CIB számlák költségemelkedése

Szeptember elsejétől nőnek a CIB bankszámlák költségei, az emelkedés néhány százalékot jelent. Részleteket itt találsz.

Köszönjük furmintnak a hírt.

Share

63 hozzászólás

 • Ahlan
  Nekem már nagyon érik, hogy ott hagyjam őket.
  Egyre drágábbak lettek számomra.
  Idén lejár náluk egy tbsz-em és a rajta lévő pénzeket elhozom tőlük és átrakom máshova.
  Sajnos az idén elkövettem azt a hibát, hogy a tavaly lejáró tbsz-ből ott hagytam egy kicsinykét az idén nyitottba, ami jelenleg úgy áll hogy annak hozama sem tudja kitermelni az éves forgalmazói számla számlavezetési díját.
  Erős az inger, hogy megszüntetem azt a tbsz-em is (soha nem mondtam még fel idő előtt tbsz-t) és mondjuk betolom az államkincstárba pmáp-ra.
 • headset
  Szerintem a CIB a szokásos banki gyakorlatnál korrektebbül járt el, amikor kiadta ezt a közleményt. Pontosan fel van sorolva minden tételnél, hogy mennyi volt és mennyi lett.

  Más bankok egyszerűen kiadnak egy új kondíciós listát, azután böngészd ki, hogy hol van benne változás. Ha egyáltalán tudomásodra jut, hogy új kondíciók vannak. 🙂

  A díjnövekedések, amennyire végigolvastam, mindenütt kicsik. Az inflációnak megfelelőek vagy az alattiak.

 • kovaax
  Ahlan!
  Nem kell feltörni, lehet tbsz transzfert csinálni, és akkor nem kell adózni.
 • Ferke
  Ha jól látom a CIB online számlát nem bántják (legalább is ez alapján), tehát ott marad továbbra is az ingyen utalás.
 • headset

  “Erős az inger, hogy megszüntetem azt a tbsz-em is (soha nem mondtam még fel idő előtt tbsz-t) és mondjuk betolom az államkincstárba pmáp-ra.”

  A TBSZ megszüntetés csak annyi hátrányt jelent, hogy (a CIB által adott papír alapján) 2019-ben be kell írnod az adóbevallásodba az elért nyereséget és be kell fizetned az SZJA-t.
  Ha az automatikus adóbevallást használod, a papírmunkát a NAV elvégzi helyetted.

  Ha a kincstárnál is TBSZ-t fogsz nyitni, akkor megteheted, hogy a CIB-nél eladod az összes értékpapírt és az összes pénzt átvándoroltatod a kincstári TBSZ-re. Akkor nincs adókötelezettség.

 • Péntek13
  Ahlan: A TBSZ-t elvileg át tudod vinni Államkincstárba (ezért is felszámíthatnak valami díjat). Egyszer nekifutottam, de csak pattogtattak a bank és az Államkincstár között (vagy csak rossz ügyintézőt fogtam ki). 😉 No mindegy, év végén lejár. 🙂
 • tomi
  : Van náluk olcsóbb? 🙂 Én érzésre azt mondtam volna, hogy nincs, de azért megnéztem a bankmonitor mit mutat és ott is a CIB ECO-t hozza elsőnek. Kíváncsiságból megnéztem a következő ajánlottakat Gránit és MKB, egyiknél sem lehet ingyen utalni.
 • Kobe
  🙂 én tavaly decemberben leépítettem a számlám, még kivonás előtt átraktam az egészet Online ba, azóta is próbálnak másikba visszacsábítani….de igazából a havi 345 ft fix díjon + egyszeri kártyadíjon felül nem nagyon van más, amit rám tudnának lőcsölni így ez sosem volt opció részükről….készpénzt nem használok, a devizás drágulás emg szintén nem pálya mert megoldom revoluttal
 • headset

  “Van náluk olcsóbb?”

  Raiffeisen Premium Gold 2.0.
  Ha havi 400 ezer ft utalás (nem feltétlenül jövedelem) érkezik bankon kívülről.

 • Ahlan
  A tbsz-emen a Cib által forgalmazott papír van.
  Nem tudom (de majd utána nézek) hogy ilyenkor hogy működhetne a transfer a kincstár irányába?
  További bajom a Cib-bel nekem, hogy megszüntették a városban a fiókjukat és most a 15 km-rel távolabb lévőbe kell átmennem, ahol még a parkolás is problémás.
  Tulajdonképpen az összes banki számlámat megszüntetném.
  Nekem még a Cib classic magánszámlám van, illetve két malacpersely és két tbsz, amiből az egyik le is jár az idén.
  Az adózással kapcsolatban meg nem aggódom, hiszen a lejáró tbsz-en nem lesz, az idein viszont csak a hozam után kellene, ami eddig negatív, így kvázi nekik kellene nekem fizetni. Jó ez vicc volt 🙂
  Folyt.köv.
 • Ahlan
  folyt.

  Tehát úgy vélem hogy jó megoldásnak tűnhet számomra, ha a lejáró tbsz-emet elhozom, az idein lévő pici papírt (arany alapok alapja) visszaváltom és veszek belőle a kincstárnál pmáp-ot ahogy is javasolta, a magánszámlámat pedig áthozom a k&h-hoz ahol a céges számlámat is vezetem.
  Ja és a malacperselyek. Nyitok megtakarítási alszámlát a k&h-nál és azokat pedig oda rakom.
  Ez a bank 5 percre van és meg is lehet állni mindig.

 • hungerhenger
  A CIB Online most is a legjobb. Amíg erővel ki nem raknak belőle, maradok.
 • Névtelen
  az osszegszeru dijtetelek inflacios emelese ok de a szazalekmértékek megérnének egy mnb vizsgalatot
 • headset

  “A tbsz-emen a Cib által forgalmazott papír van.
  Nem tudom (de majd utána nézek) hogy ilyenkor hogy működhetne a transfer a kincstár irányába?”

  Értékpapírszámlára csak olyan papírt lehet transzferálni, amit a cél számlavezető befogad. 99%, hogy az államkincstár csak az általa forgalmazott kincstári kötvényeket hajlandó a számlára felvinni, de egy telefon az AKK ügyfélszolgálatnak és megmondják.

 • headset

  “…jó megoldásnak tűnhet számomra, ha a lejáró tbsz-emet elhozom…”

  Nem világos számomra, hogy meg akarod várni a lejáratot a CIB-nél, vagy át akarod vinni a TBSZ-t az AKK-hoz. Tegyük fel, hogy az utóbbi.

  Ha egy TBSZ számlát megszakítás nélkül akarsz folytatni, akkor először a célbankba (AKK) kell elmenni. Nyitni kell egy általános értékpapírszámlát és meg kell mondani, hogy át akarsz vinni egy adott évfolyamos TBSZ-t. Akkor nyitnak egy üres TBSZ-t a régi kezdettel. (Ezt még nem próbáltam, de csak így működhet.) Ha megvan a TBSZ számlaszám és az utaláshoz és a papírtranszferhez szükséges adatok (pl. mi legyen a megjegyzésben), akkor érdemes a CIB-hez menni. Érdemes vinni az új TBSZ szerződést is.

  Így lehet elkerülni a küldözgetést, amit Péntek13 említett.

 • S.E.
  Aljas kis emelések. Önmagukban ezek miatt az ember talán nem hagyja ott őket, a banknak mégis behoz évente néhány 10-100 milliót.
  Ügyes!
 • Hitel
  Nekem is cib online van. Most volt a kártyacsere..6900 huf. Ez azert fájt. ~350huf a Havidij..más ktsg nincs. A havidíj természetesen feltételhez kötött. Amugy ~800 huf. Lakáshitel “láncol” a bankhoz. De amugy jók. Gyors ügyintézés. Rugalmasak..stb
 • bobo
  Lehet tbsz transzfert csinálni a CIB-nél, de valami irgalmatlan költsége van, 20.000 Ft-ra emlékszem.
 • Andrew-Andrew
  Köszönet az infóért, szerencsére engem nem igen érint (CIB Online), csak pár forintocskát emelkedett, de a lényeg még mindig ingyen utalok.
  Amíg nem küldenek, maradok. 🙂
 • NoComment

  Most volt kártyacsere, csak az a poén, hogy a “régi” kártyám 2020-ban járt volna le, mégis küldtek cserére.
  Én hülye aktiváltam, utána gondolkodtam, hogy vissza kellett volna nekik dobni…
 • blackbile
  Az Online csomag – amit már nem lehet igényelni – még mindig Mo. egyik, ha nem a legjobb csomagja, amelyet hétköznapi ember is elérhetett (és nem csilliárdos privátbankáros izé kellett hozzá…)!!! Szerintem.

  Ja igen, kb. 20-30 Ft-tal megemelték a havidíját… zak son.

 • Kobe
  a 6900-as kártyadíj nem vészes (ha jól láttam, mostantól 7080 HUF), de még ez is átlagos éves díj. A legtöbb banknál, akárhogy hirdetik magukat, a legtöbb helyen van éves díja a kártyának ígyis-úgyis, szóval szeritnem ezzel inkább számolni kell, mint sem. OTP-nél van a multipontos mastercard, talán az ingyenes az első évben és a második évben is csak akkor ha 600e forintot költöttél róla (mondjuk nem megugorhatatlan feladat), viszont a legjobb számlák is amik társíthatók a kártya mellé, sokkal drágábbak mint az online.
  Én pl nem szeretek ügyet intézni, bankba járni (3-4 évente 1x megyek be), kpt tartani, mobilalkalmazás + csak kártyás fizetés mindenhol….errev iszont a cib mobilappja a legjobb jelenleg (sms díjakat pl ki lehet vele kerülni), OTP-é használható de nem ennyire user friendly, raiffeseiné meg egy vicc
 • Grza
  Én mindenesetre továbbra is felháborítónak tartom azt, hogy ők használják a pénzem én meg még fizessek is érte.
  Ha rajtam múlna, megszűntetném a tranzakciós adót és egyszerűen törvényt hoznék arra, hogy a számlavezetés, bankkártya díj, netbank, átutalás, beszedés csak ingyen lehessen. Cégeknek is!

  Cserébe a sárga csekkre, a készpénz-felvételre busás díjat állapítanék meg, és állami kifizetést (nyugdí, segély, GYES) csak számlára indítanék, készpénzben nem.

  A bankkártya díj is felháborító, amikor minden vásárlásom után busás jutalékot kapnak. Éljenek meg abból.

 • headset

  “Lehet tbsz transzfert csinálni a CIB-nél, de valami irgalmatlan költsége van, 20.000 Ft-ra emlékszem.”

  Az nem a “tbsz transzfer” díja (bármit is jelentsen ez), hanem tetszőleges befektetési számláról egyfajta értékpapír bankon kívüli transzferálásának díja. Ez tényleg extra magas, többnyire érdemes inkább eladni a papírt.


  A készpénz mozgatásának díja a Classic díjaival egyezik.
  – neten 0,43%, min. 122 Ft, max. 41000 Ft
  – bankban 1%, min. 700 Ft, max. 41000 Ft
  Mivel TBSZ-ről nem lehet neten utalni, gondolom az utóbbit számolják.

  Ezen kívül a Maraton TBSZ-nél van megszüntetési díj is
  – 2 éven belül 0,5%, min. 5.000,- Ft, max. 30.000,- Ft
  – 5 éven belül 5.000,- Ft

  Ezek eléggé rabló árak más szolgáltatókhoz viszonyítva.

  A Maraton TBSZ-eknél még azt is érdemes meggondolni, hogy megtartod őket lejáratig, miközben minden más számlát megszüntetsz.

 • nehézleszhasonlóraváltani
  Én majd jövőre leszek gondban, amikor megszűnik az Erste Privilégium L. Illetve nem szűnik meg, csak átalakul fizetőssé.
  Pedig nagyon jó, kár érte.
 • Petike
  @nehézleszhasonlóraváltani: egyetértek, az a legjobb az átlagember számára, ha megszűnik, én a Rafira váltok. Annyira nem lehet jó az a CIB online, ha van költsége. 🙂
 • Vlad
  CIB Online-nál is 7eFt az éves kártyadíj? Ez létezik, a sima, egyszerű debit kártya? nem böngésztem végig a kondíciós listát m hidegrázásom van az ilyenektől, ha valaki tudja fejből pls.
  Jelenleg nincs folyószámláimhoz debit kártyám, de az egyszerűbb forintbefizetéseimhez kellene már egy, így automatából is megejthetném (bár a CIB-nél még a jó öreg boritékos módszer él:))

  Esetleg valaki tudja h Ersténél privilégium L-nél mennyi az éves kártyadíj?

  Ahhoz kérnék kártyát, amelyiknél olcsóbb az éves díj. Mind2 bank van a közelemben, kb. mindegy h melyik automatájánál fizetek be. Bár az Erste befizetése azonnal látható, míg a CI-nél nap végén veszik ki a borítékot az automatából és csak utána lesz jóváírva.

  Köszi

 • Szakértő
  Remélem az Erste Top Plus csomag nem szűnik meg és nem változik fizetőssé. (volt Citis nullaforintos)
 • aranylabda
  Nagyon OFF, de az lehetséges, hogy a KBC-nél nem tudok SPDR Gold Trust ETF-t venni?
  Vagy csak rosszul keresek rá? Nem találom.
 • Kiszamolo
  Arany: kbcequitas.hu/kozlemenyek/kozlemeny-a-kid-koteles-dokumentumok-kereskedeserol
 • nehézleszhasonlóraváltani

  “0 Ft a Maestro és Visa Electron főkártya kibocsátási díj”

  Csak már nem tudsz nyitni ilyen számlát. Amúgy minden ingyenes, legalábbis ahogy én használom (pl. nem megyek be a fiókba pénzt kivenni).

  gate.erstebank.hu/ebh_internet_hird_frontend/document/download?documentId=%7B8DB66492-3072-4A6E-AF7B-8A9A80B635D4%7D

 • aranylabda

  Ez hatalmas szívás. Hogy vesz az ember most Vanguard SP500 ETF-et és hasonlókat?

  Te jó ég, ezzel rendesen alárúgtak a terveimnek. Ki lehet ezt kerülni valahogy?

  Ez katasztrófa. Hogyhogy nincs felhördülés? Ez gondolom nem csak engem érint. Mit lehet csinálni?

 • furmint
  A legegyszerűbb (Visa Inspire, régebben Visa Electron) debit kártya 3900 Ft volt évente, és kerek 4000-re emelkedett. Érdemes ezt is hozzászámolni a “kvázi ingyenes” számlához.
 • mkbep
  Off:
  Elég durva negyedéves negatív hozamot adott az mbkep (1M körüli összegre -11eFt). Az önsegélyező pénztárak hova fektetik be a pénzt? Nem állampapírba? A hozam miért nem 0 körül van?
 • Ahlan

  Köszönöm szépen a hasznos információkat, igazán sokat segített a döntésemben.
  Megvárom míg lejár az idén lejáró (2012) tbsz-em.
  Rajta levő esetleg még futópapírokat visszaváltom, rákerül a pénzszámlára, onnan át kell vezetnem a Classicra, mert a pénzszámláról nem lehet utalni.
  Az idén nyitott tbsz-t (2018) megszüntetem vállalva az 5.000 Ft-os költségét a megszüntetésnek, majd hasonlóan a 2012-eshez járok el.
  Miután minden pénzeszköz – a malacperselyek is – átkerült a Classic számlámra, onnan indítok befektetéseket más intézetekhez.
  Végezetül megszüntetek a Cib-nél minden számlát.
 • emkábéegésség
  Szintén OFF, elnézést de :
  MKB Egészségpénztár megörvendeztetett egy közel mínusz(!) 15 ezres hozam teljesítménnyel. :-O Ami eléggé nem vicces, tekintve, hogy eddig plusz pár ezer forint volt. (3 havonta van jóváírás.)
  Csak remélni tudom, hogy ez nem lesz rendszeres.
  Másnak is ilyet mutat az aktuális értesítő?
 • gaborr
  szerencsére én a prémiumnál vagyok, és eddig nem csináltak negatív hozamot. úgy tűnik az mkb kicsit többet kockáztat a kelleténél. de köszi, hogy felhívtad a figyelmünket erre a kockázatra! megnéztem a befektetési politikáját az mkbnak meg a prémiumnak is, és kockázatmentesnek nem mondható egyik sem. de visszatekintve korábbi kiszámolós hozzászólásokat másnak is jelentkezett már negatív hozam (otp, medicina tavaly 3. negyedév).
 • gaborr
  valószínűleg állampapírban, kötvényekben van. keress rá a “hozamemelkedés”-re, hogy ez milyen kockázatokkal jár, illetve nézd meg, hogy hogyan teljesítenek a népszerű kötvény befektetési alapok 🙂 “sajnos” nem bankbetétben tartják a pénzt, pedig lehet jobban járnának a tagok jelen körülmények közt.
 • Ildikó70
  @nehézleszhasonlóraváltani Az első kártya ingyenes volt, most 3950 Ft-ot vontak, ez a 2. éves díj és a kártyát nem kellett cserélni. De ezzel együtt is ez volt a legjobb számla, kár, hogy jövő tavasszal megszűnik.
 • Norbi

  Nálam az OTP egészségpénztára az előző negyedévre kb 300 ezer forintomra osztott ki 1700 forint veszteséget. Azzal magyarázták, hogy a negatív hozam

  “abból adódik, hogy egy adott negyedévben vásárolt állampapír vételára felhalmozott kamatot tartalmaz. Ekkor a befektetési tevékenység bevételeivel szemben ráfordításként el kellett számolni ennek az állampapírnak a vételárában megfizetett kamatát, ami a vásárlás negyedévében ráfordításként elszámolva eredményezhet negatív hozamot. Ekkor a vásárlás negyedévében keletkezik a TECHNIKAI, számviteli értelemben negatív hozam. Ez az állampapír lejáratának negyedévében kompenzálódik, ekkor ugyanis a korábban elszámolt ráfordítás már realizál bevételként (kiosztható pozitív hozamként) lesz kimutatható a hozamosztásnál. ”

  A mostani negyedévre közel 3000 forint hozamot írtak jóvá (a tőke idő közben nem változott jelentősen).

 • Norbi

  Ha nincs jobb ötlet, akkor válassz másik kibocsátót. Például az iShares ETF-ek rendben vannak, azok közt is van S&P 500-as (TER: 0,07%). Ha OTP-nél lehet venni, akkor biztos lehet a KBC-nél is.
 • kridli
  Nekem is negatív volt, csak nem ennyi, nyilván azért, mert neked több pénzed van a számlán. Valószínűleg az állampapírok hozam emelkedése miatt van, mivel a pénztári vagyon elég nagy részét állampapírokban tartják. Ha tovább folytatódik az állampapírok hozam emelkedése, akkor további negatív hozam várható, ebben a negyedévben szerintem megint negatív lesz. Egyébként más pénztárnál is volt most negatív hozam.
 • LG
  @nehézleszhasonlóraváltani
  Nekünk is Erste Privilégium L van, és mivel mráciustól fizetős lesz, épp két hete nyitottunk a Ráfázzon banknál Premium Gold 2.0 számlát. Kell hozzá havi 400k utalás (fontos, hogy magánszemélytől nem ér, tehát saját számlák közti havi utalgatással nem lehet megoldani az ingyenességet), viszont ez ugyanúgy ingyenes, mint az Erste Pr L. Sőt, itt nincs kártyadíj, ha évi 500k értékben használod a kártyát, és nem Maestro kártyát adnak, hanem dombornyomott MasterCard-ot, ami azért külföldön jól jön.
  Azért nyitottuk most, és nem akkor, amikor megszűnik az Erste Pr L ingyenessége, hogy ha esetleg a Ráfázzon bank közben megszünteti ennek a számlacsomagnak az értékesítését (amit azonnali hatállyal megtehet, mert ezt nem kell 90 nappal előtte meghirdetni), védve legyünk.
 • Peti
  OFF: Az MKBEP hozama nálam is negatív lett, viszont ezt kompenzálta a többi EP-m pozitív eredménye. Eredetileg más célból nyitottam több pénztárat, de úgy néz ki, több okból is hasznos volt.

  OFF 2.: A “melyik az ország legnagyobb folyója” kérdés némileg félrevezető. 🙂

 • szocske
  MKBEP, OPTEP: Lehet valami ebben a technikai dologban, mert nekem a kb. 1M Ft-ra az OTP az előző negyedévben -5000, most pedig +9000 hozamot számolt el.

  Éves átlagban kijön kis pluszra, de ha az ember pont egy mínuszos időszak után veszi fel a teljes egyenleget, akkor bukja ezt a párezret.

 • szocske
  Írták páran, hogy miért tartsuk meg a CIB online csomagot havi 400Ft-ért, ha van teljesen ingyenes, pl. Raiff. Premium Gold.

  Nos, én azért tartom, mert a közelmúltban megszűnt már néhány kedvező számla, K&H, Erste és Citinél is.

  Így inkább fizetem a 400 Ft havidíjat a CIB onlineért, mert ha a jövő héten a Raiff. bejelenti, hogy kivezeti a Premium Goldot, akkor még mindig marad egy olyan számlám, ahonnan tranzakciós illeték nélkül utalhatok.

  A másik ok, hogy még él a CIB-nél egy egész kedvező életbiztosításom is, ami ma már nem nyitható. Bár ehhez – elvileg – elég lenne az ingyenes malacperselyt megtartani, ha jól tudom…

 • Ildikó70
  Tud valaki olyan számlát mondani, ahol nincs utalási díj és havi 150E jóváírás elég?
 • nehézleszhasonlóraváltani

  Igen, a PL jó. Olyan mint németben a számlák, nem vámolnak meg minden lélegzetvételért.


  Köszi a tippet.
  Lehet el is kezdek akkor átköltözni a rafihoz, nem várom meg a márciust én sem.
  Csak átnézem még, mi kell hozzá, hogy felmondjam a Privilégium L-t.

 • aranylabda

  Megnézem majd az iSharest. Nekem fontos hogy USD-s legyen.

 • Norbi

  ISIN: IE00B5BMR087

  Ez USD-s, de igazából az határozza meg a kereskedés pénznemét, hogy melyik tőzsdén veszed meg. A londonin pl úgy látom, hogy meg lehet venni USD-ért, de a legtöbb európai kereskedési helyen inkább EUR-ért adják. OTP-nél is csak az EUR az opció, de a KBC elég sok piacot elér, szerintem fogsz találni USD-s verziót.