Csökken a Cetelem számla kamata

A blog egyik kedvence a Cetelem megtakarítási számla, látraszólóan ad viszonylag magas kamatot.

Megjelent a hirdetmény, miszerint május 17-től csökkenni fog a kamat, 2,75%-ra. Ez még mindig a legjobb ajánlat a piacon tudomásom szerint.

Részletek ezen a linken.

Share

25 hozzászólás

 • Imikee
  Praktikus egy kis gyorsan elérhető tartalék tartására 5-600e ft pl
 • NAR
  A BankRáció kalkulátora miért nem mutatja?

  bankracio.hu/betetkalkulator/lekotott-betet?ab_test=1

 • Kiszamolo
  Mert ez nem lekötött betét.
 • fackalak
  A Cetelem helyett/mellett egy alternatíva:

  2016.03.10. és 2016.04.30. között új betéti feltételek a BNP PARIBAS-nál

  betet.bnpparibas.hu/future/offers/deposit/content/view-offers

 • Levente
  Kedves Kiszámoló!

  Segíts kérlek abban, hogy ezt a megtakarítási formát ajánlod? Nincs benne semmi buktató? Nekem szimpatikus így első hallásra. Előre is köszönöm. Levente

 • Kiszamolo
  Levente: //kiszamolo.hu/36-os-bankbetet-12-honapra/
 • FifiTheReal
  Ha a számlanyitási tortúrán – közel 1 hónap – túljutottál likvid tartalékra teljesen megfelel. Nulla költség – egyetlen költség van (ha van), amit a számlavezető bankod számít fel az utalás után -, korrekt kamatelszámolás, havi egy papír alapú kivonat, kiutalás a bejelentést követően pár óra alatt megjelenik a bankszámládon.

  Hátránynak talán az mondható, hogy nincs netbank elérés (bár egy ilyen jellegű számlánál a havi egy kivonat szerintem elég, nem akarja naponta nézegetni az ember) és telefonálnod kell a kiutalásért, de ez pár percnél nem tart tovább.

  Ezúton is köszönöm Miklósnak, hogy anno felhívta erre a lehetőségre – ami szerintem még mindig versenyképes a kezdeti kamatok letörése mellett is – a figyelmünket!

 • TT
  Én 30 millió körüli összeget tartok rajta már majd egy éve. Építkezés alatt folyamatosan szükségem van a pénzre rendszertelen időközökben és összegekben és erre kiváló.
  Ez alatt az idő alatt rengeteg “kerestem” ezen a konstrukción, mert amellett, hogy rugalmas, még a kamata is jobb mint a bankbetéteknek.
  Múltkor egyébként küldtek egy kérdőívet, amiben az elégedettség mellett arra voltak kíváncsiak, hogy az ügyfelek hajlandóak lennének-e fizetni egy adott havi díjat (asszem 225 vagy 250 Ft-ot írtak) a netbankért cserébe, szóval, lehet hogy hamarosan netbank is lesz.
 • Gergo
  En mar tobb mint fel eve hasznalom es egyelore semmi buktato nincs benne, teljesen megbizhatoan mukodik.
 • Csalódott érdeklődő
  Én december közepén igényeltem a számlanyitáshoz szükséges papírokat, el is küldték emailben. Január első hetén elvitte tőlem a futár. Azóta semmi hír a nyitásomról. Februárban hetenként érdeklődtem, hogy mi a helyzet, mindig visszahívást ígértek, ami egyszer sem történt meg. Már elengedtem, hogy legyen ilyen számlám.
 • Fülig Jimmy
  Amikor van egy kis biznic, mindig veszek rajta egy-két nyereménybetétkönyvet. Itt a blogon olvastam róla, ahogy arról is”ha kevés a pénzed tök mindegy hol tartod”.Majd ha több millió lesz, akkor keresek valami hasonlót. (csakis a kiszámolón:-)
 • antenna
  Én a kérdőívben megírtam, hogy a netbank hiánya egy vicc 2016-ban és a 250Ft is. Ez olyan, mint amikor a szálloda elkér napi 5 EUR-t az internetért. Mire fel? A BNP-nek is és a Cetelemnek is van netbankja, tehát a rendszer adott és a többi banknál is alapvető az ingyenes belépés. Nekem ez elvi kérdés. Amugy a számlát nagyon szeretem a rugalmassagaert és a havi szamlaertesito meg a szamlamozgasos email is jó. Ebben a többi bank gyakorlata fura, akik fizettetnek az SMS-ert pedig a mail gyk. ingyen lenne.
 • TT

  Attól még kell költeniük fejlesztésre, hogy a Cetelem-es számlák is elérhetőek legyenek netbankon és szakmabeliként tudom, hogy egy ilyen fejlesztés általában tízmilliós nagyságrendben mozog, mivel a számlavezető rendszert szállító alvállalkozók csinálják. Mivel az ingyenes utaláson eddig már tízezreket nyertem, engem speciel nem zavarna egy 250 Ft-os díj.
 • antenna
  Ha cserébe elhagyják a havi papíralapú, kipostázott szamlaegyenleget, máris megvan a netbank díja.
 • Hudi
  :

  Hát lehet, hogy az vicc amit őt művelnek, de amit a MÁK az meg röhej (csilliárdos adófizetői költségvetéssel). Január elején vagy 5 napra hullott ki, (két nap után ki is írták, hogy a hiba nem náluk van, na persze …). Most hétvégén megint frissitettek, így pénteken 14:00-kor lelőtték a WEBkincstárt (ezt szerencsére emailben két héttel korábban lehett olvasni) s másodjára sikeresen ki is írták, hogy hétfőn 8:00 tól lesz használható. De sajna úgy tűnik 66 (+1) óra leállás még se volt elég, mert jelenleg is malmozik, pár perc után “A háttérrendszer jelenleg nem elérhető!” üzenettel hárít.

 • Hudi
  Na mostmár elindul a WEBkincstar. Hát nem tudom mennyit sikerült lekönyvelni erre a “fejlesztés”re, de 5x lassabb és 3x sz****ul néz ki, és még a használhatóságon is sikerült her*lniük.
 • Gabor
  Én most kezdenék bele, de egyelőre csak félmillióm van félretéve. Megéri még így is a májustól várható 2,5% kamat?
 • antenna
  Szerintem sokkal jobban megéri, mint máshol a 0% vagy mint elszórni a pénzt. Amúgy csak nettó 2%-kal számolj, ne legyen meglepetés.
 • tamás
  Nem veszik fel a telefont. Nem hívnak vissza. Nincs valakinek protekciója hozzájuk, mégis hogyan tudnék ilyen számlát nyitni?
 • Sandor

  én is most nyitok ilyen számlát. a CIB malacpersely 0,5%-os kamata egy vicc.

 • gaborr
  szerintem semmi szükség netbankra a cetelemnél, csak azért hogy meg tudd nézni, hogy tegnap óta 130ft-ot kamatozott a pénzed. Egy egyszerű excel táblában is tudod vezetni ha akarod. inkább maradjanak a jó kamat feltételek, minthogy netbankra költsék a pénzt.
 • Attila
  @tamás

  Van a weboldalukon egy űrlap, töltsd ki, és visszahívnak. Engem még aznap visszahívtak. Az ügyintéző elmondta, hogy rengetegen nyitnak Takarék számlát náluk mostanában. Telefonon nagyjából nem lehet emiatt elérni őket.

 • Sandor
  A telefonos kollégájuktól megkérdeztem, h kötelező-e kitölteni és mivel azt mondta, h nem, így direkt nem töltöttem ki a foglalkozási adatokat és megtakarítási célokat. Szerintem semmi közük hozzá. Erre fel tegnap hív a call centeresük, h hiányos az igénylőm. Mondom neki, h azokat az adatokat nem akarom megadni, erre ő bla-bla-bla pénzmosási törvény és ha nem adom meg, akkor nem nyitják meg a cetelem-es takarékszámlát.

  Tényleg kötelező azokat megadni?

 • Zoli
  Egyébként a 2.4%-os BNP-s alternatíván kívül van még valami tippetek hogy mi lehet érdemes választás?
  Készpénzem van, előny lenne ha előtte nem kellene a bankszámlámra befizetni, hanem közvetlenül lehetne a megtakarítási számlára.

  Köszi előre minden tippet! (Agyalok az állampapíron is…)

 • mzsombor
  Tovább csökken, sajnos… 🙁

  Tisztelt Ügyfelünk!

  Tájékoztatjuk, hogy a Cetelem Takarékszámla kamatai – a jegybanki alapkamat csökkenése miatt – 2016. július 15. naptól az alábbiak szerint alakulnak.

  Megtakarítás összege
  Éves kamatláb
  EBKM

  2 500 000 Ft és a felett
  2,25%
  2,27%

  500 000 Ft – 2 499 999 Ft
  2,10%
  2,12%

  0 – 499 999 Ft
  2,00%
  2,02%