Eldobható bankkártya szám

A bankkártyánk adatait megadni nem mindig a legnagyobb ötlet számunkra ismeretlen weboldalakon, vagy ismeretlen szolgáltatások megrendelése során. Hiszen aki ismeri a bankkártyánkra írt adatokat (szám, lejárat, ellenőrző kód), az bármikor a megkérdezésünk vagy engedélyünk nélkül meg tudja azt csapolni.

Különösen az Egyesült Államokban nagy divat, hogy a szolgáltatást nyújtó vagy terméket eladó cég kezeli a bankkártyánk adatait és vigyáz arra hol több, hol kevesebb sikerrel. Gyakorlatilag szinte heti-havi hír, hogy újabb weboldalakat törtek fel és szerezték meg akár az eltárolt kártyaadatokat is.

(Nálunk szerencsére ha bankkártyával fizetsz, azt egy harmadik fél, jellemzően egy bank saját oldalán keresztül tudod megtenni, így sokkal nagyobb biztonságban vagy. De ez a tengerentúlon jellemzően nem így van.)

Gyakori átverés, hogy látszólag egyszer fizetsz egy szolgáltatást vagy veszel meg egy terméket, de valójában az csak egy csali, mert a megkérdezésed nélkül évente vagy havonta újra és újra levonják a díjat, vagy addig fizettetik veled a havi új kozmetikai csomag árát, amíg nem kapcsolsz és nem törlöd magad a rendszerből.

Erre egy egész iparág épült az Egyesült Államokban (is): az első csomag kozmetikai termék, nyelvoktató CD vagy bármi egyéb elképesztően jó áron van, de az csak később derül ki a számodra, hogy ezzel előfizettél egy havi tízszer ekkora költségű csomagra is, amit le is vontak a számládról és vonják is folyamatosan, amíg le nem állítod őket.

Esetleg feliratkozol egy hónapos ingyen kipróbálásra bármilyen szolgáltatásra, ami nagyon könnyen megy, de amikor nem kéred a további előfizetést, nagyon meg kell küzdeni, hogy le tudj róla iratkozni. (Emlékszem, a Netflix még azt sem engedte a kártyaadataim megadása nélkül, hogy azt megnézhessem, milyen filmek érhetőek el a kínálatukban, vagyis hogy egyáltalán érdekel-e engem az egész szolgáltatásuk.)

Mindezek a problémák ellen remek az eldobható virtuális bankkártya számok.

Generálsz magadnak egy virtuális bankkártya számot, azt megadod az internetes fizetésnél, az ingyenes próbahónapnál, az adakozásnál, vagy bármilyen egyéb helyen.

Le is vonják a megfelelő összeget a számládról s utána akár rögtön ki is dobod a kukába a megadott bankkártya számot, így biztos nem lesz további kellemetlen meglepetésben részed.

Ilyen szolgáltatást a Revolutnál is igényelhetsz, a rossz hír az, hogy csak a fizetős prémium csomagban, vagyis 8 euróért havonta. Természetesen nem csak ennyi a prémium csomag előnye, hiszen ott van az utasbiztosítás is, a nagyobb készpénzben felvehető keretösszeg és a többi szolgáltatás. (Már persze ha ki tudod használni őket, mint például a kiemelt reptéri várók használatát.)

Ha te tudsz másik ilyen lehetőségről, ami elérhető itthonról is és ennél olcsóbb (mert ingyen ilyet senki nem fog adni valószínűleg), akkor írd meg a hozzászólásokban.

Share

88 hozzászólás

 • Szabi
  az ingyenes csomagban is van lehetőség havi 20 virtuális kártya létrehozására/törlésére, de egyszerre csak egy lehet

  használat után lehet törölni majd újat létrehozni, ingyen

 • Balajo
  Van olyan bank hazánkban, ha a mobilalkalmazást használunk, akkor az internetes fizetést kikapcsolhatjuk bármikor, illetve bármekkora limitet beállíthatjuk. Ez azonnal aktiválódik, bármennyiszer tudunk változtatni akár naponta többször, ráadásul teljesen ingyenesen.
 • Kiszamolo
  Szabi, ez már előfordult itt és azt mondták, nem. Egy idő után már csak egy ablakot dob fel, ami arra biztat, hogy fizesd elő a prémium csomagot.

  A honlapon is csak a prémium csomagnál van ez a lehetőség.

  De majd eldöntik a hozzászólók.

 • promontor
  Nyilván nem ennyire kényelmes, de a revolut standard (ingyenes) számlájához 5 virtuális kártya jár és ezeket egyenként ki-be lehet kapcsolni bármikor. Azaz az 5-ből egyet lehet arra tartani, hogy “gyanúsabb” helyeken fizessen vele az ember, csak arra kell figyelni, hogy alapból kikapcsolva kell tartani. Közvetlenül a fizetés előtt legyen bekapcsolva, utána meg rögtön megint kikapcsolva.
 • promontor
  Szabi, eszerint 5 virtuális kártya tartozhat egy standard számlához: revolut.com/en-HU/help/getting-started/getting-a-card/getting-a-virtual-card/ordering-a-virtual-card

  Azt persze ez nem írja, hogy mi van, ha törlöd és csinálsz egy újat, de mivel a disposable card pénzes szolgáltatás, szerintem nem fogják a végtelenségig hagyni, hogy a “normál” virtuális kártyát használd “eldobható üzemmódban”…

 • Kiszamolo
  Balajo, ez remek, ezt gyakorlatilag az összes normálisabb bank tudja, de ez nem ugyanez a szolgáltatás.
 • Zoli
  A revolut normal csomaggal a masodik virtualis kartyaert mar ker 1820 ftot. Ergo csak az elso virtual ingyenes.
 • János
  Azért ez sem olyan rossz így. Ahogy promontor írta, eggyel is megoldható. Kérdés, hogy működik.
 • Valezius
  Szerintem minden banknal ez egy alapszolgaltatas kene legyen 😛
 • toxicWaltz
  Egy fokkal kevésbé jó megoldás, több banknál van webkártya alszámlával, igaz ezeknek általában állandó a kártyaszámuk, de csak annyi pénzt töltök pénzt töltök fel, amennyit fizetni akarok, vagy előfizetős szolgáltatásnál amennyi éppen esedékes lesz, így nem tudnak túlszámlázni.
 • P.I.M.P.
  neteller tudott ilyet régen , most nem tudom mi a szitu
 • naa
  Szerintem csak ezért nem érdemes prémiumot fizetni. Ott a normál virtuális kártya, marha egyszerű a megoldás: amikor nem kell, legyen lefreezelve és kész. Amikor megint ki akarok próbálni valamit, akkor átmenetileg aktiválom.
  Már ez is elég védelem, de ráadásul limitet is tudok állítani a kártyán – tehát akkorára állítom a limitet, ami elég a vásárlásra, de meg se kottyanna a rendkívül valószínűtlen visszaélés esetében se.

  A nagyobb szolgáltatókban pedig megbízom, és kész, pl. Amazon, paypal, bankok.

  1 esetben jó a tényleg eldobható: ha valahol valami eszméletlen béna szálloda (valahol jó messze) elkéri a számomat foglaláskor, de diktálva, emailben, stb. Már volt ilyennel dolgom, bár a booking.com stb. ezen segít, de vannak speciális esetek…

 • nyman
  A revolutnal az ingyenes csomagban nekem is csak az elso virtualis kartya ingyenes. Ugyan nem toroltem meg.

  A Fintech cegek elott, 10-15+ eve pont azert hasznaltam “internetkartyat”, hogy az ilyen kevesbe megbizhato oldalakon azt adjam meg. Pl. egy pardollaros domain regisztracio valamihez stb.

  A Revolut virtualis kartyaja is OK, ha ellopjak az adatokat, akkor tolrolm es az 1800 Ft-ert regisztralom a masikat.

  Ha most rakeresek a “disposable bank card” kulcsszora feldob sok talalatot. Igy reggel indulas elott lusta vagyok bogaraszni, hogy mi hasznalhato. Ertelem szeruen egy kartyat ide is hozza lehet linkelni.

  Ugyan anyagi kar nincs, de hasonlo a helyzet az eldobhato e-mail cimekkel is. En ilyeneket hasznalok szinten az egyszeri webshop regisztraciokra. Ilyenbol van boven valasztek, eleg beirni a google-ba, hogy “disposable e-mail address”

 • Nagy Ferenc
  A Revolut mellett szólnak még, az alábbi biztonsági és biztosítási szolgáltatások. Aki ennél jobbat és olcsóbbat tud, kérem jelezze.

  Helyalapú biztonság ki/be
  Lehúzásos fizetés ellenni védelem (mágnescsík klónozása miatt)
  NFC ki/be
  ATM pénzfelvétel ki/be
  Online tranzakciók ki/be
  15000000 GBP értékű sürgősségi orvosi biztosítás, plusz sürgősségi fogászati ellátás, poggyászkésés, utazási késés biztosítás

 • Yoda
  Tudom, nem azt írtad, hogy ingyen van a reptéri várók használta, de azt azért tegyük hozzá, hogy csak egy alkalommal ingyenes, utána pedig brutál módon túlárazott.
  Még mielőtt mindenki váltana Revolut premiumra 🙂
 • promontor
  “A revolut normal csomaggal a masodik virtualis kartyaert mar ker 1820 ftot. Ergo csak az elso virtual ingyenes.”
  Basszus, valóban. Persze jól eldugták az oldalt, ahol ez le van írva: revolut.com/hu-HU/legal/fees
  A tájékoztatás nem a Revolut erőssége, de ezt már láttuk korábban is…
 • Kiszamolo
  Nagy Ferenc, ezek zömét egy Gránit Bank Platinum kártya is tudja. Nem azt mondom, hogy attól még nem jó, de a Geolockingot meg a csak chip kártya elfogadása fizetéskor, szabályozható internetes vásárlást nem a Revolut találta ki.
 • IT
  “Nálunk szerencsére ha bankkártyával fizetsz, azt egy harmadik fél, jellemzően egy bank saját oldalán keresztül tudod megtenni, így sokkal nagyobb biztonságban vagy. De ez a tengerentúlon jellemzően nem így van.“

  Ez mire biztositek? Ha feltorik az oldalt, akkor az eredeti kodot kicserelik ami onnantol a csalok kamu banki utalasos oldalara mutat. Es kesz, maris megvan minden kartya adat. Nincsen 100% megoldas semmire.

 • Andras

  Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy a bankkártyás fizetés miért úgy működik ahogy (vagyis hogy az adatok ismeretében bárki tetszőleges összeget vehet le róla, jóváhagyás nélkül).

  Véleményem szerint sokkal logikusabb lenne, ha minden tranzakciót meg kellene erősíteni (pl. egy app segítségével, vagy SMS kóddal, mint a banki átutalásokat). Így kapásból ki lennének védve az ilyesfajta csalások, amikről írtál, meg az egyéb visszaélések (az első csomag kozmetikai terméknél “igen”-t nyomnék, a többinél pedig “nem”-et)

  Nagyon hálás lennék, ha erről a témáról írnál egyszer egy cikket.

  (Amikor a kártyaadatok közvetlen megadásával fizetek, az kb. olyan, mintha a pénztáros kezébe nyomnám a pénztárcát, hogy ő vegye ki a megfelelő összeget. Csak még rosszabb, mert onnantól kezdve bármikor, bármennyit kivehet. Nem is értem, hogy aki ezt így kitalálta, az teljesen bolond volt?)

 • Dörnyei József
  Nekem van egy internet bankkártyám, ami minden fizetés előtt kér egy kódot, amit sms-ben küldenek ki. Nincs kód, nincs fizetés. Titkos levonás soha nem lehet, mert minden tranzakciót nekem kell engedélyeznem.
 • Kiszamolo
  András, éppen most változik a dolog, például paypass esetén is minden ötödik alkalommal kell pin kód, internetes vásárlásnál kell(het) SMS kód is, stb.

  De ez nem fog segíteni a rendszeres levonásoknál.

 • jozenbazsen
  “Le is vonják a megfelelő összeget a számládról s utána akár rögtön ki is dobod a kukába a megadott bankkártya számot, így biztos nem lesz további kellemetlen meglepetésben részed.”

  Nem kötözködésképpen, és nyilván sok kifejezetten csalásra optimalizált honlap is van, de az esetek jelentős részében (társkereséstől vásárlásig, nyelvtanulástól bármilyen szolgáltatásig) egy szerződést köt a delikvens, legfeljebb nem olvassa el az eldugott “apróbetűst”. Márpedig ha szerződést kötött, hiába tiltja le a fizetést, sok oldal rámegy a behajtásra, és igencsak előfordulhat, hogy további kellemetlen meglepetésben lesz része…

 • Kiszamolo
  jozen, ha Dersu Uzala néven, egy eldobható e-mail címről és eldobható kártyáról vásároltál, vajon mennyi energiát fog a cég belefektetni, hogy felkutasson valakit mondjuk 30 dollár miatt? Pont arra utaznak fordítva, hogy kicsi ahhoz az összeg, amit ők ellopnak, hogy az ügyfél túl sok energiát fektessen bele a pénz visszaszerzésébe, inkább lenyeli a békát.
 • tp
  Psd2 mennyire oldja megezeket?
 • AAA

  OTP virtuális kártyánál már be lehet kapcsolni, hogy vásárlás előtt egy SMS kóddal kelljen megerősíteni a tranzakciót.
 • Andras
  igen, erről már hallottam, de ahogy írod ez sem véd ki mindent.
  @Dörnyei József: pont ilyesmire gondoltam, ha nem gond, megosztanád, hogy ez melyik banknál van?

  Illetve még egy dolog, amit imádok: autóbérlés.

  Az elején zárolják a teljes díjat + X kauciót, a végén a zárolt összegből megtartják a bérlés díját és (ha nem volt gond) felszabadítják a kauciót. Jobb helyeken. Viszont jártam már úgy egyszer (és úgy tudom, hogy ez több helyen is bevett gyakorlat), hogy a bérlés végén egyszerűen még egyszer levonták a bérlés díját, a korábban zárolt összeget (díj + kaució) pedig egyszerűen hagyták kifutni. Igaz ugyan, hogy a végén (kb. egy hét múlva) visszakaptam ezt a zárolt összeget, tehát végül nem fizettem többet, de addig sem érem el a pénzem.

  Ilyenkor lenne jó a második levonást letiltani, használják a zárolt pénzt, ha már befoglalták.
  József, a te kártyád tudja ezt?

 • Szabolcs
  Andras
  2019-07-19 at 08:55

  keress rá: “psd2”
  minden EUs kibocsátású kártyánál, netes vásárláshoz fog kelleni.

  Kiszámoló:
  Az eldobható inkább szerintem a “ciki” oldalakra lenne jó, és azért kér pénzt, hogy ne bukjon le a vevő 🙂

 • Cenzné
  Szerintem a virtuális kártya vásárlás előtti bekapcsolása, utána kikapcsolása teljesen megfelel, ehhez nem kell mindig új kártyaszám. Egyébként tényleg nonszensz a bankkártyás fizetés biztonsági kialakítása, ezért is kell mögé brutális adminisztráció az ellopott pénzek visszaszerzésére.
 • Bajnai Ákos
  Én az eldobható kártya mellett, ahol lehet a Paypalt , Alipayt, Amazonpayt használom, így a kereskedőnek nem kell megadni az adatokat.
 • Second Wave
  1) az ilyen sorozatos levonásokhoz az engedélyt megadja a júzer az első tranzakciónál. A Paypal felületen szépen látszik, hogy kiknek adtál engedélyt visszatérő levonásra. Jómagam meg szoktam nézni időnként, és törölgetem az oda feliratkozó trükkös cégeket (godaddy, steam, meg hasonló játékos cégek pofátlankodnak be).

  2) Nekem a bankkártyás vásárlásokról a havi kimutatás 3-4 oldal… (hitelkártya). Átnézem minden hónapban, mert csak, de szvsz sokaknak fel sem tűnne egy 2-4 000 forintos levonás.

  3) legutóbb pont a gyerekem kért zeneszolgáltatást, az első 3 hónapra 1 eur, utána havi 5 eur. Megegyeztünk a feltételekről (ő fizet), de kíváncsi vagyok eszébe jut-e majd időben kikapcsolni 🙂
  Természetesen ez a csapat is bekerült a Paypal fent jelzett felületére, ahol szépen ki is kapcsolható a megújítás. Persze ettől még a szolgáltatói felületen nem megy át a változás!

 • szenyora
  OTP bankkártya mellé alapból adnak egy virtuális kártyaszámot. Erre mindig csak a szükséges pénzösszeget teszem, a netes vásárlásokra kiváló.
 • nalbh0
  Erste Banknak van egész jó virtuális bankkártyája. Alapból 0 forintra van állítva a napi limit amit a netbankban, vagy applikációban lehet időzárral (1 óra, 24 óra, 48 óra) átállítani bármilyen összegre.
  Mindez kb 1800 forintba kerül évente.
 • naa
  a Revolut biztosítás jónak tűnik, lehet, hogy most kipróbálom.
  A feltételekben azt írja, hogy ha vannak más biztosításaid is, akkor ők az arányos részt fizetik. Na most nekem van egy halom kártyám, amiken van utasbiztosítás – érdekes gyakorlat lenne kiszámolgatni, hogy melyik biztosítónak mennyit kellene fizetni adott esetben. (Ez gondolom standard, csak sose olvastam bele)

  1 gondom van csak ezzel – ha kötök egy utasbiztosítást akárhol (netrisk, stb), onnan kinyomtatom az 1 oldal papírt, ami ha pl. a tárcámban van és baleset ér, akkor vélhetően megtalálják és ellátnak akkor is, ha nem nagyon vagyok magamnál… Ellenben a Revolut meg a sok bankkártyához kötött biztosításhoz én is kellek… Hogy mondjuk ne egy közkórházba vigyenek a harmadik világban, mert van biztosításom a drágábbat megfizetni…
  (Persze valamelyiket ugyanúgy kinyomtathatom, de nem 1 oldal)

 • SG
  MÁS, CSOK topic, csak már nem tudok kommentelni rá:

  Módosult a rendelet: lehet CSOK-os lakásban is vállalkozás székhelye
  A Magyar Közlönyben (109.sz.) megjelent módosítás szerint a CSOK-ot igénylők már eleve nyilatkozhatnak arról, hogy székhelyként szeretnék használni az ingatlant. Feltétel azonban, hogy a cégnek saját többségi tulajdonban kell állnia és nem lehet részvénytársaság. Azok, akik már korábban igényeltek CSOK-ot, s emiatt nem tudták az igényléskor ezt a szándékot bejelenteni 2019. december 31-ig van lehetőségük egy ilyen nyilatkozat megtételére.

 • És a Curve ezt hogy játsza ki????
  A biztonság SMS-ekről egy elgondolkodtató kérdés: Minden bank és hitelkártyám az internetes vásárláskor kér SMS-ben egy ellenörzőkódot, minden tökéletes, elvileg nem tudnak kijátszani: Illegális beterheléskor jön az SMS, én tudni fogok a próbálkozásról, ők meg nem tudnak a kód nélkül levonni.

  DE! Elkezdtem használmni az új Curve kártyámat, amivel nagyon elégedett vagyok. Ugye ez úgy működik, hogy berakok mögé tetszőleges számú bank vagy hitelkártyát, és csak ezt az egyet kell megemnál hordanom, és mobilappon belül választom ki, hogy a boltban a fizetésnél használt Curve kártya melyikról vonja le az összeget. Elég a sorbaálláskor engedélyeznem magát a Curve kártyát is. Eddig fantasztikus, sokkal nagyobb boztonságban vagyok. Csakhogy: a Curve internetes vásárlásként terheli meg a mögötte levő kártyát, – és most jön a csoda – és NEM JÖN AZ SMS, mégis sikerül beterhelnie. folyt.köv:

 • Mégis hogy csinálja ezt a Curve?
  folyt az előzőből:
  Hogy csinálja????? Ezek szerint ki lehet játszani az SMS ellenörzőkódot! Még 100 000 Ft feletti összegnél is simán ment. A Curve-ban megbízom, de mi van, ha mások is tudják ezt a trükköt és egyszer csak azt veszem észre, hogy egy simlis cég SMS jóváhagyás nélkül beterhelt egy összeget valamelyik kártyára ugyan azzal a módszerrel, ahogy a Curve is?

  Szóval van egy titkos módszer, amikor a bankom (ERSTE/Budapest/Cetelem) nem kér ellenörzőkódot, minden más esetben meg kér?

 • naa
  Hmm… A biztosítás témához: a Revolut biztosítás kondíciói között egy érdekes mondat:

  “Private medical treatment is not covered unless authorised by the Emergency Assistance Service.”

  Vagyis magánkórházba / klinikára nem mehetek? Ez érdekes ellentétben áll a bemondott “15 millió GBP” biztosítási összeggel. Eddig én csak magán helyre mentem (a pár esetben)
  Európában persze nem gond, de van ahol az lehet…
  Megnéztem az egyik bankkártyámhoz adott biztosítást, az nem 15 millió fontot ad, csak olyan 50.000 GBP erejéig, de ott nem találtam ilyen kitételt, és az sincs, ami a Revolutosnál, hogy azonnal vedd fel a kapcsolatot, mielőtt bemész a kórházba. (Mi van ha nem saját lábadon mész) – hanem 48 órán belül, ilyesmi…
  Ja és van egy 75 GBP önrész is, ha valami apróság történne, egy sebet kell bekötni, ilyesmi, akkor az érdekes lehet.
  Ez valami ír biztosító, van valakinek több tapasztalata

 • NAR
  “Szóval van egy titkos módszer, amikor a bankom (ERSTE/Budapest/Cetelem) nem kér ellenörzőkódot, minden más esetben meg kér?”

  Ha jól tudom, olyan kereskedőknél nem kér ellenőrzőkódot a bank, akikben megbízik.

 • Sanyika
  Nem elméleti a vita picit? 15 éve aktívan használok bankkártyákat, egyre több országból van hitelkártyám, használom is őket – és még szinte nem volt ilyen illegal lehívás, pedig gondolkodás nélkül adom meg őket, minden útszéli webshopban.
  2x volt, hogy Angliában ismeretlen költések jelentek meg, az egyiket a bank is letiltotta, suspicious transaction cimen, a másik miatt nekem kellett szólni. Megoldás:
  1. Ügyfélszolis telefon után perceken belül visszakaptam a pénzt, azzal a feltétellel, hogy
  2. Küldtek egy levelet, melyben aláírtam, hogy az alábbi tranzakciókat nem én hajtottam végre.
 • PZs
  Erste Bank virtuális kártya. Fizetés előtt a netbankban ráteszek annyi pénzt a számlámról amennyi kell és nyugodtan megadhatom a kártyaadatokat mert azon a pár percen kívül nincs mögötte lóvé. Amúgy nem vagyok túl paranoiás de én még a paypalnál is ez a kártya van beregisztrálva.
 • Doc
  Ez nyilván nem mindenkinek jó, de Ausztriában lehet venni a Libro-kban cash4web néven prepaid kártyát. Levesz az ember egy kis kártyát, a pénztárnál kifizeti és kap egy blokkhoz hasonlító fecnit, amin rajta van az összes lényeges info. A neten meg lehet nézni a terheléseket is egy faék egyszerűségű oldalon.
 • Doc
  Illetve létezik egy PaySafeCard nevű dolog is, ez van Magyarországon is.
  Sokkal jobb lenne a netes fizetésekhez, például lehet többet is használni egy fizetéskor.
  Csak nem mindenhol fogadják el, mert a cash4web-bel ellentétben nem hazudja magát kártyának, ezért az oldalnak kell támogatnia.
 • Györgyi
  Nekem a MasterCard kártyához be van állítva az sms-ben kapott kódos jóváhagyás, de csak azokon az oldalakon működik, ahol amúgy is biztonságosan lehet fizetni. Külföldi weboldalakon sosem kér kódot.
 • winnie
  Akinek van amerikai bankszámlája (nem csak kártya, bankszámla kell), annak ott a privacy.com, nagyjából pont azt tudja, amit a cikk keres: virtuális kártyaszámokat lehet vele generálni, amit vagy csak egyszer használsz, vagy az általad megadott limit erejéig, vagy hozzálinkeled egy kereskedőhöz (akinél először fizetsz) vele. A kártyákat felcímkézheted, elláthatod kommentekkel és akkor dobod el amikor akarod. Rohadt kényelmes, és ingyenes az egész, sőt néha még minimális cashbacket is adnak. A költéseidet csoportos beszedésivel szedi be a(z amerikai) bankszámládról.
  Tudom, hogy itt nincs mindenkinek amerikai számlája, ezért limitáltan hasznos a fórumozóknak, de hátha valakinek tudtam segíteni. Ha majd egyszer TW borderless US számlán is megy a csoportos beszedés (állítólag dolgoznak rajta), akkor meg tényleg mindenkinek elérhető lesz a feature (a TW díjáért cserébe ami nem olyan rossz).
 • Naiv Gedeon vagyok-Sanyika-lécci-kérdeznék-tőled
  Sanyika, azt írod több országból is van hitelkártyád. Két kérdés, ami biztosan mást is érdekel:
  #1: Olyan országban is tudtál hitelkártyát kiváltani, ahol nincs munkaviszonod? Tehát lehet csak itthoni jövedelemmel is? (Gondolom nem. Tudom, naív a kérdés, de hátha…)

  Ha mégis igen, akkor:
  #2: Mondanál egy bankot és országot, aminél ez működhet?
  #3: Mit kellett náluk igazolni? Itthoni jövedelmet, bankkártyakivonatokat stb?

  Ha a #1-re “Nem” volt a válasz, akkor #2 és #3 helyett az is elég, ha megmondod szereted-e a borsólevest, mert én pl. igen.

  U.i: Azért én egy örök optimista vagyok, és mindig rákérdezek a teljesen reménytelen dolgokra is: Tényleg minden alagútban képes vagyok meglátni a fénysugarat, csak azt nem értem, miért van ott mindig egy sínpár is és a fénysugár miért közeledik ilyen gyorsan….

  Köszi, Naiv Gedeon

 • tomi
  Nekem egyszer a kártyaadatok felhasználásával ( nem tudom, hogy honnan szerezték meg ) 1000 EUR-t nyúltak le a számlámról Skrillen kereszül pin kód felhasználása nélkül ( ez fontos). Ez esetben úgy tudom a bank köteles megtéríteni a veszteséget. S ez így is történt cca fél év átfutással (CIB). Tehát a nem pin kódos felhasználásnál nem én, hanem a bank viseli a kockázatot.
 • Kiszamolo
  Naiv, nekem volt ilyen hitelkártyám, a csavar az volt, hogy nulla forint hitelkerettel, vagyis csak akkor működött, ha “túltöltöttem”. Ergo egy bankkártya volt a valóságban, de hitelkártyaként kaptam és úgy is viselkedett.
 • Dani2

  A Skrill egy kamu oldal, már Moneybookers néven korábban is az volt. Befagyasztják a számládat, és hiába küldöd be amit kérnek, kapsz egy sablon üzenetet, hogy nem küldted el időben, blablabla. Én inkább otthagytam a pénzemet. A Skrill egy csaló oldal, csodálom, hogy még nem ül börtönben a tulaj.
 • Kubi
  Ha már a biztonságos fizetésről van szó, illik megemlíteni, hogy az sms-es 2 faktoros hitelesítés nem nyújt 100%-os védelmet:

  pandasecurity.com/mediacenter/security/sim-hijacking-explained/

  Hétköznapi embert nem hiszem hogy ez érintené, de ha eléggé nagy összeg van a számlán…

 • Henry Plotter
  Naiv Gedeon: a borsólevest én is szeretem, de csak édesen.

  Virtuális kártya témája: mondok mást. A CIB-nél egyszer csak valami 4000 mínuszba ment a virtuális bankszámlám. Kiderült, a virtuális bankkártya díját onnan vonták le (az is megérne egy misét). Arra az egyszerű kérdésre, hogy ha negatívba mehet a netes kártya, akkor ugyan mi értelme van az egésznek, nem adtak értelmes választ. A netes vásárlásokról szólva a banki biztonságról is beszélni kéne, ugyanis elképedtem, amikor kiderült, hogy titkosítás nélkül tárolják a jelszavakat (nekem megmutatta a monitoron, de olvastam pl. olyanról, akinek szemrebbenés nélkül felírták egy papírra, amikor bement volna újraaktiválni a hozzáférést). 10 éve volt már, de a banki időtállóságot ismerve el tudom képzelni, hogy ez azóta se változott. Sőt, ha a jelszavak plain textben tárolása netán más mo-i bankoknál is gyakorlat, hát… nem ragozom.