Előzetesben egy ismert pénzügyi tanácsadó

A hvg cikke szerint előzetesbe került egy országszerte ismert pénzügyi tanácsadó.

A cikkben említett átverésben egy ügyfelem is érintett volt, sok-sok tízmillió forinttal.

Azért nem tett feljelentést, mert ezt a pénzt elfelejtette leadózni és ezt pontosan tudták a “tanácsadók” is. Amikor megkérdezte, mi lesz a pénzével, emlékeztették is arra, hogy ő többet veszíthet rajta, ha sokat ugrál. Ez már bő féléve mesélte, tehát nem most történt az eset.

Úgyhogy az a 100 milliós kár szerintem a sokszorosa a valóságban, a károsultak nagy része soha nem fog feljelentést tenni.

Csak ezért linkeltem be ezt a cikket, hogy figyelmeztesselek: rengeteg csaló utazik a le nem adózott pénzedre. Brazil és panamai állítólagos ingatlanbefektetéstől kezdve mindenféle trükkel kihúzzák a zsebedből a pénzt, hogy aztán a szemedbe nevessenek.

Pontosan tudják, hogy azért akarod te fű alatt befektetni a pénzed, mert nem mered betenni a bankba, így biztos nem fogsz a rendőrségre menni feljelentést tenni.

Sajnos sok ilyen esetet láttam már és tudom, hogy nagyon sokat fogok még látni.

Sokkal olcsóbb leadóznod a pénzt maximum 30%-os kulccsal, mint csalókra bízni. Keress egy adótanácsadót, vagy nemzetközi adótanácsadót, mit tudsz tenni visszamenőleg a fekete jövedelmeddel.

Share

85 hozzászólás

 • Imre
  Engem elsősorban az érdekelne, hogy miért csinálta?
  Ha az, akire gondolok, akkor neki jól menőnek tűnő több vállalkozása volt, tehát ne mszorult volna rá – kivülről legalábbis ezt gondolom.
 • Tys
  Max 30%? Az hogy jott ki?

  “Keress egy adótanácsadót, vagy nemzetközi adótanácsadót”

  Akik altalaban annyit mondanak, hogy fogalmam sincs?!?!

 • Kiszamolo
  Tys, annyit jártam már nemzetközi adótanácsadóhoz az ügyfelekkel, hogy nagyjából én megmondhatnám, hogy lehet megoldani, főleg, ha hajlandó vagy külföldre költözni.

  Max 30%: kft. 10% TAO, plusz IPA, osztalékadó 16% és évi max. 450 ezer EHO. Ennél csak ügyesebben lehet, ez egy egyszerű kft. egyszerű TAO-s adózása.

 • Kiszamolo
  Imre, ő az.
 • DOKK
  Dr. T. András Unit Linked guru? Amit ezután írnék, inkább magamban tartom..
 • NAR
  Újabb megmentésre váró károsultak?
 • dinnyesbacsi
  “Ha az, akire gondolok, akkor neki jól menőnek tűnő több vállalkozása volt, tehát ne mszorult volna rá – kivülről legalábbis ezt gondolom.”

  vagy pont azért tűnt úgy, hogy jól áll, mert elrakott magának egy kis aprót 🙂

 • azta
  Hát ez elég megdöbbentő. (és kiábrándító)
  Pedig amúgy nagyon jó kis írásai voltak szerintem.
  Mégse futott úgy a szekér vagy csak megszédült a még több-től?
 • muki
  Egy egyszerű google keresés: tv2 befektetési tanácsadó andrás
  goo.gl/DX47zZ
 • Kiszamolo
  Egy másik cikk a témában, kicsit bővebben:
  police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/bukott-angyalok
 • Amindenit!

  Én hülye meg 4 éve lapátolom a zsét a szétgyilkolt BÉT-be, hogy majd egyszer hátha felmegy (felminősítések, ilyesmi), addig meg olcsón veszek, ahelyett, hogy hallgattam volna Andrisra, és nyitottam volna pár frankó UL-t, vagy befektettem volna az MB “zenei projekt”-jébe!

  Született vesztes vagyok! 🙂

 • Sanyika
  Gondolom nem vagyok egyedül, aki tudna még neveket mondani T. András mellé.

  Nincs valahol olyan platform, ahol lehetne a tanácsadókat minősíteni például pontozással mint mondjuk az ebay-en az eladókat?

 • khz
  Stabilitás Megtakarítási Számla pl?
 • sz.krisz
  A tanácsadó előzetesben, Kósa Erika pedig a Forbes címlapján, vannak itt még gondok…
 • khz
  T. Andrasrol kb akkor lehetett tudni hogy eladta a lelket valaminek, amikor a blogjan megjelent a UL-rol szolo cikkenek 2.0-as verzioja, amiben tobb ponton javitotta korabbi onmagat , hogy megsem olyan rossz dolog az az UL, erdemes ebbe fektetni…
 • Balint
  Örülök is, hogy elkapták ezt a kóklert. Még korábban kértem tőle pénzügyi tanácsot, továbbirányított az egyik sameszéhez, aki egy ragyogó Unit Linked lehetőséget kínált fel nekem, mint egyedül üdvőzítő megoldást. Még jó, hogy rágugliztam a kifejezésre, mielőtt beleszálltam volna. Nagyszerű pénzügyi “tanács” lett volna, remélem az ügyvéd is ilyen jó “tanácsokat” ad majd Bandinak.
 • Zsolti
  Dr. T. András……mindig is unszimpatikus volt…..
 • Kiszamolo
  Eleget ekéztük T. urat, a cikk nem róla szól.
 • AndrásGy
  Van valami a levegőben 2015-ben. Ez egy újabb elképesztő sztori. Először szépen arccal, névvel felépíti magát, csak azért, hogy így mehessen a sittre?
  A cikk tartalmával maximálisan egyetértek.
 • nns
  Nemrég vettem meg a legújabb könyvét. Jó befektetés volt 🙂 Az UL fejezet végén keretes megjegyzésben próbál elnézést kérni és magyarázni a magyarázhatatlant…

  Miklós tudom, hogy elfoglalt vagy, de szívesen megvenném a könyvedet ha írnál. Könyv formában (papír, ebook) szépen össze lehetne foglalni a blog tanácsait… (az alapérvényűeket) Tudatában vagyok, hogy ez hatással lenne a tanfolyamokra de még az is előfordulhatna, hogy növelné az érdeklődést. Ehhez mélyebb, kevésbé érthető fejezetek is kellenének…

 • Polló László
  Valami nagyon nem stimmel az érvelésben. Ha van sok-sok tízmillió forintom – amit még nem adóztam le – akkor azért csak visszakérem akkor is, ha ezáltal le kell adóznom és mondjuk utána csak a fele marad meg. A fele még mindig több, mintha az egészet elbuknám, ugye?

  S az is ízléstelen, hogy a pénzügyi tanácsadó blog szerző egy konkurenst ekéz… 🙁

 • PöLö
  “E-mailben kért befektetési segítséget az egyik tévécsatornán szakértőként feltűnő pénzügyi tanácsadótól, az 56 éves ürömi dr. T. Andrástól (56), aki személyes konzultációt javasolt, amelyre a nő érkezett. Az asszony a Vállalkozás Angyal projektet ajánlotta.”

  vallalkozasangyal.hu/kerdesek-valaszok/

  “Mit gondoljunk át, mielőtt beleugrunk egy befektetésbe?
  Még egyszer szeretném hangsúlyozni, a Vállalkozás Angyal jellegű befektetések magasabb kockázatot hordoznak, mint egy átlagos befektetés.

  Van esélye, hogy egyáltalán nem kapjuk vissza a pénzt

  Ezért ez a pénz semmiképpen sem lehet a család rövid távú tartaléka, de még az e feletti befektetéseinknek sem kellene a felénél többnek lenni.”

  Majd ezzel védekeznek a bíróságon is? Már, hogy ők szóltak előre…

 • Kiszamolo
  Én egy szóval sem ekéztem senkit még egy másodpercre sem, sőt még csak nem is utaltam arra, hogy kiről van szó.

  Olvastad a cikket egyáltalán?

  Nézzük csak: 30 millió után befizet 43%-ot, ennek az 50%-át bírságba és még 20% késedelmi kamatot.

  Plusz szétszedik az elmúlt 6 évét apróra.

  Nyilván nem sietett a rendőrségre.

  És ezt meg is mondták neki.

  Ezen kívül ez a pénz nincs is meg, tehát nem az volt a kérdés, hogy elmegyek a rendőrségre és akkor az adóbírság után nekem megmarad a 20%-a, hanem az, hogy elmegyek-e, ha a pénzt úgysem kapom vissza, de még az adóhatóság is megvág 26 millióval?

 • Bence
  Ez nagyon durva, ha tényleg az, akire gondolok!

  Bár volt már olyan, hogy valakit tévesen gyanúsítottak meg, úgyhogy ki kéne várni a végét!!!

 • Gábor
  Engemet meg az érdekel, hogy, hogy lehet ennyi csaló? Nimcs semmi ellenörzés, semmi felderités, semmi szerv ami útazna ezekre a jó lehetöséget igérő befektetési hirdetésekre?
  Lassan tényleg megéri csalónak lenni, mint dolgozni, mert a lebukást jó esélyel meg lehet uszni, a pénzeket eltüntetni.
  Az “Olajszökités idöszakában” ismertem egy embert, aki 7évet ült emiatt börtönben, de azt mondta, neki megérte, mert a családja addig is jól élt és ő is jól fog az elkövetkezendő években.
  Hogy is mondják? Nagyban kell csinálni és akkor megéri?
 • Egy másik Zoltán
  “Eleget ekéztük T. urat, a cikk nem róla szól.” – akkor kiről?
 • Egy másik Zoltán
  Vagy mégis az az a …

  “Egyrendbeli kisebb, négyrendbeli nagyobb és kétrendbeli jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást dr. T. András, G. Péter Istvánné és L. Annamária ellen, a bíróság április 23-án elrendelte előzetes letartóztatásukat.”

 • Kiszamolo
  Nem kiről, miről. Arról, hogy kiszolgáltatott vagy, ha csalók megtudják, hogy nem leadózott pénzt viszel hozzájuk.
 • jurta
  Most akkor örüljek, hogy tisztul a piac, vagy kezdjek félni, hogy ez a sorozat (BudaCash, Quaestor, felügyelet szigorítása, TA) egy ugyanolyan átgondolt, időzített társadalom-megdolgozó hadjárat része, mint annak idején “A magánnyugdíjpénztárak eltőzsdézték az emberek pénzét” volt? Az olyanoknál, mint , már célhoz is ért. “Sajnos” tartok pénzt egy tisztességes befektetésialap-kezelőnél.

  Kiszámoló, érdekelne a véleményed, ha van.

 • Géza
  “Valami nagyon nem stimmel az érvelésben. Ha van sok-sok tízmillió forintom – amit még nem adóztam le – akkor azért csak visszakérem akkor is, ha ezáltal le kell adóznom és mondjuk utána csak a fele marad meg. A fele még mindig több, mintha az egészet elbuknám, ugye?”

  Azon kívül, amit Kiszámoló leírt (jó eséllyel ezt a pénzt sem kapja vissza, és még le is kell adóznia, bírságot fizetnie), az adócsalás egy bizonyos összeg fölött börtönbüntetéssel is fenyegettetik, ami még kellemetlenebb.

 • walterwhite
  Az elmúlt hetek történései után egyre inkább olyan érzésem van, hogy teljesen tudatosan és előre eltervezetten terelik az embereket az “egyetlen igazán biztonságos” befektetési forma felé.

  Mindenki vegyen magyar államkötvényt! Pláne most, hogy a Templeton elkezdett kiszállni…

 • Polló László
  Akkor sikerült bebizonyítani azt, hogy egy csaló egy másik olyan csalót vert át, akinek tulajdonképpen csak virtuális pénze van, amit a közösségtől vont el adócsalással. Azaz ez a 3 fős társaság csak igazságot szolgáltatott, ugye? Afféle modern kori Robin Hood-ok, nemde? Most tőlük a hatóság jól begyűjti a pénzt és az végre oda kerül, ahova eredetileg is kellett volna: a magyar társadalomhoz. Szerintem köszönjük meg nekik! 😀
 • Gejza
  Ej, de szeretnék pár 10M -t bukni ilyenen, de sajnos nincs annyim. Viszont hihetetlennek tartom, hogy ilyen kevés – írtam nekem is sok – pénzt ne lehessen tisztára mosni. Pár 100M, esetleg milliárdos nagyságrend már más, de ez piti összeg. Amúgy meg a pártunk már megalkotta mit kell csinálni: Befizetni megtakarítási vagy milyen számlára 20%(?) adóért és 5 év múlva tiszta a pénz. A NAV nem tud nevet sem, de ha ellenőrzés van, akkor fel kell mutatni a papírt és kész.
 • Gábor
  Ha tényleg igaz- várjuk ki – akkor nagy a csalódás. Nekem az T.A. blogja volt az első amit rendszeren olvastam pénzügyekkel kapcsolatban, mert sok praktikus dolgot találtam benne.
  Persze a hozzá nem értő kutyájának könnyű volt nemet mondani a UL biztosításra miután megtudtam itt a blogon mi is az. 🙂 Ezért is köszönet Miklósnak!
 • Zolcsi
  Kemény. Tisztára mintha vmi pénzügyi kalandfilmet nézne az ember. Egyébként meg kezelje mindenki maga a saját pénzét, akkor nincsenek ilyenek – vannak persze másfajta kockázatok.
  Tibor bá’-nak (Antallfy Tibor) van egy jó könyve, a “Légy az én palimadaram”. Na ezt nagy szerencsével, jókor el kellett olvasni, mondjuk 1994-ben és a bukták nagy részétől megmenekülhetett az ember. Minden forintja millíó másikat ért. Bár nem 100%, lásd a saját példám, a joggal behúztak a csőbe, alig bírtam szabadulni. Mégis sokat ért a könyvben leírt szemlélet, eddig minden brókercég csődbement ahol nekem számlám volt, pedig a privis időszakban volt egy pár helyen – legkisebb rezzenésre menekültem mindig. Persze bejátszott a szerencse, sors vagy Isten is jópárszor.

  “A hvg cikke szerint előzetesbe került egy országszerte ismert pénzügyi tanácsadó.” Ennél már előre röhögtem, hogy ki az. Elnézést a károsultaktól

 • Spidy
  Egy másik Zoltán
  “Eleget ekéztük T. urat, a cikk nem róla szól.” – akkor kiről?

  A cikk nagyrészt arról szól, hogy jó ötletnek tűnik nem adózni, azonban az illegális pénzt csak illegális helyre teheted, ezért jó eséllyel el fogod bukni. Vagy beteszed bankba / ingatlanba és hat évig remegsz.
  A legálisat pedig pláne ne tedd ilyen helyre. Ha jól értettem, ezek is azon buktak le, hogy valaki legális pénzt tett be, és így nem tudták megzsarolni.

 • ZoltánH
  Döbbenettel olvasom, hogy sokan most nagyot csalódtak, mert T. András blogját olvasták és itták szavait.

  Te jó ég! Mit olvastok még emberek? Matolcsy Györgyöt? Szarvas Norbertet? Drábik Jánost?
  Tele a világ olyan idiótákkal, akik folyamatosan ömlenek a különböző csatornákon (TV, netes közösségek…), de amúgy amit éveken át szajkóznak, annak a nagy része sületlenség.

  Attól, hogy értelmes felvezetőt ír valaki és sok logikus dolgot pedzeget még nem biztos, hogy érdemes rá hallgatni. Mindegyik “pénzügyi zseni” logikus és érthető alap gondolatokat vet fel, majd szép lassan ebből egy teljesen téves következtetés irányába tereli a közönséget.
  Ki azért, mert egy UL-t akar a végén eladni, ki pedig csupán azért, mert a nagyközönségnek van igénye az összeesküvés elméletekre.

 • azta

  te mennyit olvastál tőle?
  Egy “kezdőnek” az alapgondolatai és a korai írásai kifejezetten iránymutatóak, értelmesek voltak. S ma is helytállóak jórészt.
  Lehetett volna komoly “kiszámoló-előd”, de szakmailag baromi messze volt ettől.
  Nem véletlen, hogy maradt mezei UL ügynök szint. (amiből az lett, ami ….)

 • ZoltánH

  Nem sokat olvastam tőle, mert az a néhány bejegyzése mind ugyanúgy jól kezdődött (értelmes gondolatok), aztán ugyanúgy téves következtetés irányába kanyarodott.

  Még egyszer mondom:
  Attól, hogy valaki értelmes és hasznos dolgokat sorol (öngondoskodás szükségessége, több havi tartalék képzés, drága hitelek leépítése) még ugyanúgy egy szemét és haszontalan alak, ha a végén rossz következtetésre próbálja rávezetni az olvasóit. Mondhatni az UL tukmálás hiteltelenné teszi mindazt, amit előtte mondott. Ha ugyanis a végkövetkeztetésben megvezet, akkor néha-néha bizony ferdítenie kell és nehéz lesz kiszűrni, hogy meddig volt az okosság és mi volt az első hazugság.

  Ezért jobb az ilyet eleve el se olvasni!

 • info
  Egyenesági rokontól illetékmentes a kp . örökség.
 • PöLö

  Ezzel én is így vagyok. A kezdetektől figyeltem a blogját, akkoriban még voltak klubdélutánok is. Ott már a sameszok nyomták a süket dumát, ami elég kiábrándító volt. Aztán amikor elkezdődött az UL mizéria, akkor hagytam a fenébe.

 • L70
  Kedvencem volt a 12% hozam dollárban mantrája. Először is bruttó hozam, másodszor úgy számolta, hogy az időszak végi árfolyamot elosztotta az időszaki elejivel, kivont belőle egyet, és leosztotta az évek számával. (Megjegyzés, hogy az S&P pedig a közelébe sem hozott 12%-nak történelmileg, de ez őt nem zavarta.)

  Aztán ezt visszahelyettesítette az induló tőkébe, és felfelé kamatos kamattal kalkulálva kijött, hogy majd szupergazdag leszel.

  Ha valaki rákérdezett a blogján a kezdeti költségre, az csak elhanyagolható porszem volt, mert a hozam majd mindenért kárpótol.

  Legutóbb azzal ügyeskedett, hogy a 10 milliós megtakarítással már rendelkezőknek fogja megmondani a tutit. Úgy látom, be is jött, innen hozhatta a balekokat.

 • Kiszamolo
  info és ez hogy jött ide?

  Ha arra gondoltál, hogy hazudd azt, hogy anyutól kaptad a pénzt, akkor csak annyi fog történni, hogy az adóhivatal anyut veszi elő, hogy mutassa már meg, hogy ezt a pénzt mikor, miért kapta és mikor adózta le.

  Tehát ugyanott vagy, csak mást mártottál be.

 • Stanlee
  Sajnos igaz, hogy megfelelo kontosbe bujtatva jol el lehat adni olyan dolgokat, amik aztan nem biztos, hogy a vevo erdekeit szolgaljak. Azt is latnod kell, hogy az idot, amit mondjuk szemleletformalassal tolt barki (blog, klubdelutan :-)) azt vagy a szabadidejeben teszi, es nem lesz neki ebbol bevetele, vagy pedig ez a munkaja amibol el, es egyszer penzze kell tennie azt a toket, amit a bloggal es egyeb tevekenysegeivel felepitett. Egy relative gyors bevetelt jelenthet az UL. Egy nagyon elvetemult pelda: Kiszamolo hosszu evek soran felepitette ezt a portalt, a brandjet, ha atolvasod a cikkeit, latod, hogy nem akar atverni. Fogja magat, es mivel itt sokan unszoljak, hogy javasoljon befektetesi format, kozkivanatra indit egy bef. alapot, amibe mondjuk min. 1 m beugroval lehet befektetni, es legalabb 1000 embernek kellene belepnie. Az ugye 1 mrd lesz. folyt.kov.
 • Stanlee
  Becsordogal a penz, es utana kiveszi maganak az osszes zset, es elrepul mondjuk Braziliaba, mert szereti a melegt es a tancosnoket 🙂 Ott relative normalis korulmenyek kozott tud majd elni, igaz nem johet haza sose, de szerintem par embernek 1 mrd HUF megerne ennyit. Es atvertek minket mar megint.

  Persze ez az egesz fikcio, de sajnos minden megtortenhet.

  Es sorry Kiszamolotol, hogy ot raktam be peldanak, csak a brandepites, szavahihetoseg fontossagara akartam jo peldat felhozni.

 • Kalv
  lenne egy off kérdésem, ami azért kicsit kapcsolódik a témához:
  külföldi ismerősöm olyan országból jött Magyarországra, ahol a pénzügyi helyzet miatt az emberek a bank helyett a pénzüket inkább a párna alatt tartják euróban vagy dollárban, így aztán a megtakarításait egy borítékban, egy nagy köteg 100 dolláros formájában hozta ide. A kérdés, hogy ha ezt a pénzt beteszi itt egy bankba, akkor a NAV fog-e kérdezősködni, és elfogad-e egy olyan választ, hogy ez a pénz külföldről jött, ott lett leadózva? Van-e esetleg valami értékhatár ilyen esetekre?

  (egyébként az ilyen helyzetekkel találkozva jövök rá mindig, hogy milyen jó itt nekünk Magyarországon)

 • hungaroborg

  Nem akarok beleokoskodni, de szerintem (magától) nem fog kérdezősködni a NAV, de ha meg is tenné, a pénz eredete igazolt, az a jövedelme. Ezt onnan tudom, mert nekem is van ilyen ismerősöm és ő is így csinálta. Csak éppen nem 100$-osokkal.

  Akkor szokott a NAV kérdezősködni, ha évek óta minimálbéren vagy bejelentve, a feleséged nem dolgozik papíron semmit és az egyébként jól menő vállalkozásod jövedelméből egyszer csak vettél 100 ha földet. De ezt viszont NAV-ostól tudom, hogy 10-15 millió differencia nem is feltűnő még papíron sem és olyan mozgósítást követel egy-egy vagyonosodási vizsgálat, hogy egyszerűen nem éri meg ekkora összegeknél. Persze ha a konkurencia, vagy az exnej felnyom a NAV-nál, az más kérdés.

  De ez csak egy vélemény, jó lenne, ha adózási szakértő is hozzászólna.

 • Stanlee
  Ha eddig is tudott elni az ismerosod a cash-el, akkor en nem kockaztatnek, foleg ha nem tudja bizonyitani, hogy adozott bevetelbol van a penze – marpedig ha olyan orszagbol jott, ahol USD-ben tartod a parna alatt a megtakaritast, akkor kicsi a valoszinusege, hogy papirozott es adozott jovedelme volt. Regebben talan 3,5 m HUF befizeteskor volt automatikus jelentes a NAV fele (pontosan nem emlekszem, mert ennyi penzem sose volt), ha felnyomja valaki a NAV-nal, akkor meg ugyis neki kell bebizonyitania, hogy legalis penzrol van szo.

  Amugy meg ne nagyon mutogassa azt a sok penzt senki elott.

 • hungaroborg

  “Olyan ország” pl Szerbia is. Sok (szerb) ismerősöm megkapja a fizetését és aznap kiveszi az egészet készpénzbe mondván, hogy bankban pénzt nem tartunk. Az ottani viszonyokkal nem vagyok tisztában, úgyhogy a jogosságát nem tudom megítélni.

 • Géza
  én leginkább a sztorit nem értem, amivel a befektetőket hülyítették. Egy autógyárnak zenei projekt? És mindez 3 éves? Ami évente fizet hozamot, és a végén a tőkét?

  Teljesen életszerűtlen koncepció. Hogy lehet ezt bevenni? Még akkor is, ha a tanácsadó szokott szerepelni a TV-ben.