Megszűnik a MÁV Start kártya társkártyája

2019-től nem lehet új MÁV Startkártya társkártyát igényelni. Ha mindig is szerettél volna ilyet venni, de mindig halogattad, már csak két heted maradt cselekedni.

Hogy kinek és mikor jó a Start kártya, arról itt írtam:

Vonatjegy-kedvezmények

Köszönjük Henriknek a hírt

Share

16 hozzászólás

 • Laci bácsi
  Miklós, ma nagyon termékeny vagy. Köszönjük. Csak így tovább.
 • Kiszamolo
  Laci bá, most értem rá. Ne aggódj, holnap nem lesz rá időm. 🙂
 • Gábor
  Off topic: a kbc equitas január elsejétől a befektetési számlavezetési díjaikat emelni fogja. Van még olyan magyar szolgáltató, ahol még lehet költséghatékonyan lusta portfóliót építeni?
 • Gábor
  Off topic: a kbc equitas január elsejétől a befektetési számlavezetési díjaikat emelni fogja. Van még olyan magyar szolgáltató, ahol még lehet költséghatékonyan lusta portfóliót építeni?
 • Gábor
  Off topic: KBC Equitas megváltoztatja a számlavezetési feltételeit. Sajnos a fix díjon felül bevezetik január 1-től a számlán lévő összegtől függő százalékos díjat is. Ezzel így már nem nagyon éri meg lusta portfóliót építeni. Tudtok esetleg olyan magyarországi brókercéget, ahol még van csak fix számlavezetési díj és nem elszállt?
 • Zoltán
  OFF:
  Erste Privilégium update!
  “A Bank a 2015. április 1-től nyílt és átminősített bankszámlák esetében a feltüntetett kondíciókat 2019. szeptember 1-ig biztosítja. 2019. szeptember 2-től a bankszámlára a mindenkori Lakossági Bankszámla és Betéti Kamat Hirdetmény szerinti Erste Standard Lakossági bankszámla és ahhoz kapcsolódó szolgáltatások kondíciói érvényesek.”
  Maradt megint pár hónap haladék…
 • vViktor
  Zoltán!

  Köszi a Privilégiumos hírt!

 • Simon Templar
  OFF:

  Változás a pénzügyi tranzakciós illeték megállapításában 2019. január 1. napjától

  Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Kincstárnál 2019. január 1. napjától – a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló 2012. évi CXVI. törvény módosítása miatt – megváltozik a tranzakciós illeték számítása magánszemélyek belföldi átutalásait érintően.

  A jogszabályváltozás értelmében mentesül a tranzakciós illetékfizetési kötelezettség alól a természetes személyek Kincstárnál vezetett, állampapír forgalmazás érdekében igénybevett ügyfélszámlája és más számlavezetőnél vezetett fizetési számlája között lebonyolított átutalás.

  Felhívjuk a figyelmét, hogy az állampapírral kapcsolatos készpénzfelvétel, illetve más számlatulajdonos részére indított utalási megbízás benyújtása során, a továbbiakban is meg kell fizetni a fizetési művelet 0,3 %-a, maximum 6.000,- Ft összegű pénzügyi tranzakciós illetéket természetes sz

 • headset
  @Gábor
  “a kbc equitas január elsejétől a befektetési számlavezetési díjaikat emelni fogja. Van még olyan magyar szolgáltató, ahol még lehet költséghatékonyan lusta portfóliót építeni?”

  A Random Capital nagyjából ugyanazt tudja mint a KBC, csak alacsonyabb díjért. TBSZ, NYESZ, BÉT, amerikai és európai piacok, sőt BÉTa és BÉTa ETF-ek is vannak. A számlavezetés ingyenes. A jutalék általában 0,2%. (KBC 0,25-0,35%)

  Kis cég a KBC cégcsoporthoz képest, de van már pozitív előtörténete. Az MNB-n keresztül havonta le lehet ellenőrizni, hogy megvannak-e a papírok. Végső esetben érvényes rá a BEVA.

  És vannak még olcsóbb, fiók nélküli lehetőségek (saját TBSZ adóintézéssel): degiro.hu, Interactive Brokers, Zacks Trade, stb.

 • Konkrét
  Zoltán (Privilégium): korábban voltam fiókban érdeklődni ezzel kapcsolatban, ott is elmondták ezt a hirdetményre hivatkozva. Azt is mondták, hogy már évek óta mindig 6 hónappal hosszabbítják meg, tehát a szeptemberi dátum egyáltalán nem azt jelenti, hogy biztosan vége. Ha igen, küldenek erről értesítést.
 • Jóska bácsi
  OFF: a romän tőzsde beomlott, az amerikai is gyengélkedig, kivonják a hadsereget Afganisztánból és Szíriából, erre a kiszámolón a Máv Start kártyáról olvashatunk immár egy hete.
 • Kiszamolo
  Jóska bácsi, kevesen vannak, akik a román tőzsdén kereskednek, az amerikai meg nem most kezdett el gyengélkedni és írok, mihelyst lesz rá időm. De pénzt is kell valamikor keresni.
 • béla
  a gránit bank sima bankbetétre ad 2,75% kamatot, nem éri ez meg jobban, mint állampapírral vesződni? lehet ennek bármi buktatója?
 • szocske
  mitől lenne nagyobb veszodes a 4,1% pmap mint a gránitos lekotes?

  Egyszer megnyitni a számlát macera, de a gránitnal is nyitni kell.

  Utána nekem mindegy, hogy web kincstárban vagy gránit netbankon klikkelgetek néhányat.

 • birzol@gmail.com
  “a romän tőzsde beomlott”
  Ezért :

  A bukaresti tőzsde történetének legsötétebb napját idézték elő a román kormány által tervezett adóintézkedések, amelyek a bankszektort, az energia és a telekommunikációs vállalatokat sújtanák leginkább

  m.portfolio.hu/gazdasag/a-roman-tozsde-tortenetenek-legsotetebb-napjat-idezte-elo-a-kormany.308577.html

 • Böbe
  On: Tegnap csináltattam társkártyát. Adtak egy igazolást, amit a plasztikkártya megérkezéséig lehet használni, és 30 napig kéne érvényesnek lennie az üzletszabályzat szerint. Azonban homokszem került a gépezetbe, az igazoláson december 31. szerepel lejárati dátumként. Megkérdeztük az információnál, és azt mondták, hogy biztos nem jön meg a kártya addig, és januárban munkaidőben kaphatok majd másik igazolást arról, hogy lejárt az eredeti, de még nem jött meg a kártya.

  Gondolom, sokan csináltatnak majd kártyát 31-én, nekik hátha jól jön az infó – nem hiszem, hogy kijavítják a hibát addig. A kártyaigénylés amúgy kb. 5 perc volt összesen.