Digi mobil: év végéig ingyenes marad

Éppen tegnap gondolkodtam, mi lehet a Digi mobillal, hiszen hamarosan (újra) lejár az ingyenes időszak. Felmentem a honlapjukra, de semmi hír.

Erre ma bejelentik, hogy még fél évig, az év végéig nem kell fizetni érte, kivéve a hálózaton kívüli hívásokért 5 Ft-ot, illetve az SMS-ért.

Ennek egyrészt örülök, mivel használjuk a kártyájukat, másrészt szomorú vagyok, mert jó lenne, ha sikerülne áttörést elérniük és végre rendes haszonért adni a szolgáltatást. Sajnos elég visszatetsző módon kigolyózták őket az 5G tenderből egy kamu indokkal. Szomorú, hogy ezt meg lehet csinálni ebben az országban.

A lefedettség állítólag 50%-kal javult egy év alatt, de sajnos csak Kelet-Magyarországon, a nyugati régió ugyanolyan szellősen lefedett, mint tavaly nyáron.

Az ingyenesség ellenére az első negyedéves üzleti jelentés szerint csak 122 ezer előfizetője volt a mobilszolgáltatásnak, ami nem túl nagy szám, még tesztüzemben sem.

Share

55 hozzászólás

 • Tamás
  Ha nem kellene mellé másik digis/inviteles előfizetés mellé, akkor szerintem simán nagyobb lenne az a szám, többek között én is köztük lennék. A családban/baráti társaságunkban senki sem digis, pedig körbekérdeztem, egyszerűen nem szolgáltat ahol lakunk. Mióta a T-Mobile meg ingyen ad 10G neteket, és hasonlóan cselekedett a többi szolgáltató is, konkrétan magasról teszek a digire…
 • gaborr
  egyrészt örülök, mert ha elmegy az optika (volt már rá példa) akkor van backup, másrészt úgy gondolom, hogy még mindig hiába van lefedettség Budapesten, ha a normál beszéd is szakadozik teljesen átlagos helyen… még az ügyfélszolgálatos is, akinek gondolom jó vétele kellene, hogy legyen..

  egyelőre sajnos arra jó, hogy jófogáson meg marketing célokból ne a normál telefonszámomat adjam meg.

  én folyamatosan azért aggódok, nehogy csődbe menjen a digi, annyira olcsón ad mindent, kár lenne értük.

 • Copywriter
  A Digi Budapesten elérhető, meg pár nagyváros egy részén. Nálunk sem, így a Digi cseszheti a mobil szolgáltatását. Értem, hogy BP is elég nagy piac, de ha eltörölnék a korlátozást, esetleg elgondolkoznék rajtuk. Csak azért, mert törlesztenivalóm van a többi szolgáltatóval szemben, unfair viselkedés miatt, már csak dafke is átmennék. De így?
 • Keki
  Pont a napokban kértem el a harmadik SIM-et tőlük (akkor még csak jún. 30-at mondtak). Nekünk megéri, amúgy is Digi előfizetés van otthon. Viszont bent a házban alig van térerő, nem megbízható a 2G-s telefonhívás sem, és ez a bevezetés óta nem változott. Úgyhogy ha fizetős lesz, akkor max. a mobilnet lesz érdekes, az ártól függően.
  Nagy pörgés nem lehet, legalábbis a kiosztott telefonszám egy év után kb. 250-nel nőtt…
 • birzol
  Érdekes hogy 200ezer euró bevétele így is van a mobil üzletágból. Viszont ha ezt szembe állítjuk a tornyok bérleti díjaival masszívan veszteséges lehet. Roppant sajnálom őket, mert egy nagyon korrekt szolgáltató, mint eddig is más téren, és a jelen helyzet is mutatja.
  A nyugati dimbes-dombos nyugati országrész és az országos lefedettséghez nagyon kellene neki a jobban terjedő és nagyobb területet lefedő 900 Mhz frekvencia. De arra sem adnak esélyt, hogy vehessen belőle.
  Nagyon meg van lőve, előfizetői számot sincs nagyon hova növeljen mert nincs túl sok frekvencia sávja sem. Ellehetetlenítik teljesen, pedig nagyon kellene egy ilyen vérpezsdítő az állóvizbe. Érdemes egyébként elolvasni a Digi állásfoglalását az 5G kizárásról. Roppant szívbemarkoló korrekt nyilatkozat:
  digi.hu/hirek/digi-nyilatkozata-az-nmhh-5g-arveresi-eljaras-eredmenyerol
 • birzol
  “Nagy pörgés nem lehet, legalábbis a kiosztott telefonszám egy év után kb. 250-nel nőtt…”
  A telefonszámokat nem sorban osztják, szabadon választhattam a listából. Az első 3 számjegy volt csak fix. Lehetett emelkedő, ismétlődő, ‘rímelő’, amit szerettem volna és még szabad volt a tartományban… 🙂
 • apogee
  A fizikát nem lehet kikerülni. 1800 MHz-en nem lehet jó lefedettséget csinálni csak rengeteg toronnyal, ráadásul épületek is jobban árnyékolják. 10 MHz blokkal pedig nem lehet sok ügyfelet sem ráengedni mert kevés a sávszélesség beszédre, adatra is.
  Én is használom persze, de sajnos egyetlen kártyaként nem alternatíva, másodlagosként meg nem nagyon adnék érte 5-800 forintnál többet.
  Szerintem sajnos nem is fog változni a helyzet a következő frekvencia pályázat végéig. Ha jól rémlik mintha lesz egy jövőre talán ismét. De ha onnan is kigolyózzák a Digit nem tudom mi lesz velük.
 • ^TauruS^
  “A Digi Budapesten elérhető”

  Most viccelsz, ugye? Legfeljebb néhány panelházban igaz ez.

  Évek óta zaklatom őket hogy végre szolgáltassanak, pedig mindig is budapesti közlekedési csomópontok közelében laktam. Igaz, sosem panelben.

 • Szabó Gábor
  a lefedettségi térképet megnézve egy nagyon erős csúsztatás! Én a világ végén lakok egy falu szélén, itt a diginek a térkép szerint pont határon van a lefedettsége, mégis jó minőségben tudok beszélni és internetezni vele. Az elmúlt évben elérhetővé vált, hogy amikor utazok az általam látogatott falukba, végig 100%-os lefedettsége van! Tehát nekem az év 99.9%-ában tökéletes a digi mobil lefedettsége.
 • Buta Béla
  Eddig:
  – internet (35Mb): 3100Ft/hó
  – Mobil + mobilnet (kártyás): 4000Ft/hó

  Digivel:
  – internet (1Gb): 3000Ft/hó
  – mobil + mobilnet: 1500Ft/hó úgy, hogy sokkal többet telefonálok.

  Két-sim-es telefonom van, a másik sim maradt voda-s, de 2-3 hónapja nem indítottam róla hívást mert ahol lakom (Borsod) egész jól működik a digi. Nem ebből fogok meggazdagodni, de nem esik rosszul, hogy 7000Ft helyett 4500 körül megúszom a havi számláim.

 • AAA
  Az 5G-s story nagyon gusztustalan, de hát tudjuk a telekom és társai mennyire össze vannak fonódva az állammal, gondolom ez most egy kis viszont szívesség volt a maffia részéről az eddigi szolgálatokért.:(
 • Kőváry Orsolya
  Nem is lesz sok az előfizető, ha az ügyintéző próbál lebeszélni a szerződéskötésről. Saját tapasztalat, mikor hordozni akartam. Azt mondta, hogy nem javasolja, mert el szokták utasítani. Persze hiba nélkül áthordozták a számot.
 • Endre bá
  Ja, lásd különadók!
 • Mátyás, az igazságos
  “ebben az országban”??? A Digi elcseszte a pályázatát!!!
  Pedig én is drukkolok nekik…
 • GGG
  Digis netet akartam. A honlapjukon elérhető kereső alapján betudják kötni hozzám az 500-as netet. Jelentkeztem is. Egy hét után rájuk írtam, hogy akkor bírnak-e jönni vagy sem. Le se szartak. Bementem személyesen. Ott közölte a csaj, hogy először csak a 100-as internetet tudják bekötni és aztán arról kell upgradelni a gyorsabbra. Baromságnak gondoltam, de mondtam, hogy ok csak haladjunk. Közölte, hogy hamarosan válaszolnak emailben hogy mikor jönnek. Még egy hetet vártam, aztán beköttettem a Telekomot. 48 órába sem tellett és hűségidővel még olcsóbb is lett pár hónapra. Három hét után válaszolt a kedves Digi, hogy sajnos nem lehetséges bekötni a társasházba semmilyen internetet mert csak. Ugyanaznap (!) kitettek a folyosónkra egy reklámot az egyik munkatársuk elérhetőségével.
 • Kepe
  Én ismerek embert aki a digi ügyfélszolgálatán dolgozik mondjuk a telefonos részen. A digi nagyon spórol mindenen és nem fizet jutalékot még az új tv rendelésekért sem. Szerintem ez van személyesen is. Egy számhordozás rengeteg munka és ha 1 karakter nem stimmel vagy a cím másként van írva visszadobhatja a szolgáltató a törvény szerint. Nem akart magának rengeteg felesleges kört szerintem. Én sem tepernék ha nem érdekem.
 • imperator
  Csak ki kell várni a végét, keményebb fából faragták a digit. Ki fogják fejlődni magukat ott is, itt Ro-ban kb 1 éve még elektromos áramot is lehet szerződni velük.
 • matetoth
  nekem az M3 mentén (vonat-autó) jobb volt a net, mint a norvégoknál…

  Kis faluban is van vétel, igaz, hogy néha megszakad.

 • Norbi
  Mióta kijött az egész család használja második szolgáltatóként, teljesen meg vagyunk vele elégedve, jó a lefedettség (Pécs és környéke), megfelelő sebességű a mobilnet, néha hívások közben nem lehet érteni egymást pár másodpercre, de ingyen bőven jó. Ha olcsóbb tud maradni, mint a konkurencia (ezt lengették be), akkor mindenképpen megtartjuk.
 • Dr. Ózdi
  A Telenor záratta ki.
 • Unemployed
  Általában nem tetszik, ha az állam kitúr cégeket piacokról (10 év alatt ezt már persze megszoktuk, különben beleőrültünk volna), de a Digi vastagon rászolgált erre.

  Amikor indultak, jót tettek a piacnak, vége lett a 10-12.000 Ft-os kábeltévé díjaknak (sponsored by UPC és Telekom).

  De ahogy megszerezték a piacvezető pozíciót, masszívan elkezdtek visszaélni az erőfölényükkel. Úgy gondolták, hogy az angol meccseket csak nekik van joguk közvetíteni, senki másnak.
  Amikor a Spíler elvitte előlük a jogokat, fizetős csomagban igenis adniuk kellett volna, akár úgy is, hogy keressenek rajta ugyanannyit, mint korábban, mondjuk akár havi 7-800 Ft-ért. Főleg úgy, hogy TV2=Fidesz.
  Amit tavaly a SportTv-vel csináltak, az viszont már egyenesen útonálló magatartás volt, hogy éjfél előtt 2 órával egyeztek meg. Sok előfizetőt vesztettek is.

  Nem szeretnék ilyen mobilszolgáltatót nagy részesedéssel Mo-on

 • Kiszamolo
  Mátyás, hát persze, elrontotta. 🙂

  Mondd csak, hol olvastad ezt?

  index.hu/techtud/2019/09/13/digi_5g_frekvencia_frekvenciatender_telenor/

  A telenor találta ki, hogy utólag írják bele, hogy akinek volt versenypiaci elmarasztalása az elmúlt két évben, az ne indulhasson a pályázaton.

  De nem ám akármiért, hiszen az összes szolgáltatót évente többször elmarasztalja a Versenyhivatal, így senki nem indulhatott volna. Kifejezetten azért kell elmarasztalni, hogy egyesülés során vétett a szabályok ellen.

  De furcsa, de furcsa, egyedül a Digit marasztalták el az Invitellel való egyesülés során az adott idősávban, hiszen más nem is egyesült senkivel.

  Nem az anyacéget, amelyik pályázott, hanem a magyar Digit.

  Jogilag semmi közük egymáshoz ebben a kérdésben, ennek ellenére kizárták az anyacéget.

  Senkit nem érdekel, mert ez Magyarország. Direkt az egyik induló ellen a másik induló kitalál valamit és valamiért a magyar állam, amihez közelállók megjelentek a szolgáltatók környékén, asszisztál ehhez.

  index.hu/gazdasag/2019/10/31/az_allam_megvette_a_telenor_25_szazalekat/

  A sértett fellebbezett, jogállamban megvárnák a bírósági döntést, itt ez sem volt fontos. Gyorsan kiosztották a frekvenciákat, így hiába nyer a Digi a bíróságon, a hajára kenheti, mert frekvencia már nincs.

  Ezért tesznek nálunk jelzőt a demokrácia elé. Mert ilyen érdekesen működik.

 • gaborr
  Mikor bekötötték hozzánk a Digit, örültem mint majom a farkának, hogy 5000ft-ért 1gigabites netet kapok. Előtte csak ADSL volt itt. Majd 1 évre rá levitték az árát 2500ft-ra, majd áfakedvezmény miatt kb 2200ft-ra, most visszaemelkedett 3000ft-ra, de kaptam még 4 sim kártyát is hozzá. Az új hely ahova majd költözünk ott nincs digi, csak az utca túloldalán, marad a prtelekomos adsl negyed ekkora sávszélességgel 3x ennyiért, tehát 1100%-al drágább szolgáltatást nyújtanak 🙁

  Már-már azon gondolkodom, hogy mégsem fogunk oda költözni, mert a digi nem tudja megoldani, hogy átjöjjön az utca túloldalára a kábel 🙁

 • Stanlee
  Hasonloan jartunk mi is. 8 ev varakozas utan megerkezett a hazba a digi. Meg nem volt bent az uvegszal a lepcsohazban, de mar volt reklam, hogy lehet jelentkezni. Rogton beszeltunk az ugynokukkel, jottek, szerzodest alairattak es par hetes hataridovel megigertek a bekotest. 2 nappal a szerzodesben foglalt hatarido vege elott megjelent a szerelo, de a szomszednal, hogy akkor o most bekot. Szuper. Kerdeztem tole, hogy hozzank mikor jon, mert mar nagyon varjuk, azt mondta, hogy neki nincs masik idopontja ebben a hazban, majd jon mas helyette. Persze nem jott, utana masik kepviselo is volt nalunk, azzal is szerzodtunk, de azota se kotottek be semmit, a lakast mar el is adtuk azota. Telekom meg szerzodeshosszabbitas utan 1 nappal embert kuldott es mukodik a net. Ennyi. Tudom, egy pelda nem pelda, de mi igy jartunk veluk.
 • Digi előfizető
  Felháborító ez az egész. Telekomnál van mobil előfizetésem, otthon digi tv+1000-es internet. Előbbi csoffadt 3GB mobilnettel 4300 ft-os havidíjjal fut. A telefonálás havidíja nem is érdekel, a mobilnet árazását tartom vérlázítónak. Eleve vicc, hogy árulnak ilyen 1-10 GB-os csomagokat, az mire elég? Telefonra még okés (bár így is undorító drága), de akinél a mobilnet az egyetlen opció otthonra, annak katasztrófa lehet az élete ezekkel a cégekkel.
  Bármiért megyek be hozzájuk személyesen, kérdezgetik hogy nem akarom-e lecserélni telekomosra az otthoni cuccokat. Mindig pofánröhögöm, mert 5500 Ftért összes sportcsatorna (nekem fontos) megvan + 1000-es korlátlan net, utána érdekes módon csak hümmögnek… Nagyon vártam a Digi belépését a mobilpiacra, csalódott vagyok, hogy az állam a kartellező trékom+telefos+voda hármast favorizálja, börtönben lenne a helye mindenkinek, aki ebben részt vesz.
 • rmm
  Szüleimnek volt szerencséjük a digihez, évekig szívtak a pocsék szolgáltatás miatt. A vezetékes telefon egyik pillanatról a másikra süket lesz, érdeklődésre az ügyfélszolgálat szerint nincs semmi baj. Kivizsgálták, eredmény: nem volt semmi baj. Biztos csak képzeltem, hogy megszakad a vonal.

  Az internet (FTTB) hetente néhány alkalommal a használhatatlanságig lassul, egy szaros pinget nem lehet kiküldeni a guglira 90%-os csomagvesztés alatt. Kivizsgálták, eredmény: nem volt semmi baj. Az, hogy bármely tetszőleges weboldal képtelen betöltődni, csupán a képzelet szüleménye.

  A szerelő 1 esetben végzi el a munkáját, szerződéskötéskor. Ha máskor hívod, akkor a diagnosztika eredménye, hogy nincs semmi baj. Mellesleg 1 kábelt nem hajlandó átkötni. Végülis ilyen alacsony díjért cserébe miért is várná el az előfizető, hogy elvégezze a munkáját.

  Persze lehet elszigetelt eset, mindenki döntse el.

 • rmm
  Szüleimnek volt szerencséjük a digihez, évekig szívtak a pocsék szolgáltatás miatt. A vezetékes telefon egyik pillanatról a másikra süket lesz, érdeklődésre az ügyfélszolgálat szerint nincs semmi baj. Kivizsgálták, eredmény: nem volt semmi baj. Biztos csak képzeltem, hogy megszakad a vonal.

  Az internet (FTTB) hetente néhány alkalommal a használhatatlanságig lassul, egy szaros pinget nem lehet kiküldeni a guglira 90%-os csomagvesztés alatt. Kivizsgálták, eredmény: nem volt semmi baj. Az, hogy bármely tetszőleges weboldal képtelen betöltődni, csupán a képzelet szüleménye.

  A szerelő 1 esetben végzi el a munkáját, szerződéskötéskor. Ha máskor hívod, akkor a diagnosztika eredménye, hogy nincs semmi baj. Mellesleg 1 kábelt nem hajlandó átkötni. Végülis ilyen alacsony díjért cserébe miért is várná el az előfizető, hogy elvégezze a munkáját.

  Persze lehet elszigetelt eset, mindenki döntse el.

 • tré
  : szerintem szarkasztikus megjegyzésnek szánta. 🙂
  Amúgy hasznos volt a válaszod, én nem néztem utána a tender részleteinek.
 • TomJbM
  Jöhetne Németországba is Digi, bár az elmúlt 1-2 évben érezhetően csökkentek a helyi árak.
  Erdélyben lakó kapcsolatom dolgozott náluk. Havi 5 eurót fizet korlátlan a net, gyors internet.
  Ma néztem trékom helyi árát, 10 Gb mobilnet + szifon SE2 (64Gb) 20+15 euro havonta.
  Az olcsó mobil és olcsó internet miatt irigykedem. Itt 10Mbites kábelnet 21,99/hó.
 • birzol

  Szerintem meg az gusztustalan, amit a Telekom csinál, hogy ugynazon a dróton ugyanolyan szolgáltatást ugyancsak ők fél áron adnak egy másik cég neve mögé bújva Flip néven. De pont csak ott, ahol a Digi is beköthető. Ahol nem, ott vedd meg Telekom néven arányon. Nyilván nem diverzifikálhatna területi alapon, ezért a két cég. És mindezt (el)nézi az NMHH és a versenyfelügyelet.

  A UPC is dettó volt. Adta eszeveszett áron amíg vetted. Amikor fel akartad mondani fél áron is adta volna csak hűséget köss velük ismét.


  Az is lehet, hogy a te bekötési igényed nyitotta fel a szemüket, hogy a tarsaházad még nincs bekötve, de be kellene vinni oda is a szolgáltatást. Ezért mondták, hogy nem lehet bekötni, de ezért lehetett előszerződni az ügynökkel. Az meg hogy 100 vagy 500 megásat tudnak adni valóban nem mindegy, mert utóbbihoz gigabites switch kellett a lépcsőházba.

 • Jules
  : csak kiderült, hogy lényegében csak a sportcsatornák jogai miatt megy az anyázás. Érdekes, bármelyik másik sportcsatorna is szereti csak magának megvenni a jogot. Viszont elfelejted, hogy a DIGI nem sportcsatorna szolgáltató, hanem kábel TV, telefon és internet. Így a csak a számodra kedves sportközvetítések szemszögéből elásni kissé demagóg.
  Azt pedig nem gondolhatod komolyan, hogy ezért megérdemli, hogy a hírhedt telekomos hiéna lobbijának köszönhetően az NMHH szervilis óvodásként ész nélkül kizárjon egy olyan céget a pályázatból, akinek köze nincs ahhoz, amit beleszuszakoltak a pályázati kiírásba. Benézte az NMHH masszívan, csak ugye abszurdisztánban ezt is lehet, itt semminek nincs soha következménye. Ja de, ha egy sportcsatorna kizárólagos jogokat vesz, akkor azt utáljuk. 🙂
 • jancsika
  Tegnap megérkezett végre hozzám is a Digi optikai kábellel. Az ügyfélszolgálaton úgy látszik én jó embert fogtam ki, mert 15 napot igértek és a 14 nap jöttek 2 en. Most 3290 ért jön a gigabites net. Előtte telekom csak rézkábelen 15el,mert itt a 11.kerületben nem fizeti az unió a hálozatbővítést.

  Korrekt voltam mert mivel 20 évig voltuk telekom ügyfelek összesen havi 60 k kiadással 2 helyen írtam nekik levelet, hogy mennyiért csinálnák meg egyedibe a kiépítést. Erre nem is válaszoltak..

  Igaz amit előttem írtak a telekomra itt nálunk különösen drága és sz..r.

 • Unemployed

  a Digi kábeltévé és sportcsatorna szolgáltató egyben. Romániában ők a SportTv és az ottani üzleti modell az, hogy a nagy kábeltévés piaci részesedésük miatt senki nem mer ujjat húzni velük. Hiába indítana valaki sportcsatornát, úgyse kerül be a kínálatukba és mennek a kukába.

  Ugyanezt próbálták megcsinálni itthon a Digi Sport-tal, a Premier League-et meg is szerezték, épp a Sport1-től, ugyanúgy, ahogy később tőlük azt megszerezte a Spíler. Az tény, hogy ők nem is akarták bevinni a DigiSport-ot a Telekom/UPC-hez, de ez a modell, hogy ha valaki nézni akarja, akkor menjen a Digihez előfizetni.

  Klasszikus árukapcsolás. Sok trösztellenes jogszabály kizárja az ilyen magatartást, nem szerencsés, hogy egy kábelszolgáltató egyben csatornát is szolgáltat. A UPC és a Telekom sem.

  A Spíler szívatásával azonban túllőttek a célon, sok (10?) milliárdos buktát okoztak a Fidesz holdudvarnak

 • valaki I.
  Unemployed
  2020-05-28 at 09:05

  Ez nem úgy megy, hogy az közvetít aki akar. A PL a legdrágább közvetítési joggal bíró “gurulós foci” bajnokság. Kizárólagos közvetítési jogot kellett vásárolni amit a Spíler állami pénzen megtett – mindegy hogy csűrik csavarják az eximbak adta a hitelt amit bele kell számolni az államadósságba- egy pár napja alapított csatornával stúdióval és szakértelem nélkül, úgy, h az országban gyakorlatilag hónapokig elérhetetlen volt. Mindezt megcsinálta a legnézetteb bajnoksággal. – Nemrég eljátszotta ugyan ezt a spanyollal is-

  Nem kis port kavart Angliában mikor a Spíler továbbadta a közvetítést a Diginek nemrégiben. Még a premierleague.com on is az volt feltüntetve, hogy Magyarországon a Spíler tv adja a mérkőzéseket.

 • Unemployed
  A Digi a piaci részesedését is elég etikátlan eszközökkel tornázta fel. Talán már kevesen emlékeznek h 2009-ben a Debrecen (mindmáig utolsó) BL csoportkörös menetelését a fél ország nem követhette, mert a jogokat a Digi vette meg és csak a Digin lehetett látni a meccseket. Az akkor regnáló, piacot istenítő kormány ezt persze hagyta, utána a NER azonban ezt a dolgot szerencsére rendbe tette. Bár a (magyaroknak aktuális) EL meccsek a SportTv-n mennek, ez nem zavar senkit, mert azok mindenhol foghatóak, a Digi viszont nem.

  A Digi tavaly nemcsak a SportTV-t, de pl. a Spektrumot is kitette. És nem az a baj, hogy a feltételekről tárgyalt, hanem hogy tárgyalni sem volt hajlandó a szolgáltatóval, fenyegette őket, hogy elvesztik a lakosság 45%-ának elérését, az előfizetőket pedig, hogy elvesztik a csatornikat.
  Ez útszéli zsarolás volt, mégha nem is a BTK szerint. Megérdemlik a sorsukat 100%-ban

 • Kiszamolo
  Unemployed, mi van?

  A sportolók abból élnek, hogy eladják a közvetítési jogokat annak, aki a legtöbbet adja érte.

  Aki megvette a jogokat aranyáron, azért vette meg, hogy csak nála lehessen nézni az adott sporteseményt.

  Szerinted pedig ez a világvége.

 • Unemployed

  nem értetted az irományom lényegét.
  Nincs gond azzal, hogy a csatornák versenyeznek a közvetítési jogokért.
  Két dologgal van gond:
  -ha egy szolgáltató megveszi a jogokat, de csak akkor nézheted, ha előfizetsz nála kábeltévé szolgáltatásra. Ha pl. a Sport1 ajánl a BL-ért 2 milliárdot a Digi pedig 2,1-et, akkor a Digi 100 millióért tud szerezni magának 1 millió kábel előfizetőt és akkor internet előfizetőt is, 5 ezer forintért. Ez évi 5 milliárd forint. Ezt csinálták és ez társadalmileg káros, mert eltorzítja a kábeltévé piacot és 100 millióért milliárdokat szerez.
  -más (Spíler) viszont nem verenyezhet a jogokért, mert akkor a Digi bünteti, mert nem engedi be a kínálatába. Sőt minden sport verenytársát is fenyeget.

  Ha nem érted, hogy ez miért etikátlan, hogy szerzi meg az előfizetőt és nyírja ki a sportcsatorna azzal, hogy ő tartalmat is szolgáltat, akkor nem folytatom.

 • Unemployed
  Nyilván ha most indulna újra a piac kialakítása, akkor ki kéne zárni, hogy kábelszolgáltató tartalmat is szolgáltathasson, hogy ez ne okozhasson torzulást a kábelpiacon.
  Vagy ha ez nincs, akkor másik lehetőség, hogy kötelezni kellene a minimum 5-10% nézettségű események szolgáltatóit, hogy valamilyen piaci áron azt biztosítsák minden más kábeltársaságnak. Illetve fordítva is, ha valaki ilyen eseménnyel rendelkezik, akkor azt a szolgáltatóknak fel kell venniük a kínálatukba.
  Ez így lenne korrekt.
  Nyilván olyan áron és feltételekkel (pl. havi 500 Ft), ami megéri a jogtulajdonosnak is, de nem kérhet érte irreálisan sokat.

  Ugyanez volt a Vodafone megjelenésekor, hogy amíg épült a hálózata, a versenytársak kötelesek voltak engedni, hogy használhassa a hálózatukat. Ez se piackonform, mert kérdezhetnéd, hogy a sok milliárdos hálót miért adják a versenytársnak, de a hasonlat pontos.

 • GRatta
  Nekem van DIGI-s kártyám is a Vodafone mellé. Elsősorban az internet miatt kell, mert korlátlan, szemben a Vodafone-nal, ahol egy vagyonba kerül. Viszont Pécsen belső részein (!) is van egy csomó hely, ahol egyáltalán nincs hálózat. Ha épületben vagy, akkor is csökken az esélyed a vételre (pl. az Árkádban nem fogom a Digit :)).
  Arra nagyon jó, hogy a vodafone-os számláinkat rendesen le tudtuk vele tornázni. Ha fizetős lesz, akkor majd meglátjuk…

  Szerintem nem kell megint maffiázni, meg szidni a kormányt, amiért kihagyták őket az 5G-ből. Egyrészt: telefonálás és szimpla mobilnet területén semmi pluszt nem ad az 5G (ezt inkább a big data területekre fejlesztik, ahol nagyon sok infot kell nagyon gyorsan feldolgozni pl. önvezető autók, na meg a megfigyelés…). Másrészt ők sem jobbak semmivel a többi szolgáltatónál (sport témára nem emlékszem, az rémlik, hogy pornócsatornákkal indítottak)

 • Unemployed
  Hosszú távon ugyanis ez a helyzet oda vezet, hogy csak azok a tartalom csatornák maradnak meg, amelyeket kábelszolgáltató tart fenn, illetve csak az ezt fenntartó szolgáltatók maradnak a piacon. Azaz se a Telekom, se a Vodafone, se a Spíler, se a SportTv. Csak a Digi, a Digi Sport és egy hasonló stratégiával versenyző hiéna.
  A vége pedig az lesz hogy minden előfizetőnek minden szolgáltatónál elő kell fizetnie, ha akar BL-t, EL-t, Olimpiát, kézi BL-t, stb.
  Azt ne mondd nekem, hogy a monopol kabelcsatornák kialakulása a cél és hogy végül az előfizetőknek dupla annyiért 2 szolgáltatónál kelljen, hogy előfizetése legyen. És végül – ha nem marad versenytárs – a jogdíjak is leesnek a béka segge alá és a sportolók is megszivják.
  Ez a Digi üzleti modellje, se a SportTv, se a Spíler, se a többi szolgáltató nem így működik, a SportTv simán fizet jogdíjat úgy, hogy nincs kábel cége. És így korrekt
 • Kiszamolo
  GRatta, a gond nem az 5G, hanem az, hogy a Digi baja, hogy kevés a frekvenciája. Most vehetett volna eleget, de a konkurencia elintézte állami segédlettel, hogy ne kaphasson, így maradt a három másik a piacon, kényelmesen, lényegi verseny nélkül.
 • Kiszamolo
  Unemployed, inkább fordítsuk meg: a Diginek ki kell gazdálkodnia minden fillért, a TV2 hátterű sportadód pedig korlátlan anyagi háttérrel rendelkezik és ezért semmi nem drága neki. Engem ez jobban zavar, minthogy a piacon a digi a saját pénzéből vesz közvetítési jogokat üzleti alapon.

  index.hu/kultur/media/2018/09/13/a_tv2_spiler_splier2_kozvetites_premier_league_bl_la_liga/

  index.hu/kultur/media/2019/01/18/tv2_angol_bajnoki_sportjogok_dirk_gerkens_digi_tv/

 • valaki I.
  Unemployed
  2020-05-29 at 09:36

  “-más (Spíler) viszont nem verenyezhet a jogokért, mert akkor a Digi bünteti, mert nem engedi be a kínálatába. Sőt minden sport verenytársát is fenyeget.”

  Te amúgy itt éltél mikor a Spíler átvette a PL-t? Hetekig csak valami vidéki kábel tv adta semmi más aztán valami telenor tv hónapok teltek el mire országos szinten nézhető lett. Majd jött a LA Liga hónapokig nem lehetett nézni sehol mert Vajna olyan árat akart amit senki nem fizetett meg! Aztán engednie kellett.

  A BL első választása pedig már évek óta az M4 Sporté.

  Te totál fordítva ülsz a lovon.

 • Unemployed
  Ebben teljesen igazad van, de azért a Fidesz táján sem terem a pénz gáz módjára. Kitalálták, hogy nyitnak sport irányba, volt egy irreális üzleti terv, a Digi viszont olyan brutálisan beléjük szállt, hogy az évi 5 milliárdos jogdíjjal max 0,5%-os nézettséget tudták elérni,a bevételük nulla lett. Végül csak úgy engedték be a Spílert, hogy lemondtak a Digi javára az angol meccsek feléről.
  Erre írtam h várható volt, hogy ezt nem hagyja a hatalom szó nélkül, a Digi nem mérte fel, hogy hol üzletel és mik az erőviszonyok. Ha nem indítottak volna mobil szolgáltatást, akkor nagy fogás nem lett volna rajtuk, de mivel akartak, a koncesszió miatt itt támadhatóak voltak és a hatalom ezt ki is használta.
  Vagy elengedhették volna a mobilt, vagy el kellett volna engedni, hogy az angol meccsek minden áron náluk maradjanak. Erre írtam, hogy havi pl. 1000 Ftért adhatták volna a Spílert fizetős csomagban.
 • Unemployed

  abban igazad van, hogy a Telekom is csak pár hónap elteltével tette a kínálatába a Spílert, de hasonlítsd össze az ott eltelt időt és a Digi eljárását.
  A Telekomnak is nyilván üzleti számításokat kellett végeznie. Mivel a sztenderd kábeltévé csomagok díja fix, ha betesznek egy új csatornát, amelynek a sugárzásáért a jogtulajdonosnak fizetniük kell, akkor azzal az összeggel csökken a profitjuk. Egymillió előfizetőre ez jelentős összeg, havi sok százmillió forint. Mindezek ellenére bekerült a Spíler a Telekom kínálatába néhány hónap alatt.
  (Korábbi írásban egyébként rosszul írtam, egymillió előfizető nem évi, hanem havi 5 milliárdot fizet, mondjuk azt bruttóban).
  A Digi viszont eleve nem akarta beengedni a Spílert, esze ágában sem volt. Megvolt a Telekomos megállapodás ára, azt kellett volna kifizetni, ha akarták volna. De eszük ágában sem volt, a leírtak miatt.
 • valaki I.
  Unemployed
  2020-05-29 at 20:34

  Nem értelek. A Digit sarazod (egyéni preferencia) amiért saját érdekei szerint árulta a csatornáit a többieknél meg mented ugyan ezt.

  Arról nem beszélve, hogy totál nyilvánvaló volt, hogy a spíler a digi elől húzta be a PL-t nem pénzügyi alapon hanem politikai alapon a közpénz az politika.

  És emlékezz rá, hogy akkoriban úgy volt, hogy nemcsak a PL-t az olaszt is viszi a spíler, de ott volt valami jogi kavar és újra lettek értékesítve a jogok akkor szerezte meg a digi totál véletlen volt.

  Arról nem beszélve, hogy mindennél drágább közvetítést kvázi stáb és stúdió nélkül minek akar behúzni egy csatorna amit kb 2 héttel azelőtt alapítanak, hogy elkezdődik a legdrágábban közvetített bajnokság. Minősíthetetlen stúdió, minősíthetetlen személyekkel. több mint 1 év volt mire lett belőle egy átlagos stúdió egy átlagos személyzettel.

 • Unemployed
  A Digire nem a Spíler sztori után rágtam be, hanem amit és ahogy az AMC-vel (SportTv, Spektrum, stb.) szemben eljártak. Az AMC ugye leszerződött a jogokra évekre előre, a Digi pedig beleállt, hogy kiteszi őket a kínálatából, kvázi kinyírja őket. Mellesleg elveszi az előfizetőitől a kedvenc csatornáikat, mert sportot, főzős műsort, vagy természetfilmet szinte mindenki néz. Persze sokan az RTL/TV2 kombót nézik (én azokat nem nézem, azt sem tudom h hányas csatorna)

  Könyörtelen, brutális, kíméletlen, zsaroló sratégiájú cég a történtek ismeretében és onnan kezdtem összerakni a puzzle-t, hogy mi is a céljuk és hogy is építik ki az erőfölényüket lépésről-lépésre.
  Amit csinálnak, az tiszta versenyjogi nonszensz, az állam nem is hagyhatná.

  Aztán igazad van, szembe jött velük a NER Oligarcha és elvitte a jogaikat. Olyat kaptak, amit ők csináltak korábban mindenkivel szemben, visszanyalt a fagyi

 • valaki I.
  Unemployed
  2020-05-30 at 17:06

  Én pont PL miatt néztem/nézem a digit. Természetfilm van most is nem is kevés. TV paprika még amit nézek ezek megvannak ott bár nem tudom mikor mennyire változott a csatornakínálat. Filmeket sorozatokat már nem nézek TV-ben. Nagyon szeretem/szerettem pl a mentalistát, de volt benne 3! reklám. Filmeknél is kb agyérgörcs. Másik ami nagy kedvencem lenne a History-n a Tűzben edzett. Abba is beletettek 3 reklámot pedig szerintem kb 30 perces műsor. Természetfilmeknél ugyan ez ment.

  Így én csak a sport vonalban követtem jobban mi történt. Ott velük szúrtak ki meg mindenkivel aki szereti az angol focit. Majd azzal is aki a spanyolt, de ez már nem a diginél volt, hanem a komplett hazai kínálatban.

 • Q
  “A vége pedig az lesz hogy minden előfizetőnek minden szolgáltatónál elő kell fizetnie, ha akar BL-t, EL-t, Olimpiát, kézi BL-t, stb.”

  Ahhoz mit szólsz, hogy a streaming-szolgáltatók piacán ugyanez egyelőre a trend? Mert engem nem érdekelnek a tévécsatornák, de a fizetős, netes streaming igen, és ha én nézni akarom a legjobb filmeket és sorozatokat, akkor egyszerre kéne előfizetnem Netflix-re, HBO GO-ra, Disney+-ra meg még ki tudja mire. De az már úgy túl drága lenne. És persze minden szolgáltatónak megvannak a maga kizárólagos húzótartalmai, amiket, nem titkoltan, új előfizetők odacsábítására is felhasználnak.
  Nem ömleszthetjük egybe ezeket a tartalmakat, mert a mögöttük álló cégek versenyben vannak, akármennyire is jó lenne az a nézőknek.

 • Q
  (folyt.)
  A téma fogyasztói oldala politikai kérdés is, mert megfogalmazódhat, hogy joga van-e a mezei kisembernek ahhoz, hogy olcsón nézhesse és egyáltalán hozzáférése legyen egyszerre a “BL-hez, EL-hez, Olimpiához” vagy ilyen-olyan népszerű filmekhez, sorozatokhoz, miközben ezek nem létfontosságú szolgáltatások. Mert a bal és jobboldali ideológiák élesen szembeállnak ebben (is).