Degiro számlák megszüntetése

Mint ismert, a kormány nem csak felemelte a tranzakciós adót, de egyrészt kiterjesztette az értékpapírszámlák tranzakcióira is, illetve minden külföldi szolgáltatót, aki magyaroknak számlát vezet, kötelezett, hogy jelentkezzenek be az adó hatálya alá.

Mivel egyszerűbb a legtöbb cégnek inkább nem szolgáltatni a magyaroknak, mint megfelelni ennek az előírásnak, így várható volt, hogy a Degiro is az egyszerűbb irányba fog lépni.

Ha még nem kaptad meg ezt az e-mailt, hamarosan meg fogod:

A DEGIRO-számlájával kapcsolatban írunk Önnek. Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy azt az üzleti döntést hoztuk, hogy megszüntetjük a magyar piacon nyújtott szolgáltatásainkat.

Jelen levél szolgál az Ön és a DEGIRO között létrejött ügyfélszerződés felmondására vonatkozó értesítésnek az ügyfélszerződéssel összhangban.

A 26.1. cikk szerint 2 hónapos felmondási időt kell biztosítani. Azonban udvarias gesztusként szeretnénk további egy hónapot biztosítani, mert Ön jelenleg nyitott pozíciókat tart a DEGIRO-számláján. Ezért a felmondási időt 3 hónapra meghosszabbítjuk.

Az Ön DEGIRO-számláját tehát a következő napon zárjuk le: 21/10/2022.

Köszönjük mindenkinek, aki elküldte a levelet.

Share

87 hozzászólás

 • lyukely
  A vegen meg szankciok nelkul is elerjuk, hogy ugy kivonuljanak a cegek, mint a ruszkiktol. EZ a magyar furfang, keremtisztelettel!

  Vegulis azt is elertuk, hogy a rubelhez hasonlo valutaromlasunk lett, szankciok nelkul.

  szijjartopetya, razogasd csak lavrov kezet, te haborusbunos fereg, a te befektetesed meg medencefutesed biztos nincs veszelyben

 • FooBar
  Melyik szolgaltatot javasoljatok, ha valaki csak hosszu tavra IWDA EMIM ETF-et vesz. Cel a koltsegek minimalizalasa.
 • Tandankin
  A legújabb email alapján új vételi megbízást sem lehet adni 2022. augusztus 1-től.
  Ki merre nézelődik tovább?
 • Györgyi
  Remélem, a Revolut nem hoz majd hasonló döntést. 🙁
 • Bence
  Igen ez a baj ezekkel az olcsó dolgokkal, hogy így járhat az ember. Én ugyanezért nem használok se Revolutot, se Wise-t.

  Aki Magyarországon él és főleg TBSZ-t szeretne, az maradjon inkább a bevált, bizonyított szolgáltatóknál, akiknek van magyar fizikai irodájuk is, tehát akár személyesen is fel lehet őket keresni, van több éves bizonyított múltuk, banki hátterük, rendes MNB engedélyük. Hiába vannak olcsóbb szolgáltatók, nem éri meg a macerát és kockázatot.

  Ajánlom értékpapírszámlához ezek alapján: Random Capital (ETF-ek, részvények), KBC Equitas (ETF-ek, részvények), Magyar Államkincstár (magyar állampapír).

 • Balázs
  Kinek milyen terve lesz átrakni a papírjait másik brókerhez?
  A Randomra én most várok, hogy lesz e valami újítás.
  KBC-t olvastam még de valaki írta hogy magas valami díj ott is.
  IB még játszhat, de nincs még TBSZ.
  Tastyworks? vagy más?

  A Randommal való telefonálás útán, a kolleganő azt mondta hogy 1 részvény átvezetése egy másik brókertől (Degiro) a Random-hoz 12.000 Ft . Azt elfejetettem megkérdezni,hogy /részvény, vagy pozíció. Szerintem ez drága.

  Nektek ötletek?

 • Főherceg
  Akkor marad az RC, kötve hiszem, hogy IB-nél valaha lenne TBSZ és meg is értem őket.
 • inagy
  Nem kapcsolódik, de talán ezt olvasod Miklós most leggyakrabban.
  A Diszkont kincstárjegy átlaghozama 9.58%-on tanyázik, azt nem tudom mióta, mert nem figyelem minden nap. Ez most mennyire jelent rosszat? Úgy emlékszem azt írtad egykoron, ha ez tartósan 10% körül van, akkor benézhet egy államcsőd. Kezdjek gondolkodni az állampapírjaim kimenekítésén?
  Köszi a választ!
 • Susogós mackó
  Az oszrták Flatex-et próbálta már valaki, van vele tapasztalat? Az Interactive Brokers-nél is van számlám, de még egy magyar piacon szolgáltatónál nem szeretnék új értékpapír számlát nyitni, illetve egy értékpapír számlán tartani mindent, alternatívát keresek.
 • Lui
  Revolut/Wiseban én sem bízom nagyobb összeggel, pedig kellene valtanom nem kevés devizát.

  Randomnal nincs ilyen?

 • Tessai
  – én Interactive Brokers-hez fogom átvinni a részvényeimet, Degiro leírások között ott van, hogy hogy kell ilyen esetben eljárni.

  – remélem ez csak trollkodás a részedről. Jelen gazdasági helyzetben egy mondatban említeni a bizonyított múltat meg az MNB-t az minden csak nem komoly. Ezek a cégek kföldön egytől egyig működőképesek, csak ebben a sz*rfészekben akarják őket ellehetleníteni, mert micsoda dolog az, hogy neked olyan helyen van a pénzed/megtakarításod, ahol nekik nincs kontrolljuk. Ajánlom Sólyom Dávid blogpostjait.

 • Ági
  Jó ez a nyár, vajon hányféleképpen tud még velem kiba…brálni a kormány? 😀 Hiányzott még egy kis plusz intéznivaló az életemből.
 • Géza a hegyröl
  Randomnál 12k körül lesz a transzfer termékenként, az nálam úgy 300k -ra fog rúgni. Egyéb alternatíva: eladom, megveszem a “túloldalon”. Így még mindig kevesebbet bukok. Grr. Úgy kellett ez mint lónak a hátúszás.
 • ggg
  A Revolutot pár napja ismét elkezte mocskolni az mnb hogy nem biztonságos mert nincs tranzakciós adó.
 • Fővárosi mérnök
  De legalább nem kell fizetni az értékpapír transzferért…
 • Ibkr
  IBKR nem rossz. Kíváncsi vagyok mennyire lesz macerás a pozíció transzfer a DEGIRO-tól. Szerencsére a DEGIRO – elvileg – nem számol fel transzferdíjat.
 • Géza a hegyröl
  Valaki -akinek van Random, KBC, IB vagy Saxo hozzáférése- mondja meg nekem plíz, hogy az említett helyeken el lehet-e érni az alábbi ISIN kódú termékeket: GRS495003006, GRS015003007, GRS001003037, CY0109232112, GRS323003012, GRS003003035, CY0109561015, GRS014003032. Ezek görög cuccok. Elcserélném őket német márkára. 🙂 Előre is köszönöm a segítséget.
 • Kolompos

  randomcapital.hu/ik
  Talán a legolcsóbb xetra elérés (randomcapital.hu/dijjegyzek), bár nem olyan rég az erste kezébe került a cég, s hát ki tudja mi lesz így…
 • Viktor
  Angliában az ég világon minden ingyenes, 0 számlavezetés/0 kártya/0 atm/0 utalás/0 broker díj/ 20K adómentes befektetés/év.
 • Tyler_Durden
  Mármint ha másik brókertől viszel át oda papírt?
 • jami
  Ja, nagyon meggyőző volt az MNB, pont mint a megőrzi a forint stablitását és értékét témában.
 • Geza vagyok, de tenyleg
  En az Interactive Broker’s-hez megyek. Hacsak nem ajanlatok, valami jobbat. Europai cegnek jobban orulnek, de nincs nagyon alternative. Ami van, az kicsi, startup-szeru, akikre nem szivesen biznek nagyobb osszeget. Etoro-t neztem meg, de aztan elvetettem.
 • Kiváncsienber
  Én is a Revolut miatt aggódok.
 • Peter
  itt nem megszűnt a cég, a szolgáltató, nem ment csődbe, hanem nem fogad több magyar ügyfelet és zárja a magyarok fiókjait… nem tudom, hogy átjött-e az üzenet, hogy szépen a külföldi szolgáltatók majd kivonulnak Magyarországról, bezárják a kapukat, mert igazából jelentéktelen a magyar piac számukra…
  De igen, persze, az MNB megvédi a magyarok pénzét és szépen megsarcolja azt, majd az főispánok is még több adót fognak kitalálni, például a megvett 10 részvényből egyet be kell majd szolgáltatni a Magyar Államkincstárnak… 😀
  A bankok meg egyre jobban építik le a fiókjait, a jövőben nem lesznek fizikai fiókjaik, na meg mit csinálsz ha csődbe megy, hova mész be és mit csinálsz majd ott? Meg ki akar ma már személyesen ilyen dolgokat intézni?
  Random Capitalnál meg mindenki is figyel, hogy mi lesz, az Erste mit fog kitalálni, bevezeti-e pldául a kemény díjukat oda is az osztalékokra…
 • TSubi

  Random Capital-nál azért nézd meg, hogy van-e az ami neked kell. Hiába elérhető náluk egy piac, egyedileg teszik kereskedhetővé a részvényeket, kisebb papíroknál előfordul, hogy nincs a rendszerbe. Instrumentum keresőben meg tudod nézni regisztráció nélkül ( randomcapital.hu/ik ).

  Másrészről: RC 2022.09.30-al beolvad az Ersét-be, fene tudja hogy mi fog változni ( randomcapital.hu/kozzetetelek/tajekoztatas-54 )

  A kereskedési felületre is érdemes ránézni, használható, de egy kicsit fapados.

 • Eckhart
  Revolutrol es Transferwiserol van hir?
 • Joeal
  Most nyitottam IB számlát. Ha ez is kivonul akkor én is.
 • Kicsi a világ
  “így várható volt, hogy a Degiro is az egyszerűbb irányba fog lépni.”

  Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység.

  🙂 🙂 🙂

 • Alfa
  ha már fogalmatlan vagy barátom, akkor legalább ne oktass minket, oké?
  A Degiro egy nagy külföldi szolgáltató. Nem szarabb mint egy magyar, csak azért mert olcsóbb.
  Sőt.
  Ha neked jó a korszerűtlen és drága magyar bankrendszer, lelked rajta, fizesd a sarcot. Tedolgod.
  Tudod mi a macera?
  A korszerűtlen amatőr magyar szolgáltatókat használni. Ahol mondjuk egy Randomcapital egy értelmes havi számlakivonatot sem tud kibocsátani, amiből kiderül a számládon lévő eszközök havi záró értékelése.
  Tudod mi a kockázat?
  A magyar maffiaállam agyament ámokfutása, amivel rombolja a piacokat és a rengeteg adóztatással kirabolja a lakosságot.
 • V
  “…illetve minden külföldi szolgáltatót, aki magyaroknak számlát vezet, kötelezett, hogy jelentkezzenek be az adó hatálya alá”

  nemetorszagi lakcimmel vagyok naluk regisztralva magyar allampolgarkent, remelem nekem marad a szamla. Meg kb fel ev van itteni allampolgarsagig

 • tumpara
  Én már a nyár elején elkezdtem a Captraderre vinni a befektetéseimet, TBSZ-ek egyelőre maradnak, de új pénz már csakis külföldre megy. Ez gyakorlatilag az Interactive Brokers német “fiókcsapata”, ír BEVA-val. Az IB maga is jó lett volna, csak direkt csináltak egy magyar leányvállalatot és a magyarokat mindenképp ott akarják nyilvántartani, azzal meg a magyar kormány azt csinál, amit akar. TBSZ például így már tuti nem lesz. Kár érte, hiszen egy külhonba migrált magyar, Péterffy Tamás hozta létre (a világ legnagyobb brókercégét!), hát most a pénzem követi a példáját.

  Amúgy nem tudom, hogy a Degiro-nak mennyire ment itthon jól, lehet, hogy nem volt kellően rentábilis, de persze ilyen környezettel nem kell túl sokat gondolkodni, hogy maradjanak-e.

 • Random, KBC, Revolut, Vivid
  Degiro számlát nyitottam pár éve, de sose kezdtem el használni, mert volt valami dijtétel, ami nem tetszett. Szerencsére. Sose jó, ha kényszerből kell zárni pozikat, vagy fizetni a transzfert.
  Randomot használom. Ha valami nincs a listájukban, irni kell nekik, és felveszik. USA részvénynél eddig mindig felvették, amit kértem. EU részvényt nem mindig.
  Ezen kivül KBC-m van, szerintem drága. Külföldön meg Revolut, illetve most nyitottam Vivid számlát, ott is van Revoluthoz hasonló tőzsdei kinálat, talán minden tranzakció ingyenes (még). Eddig utóbbit egyszer próbáltam. A német bankszámla miatt akartam nyitni főleg.
 • Mentike
  Revolut, Wise meg a tranzakciós adók. Ha nem magyar rezidensként vagy ügyfél, nem vonatkozik a magyar szabályozás se. Magyarul – ha nincs magyar állandó lakcímed (értsd. lakcímkártyán ‘külföldi cím’ szerepel), hanem tartósan külföldön élsz, és a külföldi címeddel nyitsz számlát, elvileg rendben vagy.
 • Vazul
  Sziasztok!

  Pár hónapja költöztem Ausztriába, osztrák cégnek dolgozok, osztrák címem van, jelenleg épp az E-Cardot várom, viszont a pénzem még OTP deviza számlán van, mert a cégünk ígérete szerint hamarosan lesz kedvezményes Raiffeisen céges csomag.

  Ha az amerikai tőzsdén szeretnék osztalékfizető ETF-eket venni, mi lenne a legélhetőbb módszer? A pénzügyi műveltség rögös útjának az elején bandukolok, úgyhogy kis tételben szórakoznék csak, hogy megismerjem az egész rendszert (közben könyvek, blogok, youtube alapján próbálok fejlődni). Az Ausztriában elérhető Degiro jó lenne ilyesmire? Illetve tud valaki angol nyelvű irodalmat, ami az osztrák pénzügyekkel foglalkozik, utána tudnék nézni az adózásnak? A németem egyelőre nagyon gyenge az informálódáshoz. Ha esetleg pénzügyi tanácsadót tudtok ajánlani, azt is megköszönöm.

 • Vinnie

  Én most hívtam őket. A lakcímed számít, szóval minket nem érint.

 • 404

  Most miért mondod? Az MNB már rengetegszer bizonyított, teljesen világos, semmi kérdésem nincs már velük kapcsolatban….
 • Attecte
  csak aminek van itthon irodája azt bármikor einstandolhatja majd a kormány.

  Igen, hallottam már ezer helyről hogy olyan nem történhet.

  A magánnyugdíjjal sem történhetett meg.

 • r1tch
  Fontos látni, hogy tranzakciós adó csak a HUxxxxxx ISIN kóddal rendelkező, azaz magyar részvényekre vonatkozik csak. Miért nem csak a BUX-ot korlátozták?

  Degiro már 2021 vége óta nem enged új magyar számlát nyitni, szóval lógott ez már a levegőben…

 • ptya
  Én pár éve vittem KBC-ről RC-be a tbszeket és ahogy fentebb írtatok páran nem igazán érte meg a részvényeket vinni, így KBC-nél eladtam mindent és RC-nél újra vettem. Deviza miatt (usd) volt pár nap átfutási idő, így még azon tud picit bukni az ember, ha addig nagyon mozognak az árak.

  Én a randommal tökre meg vagyok elégedve, bár az Erste felvásárlásának nem örülök, mert garantált az emelés majd. KBC-t azért hagytam el, mert éven belül 3x is árat emelt.

  Magyar alternatíva amúgy nincs nagyon. RC és KBC mellett minden elég drága..

 • drágaság
  A random capital szept 30-al pedig beolvad az erstebe, augusztus elején jön majd a tájékoztató… Hát sok jóra nem számítok.
 • meneküljünk
  A magyar IBKR-hez ingyen lehet transzferálni (jó persze magyar, de 1 portfóliónak hirtelen megfelel), az ő részükről persze pofon 1szerű, még a Degironál nyomtass, írd alá, szkenneld vissza, a doksi amit küldtek szarul van paraméterezve, össze-vissza keveri a mezőket.
  Nem a cég fog hiányozni (max. az árai) mert már régen gondolkodtam, hogy transzferálok máshova (pl. ahol nem forintban számolnak mindent, vétel-eladás, beutalás fintechről nem megy…), hanem a bizonytalanság, hogy vajon ki lesz a következő, aki nem szolgáltat magyar rezidenseknek, amíg még az vagyok…
 • Peter
  Mi a tapasztalata annak, aki KBC Equitas-nál (is) van? Egy most július 11-én megjelent doksi szerint, nem lehet kiutalni Wise vagy Revolut számlára elvileg… “…Fióktelepünk nem fogad be határon átnyúló szolgáltatást folytató pénzforgalmi intézmény – amely nem hitelintézet – által vezetett fizetési számlára történtő átutalási megbízást (pl. WISE felé)…”
  kbcequitas.hu/filestorage/5802/KBC_tajekoztatas_2022_07_11.pdf
  Vagy rosszul értelmezem? Van aki pl. dollárt kiutalt még előző 1-2 héten Revolut dollár egyenlegre, esetleg Wise-ra?
 • Tamás #2
  ha AT székelő céget választasz, akkor az adózásról itt (https://www.broker-test.at/steuern/verlustausgleich/) olvashatsz (ezt nézd meg nagyon alaposan, nagyon nem mindegy, hogy mit és milyen időtávon vesz az ember), a cégekről pedig itt https://www.broker-test.at/vergleich/broker/ Ha Ausztria mellett döntessz, akkor találsz tőzsdén jegyzet bróker (csak ilyet válassz) és csak olyat, lejelenti az adót.

  Más: Tranzakció, habitus, mennyiség alapján érdemes kiszámolni, hogy tranzakciós adóval, díjakkal együtt megéri-e kimenni TBSZ-ből van sem. A KCB ugyan korlátozhatja a kiutalást Wise számlára, de pl K&H-nál vezetett számára ingyen utalnak ki, amihez lehet bankkártyát kérni és a devizás fizetéseket esetében lehet kérni, hogy az adott számláról történjen a levonás, a többit szerintem tovább tudjátok gondolni. Én mást használok aktív kereskedéshez, mást középtávúhoz és mást ETF-hez.

 • Copywriter
  Ma 402 Ft-os árfolyamon átváltottuk a forintunkat euróra.
 • Legyen most Sándor
  : Revolut hitelintézet.

  Más: aki nem akar magyarisztánban számlát, annak esetleg Saxo? Nem egy “hűbazz” de még mindig fényévekkel jobb, mint egy lehúzós magyar broki. Mondjuk TBSZ nincs, akinek ez létszükséglet.

 • .....
  hát ha még csak a rubelhez hasonlóan romlana a valutánk…
 • Henrik
  @vazul Osztrák flatex ok. ETF Sparplanban van 1-2 ingyenes azt ki lehet fogni, hogy jó legyen. Egyéni részvényekre is jó lenne, de ne ott nézzetek utána, mert nem vmi informatív és nem is átlátható, arra ott a Morningstar, Motley Fool és nem utolsó sorban a finviz. Ha ezt utána a tradingviewba technikai alapon kielemzed, akkor ok, de na… macera nagyon.
 • Paplan
  nem lehet sem revolutot sem wiset hasznalni a kbc-nel, a degiroval is ez volt a fo problema, mellesleg a kbc cserebe meg iszonyu draga is, 8 usd pozi nyitas es ujabb 8 a zaras, plusz rekord magas szamlavezetesi dij, kulon dijas tbsz…brutalis koltsegek, de ha igy haladunk csak az ilyen cegek maradnak.
 • tumpara
  Az a gond, hogy átlagos befektetőként a TBSZ-nél nincs jobb, sokkal többet takarítok meg azzal, mint pl. egy IB-féle alacsony jutalékkal. Viszont a tudat, hogy külföldön van a pénzem, megfizethetetlen. Csak emlékeztetőül: Ciprus költségvetése 2013-ban akkora bajban volt, hogy kivetettek a 100 ezer euró alatti bankbetétekre 6,75%-os, az afölötti összegekre 9,9%-os egyszeri illetéket. Persze mondhatjuk, hogy ez is külföld, de a lényeg, hogy melyik költségvetés szorul rá és tehet/tesz/tett meg ilyeneket? A MANYUP-ot einstandoló, 2 nap alatt bármit kivégző magyar vagy a hanyatló nyugat? Április 3-án végleg eldőlt Magyarország következő 10 éve, egy szép lassú elszegényedés jön, fasorban sem leszünk az uniós statisztikákban, hát még az életminőségben.
 • KommentElek
  Random Capital:
  Sajnos szeptember 30-án beolvad az Erstébe.
  randomcapital.hu/kozzetetelek/tajekoztatas-54

  Pont ezektől a tetűktől mentem át hozzájuk, erre újra visszakerültem hozzájuk, miután megvették.
  Nagy illúzióim nincsenek, jönnek a lehúzós díjak valószínűleg.
  Vigág Feri remélem, belefog harmadszorra is egy broki cég felépítésébe.