Csökken a Cetelem számla kamata

Február 12-től tovább csökken a Cetelem számla kamata, 1,5%-ra. Hirdetmény

Köszönjük mindenkinek, aki elküldte e-mailben az infót.

Share

161 hozzászólás

 • gab
  Kicsit OFF, ez is Magyarország:

  index.hu/gazdasag/2017/12/10/megszivatjak_a_bankok_a_falusiakat/

 • @ügyvéd, a cetelem 0 Ft-ért adja ezt, a befalaphoz meg tudtommal kell egy értékpapírszámla, amit nem adnak ingyen, tehát ott az 1-2-5M Ft aprópénz hozamát elvinné a havi számlavezetés és az utalási költség, még az államkincstárnál is van 3 ezrelék.
 • Petike
  @ügyvéd: kár, hogy nincs ennyi eszed, mert én nem a betörőktől félnék a helyedben, hanem bármilyen vis maiortól. 🙂 Tudod pl. a tűz nem válogat, a biztosítónak meg mondogathatod hogy mennyi pénzed van, vagy ha az összegre kötsz biztosítást, akkor megint legalábbis rosszabb helyzetben vagy mint egy banki betéttel. 😉
 • kridli
  @ügyvéd folyton jössz a szuper alapjaiddal, remélem majd akkor is ilyen nagy lesz a szád, ha bezuhan a tőzsde a béka segge alá. Hosszú távú megtakarításnál persze nem akkora tragédia, kivárja az ember, hogy újra visszamenjen, de Cetelemre jellemzően nem a hosszú távú megtakarítását rakja az ember. Nem értem miért nem bírsz csendben maradni, és miért kell folyton fikáznod azokat a pénzügyi megoldásokat amik nem egyeznek meg teljesen a te világképeddel. Kiszámoltad már mennyi pénzt buksz azzal, hogy itteni kommenteket irogatsz? Ha tényleg olyan nagymenő vagy, mint ahogy beállítod, akkor elég sokat, te is és mi is jobban járnánk ha inkább pénzt keresnél kommentelés helyett.
 • Nbazs
  @Zoli: Én jelenleg ezt csinálom. A hónap első 5 átutalása/csoportos beszedési megbízása ingyenes nekem, így hónap elején utalom át a félretett összeget. Így van egy ingyenes, (február közepéig még) 2% kamatot adó teljesen likvid megtakarításom.
 • ügyvéd

  Jó hozamú befalapot én a maximax.hu-n keresnék, de van a BAMOSZ is, stb…

  Olcsót meg: A gugli a te barátod is, tanulmányozd az egyes pénzügyi szolgáltatók kondíciós listáit, hogy a kiválasztott jó hozamúak közül melyiket lehet mondjuk “0” forintért megvenni.

 • ügyvéd

  Értékpapír számla mindenképpen kell a hosszabb távú megtakarításokhoz, ezért az nem plusz költség.
  . Tűzbíztos széfről még nem hallottál? 😀 Különben meg egy tűzben mondjuk nem ez lenne a legnagyobb veszteség…

  A kommentelés szórakoztat, a pénzügyeimmel meg talán perceket töltök havonta. Gondolom azért lehet kommentelni, hogy többféle vélemény megismerhető legyen.
  Én azért látom értelmetlennek a “cetelemezést”, mert egy értékpapír számlát minden értelmes ember tart, amellé meg MINEK????
 • Panasonic

  “jobb hozamú, de olcsó vagy 0 beker költségű bef alapot veszel.”

  Konkrétan milyen alapra gondolsz? Őszintén érdekel, nem ragaszkodom a Cetelemhez, ha magasabb a hozam hasonló kondíciók mellett:
  -volatilitás nulla
  -tőkeveszteség kockázat nulla
  -ingyenes számlavezetés
  -nincs állománydíj
  -ingyenesen utalnak
  -a pénz 4 órán belül hozzáférhető

  Megköszönném ha konkrét bef alap neveket írnál, ígérem nem belekötni akarok, csak reménykedem, hátha valami elkerülte a figyelmet.

 • VAG
  Szerintem ügyvédet igazából Miklós írja, hogy oktató jelleggel lehessen vitatkozni vele.
 • Peti
  @Zoli: aki nagyon a megtakarításai elején jár, annak első körben talán mindegy is, hogy 1,5%-ot, vagy csak mondjuk 0,3%-ot kamatozik a pénze. Sokkal fontosabb, hogy tudatosan, és rendszeresen félre tudjon tenni, aztán ráér később is eldönteni, hogy hová fekteti be a pénzét.

  Ha nincs hitelkártyád, és a későbbiekben sem szeretnél; illetve javarészt inkább csekken fizeted be a számláid, akkor jó választás lehet például a Magnet bank Házhozszámla csomagja, bankkártyás vásárlások után történő megtakarítással kiegészítve (Apránként megtakarítási program):
  magnetbank.hu/aprankent

  Olyasmi, mint annak idején a Raiffeisennél a Rendszeres megtakarítási program volt.

 • Dééé
  Az OTP LTP osszesen 3 havi szerzodes szerinti befizetes felett mar visszautal. Sajnos igy maximum 2 havi tobblet befizetest lehet gorgetni, valamint plusz kamatot szerezni 🙁 kozponti tajekoztatas, nem bankfioki!
 • ügyvéd

  Te is tudod, hogy a magasabb hozam magasabb kockázattal, és volatilitással jár.
  Ingyenes értékpapírszámla sincs, de ilyenje MINDENKINEK kell legyen akinek van hosszútávú megtakarítása, így ez nem plusz költség. (A MÁK számla ingyenes, de azon csak állampapír lehet ha jól tudom)
  A plusz hozam szerintem meg BŐVEN ellensúlyozza az eshetőleges utalási költséget.
  Fenntartom: HA valaki mégsem értékpapírszámlát használ, akkor is felesleges a CETELEM, mert akkor már a cash helyette sokkal jobb::
  -volatilitása nulla
  -tőkeveszteség kockázata nulla ( Ha jól eldugod 😀 😀 😀 )
  -nincs számlavezetés
  -nincs állománydíj
  -nem kell utaltatni
  -a pénz azonnal hozzáférhető
 • ügyvéd
  A lényeg SOKADSZOR tehát: VÉLEMÉNYEM SZERINT: HA valakinek amúgy is van értékpapír számlája, akkor semmi értelme mellette még egy ilyen cetelemet is tartania, mert a minimális hozama MÁR nem ellensúlyozza a macerát.
  Tudom itt a bankszámla, cetelem számla, értékpapír számla SZENTHÁROMSÁG az elterjedt “ajánlás” de ebből a cetelem biztosan felesleges.
 • Belucsi
  Nbazs@ “A hónap első 5 átutalása/csoportos beszedési megbízása ingyenes nekem, így hónap elején utalom át a félretett összeget”

  Pontosan melyik ez a számla és melyik banknál?
  Engem is érdekelne, ha meg tudnám spórolni a Cetelem számlára utalás költségeit.
  Köszönöm ha leírod.

  Kérdezték itt többen és engem is érdekelne csak a tájékozódás végett.
  Konkrétan mi az a törvényi változás amelyre a cetelem levélben a kamatcsökkenés okaként hivatkoznak?
  Tudja ezt valaki?

 • Gábor

  CIB Online számlacsomag pl.
  Ha érkezik rá bárhonnan 50k/hó, és van 2 tranzakció(utalás, kártya, csop.besz), akkor 345 a havidíja. Ami a legnagyobb előnye, hogy nincs tranzakciós adó, ingyenes az utalás. A mobilappjuk is nagyon jó.

 • KAP

  Az OTP Smart (korábban Simple) számlacsomaghoz havi 198 Ft-ért, igényelhető volt régebben egy Online Tranzakciós csomag, ami azt tudja, hogy az OTP Simple Direkt internetes és OTP SmartBank csatornán keresztül végzett havi első 5 tranzakció – belföldi bankon belüli / bankon kívüli átutalási (eseti és rendszeres) és csoportos beszedési megbízás (rendszeres átutalási, valamint csoportos beszedési megbízás vonatkozásában csatornától függetlenül) – díjmentes.
  Már nem igényelhető elvileg, szóval ezzel a lehetőséggel már nem tudsz élni.
 • Péter

  Nem tudom mi az pontosan, de ajánlott a CIB Online bankszámla, havi díja *345 (*van minimális feltétel) és minden ingyenes

  cetelem.hu/takarekszamla
  jobb oldalt: Letölthető dokumentumok

 • headset
  @Gábor
  “CIB Online számlacsomag pl.
  Ha érkezik rá bárhonnan 50k/hó”

  Nem bárhonnan, jövedelem kell.
  “legalább havi 50.000 Ft, egyösszegű jövedelem átutalás”

 • mage
  @ügyvéd

  Kicsit nagyképű ahhoz képest, hogy mennyire nincs tisztában a befektetésekkel. Értékpapírszámláknál állomány után kell díjat fizetni, tehát növeli a költséget, ha ott van a vésztartalék (általában nincs felső korlát, vagy nagyon magas). Egyébként kapásból tudok mondani 2-t az államkincstáron kívül ahol ingyenes az értékpapírszámla.

  Vésztartaléknak pont az a lényege, hogy tőkevédett és likvid. Jelenleg nincs olyan befektetési alap amelyik értelmezhető hozzam mellett tudja ezt. Ha valaki mondjuk 6 havi tartalékot akar tartani, annak nincs jó befektetési alap, mert vagy negatív, nulla hozamúak, vagy kockázatosak.

  Nyilván aki eddig is készpénzbe tartotta a likvid tőkéjét annak felesleges bankokba rohangálni. Viszont aki berakta 3 éve a cetelembe a vésztartalékát az 50-100e-rel beljebb van.

 • mage
  folyt
  Neki se érdemes most váltani, mert nincs komoly alternatíva, de felvenni sincs értelme, mert idő és költség és legalább nem kell dugdosni, széfet venni és évente kap pár ezer forintot amiért már semmit nem kell tennie.

  Ha meg valakit az „szórakoztat”, hogy pár ezer forintért utalgat, bankszámlákat nyitogat, hát csinálja. Még mindig jobb, mint ha itt trollkodna állandóan és 1000 hozzászólás alatt se sikerült volna semmi hasznosat hozzátenni az oldalhoz. A trollkodás, nem vélemény megosztás, hanem a párbeszéd értelmetlené tétele és mások által létrehozott érték tönkretételére tett kísérlet.

 • szocske
  @ügyvéd, ” itt a bankszámla, cetelem számla, értékpapír számla SZENTHÁROMSÁG az elterjedt “ajánlás”” – nekem sincs cetelem számlám, de megértem, akinek van. Én a tartalék pénz számára továbbra is a fundamenta hozamleső számlára szavazok, igaz itt 3 hónap, mire a pénzhez jutok, de nem tudok elképzelni olyan élethelyzetet, amikor 3 hónapig ne húzzam ki a legutolsó fizetésemből + vész esetén a hitelkereteimből (igen, a hitelkártyát nem hitelre hanem visszatérítésre használom, de ha elindítom a fundamenta kifizetést, akkor az utolsó hónapban ha nagyon muszáj simán felhasználnám, hiszen úgyis hamarosan a számlámon a vésztartalékom).

  A fundamenta előnyei:
  – 3% kamat, kamatadómentesen
  – hitelkártyás befizetési lehetőség, így az első évben valójában 5-7% a kamat
  hátrányai:
  – csak egyben vehető fel
  – 2,4M/számla esetén kérdéseket tesznek fel
  – 150 Ft/hó számlavezetés
  – 9000 Ft nyitási költség

 • Gábor

  Tapasztalat, bárhonnan jó. Ha két ilyen CIBes számla utal, az is megfelelő.
 • Peti
  @szocske: és ezt hogyan kell elképzelni a gyakorlatban? Nem csak legfeljebb havi 20 ezret lehet befizetni? Mi van akkor, ha már számlanyitáskor milliós nagyságrendű összeget szeretnék elhelyezni, vagy ha a havi megtakarítás összege magasabb, mint 20 ezer ft?
 • gab

  CIB Onlinehoz: Én ráutalom, és mindig megkaptam a számlavezetési kedvezményt. Nem kell munkajövedelemnek lennie.

 • szocske
  , a Fundamentánál egyelőre annyit fizetsz be amennyit akarsz, de 2,4M felett megkérdik, hogy mi ezzel a célod, ha megválaszolod békén hagynak.
  10 évig kapod rá az éves 3% kamatot, utána nem.
  A honlapon lehetőség van hitelkártyás befizetésre, így a visszatérítést is megkapod rá.

  , de cib online-ra bárhonnan érkezhet, évek óta úgy használom, hogy másik számláról utalok rá magamnak, jár a kedvezmény.

 • Vlad

  – amúgy nem 8eFt a legkisebb nyitási összeg? (800.000Ft – 5e/hó), mert a 3.2M-ás
  szerződésemet is 4 fele tudtam osztani ha jól emlékszem. Bár ez csak részletkérdés.
  – pont általad felvetett dologban gondolkodtam, hogy “túltöltöm” a számlámat.
  pl. nem havi 20e-t teszek be, hnem 40e-t.
  – az egyszerűség kedvéért: lesz 1MFt-om amire jár az állami támogatás, a másik 1M-ra
  nem jár. Ilyenkor elég számlával igazolnom azt az 1M-t amire jár az állami támogatás? A
  fennmaradó résszel szanadon rendelkezhetem?

  @Többieknek: megosztást magam szoktam intézni,üzletkötő nélkül, de ez izlés dolga(nincs rajta haszna ezért békén hagyom) ügyfélszolgálat is segít h melyik dokumentumot kell letölteni.De megtalálod a letölthető doksik között.
  A 3.22M-os szerződésemet megosztottam egy 800eFt-osra és egy 2.42MFt-osra, nem volt egy bonyolult dolog.
  Megosztás díja: 2eFt(+szabad adóazonosító)

 • headset
  “cib online-ra bárhonnan érkezhet”

  Lehet, hogy a számlán megjelenik a kedvezmény, de én akkor sem nyitnék így számlát.

  Mi történik akkor, ha a CIB néhány év múlva azt mondja, hogy bocs, de rosszul számoltuk ki a havi díjat. Most visszamenőleg korrigáljuk..

  A kondíciók egyértelműek, egy szerződés részei. És a polgári igény 5 év alatt évül el. 🙁

 • Marcsi
  Sziasztok!
  Kicsit off: az egészségpénztár lekötési ha még idén megteszem 2 évre, mikor jár rá az adójóváírás, már erre az évre is?
  Ha most befizettem 750e Ft-ot, erre megkapom a 20% adójóváírást, de jobb lenne többet.
  Ha jövő év végén is befizetendő és lekötöm, akkor lesz 2x750e lekötésem. Amikor lejár az egyik, újra lekothetem és így újra jár rá a visszatérítés?
 • szocske
  , hozamlesőnél mások a számok, eleinte 6100 volt a min. nyitási díj, de amikor a 4 éves megszűnt néhány éve, és már 6 év volt a min. futamidő, akkor 9000-re nőtt.
  Most attól függ a nyitási díj, hogy neked még régi 4 évre nyitott vagy már későbbi 6 évre nyitott szerződésed van, amit megosztanál.

  Ha olyan szerződést fizetsz túl, amire igényelsz állami támogatást, akkor a végén sajnos a teljes felvett összegre igazolnod kell a lakáscélú felhasználást, így ez csak akkor jó opció, ha amúgyis lakáscélra fordítanád a pénzt.
  Ha csak a 3% kamatért csinálod, akkor persze le kell mondani az állami támogatásról, így viszont nincs szükség szabad adószámra sem…

 • Rosti
  A maga kategóriájában még így a kamatcsökkentéssel is ez lenne a legjobb, de kezd elfogyni a türelmem. Lassan 3 hete adtam be az aláírt papírokat, azóta semmi előremozdulás nem történt.
 • headset
  Szia!
  “Ha most befizettem 750e Ft-ot, erre megkapom a 20% adójóváírást, de jobb lenne többet.”
  Nem lehet többet kapni. Évi 150 ezer a maximum a nyugdíjpénztár+egészségpénztár+ep.lekötésre.

  “az egészségpénztár lekötési ha még idén megteszem 2 évre, mikor jár rá az adójóváírás?”
  Idén már betöltötted a 150 ezres keretet, nem érdemes lekötni. Inkább majd jövőre.
  A visszatérítést mindig a befizetés vagy utalás évének adóbevallásában lehet kérni. Ha a lekötés 2018 évben lesz, akkor a visszatérítést a 2019 február-májusban beadott adóbevallásban lehet kérni és 30 nap múlva utalják.

  “Ha jövő év végén is befizetek és lekötöm, akkor lesz 2x750e lekötésem. ”
  A jövő évben elég kb. 200 ezer Ft-ot befizetni. És lekötni 200+750+150=1 100 ezer Ft-ot.

  “Amikor lejár az egyik, újra lekothetem és így újra jár rá a visszatérítés?”
  Igen, amelyikre lejár a 2 év azt újra lekötheted és jár a 10%.

 • Szocske
  Így lesz önellátó az ep:

  1. évben 500k befizetés + lekötés, erre
  2. évben 150k adóből + 450 befizetés, az egészet lekötni, erre
  3. évben 150k adóból + lejár az 1. évi 500 lekötés, 283ezer befizetés, egészet lekötni
  4. évben 150k adóból + lejár a 2. évi 600 lekötés, 250 befizetés, egészet lekötni
  5. évben 150k adóból + lejár a 3. évi 883 lekötés, 186ezer befizetés, egészet lekötni
  6. évben 150k adóból + lejár a 4. évi 1M lekötés, 116 befizetés, egészet lekötni
  7. évben 150k adóból + lejár az 5. évi 1,22M lekötés, már csak 44ezret kell befizetni
  8. évben 150k adóból + lejár a 6. évi 1,42M lekötés, idén csak 28ezret kell befizetni
  9. évben 150k adóból + lejár a 7. évi 1,56M lekötés, többé nem kell befizetni, a rendszer önfenntartó lett, elkölthetjük az évi 150 ezret + amivel több a 2 évvel ezelőtti lekötés, mint 1,5M

 • Teddy
  Zoli
  Én így csinálom: Sberbanknál van Fair számlám -ez díjmentes (feltétele havi minimum 4 alkalommal összesen 50 ezer Ft tranzakció) és ugyanitt Talon megtakarítási számlám -ingyenes a számlavezetés és a saját számlák közötti pénz átvezetés is.
 • Péter
  Fundamenta:
  Általános Szerződési Feltételek 2017.12.15-től:

  14. sz. melléklet
  A) A lakás-elôtakarékossági szerzôdés 2017.12.15-tôl értékesített módozatainak jellemzôi
  Betéti kamat
  Évi 0,1%, napi kamatozás, kamattôkésítésre a megtakarítási év végén kerül sor

 • Péter
  Fundamenta:
  Általános Szerződési Feltételek 3-13. számú mellékletei 2017.12.15
  3. sz. melléklet
  B) A lakás-elôtakarékossági szerzôdés 2017.07.01. és 2017.12.14. között értékesített módozatainak jellemzôi
  Betéti kamat
  Évi 3,0%, napi kamatozás, kamattôkésítésre a megtakarítási év végén kerül sor
 • Peti
  @szocske: nem rossz, köszi az infót! És mennyire ismered a többi LTP-t? Csak mert a Fundamenta nekem túl szimpatikus társaság… Az OTP hozam plusz még létező termék? Ott is el lehet játszani hasonlót?
 • Peti
  Akarom mondani: NEM túl szimpatikus.
 • Marcsi
  Szöcske: köszönöm, mentve, így fogom csinálni az EP-t.
 • , a többit kevésbé ismerem, nálam nem jönnek szóba, mert csak a fundamentánál van kártyás befizetésre lehetőség.
  Úgy tudom 1%-tól magasabb kamat már sehol sem érhető el új szerződéssel, a legtöbb helyen már a 0,1-0,5% a jellemző.
  Ahogy fentebb írták, az OTP biztos nem játszik túlfizetésnél, mert ha 3 hónaptól többet utalsz át, azt automatikusan visszautalják.
  3%-ost már a fundamentánál is csak megosztással lehet nyitni, de december 15-től változnak (nem néztem meg, de ha jól sejtem csökkennek) a fundamenta kamatai is, így ha valaki 1%-ost nyitna az is igyekezzen.
  Én 1 éve nyitottam még néhány hozamleső szerződést, ezekre még 9 évig garantált a 3% kamat. Ha sokáig maradnak az alacsony kamatok, akkor ez jó, ha elindulnak felfelé és lesz a piacon jobb ajánlat, akkor nem használom ki.
  De a 3% kamat + 2% hitelkártya visszatérítéssel elérhető 5%-nak egyelőre nem nagyon van vetélytársa.
 • szocske
  @Péter, köszi, erre utaltam, de pontosan nem néztem utána, de várható volt, hogy előbb-utóbb a fundamenta is a többiek 0,1%-ára csökkent.
  Amit nem értek, hogy az idézeted még 3% betéti kamatról beszél, holott új hozamleső már hónapok óta nem nyitható. Lehet, hogy az ÁSZF-ből hivatalosan még csak most vezetik ki…???
 • Péter

  3.oldal:
  fundamenta.hu/documents/10184/12679/%C3%81ltal%C3%A1nos+Szerz%C5%91d%C3%A9si+Felt%C3%A9telek+3-13.+sz%C3%A1m%C3%BA+mell%C3%A9kletei+2017.12.15./9674e492-4a8e-4159-8a39-d96467c71f8e?version=1.0
 • Peti
  @szocske: nagyon trükkös! De azt hogyan érted el, hogy egyszerre több LTP szerződésed legyen? Nem csak egyre van lehetőség személyenként?
  Nekem AÁK-m van, ami évek múlva jár csak le. Ezek szerint én is köthetek több LTP szerződést? (…függetlenül attól, hogy ezekre már nem járna állami támogatás)
 • headset

  “Én így csinálom: Sberbanknál van Fair számlám…és ugyanitt Talon megtakarítási számlám -ingyenes a számlavezetés és a saját számlák közötti pénz átvezetés is.”

  TALON megtakaritasi szamla “Akcios” kamatlab egyenlegtől függően:
  (jegybanki alapkamat – 0,95%) és (jegybanki alapkamat – 0,50%) között , de legalább 0,1%.

  A TALON megtakarítási számla kamatozása 2017. december 01. és 2017. december 31. között: 0,1%

  És még feltételeik is vannak. Nem valami csábító ajánlat. 🙂

 • Péter

  Igen.
  Ha állami támogatásra is szükség van, akkor közeli hozzátartozóra(adószámra) lehet.
  Vannak korábbi leírások erről itt az oldalon, olvasd át.
 • Szocske
  , köszi, nem kételkedek abban amit írsz, csak meglepett.

  , lehet akármennyi szerződésed, de állami támogatást persze csak egyre kaphatsz.

 • Peti
  @Szocske: ma rákérdeztem a Fundánál, és sajnos már nyáron kivezették a hozamlesőt. 🙁
  Állítólag az indokolta a megszüntetését, hogy valaki forint megtakarítási számlának használta, nagy összegű befizetésekkel. 🙂
 • szocske
  , tudom, hogy már nyáron kivezették, szerintem még itt is volt róla cikk ami előre figyelmeztetett.
  Szerintem inkább az indokolta, hogy a mai kamatkörnyezetben irreálisan magas kamatot vállaltak rá.
  Az LTP (mindegyik) fontos jellemzője, hogy mikor megkötöd, akkor sok évre előre bebetonozzák neked a betéti és a hitelkamatot egyaránt.
  Aztán a körülményektől függ, hogy ezzel jól vagy rosszul jársz.
  A 3% számla nekem most jó, de ha 3 év múlva ismét 6-7% lesz a bankbetétek kamata, akkor nem járnék jól vele. Ellenben akkor megérné felvenni a hozzá járó hitelt a futamidő végén 🙂
 • Peti
  Ha online értékpapír számlát szeretnék TBSZ-el nyitni, és max. 500e Ft-ot befektetni, arra a célra melyik alapkezelőt célszerű választani?
  Hold (Concorde), vagy Aegon? Az elsődleges cél, hogy egy picit a gyakorlatban is megismerjem a befektetési alapokat, de persze az sem lenne hátrány, ha legalább nullszaldóval zárnék. 🙂

  Ha jól olvastam, akkor a számlanyitás, számlavezetés, befektetési jegy vétel-átváltás-visszaváltás, mindkét alapkezelő esetében ingyenes. Az utalás pedig a Hold-nál ingyenes, az Aegonnál viszont csak havonta az első (azt követően 1000 ft utalásonként). Ezen kívül milyen költségekre lehet még számítani? Van esetleg hasonló, “ingyenes” értékpapír számla más alapkezelőknél is?

 • Peti
  @Szocske: Világos. Azzal vígasztalom magam, hogy a Funda számomra amúgy sem egy szimpatikus társaság. A lakáshitellel kapcsolatban volt olyan ügynököm, aki a saját érdekeit szem előtt tartva át akart vágni! Csak azzal nem számolt, hogy nem jön be a blöffje, és egy másik személyen keresztül utánajárok a valóságnak. Azon kívül pedig borzasztó rugalmatlanok. Ha egy olyan piszlicsáré dologban kértem – volna – segítséget, mint például a lakáshitelhez kapcsolódó biztosítóváltás, vagy igazolás a lakáshitel támogatáshoz (önsegélyezőn keresztül), képtelenség volt elérni a SZEB-et. Volt hogy reggeltől késő délutánig hívogattam kb. félóránként, de sem egy hangposta, sem egy visszahívás nem történt. Én ezek után semmilyen ügynökről nem szeretnék hallani. Amint lejár az AÁK-m, lépek tőlük egy normális helyre, ahol nincs személyre szabott kapcsolattartó, és segítségnyújtáskor bármikor elérem őket.
 • Vlad

  Köszi szépen az itinert!!!
  Így tiszta minden.
  Tényleg, ha megtakarításra szánok egy számlát, egyszerűen nyitok egyet akár a saját nevemre, szabad adószám nem kell hozzá, a lényeg, hogy abba a nem lakáscélú pénzemet fogom betenni.
  Ezzel kapcsolatban a kifizetést ugyanúgy kéred, mintha lakáscélra folyósíttatnád, csak nem kell igazolnod azt, mivel nem tartasz igényt lakáscélra?
  Egy előnye van még ennek, egy idő után lesz úgymond egy “öreg” számlám, amit rövidebb időn belül felhasználhatok akár egy később felszabaduló adószámmal, így az állami támogatáshoz is előbb juthatok hozzá, mint 4 év.