi, gondolom kell neki hitelezéshez tartalék fedezetnek..
 • Dóra
  így érthető, köszi.
  a 15%-os kamatadóról van szó

  Nem értem azokat akik a DKJ-val hasonlítgatják össze, nyilván a Cetelem-es tbsz nem a hosszútávú lekötésnél hozza az előnyét

 • B
  Eddig a legjobb megoldas amit talaltam: KH-rol beutal wisere, ott atvaltas, majd vissza a devizaszamlara.
 • Richmond
  Kijött a hirdetmény – jó, én holnapi dátummal kaptam meg, de akkor holnaptól hivatalos.
  Helytállóak a fentiekben írottak
 • gaborr
  Esetleg elgondolkodhatna a Cetelem is azon, hogy a hitelkártyánál a max hitelkeretet megemelik mondjuk 2M-re. Ilyen infláció mellett ma már 1M fele annyit ér, mint néhány éve, egyre nehezebb beleférni.
 • Tul

  Túl tudod tölteni és így túl is tudsz költeni a hitelkereteden 😉 (Nekem még az 1% visszatérítést is jóváírták mindegyik tranzakcióra – volt, hogy a 600k-s hitelkeretet 3x költöttem el egy hónapban az építkezés alart.)
 • Nbazs
  Hát, nem tudom ki mit lát, de nekem lekötésnél azt mondja a Netbank, hogy 1 évre 10, 2 évre 12, majd 3-4-5 évre 2,5, 2,8, 3,5% lenne a kamat. A látra szóló az oldalon továbbra is 1%-ként szerepel, a Netbankban sehol se találtam nyomát.
 • Elszakadás
  A weboldalon még nem jelent meg semmi infó.

  Hirdetményt honnan szerezted be ?

  Köszi!

 • Csinolina
  Rafi Premium Gold 2 devizaszámlákat ingyen vezet, ha majd kell a pénz, akkor kérek kártyát, azzal lehet topupolva levenni róla a pénzt (utalás költsége megspórolva). Váltani Revolut/Zen, Zen ingyen utal CHF-ben, Rafi ingyen fogadja. Mindeképp fintechnél váltsd le, ne a banknál..
 • kutya
  mar megjelent 🙂 cetelem.hu/takarekszamla

  Futamidő / Éves kamat / EBKM
  Látra szóló / 9,00% / 9,38%
  1 év / 10,50% / 10,50%
  2 év / 12,00% / 11,36%

 • Hello
  Kijött a hirdetmény:
  cetelem.hu/sites/default/files/documents/cetelem-takarekszamla-hirdetmeny-20221117.pdf

  Ez alapján a feltörés díjmentes, tehát akkor az jobban megéri lekötni 2 évre, mintha csak látraszóló kamatozáson hagynám? (csak néhány hónapig lesz rajta a számlán pénz)

 • Hello
  kijött a hirdetmény:
  https://kiszamolo.hu/cetelem-kamatok/#comment-240690

  Ebben az szerepel, hogy a feltörés díjmentes. Ha csak pár hónapra lesz rajta pénz, akkor is jobban megéri lekötni, mintha látraszólón hagynám?

 • Elszakadás
  Látom már, köszi!

  Ez a látra szóló kamat a 9% havi szinten írják jóvá a számlán?

 • A
  Hello
  2022-11-17 at 09:20

  Jár-e kamat a feltört betétek után?

  Feltörés esetén a Bank megvizsgálja, hogy a lekötés vagy a megújulás napja óta 90 (kilencven) naptári nap eltelt-e.

  Amennyiben a betét lekötése és feltörése között 90 naptári napnál kevesebb telt el, a Banknak nincs a feltört betétre vonatkozóan kamatfizetési kötelezettsége.
  Amennyiben több mint 90 naptári nap telt el, a megszüntetéskor a Banknak nincs kamatfizetési kötelezettsége, de jogosult saját hatáskörben úgy dönteni, hogy az előre meghatározott mértékű kamat 30%-át időarányosan számítva kifizeti az ügyfél részére

 • Röff
  “Jár-e kamat a feltört betétek után?

  Feltörés esetén a Bank megvizsgálja, hogy a lekötés vagy a megújulás napja óta 90 (kilencven) naptári nap eltelt-e.

  Amennyiben a betét lekötése és feltörése között 90 naptári napnál kevesebb telt el, a Banknak nincs a feltört betétre vonatkozóan kamatfizetési kötelezettsége.
  Amennyiben több mint 90 naptári nap telt el, a megszüntetéskor a Banknak nincs kamatfizetési kötelezettsége, de jogosult saját hatáskörben úgy dönteni, hogy az előre meghatározott mértékű kamat 30%-át időarányosan számítva kifizeti az ügyfél részére.”

 • cetenem
  Jelenleg ez nem versenyképes, rövid távra sem. A kamatadó miatt a DKJ a lejárat előtti eladási veszteségével együtt is megveri bármilyen, 2 hétnél hosszabb időtávon.
 • gaborr
  nekem nem fizet újratöltés esetén, de nem is az lenne a cél 🙂

  Ez a 9% (nettó 7.65%) lekötetlen kamat nagyon emberbaráti a takarékszámlánál.

 • komm
  “Ez a látra szóló kamat a 9% havi szinten írják jóvá a számlán?” – Igen.
  cetelem.hu/sites/default/files/documents/takarekszamla-aszf_202201101.pdf (ÁSZF 1. melléklet 1.6. pont / 26. oldal: “A Bank által a Takarékszámlán lévő látra szóló egyenleg után fizetendő kamat utólag, a hónap utolsó napján[…] esedékes”)
 • A
  2022-11-17 at 11:30
  Ezt kifejtenéd? Melyik DKJ-t lenne most érdemes venni rövidtávra? ~2-3 hónap

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.