Digi mobil roaming

2021-04-12
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Nemrég teljesen átmentem a Digi mobil szolgáltatásához, számhordozással. Nekem tökéletesen bevált, de azért vannak vele gondok. Míg Budaörsön mindenhol jó a vétel, a szomszédos Törökbálint-Tükörhegyen még az utcán sincs térerő. Nem hogy az Alléen belül nincs térerő, de még az épület tövében is meg-megszakad a hívás, kint az utcán.

Máskor meg a világ végén van térerő, ahol nem is gondolnád.

Ezért van egy dominos kártya is a telefonban, ha olyan vad helyekre megyek, mint Törökbálint-Tükörhegy, át tudom irányítani a hívást a telekomos kártyára, ha nem vagyok elérhető hálózat hiánya miatt. Ennyi kompromisszummal tudok együtt élni, bár inkább kísérleti jelleggel mentem át teljesen a Digihez, hiszen eddig is ezt használtam, csak a számomat nem vittem át.

(Eddig is volt egy digis kártyám a telefonomban, arról ment a net és arról is telefonáltam. Ezer forintért 200 percet és 15 GB netet kapsz. A net különb, mint a vezetékes exUPC-s voda kábeles szolgáltatás otthon, ami gyakran skype hívás közben is megszakad. Még egyszer: kábeles szolgáltatás a vodáé.)

De nem erről akartam írni, csak megemlítettem a tapasztalataimat, ha te is hasonlóban gondolkodsz, hogy a digit teszed meg főkártyának. Vadregényes dolog tud lenni, de ha nem sokat mozogsz olyan helyeken, ahol nincs térerő, akkor teljesen vállalható. Ha te nem szereted a vad és kiszámíthatatlan dolgokat, nem biztos, hogy meg kell lépned a teljes átállást.

Amiért írok, az a roaming díjak. Az csak egy dolog, hogy az Unión kívül alig valahol van roamingra lehetőség (ami fontos lehet, ha elérhető akarsz maradni nyaralás közben is), a másik, hogy mennyiért adják azt.

Svájc és Szerbia a négyes díjzónához tartozik, így minden fogadott perc 220 Ft és minden indított hívás 530 forint percenként, 1 MB(!!!) net pedig 36 forint.

Nem a Digi az egyetlen, amelyik ennyire rondán lehúzza a unión kívül roamingolókat, a többiek se szerényebbek ennél az árazásban (Telekomnál is 527 forint egy perc indított hívás Svájcban és 393 Ft Szerbiában Domino kártyával és 33 Ft egy MB adat), de ezt jó, ha tudod, még mielőtt Svájcba vagy Szerbiába mész és nem kapcsolod ki a telefonodat a határon vagy használni akarnád mondjuk a Google Maps-et navigálásra. Látszik, hogy ezt még nem szabályozza az Unió, így szabadrablás van az Unió határain kívül.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram