Lesz-e ingyenes bankszámla 2013-ban?

Újabb cikk a témában a bankkártyák költségeiről és a legolcsóbb bankszámlákról a 2013-as évben itt található: //kiszamolo.hu/fizetsz-jovore-a-bankkartyas-vasarlasokert/

A kormány, hogy elkerülje a lényegi intézkedések meghozatalát és a szerkezeti átalakítások megkezdését, a jövő évi költségvetést is mindenféle átmeneti látszatintézkedéssel és megszorításokkal akarja kordában tartani.

Szakértő kormányunk újra a bankokat találta meg, mint a végtelenségig adóztatható fejősteheneket. (Hogy milyen pusztulás szélén állóak ezek a tehenek, arról többek között itt írtam: //kiszamolo.hu/a-bankok-helyzete-magyarorszagon/ )

Ezért először kivetett minden tranzakcióra (utalás, kártyás pénzfelvétel) 0,1% adót. Amikor ez kevés volt, a pénzfelvétel 0,3% lett. Amikor még mindig több százmilliárd lyuk tátongott a jövő évi költségvetésen, bejelentette, hogy akkor legyen a 0,1% inkább 0,2%.

De erről az utóbbi két bejelentésről még nem alkotott törvényt, annak ellenére, hogy január elsejétől életbe akarja léptetni ezeket a díjakat.

A bankoknak 60 nappal a változás előtt be kell jelenteni az áremeléseket, ezért az összes bank, anélkül, hogy tudná, mennyi is lesz a pontos adó jövőre, közzétette a jövő év január elsejétől érvényes tarifáit.

Nagyon fontos kiemelni, hogy ezek nem a jövő évre szóló tarifák, csak a január elsején érvényes díjak. Semmi nem akadályozza meg a bankokat abban, hogy öt nap múlva újabb áremelkedést jelentsenek be, ami január ötödikétől lesz érvényben. Mivel sok banknak vakon kellett dönteni a jövő évi tarifákról, ezért ez bármikor könnyen előfordul. (Jogbiztonság és kiszámítható gazdaság rulez)

Kicsit sem meglepő módon sok bank egy az egyben áttolta az adót a fogyasztókra, ennyit arról, hogy „nem a Zemberek fizetik meg” az új adókat. Külön öröm, hogy most már több bankban a kártyás fizetés is díjköteles lesz, hiszen a banknak el kell utalni a kereskedő számára a pénzt, ami után adót kell fizetnie.

Az adó miatti áremelkedés egy magánszemélynél csak mintegy évi 5-8 ezer forintot jelent, de egy cég életében ez akár több milliós tétel is lehet. Nekik Szlovákiában, vagy Romániában kell forintos számlát nyitni és onnan intézni az utalásaikat, erről itt írtam: //kiszamolo.hu/megusztad-a-tranzakcios-adot/)

Nézzük meg, melyik bank hogyan reagált a jelenlegi állapotok szerint az adóra.

Az MKB, a Citi egy az egyben áttolta a fogyasztókra a díjat. Citi hirdetmény itt, az MKB egyszerűen csak hozzáadta az adókat a díjszabáshoz, hirdetmény itt.

Az Axa sem emelte az árait, hirdetmény itt.

A K&H úriember maradt, a zéró számlája továbbra is ingyenes a jelenlegi állapotok szerint. Egyébként ez az egyik titkos favoritom, mert nem csak a bankkártyát adja ingyen (ez nagyon ritka), de még látraszóló kamatot is fizet a számlára. Ha ez így marad, ez lesz az egyetlen tényleg ingyenes számla az országban. Jövő évi hirdetmény itt.

Az OTP látszólag nem emelt nagyot, de például az eddigi ingyenes készpénz-felvétel mellé bekerült a csillag, miszerint a 2012-es inflációs adat megjelenéséig biztosítja ezt az árat. A most hatályos hirdetmény itt, a jövő évtől érvényes itt.

A Raiffeisen az MKB megoldását követte, egyszerűen hozzáadta az adót a díjszabáshoz, annyi különbséggel, hogy ő még csak a törvényerőre emelkedett 0,1%-kal számolt, nem a 0,2 és 0,3%-kal. Új hirdetmény itt.

Az Erste bár növelte a Szupernulla díjcsomag esetében a számlavezetés díját, ha nem teljesül a 150 ezres jóváírás, de alapvetően a legtöbb eddig ingyenes szolgáltatás az is maradt. Hirdetmény itt.

A Budapest Bank is egyszerűen áthárította az adókat, új hirdetmény itt.

Az Unicredit most nem adott ki új hirdetményt, de őt már itt jól kiveséztem.

A CIB bár nem hárította át az adót, maradt az ingyenes netes utalás az online csomagnál, de az ingyenes automatás pénzfelvétel megszünt és emelkedtek a havidíjak. Hirdetmény itt.

Na, ennyit mára a közszolgálatból. Amint láthatjátok, nagy átrendeződés lesz a piacon és a mostani állapot sem a végső, hiszen sokan még csak az alacsonyabb adókat árazták be, illetve páran meggondolhatják magukat az adó áthárításával, látva, hogy a konkurencia inkább lenyeli azt. Úgyhogy figyeljétek a hirdetményeket és ne most váltsatok bankot, ha nem muszáj.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Szeretnél többet tudni a pénzügyekről? A hat alkalmas tanfolyamról itt találsz további információt.

Share

47 hozzászólás

 • Bence
  Gránit Bank sem emelt egyelőre.
  A különböző betét- és számlaköltség összehasonlító oldalakon a Gránit Bank benne van a TOP3-ban.
  Nekem itt az jött ki, hogy a Gránit Bank a legolcsóbb: http://www.biztositas.hu/bankszamlavaltas/kalkulator.html
  Betéti kamatokat tekintve pedig 2. helyen vannak ezen oldal szerint:
 • Asznókay Bódog
  Én is hiányoltam a Gránit Bankot a felsorolásból.
 • Körtefa
  Gránitbank azt írta az előzetes tájékoztatásában, hogy november 1-jén teszi közzé a hirdetményt a honlapján is, de ez még nem történt meg…
 • Kiszamolo
  Minden pici bankkal nem tudok és nem is akarok foglalkozni, a Gránit bank a maga 3000 ügyfelével még egy falusi takarékszövetkezet méretét sem éri el, ezért szoktam kihagyni a felsorolásból a többi bankocskával együtt.
 • davidn
  Szia Kiszámoló!

  Nekem korábbról rémlik olyan, hogy a saját számláim közötti mozgást (átutalás) nem adóztatja meg a kormány.
  Van egy Citi TOP, ill. egy Axa számlán, amik között szoktam utalgatni.
  Viszont a Citi hirdetményéből nekem az jön le, hogy hiába a – másik banknál vezetett, de – saját számlámra utalom, akkor is megsápolnak (s ha van is ilyen támogatás, akkor azt ők nyúlják be)..jól gondolom?

  Köszi!

 • Kiszamolo
  Csak az azonos banknál lévő saját számlák között ingyenes, bankok között fizetni kell.
 • davidn
  Korrekt. 🙁

  Abban még tudnál segíteni, hogy a KnH Zérónál pl mennyi a kp felvétel díja ATM-ből, ha nem a sajátjukból veszem fel?
  A hirdetményben – szerintem – erről nincs szó, vagy én vagyok vak.

  Köszönöm!

 • Kiszamolo
  Csak rossz helyen keresed, ez mindig a bankkártyás hirdetményben van benne, ott keresd.
 • Jozsó
  Az OTP-nél ez a bizonyos csillag vagy 5 éve biztos ott van (lehet, hogy régebben is, csak akkor még nem tűnt fel).

  A Citi bank viszont ultra durva. Hogy lehet 0 forintos bankszámlának hívni valamit, ahol minden egyes tranzakcióért fizetni kell? (tudom miért, de akkor is)

  Ilyenkor frankó, hogy ezerszer végig gondolok mindent és ősszel mégsem vittem át hozzájuk a folyószámlám

 • Kiszamolo
  Az a csillag még most sincs ott azért is linkeltem be a mostani hirdetményt. Van, ahol volt csillag de a pénzfelvételnél nem
 • davidn
  Megtaláltam, köszi!
 • Bence
  Már volt róla szó, hogy az OBA ki tudná menteni az egész Gránit Bankot, a nagyobb bankokat viszont nem. Akkor melyik is biztonságosabb? Ez nem takarékszövetkezet, hanem bank. Ugyanúgy van rá OBA garancia.

  Semmi racionális magyarázat nincs, miért kéne elkerülni a kisebb bankokat. Mert kevés ügyfelük van, és ebből mi következik?

  Pont a kisebb bankok a jobbak, mert jobban igyekeznek az ügyfelekért, jobb kondíciókat kínálnak (legalábbis amíg kicsik).

 • Kiszamolo
  Te aztán fordítva ülöd meg a lovat.

  Nem a tőkeerős, profitábilis nagy bank a jó, hanem a kicsi, veszteséges, tőkeszegény, amelyiket a tulajdonosa még maximum pár évig etet, aztán jobb esetben bezár, rosszabb esetben hagyja csődbe menni.

  Nem a véletlen műve, hogy a takarékszövetkezetek mennek csődbe Magyarországon.

  Ebben a blogban én nem ajánlom senkinek, hogy ilyen veszélyes helyre tegye a pénzét, te a saját blogodban annak ajánlod, akinek akarod

 • Tib
  Nekem is Citi top-om van ami januártól nem is lesz olyan tip-top 🙂 Megadóztatják a kp felvétet + az utalásokat. Másra nem is használom, ezért új számla után nézek. Az Axa tetszik a kamat miatt, de kellene egy olyan számla is, amelyről adómentesen vehetem fel megadóztatott jövedelmem. Valszeg a KH lesz a nyerő…
 • Zsolt
  Nekem is van Citi Top meg K&H zero számlám is. Utóbbi a lakáshitel miatt kellett, de jövőre már jó lesz utalgatni is, mert ez maradt csak ingyenes. Viszont nem hinném hogy jövőre megszüntetném a Citi számlát. Idegen automatás felvételnél amikor nincs a közelben más csak OTP jó esetben, még mindig a Citi a nyerő. 100 ezer Ft felvétele 300 Ft. Mutass egy hasonlót. S akár ezer Ft-ként is felvehetem. Míg máshol egy tranzakció 100-200 Ft.
 • Zenith
  Erste: már a Takarékok automatáiból felvett pénz is sajátnak minősül, és a rossz mutatói miatt a megtakarításokra jó a kamat. ÉS ennyi fiókkal nem is tud egyhamar kivonulni…
 • Dante
  A K&H bank csak a számlavezetés díját fogja növelni január 1-től. De ha megvan ez a 150 ezres mozgás a zérónál akkor továbbra is 0 a számlavezetési díj.

  Nekem sajnos unicredites bónusz van ami már nem olyan kedvező, majd axánál nyitnék egy kamazhozót mert netes vásárlásra is használom meg nyitnék egy kh zerot és 150 ezret utalgnék axáról zéróra majd vissza. Viszont nem találok róla infót, hogy alakul axanál az euro és usd deviza árfolyam.

 • Kiszamolo
  //kiszamolo.hu/tudod-e-mennyit-szamol-fel-a-bankod-a-kulfoldi-kartyahasznalatert/

 • Csillag
  A honlapjuk szerint a 150 ezernek nem kell munkabérnek lennie.

  “milyen feltételek teljesülése esetén és milyen mértékben kerül sor díj visszatérítésre?
  Amennyiben az adott hónapban bármilyen jogcímen összesen legalább 150 ezer forint összegű,
  legfeljebb három részletben érkező forintátutalás történik a bankszámláján, akkor az életbiztosítás
  nélküli bankszámla havidíját (649 forint/hó, EBKM: 0,15%) visszatérítjük.”

 • Kiszamolo
  Akkor ez változhatott. Köszi, tényleg igazad van.
 • Zsolt
  Ezek mind a magánszemélyeknek szóló konstrukciók. Érdemes megnézni a céges konstrukciókat, hátha vkit az is érint. A CIB pénzforgalmi díj címén egy az egyben áttolja a 2 illetve 3 ezreléket a cégekre…
 • mzsombor
  A K&H máris emelt, január 7-től módosulnak a kondíciók:
  https://www.kh.hu/publish/kh/hu/lakossag/media/dokumentum_gyujtok/szamlavezetesi_hirdetmeny.erv-20130107.pdf

  A zéró bankszámlát szerencsére kevéssé érinti, az egyetlen változás, hogy az sms-ek díja 11-ről 15 Ft-ra változik darabonként. A normál lakossági számlánál viszont nagyon sok díjtételt emeltek.

 • Kiszamolo
  Igen, köszi, már írtam róla a pénzkérdésen. 🙂
  (Bár nem tudom, megjelent-e már)
 • mzsombor
  Még nem látszik. Esetleg érdemes lehet itt is frissíteni az írásban a hirdetmény linkjét. Ezen felül az sem mellékes, hogy egyes bankok nem csak az utalásra és a készpénzfelvételre terhelik be a tranzakciós adót, hanem a bankkártyás vásárlásokra is (mivel a banknak el kell utalnia a kedvezményezett felé a vásárlás ellenértékét)! Ilyen pl az MKB. És ez csak a bankkártyás hirdetményből derül ki.
 • Kiszamolo
  Most fejezem be lassan a cikket a bankkártyás költségekről, kéretik türelemmel lenni holnapig, jó? 🙂
 • mzsombor
  Megvárom. 🙂
 • Dante
  A K&H-nál még a dolgozói (K&H-s dolgozók) számlára is ráterhelte.
 • Princz Gábor

  Nem a tőkeerős, profitábilis nagy bank a jó, hanem a kicsi, veszteséges, tőkeszegény, amelyiket a tulajdonosa még maximum pár évig etet, aztán jobb esetben bezár, rosszabb esetben hagyja csődbe menni.

  Nem a véletlen műve, hogy a takarékszövetkezetek mennek csődbe Magyarországon.

  Ebben a blogban én nem ajánlom senkinek, hogy ilyen veszélyes helyre tegye a pénzét, te a saját blogodban annak ajánlod, akinek akarod”

  ja, a nagy tőkeerős bank, mint pl. a Postabank volt?
  Amely összegszerűen reálértéken sokszorosan túlszárnyalta a takarékszövetkezeti csődöket?
  A nagy tőkeerős bankok, amelyek anyabankjai ECB és állami lélegeztetőgépeken vannak?
  Takarékszövetkezetből van min. 100 db, csődbement belőlük 3-4 (3-4%), nagybankból van 10 db, csődbement 1 db (10%). Melyik a biztonságosabb?

 • Kiszamolo
  Kedves “Princz Úr”! 🙂

  A Postabank nem csődbe ment, hanem szétlopták, ezt Ön tudja a legjobban. Az nem banki csőd volt, hanem bűnügy, amiből csak azért nem lett büntetés, mert Önnek volt annyi esze, hogy mindenkit minden pártból bevonjon a buliba, így senki nem akarta, hogy kiderüljön az igazság.

  Úgyhogy ezen kívül legyen kedves még egy nagybanki csődöt említeni, ha tud.

  Dolgoztam pár hónapot takarékszövetkezetben, köszönöm, belülről láttam az egészet, a nagy hozzáértéssel együtt, azóta nem akarok oda pénzt berakni és csak azon csodálkozom, hogy ilyen kevés ment még csak csődbe mostanában.

 • Princz Gábor
  Ja és a Gránitbank Demjáné, vagyis nem egy névtelen kis takarékszövetkezet, amiből kilopják a tulajok a pénzt, ráadásul ő mindkét politikai oldallal jóban van.
 • Kiszamolo
  igen, tudom. Szurkolok is neki, hogy naggyá nőjön és majd akkor fogok is foglalkozni vele.
 • AkyAb
  Kedves blog olvasók és Kedves Kiszamolo!

  Szeretnék helyesbíteni egy kicsit ha szabad:).
  A cikkben favorizált K&H számlát még mindig érdemes összevetni az AXA-val.
  mivel AXA előnyei:
  – ő is ingyen adja a bankkártyá (sztm ez nem ritka ma már…)
  – a látraszóló kamat: ami a mindig a mindenkori MNB-alapkamat mínusz 1,75% (K&H: Mindenkori MNB alapkamat – 3,50%)
  – nem kell hogy ráérkezzen 150.000Ft havonta

  Hátránya: kp felvét 250huf minden automatából, de a vásárlás Ingyenes még mindig!
  a megnyitása sem díjmentes /én mióta megnyitottam 0-hoz konvergál a bankköltségem. mindig kártyával vásárolok + neten utalok. és a kamatokból azóta 33 szorosan megtérült a megnyitás költsége. 5 éve nyitottam…

  Nekem ez a titkos favoritom:) persze a kedves olvasóknak csak annyi hogy ez mindig szubjektiv döntés, hogy ki hogy használja a kártyáját, mennyit tranzaktál stb. Csak jól átgondolva lehet jót választani. De eddig Citi-s vagy UniCredites bankszámlával kombinálva, ide-oda utalgatva (hogy mondjuk a kp felvét is ingyenes legyen belföld + 1-2 alkalom külföld). volt a legjobb választás.
  Ha jól láttam volt még aki így csinálta. Nagyon ügyes!

  Csak gondoltam megosztom én is a véleményem-

  köszönöm!

 • Kiszamolo
  Az Axánál nem tudsz befizetni pénzt a számládra, a hajad kihullik, mire bármit elintézel, Budapesten van 3 fiókjuk, minden félmillió emberre egy. az ügyfélszolgálat 8-kor bezár, eddig nem volt értelmezhető sms szolgáltatásuk és a többi.

  Ha havonta 3× veszel fel pénzt, akkor olcsóbb a K&H.
  Ha nagyon sok pénzed van lekötetlenül (ami egy nagy marhaság), akkor a végén talán jobb az axa.

  Egyébként nekem is két axa számlám van, jelenleg nincs is más, kivéve a kockázati biztosítások miatt egy erste meg egy CIB malac (//kiszamolo.hu/a-legolcsobb-kockazati-eletbiztositas/ )

  A kártya sem ingyenes, 1.000 ft/3 év.

  A megnyitás meg fél éve ingyenes, ahogy a netbank is.

 • Kiszamolo
  Ja, és ezt a cikket még nem olvastad ezek szerint: //kiszamolo.hu/fizetsz-jovore-a-bankkartyas-vasarlasokert/
 • Princz Gábor
  Látom profin nyomod a cenzúrát, miután rámutattam az általad reklámozott K&H bank brókercégénél történtekre.
 • Kiszamolo
  Nem erről van szó, csak ezt az értelmetlen vitát már 120× végigvettük a blogon, ezért nem akartam újabb 50 kommentet ugyanerről. Én nem ajánlok senkinek olyan bankot, amelyiknek mindössze 3.000 ügyfele van 2 év után és masszívan veszteséges, hiába a legolcsóbb.

  Egyébként drukkolok a Gránitbanknak, nőjön nagyra, legyen nyereséges és akkor majd ugyanúgy ajánlom, mint akármelyik másikat. De majd akkor.

  Egyébként nekem se kutyám, se macskám egyik bank sem, bár valamelyik az lenne.

 • AkyAb
  Az előzőekhez (amire valamiért le van tiltva a válasz opció) nos csak annyi hogy elég fura, hogy ennyire a K&H a Titkos favoritod, miközben 2db AXA számlád is van és “jelenleg nincs is más”… 🙂
  a sok többi rossze ellenére persze:)
  A másik, hogy olvastam azt a cikkedet is… nyugodt lehetsz:)
  Harmadszor pedig, hát no komment aki kényelem (bankfiók) alapján választ.
  AXA-nak pont lényege h nincs. Befizetni pedig bármelyik postán tudsz. Magánszemélyként légy megfontolt ha ezt választod.
  ja és még nem vagyok kopasz, nyugalom:)
  A többi pedig ahogy írtam abszolút egyéni döntés.

  u.i. és az AXA nem hárít át semmit a tranzakciós illetékből. Ingyenes számlavezetés, internetes utalás, kártáys fizetés és az ingyenes éves bankkártya díj is. amit te írtál az a kártya előállítási díja. Az nem ugyan az.

  peace

 • Kiszamolo
  Egyszerű a válasz: vannak objektív tények, ez alapján a K&H-t választanám.

  Mivel viszont szubjektíven együtt tudok élni az Axa finoman szólva is fejlesztésre még alkalmas rendszerével és sokat nyom a latba, hogy szabaduszó-féle életmódom miatt sokat számít, hogy nincs semmilyen feltétel, ezért ezt választottam.

  De volt már olyan, hogy ott álltam a pénztárnál az Axa kártyámmal egy tv-vel és szívtam, hogy este 8 óra 10 perckor nem lehet(ett) beszélni senkivel az Axánál, azt sem tudtam, mi a baj a kártyámmal, talán a napi limit?

  Másik banknál ez nem okozott volna gondot.

  Olcsó hús, híg lé. Ettől még ezt használom.

 • Cranbrook
  Még egy negatívum ami az Axa ellen szól: Nincs IBAN szám, külföldről nem lehet rá pénzt utalni. Pedig jó lenne, pl. Moneybookers, Paypal, egyéb helyekről ide mozgatni azt a pénzt, amit nagyon muszáj. (És nagyon muszáj megmutatni a NAV-nak… :))

  Egyébként én is Citi-Axa kombinációt használok, de már nem sokáig, ahogy nézem.

  Még egy, amivel nem értek egyet:

  Aki bankban tartja a nagyobb megtakarításait az hülye! Ezért tökmindegy, hogy kis bank, vagy nagy bank, kiterjed-e rá a védelem, vagy sem. Ha a havi forgó pénznél többet tartasz náluk, vessél magadra! Ha becsődölnek, ugyanúgy csak a havi forgót veszítem, mindegy, mekkora banknál van a számlám.

  Alapelv: Ne tarts bankban pénzt! Sőt! Ne is használd a rühes gengszter magyar bankot, csak arra, amire tényleg elkerülhetetlen! De ehhez túl kell látni egy kicsit a takarékbetétkönyveken, és az évi 7%-os kamatokon… Ez viszont már egy másik topik… 🙂

 • lájikus
  Cranbrook: és hol találom ezt a másik topikot? 🙂
 • Támogató
  “…..a kisebb bankok a jobbak, mert jobban igyekeznek az ügyfelekért, jobb kondíciókat kínálnak (legalábbis amíg kicsik).”

  A kicsi azért nem képes jobb kondíciót kínálni, mert a csekély ügyfélállomány miatt a fajlagos költsége magasabb, mint pl. egy Intesa San Paolo, Deutsche Bank,… esetében. Persze ha a kicsi bankméret (létszám, fiók, stb) egyúttal a működési költségek legalább ilyen arányú csökkentését is hozná, akkor elméletileg lehetne, de a gyakorlatban aligha kivitelezhető. Szóval ügyfélszempontból jobb kondíciókra inkább a nagyméretű bankoknak van lehetőségük, a szándék már a piaci verseny aktuális helyzete függvényében alakul ki.

 • xyzzs
  rosszul tudod van iban és lehet külföldről rá utalni… én rendszeresen utalok külföldről az axás számlámra….
 • Dávid
  Figyelem!

  A K&H Bank az alábbi kedvezményt nyújtó
  termékeit január 21-től nem értékesíti:
  zéró bankszámla, elektronikus számlacsomag,
  emelt szintű elektronikus számlacsomag. Ezek
  helyett okos számlacsomagokat vezettek be,
  amelyek ugyan korlátozott mértékben, de még
  mindig tartalmaznak kedvezményeket. A
  részleteket megtalálják a bank január 21-től
  érvényes hirdetményében.

  Lehet, hogy az új számlacsomagok is megérnének egy bejegyzést.

 • 1olvaso
  És ma a Gránit Bank is közzétette a maga kis hirdetményét: https://www.granitbank.hu/hirdetmeny / Általános hirdetmények / Hirdetmény a tranzakciós díj alkalmazásáról.pdf
 • monndawn
  Most már az Axa is áthárítja a tranzakciós díjat.
 • Ács Lászlóné
  Nagyon jó dolgokat hallottam a MAGNET BANK-ról, az miért nem szerepel a bankok között???
 • Géza
  a Magnet szerintem is elég jó. Eddig ingyen volt az átutalás 100.000 Ft-ig, augusztustól ez már csak a rendszeres átutalásra, és a csoportos beszedésre igaz, az egyszeri átutalás már fizetős. De mindez akkor is, ha nem jön oda fizetésed, szóval semmi extra feltétel nincs.

  Úgyhogy második számlának nagyon jó, ha mondjuk az elsőn korlátozott számban utalhatsz ingyen, akkor 1 utalással ingyen átrakod a Magnetbe hó elején azt az összeget, ami rendszeres utalásra, meg csop. beszedésre kell, és azok innen mennek.