Digi mobil mikor lesz?

A tavalyi adatok szerint ma kellene indulnia a Digi mobilszolgáltatásának.

Bár még dél sincs, azért azt kijelenthetjük, hogy ma valószínűleg már nem fog elindulni. Főleg azért, mert másfél hete Pécsen még csak az átjátszótorony engedélyezése folyt.

De van ennél rosszabb hír is innen.

Az eddigi március 21-i tervezett indulás most már szeptember közepe. Reméljük, ez már tényleg az indulási dátum lesz nem csak egy újabb dátum, amit az utolsó pillanatban változtatni fognak.

Share

58 hozzászólás

 • vgaborka
  Egy kérdés/megfigyelés: az elmúlt pár hónapban rengeteg új Digi ügyfélszolgálati irodát láttam megnyílni (főleg plazák és hipermarketekben), ill. amikor a honlapjukon járok a számlám miatt, mindig pop-upolják, hogy új ügyfélszolgálati iroda nyílt itt és itt.
  Ez lehet az előjele a mobil szolgáltatás elindulásának? A kábeles szolgáltatás nem indokolná mondjuk a Corvin plazában és a Dunakeszi Auchanban levőket.
 • Ildiko70
  Erre várok én is. Az tudható, hogy melyik cég hálózatát fogja használni?
 • Tamás
  Saját hálózatát
 • vgaborka

  Ők nem virtuális szolgáltatók lesznek, mint pl a tesco, lidl, mol, stb. A digi elvileg építeni fogja a hálózatát nem pedig bérelni, bár szerintem a kezdetekben bérelni is fog.
 • kb
  valami biztos, hogy készülődik, mert nálunk a városban átjátszó antennákat telepítettek magas lépcsőházak tetejére (völgyben vagyunk, két hegy eléggé árnyékol), ebből arra következtetek, hogy teljes saját hálózatot építenek
 • Ildiko70
  Akkor mi megint kiesünk. itt még vezetékes net meg tv sincs nekik, sőt az egész megyében is alig.
  Nem véletlenül volt évekig telenor, most már a másik T is szóba jöhet, de a Voda még mindig 0 – nincs térerő még a 2g-nek sem.
 • Nemvagyokdj
  Valószínűleg azért késik a dolog, mert sok helyen leszavazzák a házakban, hogy a tetőre tehessék az antennát. Első kézből tudom, hogy nincs könnyű dolga a diginek, én is részt vettem egy lakógyűlésen, ahol azt tárgyaltuk, hogy engedjük-e, hogy a tetőre antennát szereljenek, de a sok tudatlan egyből azzal jött, hogy jujj soha akkor se ha milliókat fizetnének, mert jujj sugároz és mindmeghalunk. Hát ezért nem indul most, szerintem.
 • kb
  pedig tényleg millió körül fizetnek évente az antennáért

  hozzánk se engedték a negyedik emeleti lakók, hogy fölöttük legyen a Digi mobiltornya, mondván ők alatta “meg fognak halni” a sugaraktól

  így a Digi egy lépcsőházsorral arrébb állt, ahol örömmel fogadták, fel is építették a tornyukat tele szektorsugárzókkal, így most a mi lépcsőházunk negyedik emeletén lakók telibe kapják majd a sugárzást, míg közvetlen alatta egyáltalán nem kapott volna belőle (persze még így se lesz semmi baja tőle, de ezt nehéz megmagyarázni)

 • Tamas
  Ezért ez nem lehet kijelenteni, hogy semmi baja nem lesz tőle. Honnan tudod? Én nem vagyok meggyőződve róla, hogy az az eletroszmog, ami körül vesz minket, olyan ártatlan. Nem olyan régóta létező jelenség, hogy komoly tapasztalat legyen róla.
  Amúgy én sem engedném a fejem fölé, igaz nem kifejezetten a sugárzásveszély (vagy veszélytelenség) miatt, hanem ha esetleg zúg, zörög, csattog, rezonál, azzal csak én szívnék… És ha kijön a mittomén milyen hatóság, akkor az majd jól megállapítja, hogy hát tényleg van hangja, de a mittomén milyen határérték alatt van, úgyhogy ez van. (Ez lehet, hogy pont egy antennára nem igaz, de ha mellétesznek valami kiegészítő berendezést, akkor simán előfordul.)
 • AAA
  Nálunk könnyen megszavazta a ház, hogy mehet a tetőre a Digi antenna. Ráadásul úgy tudom, hogy a felkerüléstől fizetnek, nem a szolgáltatás indulásától. Nálunk már ősszel felrakták, szóval vagy egy évet úgy fizetnek, hogy 0 bevételük van belőle.
 • Indexkövető
  Sztem nem nagyon lesz esélyük, hiszen a Vodafone 19Ft-os percdíja alá menni már veszteséges lenne, nemzetközi szinten nem egy olyan erős cég mint a jelenlegi 3 szolgáltató, továbbá telített a piac.
 • Tiborg
  Arra azért kíváncsi vagyok mi a koncepciójuk, egyáltalán tervben van-e az országos lefedettség, vagy csak városokban, esetleg nagyvárosokban fog menni. Úgy sok értelme nincs, az országos lefedettség meg nehéz dió lesz. Már túl régóta megszoktuk, hogy nem esik ki sehol a térerő, nagyon-nagyon ritka a fehér folt. A kábeles szolgáltatásukat sem nagyon erőltetik, tudtommal csak lakótelepeken kötik be itthon.
 • Körtefa

  “Már túl régóta megszoktuk, hogy nem esik ki sehol a térerő, nagyon-nagyon ritka a fehér folt.”

  Autópályán M6, M5, vasúton simán kiesik a térerő, múltkor M5 autópályán a jó kis Telekom belföldön átroamingolt Telenor hálózatba (???) 😀

 • Mindegy
  Veszteséges lenne 19 Ft alatt? Lol. Dehogy. Ami fix összeg, azaz összekapcsolási díj, amit egyik fizet a másiknak, ha hálón kívül hívsz, + a matelcsi adó. Ez nincs több 4 Ft nál. Ami ez felett van az nyereség…
 • Tamás74
  Ami ez felett van az nyereség…
  …amiből még fizetned kell az áfát, a tetőkre kihelyezett antennák bérleti díját, az alkalmazottak bérét és annak járulékait, az hálózati eszközöket, az amortizációt, az társasáig adót, megváltozott munkaképességűek nem alkalmazása miatti adót és hát igen ezek után még valami nyereségnek is maradnia kellene.
  Azt hiszem, a nullszaldó nem 4 forintnál van….
 • digimini

  Ja persze, az emberek ingyen dolgoznak, az eszkozok ingyen vannak, a frekvenciadij nulla, tényleg….

 • noname
  Itt egy nagy versenyfutás van. A UPC meg a DIGI nem véletlenül tolja ennyire a mobil szolgáltatást. Ők a profitot nem a hívásokból és sms-ekből fogják kitermelni. Két dolog van ami miatt versenyt futnak: 1. 5G-s hálózatoknál már szinte minden kütyü (hűtő,mosógép,kocsik,légkondi) nem kis mennyiségű adatot fog forgalmazni amiből minden szolgáltató minél nagyobb szeletet akar kihasítani. 2. ami talán fontosabb ennek a kettő cégnek, hogy tartalomszolgáltatásból fogja beszedni a profitot. TV streamet, zenecsatornákat stb-ket ad el előfizetésekben.
  Röpke példa a világ túlsó feléről: egy új indiai szolgáltatónál fél évig minden hívás sms és net ingyen volt (most már csak bagóért), felszedtek 2 hónap alatt több mint 200 millió felhasználót. A tartalomszolgáltatásból jön nekik a profit… a fél ország azon a hálózaton néz netezik, néz tv-t hallgat zenét…
 • Kiszamolo
  Noname, a UPC-t tudtomamal több országban megvette a Voda, csak itthon (és néhány másik országban) nem engedte a Versenyhatóság az összeolvadást.
 • Laca
  Végre legyen is verseny, mert Magyarországot nagyon szivatják…
  Romániában pl az orangenél havi 6 euroért adnak:
  – korlátlan perc és sms hálózaton belül (mindenki orange-os)
  – 1000 perc más hálózatra, illetve nemzetközi számra fix telóra, és 200 mobilra
  – 2 gb net
  íme: orange.ro/prepay/optiuni-prepay/
 • Alfa
  @Kiszamolo: Szerintem fordítva, csak pár országban vették meg a UPC-t, amúgy nem olvasztották be – erről ment korábban az iparági híresztelés (theguardian.com/business/2015/sep/28/vodafone-and-liberty-international-end-asset-swap-talks)
  A Digi lehet hogy nagyon benézett valamit. 10 milliárdért vettek frekit 2.5 éve, azóta is égetik a pénzt és már látszik hogy 3 éven belül nem tudnak majd elindulni. Ami nem meglepő, mert a megvett 2×5 MHz az 1800-as sávtartományban önmagában nem sok mindenre jó, nagyon kompromisszumos szolgáltatást lehet abból csak fabrikálni.
  Nemzeti roaming kötelezettség nincs, a másik három nem fog szóba állni velük, országos lefedettség gyakorlatilag nem megoldható 1800-on.
 • Alfa
  @Laca:
  “Végre legyen is verseny, mert Magyarországot nagyon szivatják…”
  Sírni tudnék az ilyen baromságoktól.
  1) “Magyarországot nagyon szívatják”. Igen az összes multi ilyen, Romániát vagy Szlovákiát imádják, bezzeg a balsors által régen tépett ősi szittya földet gyűlölik azok a pénzsóvár tudjukkik.
  Lószart mama.
  ÁFA, távközlési különadó, telefonadó, közműadó, mutyiország közbelép.
  Verseny, persze. Amikor törvénybe írtan kötelező az összes közműcégnek rogán cégével évente százmilliókért auditáltatnia magát és a vérszívó maffia állam még száz módon sarcolja a gazdaságot.
  “Legyen verseny.” persze. Mert a gonosz cégek miatt nincs, azok direkt mindent máshogy csinálnak itt mint máshol.
  Azért nincs “verseny” (a köznép értelmezésében olcsóság) mert ez az ország nem hajlandó tükörbe nézni, szabadságharcolunk, háborúban állunk és mindenki hibás csak a saját szemünkben a gerendát, na azt nem.
 • Szaky
  Tamas
  2017-03-21 at 16:13

  “Nem olyan régóta létező jelenség, hogy komoly tapasztalat legyen róla.”
  Valóban az a 94 év amióta “a Gyáli úton állt egy csukott bútorszállító”.
  Egyébként a zsebedben lévő mobil telefon sokkal jobban “sugároz” mint az az antenna a háztetőn mert az irányított.

 • AAA

  Román Digi 6 euro alatt adja a full korlátlan csomagot (nem csak saját hálózatba) 30GB nettel ha jól emlékszem.
 • Attila
  A mi társas házunkban néhány évvel ezelőtt, aláírásokat gyűjtöttem a lakóktól, mert hibaügyeletesként megkeresett a Digi, hogy segítsek nekik. Akkoriban még műholdon vezették volna be a kábeles Tv. szolgáltatást és csillagpontos rendszerrel történt volna a kivitelezés! Volt olyan lakó, aki azért nem írt alá, mert azt mondta, hogy Ő nem szeretné “sugárzásnak kitenni magát”. Megpróbáltam, de nem sikerült meggyőznöm, hogy a koax kábel nem sugárzik! Ráadásul mondta mindezt akkor, amikor a 18 emeletes torony házunk teteje már évek óta tele volt mobil átjátszó adókkal. Ez a műholdas projekt azonban meghiúsult, mert jelzést kaptak a szerelők a Digi-től, hogy álljanak le, mert mégis csak kábelen lesz bevezetve. Nagyon érdekes továbbá, hogy az összes mobil szolgáltatónak van antennája a tetőn, hiszen a 62,5 m. magasság kedvező Nekik, viszont a Digi-nek tudtommal nincs! “De miért …???” LOL
 • blpub
  @Tamas: pont annyira megalapozott, mint a “sugárzás”. 1800MHz-en “rezeg” ugyan az antenna, de ha azt meghallod, akkor nem e bolygóról származol. 🙂 A kiszolgáló berendezések pedig legtöbb esetben épületen belül vannak. Egy szomszéd klímája problémásabb lehet, bár az is monoton zaj, rááll az ember agya.

  A sugárzáshoz egy gondolat: az antenna maga alá semennyit sem sugároz. De jellemzően (bőven) 50W teljesítmény alattiak azok, amik házak közt vannak. A több kW-os DVB átjátszók viszont fura mód senkit sem zavarnak. Bár a távolsággal négyzetes arányban csökken az energiájuk, szóval az sem nagy valami. Nem úgy a porszívó. 🙂 Az emberek attól félnek, amit nem ismernek. És jobban szeretnek hinni, mint tudni.

  Azt hiszem, korábban itt írtam, hogy a másik 3 a digit árazta be a 19Ft körüli percdíjjal. Ezt tivábbra is fenntartom, főleg, mert a Vodát kivéve határidős az opció.

 • Tamás
  “Röpke példa a világ túlsó feléről: egy új indiai szolgáltatónál fél évig minden hívás sms és net ingyen volt (most már csak bagóért), felszedtek 2 hónap alatt több mint 200 millió felhasználót.”

  ez melyik op?

 • Thunderbolt
  @Tamás

  Reliance Jio

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  A Digi romániai árai: rcs-rds.ro/telefonie-digi?t=telefonie-mobila

  Ha van 4 előfizetésed, akkor darabonként havi 2.88 EUR a csomag, ami korlátlan belföldre, korlátlan EU – US – Kanada vezetékesre, havi 3000 perc EU – US – Kanada mobilra, 50 GB 4G nettel.

  Szóval azt a 19 Ft alatt veszteséges lenne kijelentést át kellene gondolni.

 • Tiborg
  Alfa@: Biztos van abban igazság amit mondasz, hogy Állam közbelép a versenybe, de más területeken mégis van verseny, nem nagyon érdemes kimenni vásárolni se keletre, se nyugatra, se északra, se délre. Néhány dolog persze van, és ilyen lenne éppen a mobil tel. előfizetés/ feltöltés ha lehetne. Itt brutális nagy a különbség akármerre megyünk. És amúgy máshol is van korrupció, Romániában sem kifejezetten kisebb. Én is a magyar Államot hibáztatom, de valószínűleg az a gond, hogy engedik a meglevő cégek kartelljét, és jutalékot kapnak ennek fejében, versenyről beszélni sem lehet.
 • Tamás74
  Feltételezem, hogy a 94 évvel ezelőtti elektroszmog, ezreléke sem volt a mostaninak. Tudom, hogy a telefonom jobban sugároz, nem is állítottam, hogy kivétel. Nem vagyok sugárzásfóbiás, de azért nem vagyok abban sem biztos, hogy egy legyintéssel elintézhető.
 • Tiborh
  “Szóval azt a 19 Ft alatt veszteséges lenne kijelentést át kellene gondolni.”

  nekem jelenleg is 5 Ft os a mp-alapú díjam a T -nél, tehát igen. igaz.

  a 19 FT FULL lehúzás, főleg ha 5 FT ért is megéri…..

  Kék cégcsoportos SIM

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Tiborh, de te havidíjat is fizetsz, ha egy percet sem beszélsz, akkor is rendszeres bevételt jelentesz. A feltöltősök nem.
 • Parm
  A Diginek csak frekvenciája nincs elég, bázisállomása (sose lesz neki elég), meg pénze, h felhúzzon egy elfogadható hálózatot. Ülnek a mérnökei az irodaházban, még egy laptopot se vettek nekik 🙂 elvileg adhat 2 Ft-ért egy percet, csak olcsó húsnak híg a leve. El van kényeztetve a magyar a 3 szolgáltató szuper hálózatával 🙂
  Minden elektromos sugárzásnak van élettani hatása, kezdve az utcában húzott légkábellel. Tény, az antennáknak is biztosan van, de biztos, h a jogszabályban előírt határértéket tartják a szolgáltatók. Ha már választani kell, inkább a fejem felett legyen antenna, mint a szomszéd ház tetején. Ma már nem nagyon vannak milliós bérletiek egy bázisállomásra, csak, ha nagyon kell a hely. A szolgáltatás díját Mo-n erősen nem a profitéhség diktálja, hanem a költségek. És mindenki már az adatforgalomra hajt. Csak csóró a magyar, nem mobilnetezik eléggé…
 • noname
  Mindenki a bázisállomásokon akad fenn. Amit én látok: már pár éve készülnek egy váltásra. Nem feltétlenül kell mindenhová bázisállomás, bejön a VoWiFi (voice over wifi) ergo az otthoni wifin keresztül telefonálsz és a városokban máris akkora előnyre tesznek szert a netszolgáltatók, hogy akár külön hálózatként is kezelhető. UPC nem véletlenül probálgatja a free wifivel a dedikált sávszélességet. (egyébként a skandináv részeken szeretik a vowifit, mert a vastag falakon nem megy át a (tér)erő)
 • Neville
  Indexkövető: Egy jó minőslgű, magas adatforgalmú (értsd min. 10gb), esetleg korlátlan netes csomaggal azért nagyot robbanthatnak, mert bizony e téren gyalázatos mindhárom szolgáltató produktuma az 500 mb-os, pár gigás csomagokkal, meg a csillagászati árú kiegészítő nettel. Az irány pedig ez, én is sokkal többet netezek, mint telefonálok, mégis csak a korlátlan beszélgetős csomagot akarják mindig rám sózni, amire semmi szükségem.
 • Stanlee
  Mar elottem is irtak, a frekvencia amit szerzett a Digi, az nagyon kis meretu cellat jelent, szoval surubben kell telepiteni, mint mondjuk 800MHZ-en. Azert is van a masik ketto T-nek ugy, hogy videken a 800-as savban toljak a 4G-t, a surun lakott teruleteken meg a fennmarado gasabb frekvencian. Aztan ott van az is, hogy annyira kicsit savot vettek, hogy abban cellankent a toredeket tudjak szolgaltatni annak a sebessegnek, amit egymaga a Telenor vagy a T-Mobil tud adni. Tehat a Digi nem fog meg csak azzal sem elofizetot szerezni, hogy akar 100 Mbit-et is tud adni cellankent, mert csak valami par 10 mbit amit tud a savjaban szolgaltatni. Korlatlant megint nem tud adni, mert akkor meg a cellai lesznek tulterheltek es amiatt fog panaszkodni az elofizeto, hogy mar megint csak par szaz kbit-et kap. Nehez dolga lesz a Digi-nek, de egeszsegukre.
 • Ildiko70
  Az UPC-nak korlátlan mobilnetes csomagja, ráadásul hűség nélkül veheted már 6190 Ft-ért és kapsz még korlátlan hálózaton belüli beszélgetést +SMS-t és 150 percet+ SMS-t máshová. Ennél kicsit többért a T-nél csak 1 GB adatot kapsz és 160 percet, a Telenornál 200 percet+2 GB adatot, a Vodánál 300 Ft-al olcsóbban 150 percet és 1 GB adatot. Korlátlan mobilnet senki másnak nincs – egyelőre. Kár, hogy a Voda hálózatát használják. A gyerekek 1 éve perc+SMS+korlátlan netes előfizetést kaptak 3490 Ft-ért. Nekik Bp-n tökéletes, de ha hazajönnek elérhetetlenek.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Van másnál is korlátlan mobilnet: az IQPro és az EuroQuattro flottáknál.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  …és ezeknél sebességkorlátozás sincs.
 • Aleks
  A telekomnak is van (kiherélt) korlátlan netje:
  telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/mobilinternet/mobilinternet-csomagok/havi-dijas-korlatlan-net-opciok/bongeszes-email
  Elvileg a youtube és a spotify nem megy, de volt aki írta, hogy neki ment firefox-ból.

  Amúgy szerintem is pofátlan kartellezés zajlik, és nem indokolja semmilyen adó, mert már azelőtt is így volt.

  Ez az EU-s roaming eltörlés még tud követ dobni a pocsolyába, a fél országnak román száma lesz.

 • birzol
  A Digi most készül megvenni a román Telekom mobil üzletágát valami irdatlan pénzért, nincs is rá elég pénze, ezért kötvényeket készül kibocsátani már nem tudom hány százalékos kamatra.
  Szerintem ez is be tesz a Mo.i indulásnak.
  A másik, hogy mivel az NMHH nem kötelezte a többi szolgáltatót belső roamingra, (és nyilván senki sem fogja maga alatt vágni a fát) a Diginek tényleg teljes lefedettséggel kell indulnia, hiszen különben nem fog senki hozzájuk menni ha az terjed hogy nincs hálózat mondjuk városon kívül.
  A kis frekvenciát meg nem kell temetni, már azóta is vett (felhordó) frekvenciákat, és még valószínűleg fog is venni az 1-2 év múlva lejárók újra árverezésén.
  Egy biztos, nincs könnyű dolga a Diginek, a szabályozások miatt is, eddig csak rengeteg kiadása volt és van nulla bevétellel.
 • Alfa
  @noname:
  Wifi: Nyihihi.
  “otthoni wifin keresztül telefonálsz” – kimész WC-re vagy lemész egy emeletet vagy bármely irányba 30 métert az utcán – megszűnik a jel.
  VoWifi: Muhaha. Mert az már kész van. Készülék nincs ami tudná. Handovert nem támogat. (egyik wifiről nem mész át másikra beszéd közben).
  “Mindenki a bázisállomásokon akad fenn.” Ja persze, az egész iparág hülye és viccből költ országonként milliárd eurós nagyságrendben mobil frekvenciára. Mert a Wifivel mindent meg lehet oldani…
  ” (egyébként a skandináv részeken szeretik a vowifit, mert a vastag falakon nem megy át a (tér)erő)” – ja, a wifi jel bezzeg mint kés a vajon. A 2,4-es vagy 5,6-os wifi meg sem közelíti a 2100-as és alatti mobil sávok terjedési képességét, valamint egymást zavarja a sok random leszórt wifi site. Egy épített mobil hálózat 1000x jobb minőségben, lefedésben.
 • Alfa
  @Aleks:
  “Ez az EU-s roaming eltörlés még tud követ dobni a pocsolyába, a fél országnak román száma lesz.”
  Közkeletű tévedés.
  Ki lesz olyan idióta, hogy felhív téged magyar hálózatból a román számodon percenként 60+ forintért, külföldi hívást indítva?
  Román számról mennyibe fog kerülni magyart hívni (külföldi hívás)?
  (Segítek az EU roaming rendelet egy szót sem szól a külföldi hívások díjairól.)
  Hány hónap után fog a román Digi kirúgni a hálózatáról az EU-s roaming szabályozás által engedett keretek között (nem jóhiszemű roaming használat miatt), mert eszetlen mértékű nagyker költséget generálsz nekik?
 • Neville
  Ildiko70: Nem UPC-s területen lakom, s mikor legutóbb néztem, nekem úgy tűnt, csak úgy éri meg. Persze elviekben így is lehet szerződni velük, de rosszabb feltételekkel.
 • szocske
  , tényleg nem rossz ajánlat az UPC korlátlan net a piacon, de lassú és hivatalosan csak a mobiltelefonban használható, nem osztható meg egyéb eszközökre.
  Namost, a telefonban a többség nem forgalmaz annyit, hogy kihasználja, főleg, ha otthonra úgyis muszáj venni valamit a számítógépnek, tabletnek, akkor már otthon a mobil is használhatja azt.
  (Azt nem tudom, hogy a gyakorlatban tudják és akarják-e ellenőrizni, hogy az ügyfél ne ossza meg…)
  Ezen kívül otthoni UPC előfizetés nélkül azért jóval drágább.
 • szocske
  , igen, szabályozzák az etikus roaming használat mértékét, de attól még érdekes helyzet, hogy már most is van olyan csomag, amivel roamingban olcsóbb telefonálni vagy smst küldeni, mint itthon, mert a roaming díjnak van felső határa, az itthoninak nincs.
  Ilyen csomaggal ha a határ mentén élnék ahol elérhető a szomszédos ország hálózata, érdemes lenne átállni a telefonnal, amikor telefonálni akarok :S
 • birzol
  “Ki lesz olyan idióta, hogy felhív téged magyar hálózatból a román számodon percenként 60+ forintért, külföldi hívást indítva?”
  Hát pont ez az, hogy Romániaban a pár eurós havidíjadhoz nem csak belföldi, hanem nemzetközi ingyen hívást is kapsz, itt meg ilyen nem is igazán létezik. Eu van, de legyünk bezárva Mo.-ra, ha külföldre telefonálsz fizzes 100 Ft.-on felüli díjakat. A balkánon a feltöltőkártyákkal is ingyen beszélsz hálón belül, itt meg flottákat kell keresni, hogy legalább egy szűk körrel ingyen tudj beszélni.
  De visszatérve a kérdésedre, a fenti ok miatt majd felhív a magyar prepaid számodon ami második kártyaként csücsül a mobilodban.

  “Román számról mennyibe fog kerülni magyart hívni (külföldi hívás)?”
  Fentebb olvashattad, hogy 3 euróért korlátlan külföldi vezetékest és 1000 perc külföldi mobil hívást kapsz. Ha már nincs roaming, ezt elhasználhatod bárhol az EU-ban.

 • Serrin
  A Telekom hozzányúlt a díjcsomagokhoz.

  Mivel éppen nem megy a telekom oldala, itt az index cikk:
  index.hu/tech/cellanaplo/2017/03/24/atlathato_dijcsomagokkal_ujit_a_telekom/

  Elvileg itt elérhető:
  telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/havi-dijas-mobil-dijcsomagok#

 • Alfa
  @birzol:
  “Fentebb olvashattad, hogy 3 euróért korlátlan külföldi vezetékest és 1000 perc külföldi mobil hívást kapsz. Ha már nincs roaming, ezt elhasználhatod bárhol az EU-ban.”
  Ahogy azt móricka elképzeli. Roaming van, csak a szabályozás miatt belföldivel azonos ügyfél árakon. A nagyker díjakról nem annyira csökkentek ám.
  Továbbá a csomagba foglalt percek és díjak nem a valós költségeket jelzik, hanem azt, hogy azt a pár millió embert, akinek eladják a csomagot, milyen számokkal lehet behülyíteni, bízva abban hogy nem használják ki az egészet és vaskos profit marad rajta.
  Attól még hogy a Digi a román piacra, román használatra X euróért ad Y perc külföldi hívást, attól még nem fognak tapsikolni hogy te magyar hálózaton akarod használni a jó kis csomagjukat és pár hónap után felmondják majd a szerződésedet etikus roaming megszegése miatt – úgy hiányzik ez nekik mint pocoknak a tarlótűz..
 • Alfa
  @birzol: 2
  “De visszatérve a kérdésedre, a fenti ok miatt majd felhív a magyar prepaid számodon ami második kártyaként csücsül a mobilodban.”
  Bizonyos szint alatt ez talán működik, de az én ismeretségi körömben elég cikinek számítana ez, ha engem felhívnak X számról, akkor azt fogom visszahívni, aztán megmondom hogy ne hívogasson engem román számról.
  Pláne nem fogom megsejteni, hogy a másik számon kéne visszahívni.
  Valamint ez csak haverok között, bármilyen egyéb ember el fog küldeni a búsba ezzel a hülyeséggel hogy mentsen el két számot és ha a románról hívod, akkor a másikon hívjon vissza.
  De mindegy is, úgyis szerződést bonta a román operátor 2 hónapon belül veled.