Csalásmegelőzés: lépett az Erste

2024-04-11
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Akárhányszor a bankos csalásokról írtam, szóvá tettem, hogy nagyon nagy probléma, hogy az ügyfelek nem tudnak napi utalási limitet beállítani, hogy a csalók ne tudják az összes pénzt egy nap alatt elutalni. A 20 milliós azonnali átutalást kérés nélkül ráeröltetik az ügyfelekre, meg sem kérdezik őket, hogy akarnak-e egyszerre ennyi pénzt elutalni a számlájuk róla vagy akarják-e egyáltalán engedélyezi az azonnali átutalást annak minden kockázatával együtt.

Ha lassan is, de kezdenek foglalkozni a bankok a problémával.

Balázs küldte át az Erste levelét, hogy mostantól ott már be tudod állítani a napi utalási limitet, amit természetesen időlegesen megemelhetsz, ha valamiért mégis több pénzt kell elutalnod.

Mivel ez egy nagyon hatékony védelmi eszköz, mindenképp állítsd be olyan összegre, aminél többet nagyon ritkán utalsz csak.

Köszönjük a hírt Balázsnak.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram