Neked is sikerül változtatni

2014-04-03
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Egy éve írt egy srác, hogy segítsek a kilátástalan helyzetén. Bár az országos átlagnál valamivel jobban keresett, egyedül élt, mégsem jött ki a fizetéséből. Már számtalan hitele volt, a hitelkártyától az áruhitelig.

A hitelek egyik oka az volt, hogy úgy érezte, mindig meg kell vennie a legújabb Apple terméket, akár két éves hűséggel és 24 havi részletre is, legyen az telefon, vagy tablet.

Azt tanácsoltam neki, hogy adja el az összes kütyüjét és mindent, amit tud nélkülözni és az így felszabadult pénzt fordítsa a hitelei visszafizetésére, kezdve a legnagyobb kamatú hitelkártya-hitelekkel és haladjon az egyre kisebb kamatozású hitelek felé. Így rengeteg pénze szabadul fel havonta, ami eddig a kamatokra folyt el.

Ezen kívül is tartson radikális pénzügyi fogyókúrát, ne költsön semmire a legszükségesebbeken kívül addig, amíg az összes hitelét ki nem fizette. Ha valamiből tud plusz pénzt előteremteni (másodállás, akármi), azt is fordítsa a hitelek kifizetésére. A legvégén, ha sikerült az utolsó hiteltől is megszabadulnia, felejtse el egy életre az összes hitelt, hogy szabad maradhasson pénzügyileg egész életében.

Szűk egy év után írt megint, hogy megfogadta a tanácsot és ahogy írta, "bár fájdalmasan, de annál diadalmasabban" eljutott oda, hogy a kétmilliós tartozása 71 ezer forintra olvadt úgy, hogy közben még egy esküvőre is kellett költeniük. Egy éve még a fizetéséből 80 ezer forint ment el csak a hitelek törlesztőire, mára ez is 10 ezer forintra csökkent és ha jól értem, egy-két hónap múlva ettől is megszabadul.

Egy másik srác arról mesélt, hogy a nagy vitát kavaró cappuccino-s cikk és annak folytatása nyomán kiszámolta, hogy ő és a felesége (egy helyen dolgoznak) havonta 18 ezret költenek reggelente a munkahelyi büfében a reggelire megevett mindennapi szendvicsekre. És ez csak a reggeli, amit otthon is megehettek volna, ha naponta 20 perccel korábban kelnek. Amikor átnézték a napi költéseiket ilyen szemmel, mindjárt nem tűnt olyan nagy dolognak, hogy félretegyenek 70-80 ezret abból a fizetésből, amiből eddig egy fillért sem sikerült.

Ehhez hasonló sikertörténeteket többször is megosztotok velem.

Arra gondoltam, érdemes lenne összeszedni az ehhez hasonló történeteket, hogy más is tanulhasson, okulhasson, vagy egyszerűen csak bátorítást nyerjen belőlük. Ne hidd, hogy egy adóssághegyet nem lehet legyőzni.

Ezért ha neked is van ilyen történeted, akár friss, akár tíz éves, oszd meg a közzel. Ha kilátástalan volt az anyagi életed, ha elborítottak a hitelek, vagy egyszerűen csak nem jöttél ki a pénzből, mert túl keveset kerestél.

Ha jött egy szikra, hogy milyen vállalkozást kezdj, vagy megértetted, hogy tovább kell tanulnod, ha többet akarsz keresni, vagy egyszerűen csak rájöttél, hogy túl sokat költesz és rabja vagy a pénznek, palira vesznek a marketingen keresztül a cégek és ezért változtattál, akkor mindezt írd meg.

Ha röviden akarod leírni, írd le a hozzászólásokban. Ha bővebben akarod kifejteni, akkor írd meg levélben a kiszamolo kukac gmail pont com címre.

Írd le, hogyan jutottál abba az állapotba, mi döbbentett rá arra, hogy változtatni kell, hogy álltál neki és mi lett a vége. Hogyan látod másként most a világot és a személyes pénzügyeidet, mint láttad a probléma kialakulása előtt?

Ragadj billentyűzetet, hadd okuljunk a történetedből.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram