OTP LTP áthidaló kölcsöne megszűnt

November elsejével megszűnt az OTP Lakástakarék áthidaló kölcsöne, amit még a futamidő lejárta előtt fel lehetett venni és később a lakástakarékból lehetett törleszteni. Ha úgy tervezted, hogy ebből fogsz lakást venni, akkor most új lehetőség után kell majd nézned.

Köszönjük Márknak a hírt.

Share

15 hozzászólás

 • Ádám
  funfact:
  Én ma reggel kaptam esemest ( 😀 ) hogy jogosult lettem áthidaló kölcsönre. Gyorsan utána néztem hogy mi is az.
  Aztán olvasom hogy megszűnt, valami félre csúszott.
 • V
  terjed arrol a hir hogy az LTP penztarak elegge huzakodnak teljesiteni a kifizeteseket. Nem akarok veszjoslo lenni de eleg nyugtalanito ez annak akinek meg van elo szerzodese. Tud esetleg valaki valami konkret esetet emliteni?
 • Valamirandom

  Én másfél hónapja zsonglőrködtem egy rakás fundamenta szerződéssel, és nekem mindent határidőn belül teljesítettek. Személyesen voltam a központban, roppant segítőkészek voltak, hogy mit és hogyan kell kitölteni. A kiutalt pénz hiánytalanul és időben érkezett.
  Nagy kár, hogy beszántották az ltp-ket, így már csak egyetlen szerződésünk aktív. 🙁
 • Valamirandom

  “terjed arrol a hir”, mondd nyugodtan, hogy terjeszted a hírt, nem kell finomkodni. 🙂 Ha a hír terjed(ne), akkor tudnál konkrét esetet említeni, így viszont úgy néz ki, mintha a saját elméletedhez keresnél támogatókat. Ahogy korábban írtam, nekem minden rendben volt, és akikről tudok, hogy szintén lezárták/felhasználták az ltp-jüket, azoknak is minden rendben volt.
  Ha lenne fennakadás, akkor már azt harsogná az állampárti média, hogy lám-lám, milyen jól tettük hogy kinyírtuk az ltp-t, még halálukban is csak rugdossák az embereket. 😉

 • BBalázs
  Ha jól emlékszem, az esrte is megszünteti ezt a lehetőséget. Nagyon örülök is neki, most jár le az otp-s, tavasszal meg néznék lakást. Így a 2 erstést valószinűleg meg is szüntetem,kellene az önerőbe,de így már nem megoldható.
 • Miku Tjaankoelke
  Most lejáró ltp-t fel lehet vajon használni a januártól induló felújítási támogatás önrészeként? Úgy tudom mindkettőhöz az eredeti számlát kell csatolni.
  A cél: 2,5m Ft ltp-t a házamra költök, és a felét visszaigénylem felújítási támogatásként.
 • headset
  OFF, de fontos lehet

  A qubit-en megjelent egy cikk, ami szerint a CPC tartalmú szájvizek 99,9%-ban megölik a koronavírust és feltehetően további 6 órára jelentős védelmet biztosítanak.

  qubit.hu/2020/11/18/a-szajviz-30-masodperc-alatt-megoli-a-koronavirust-laboratoriumi-korulmenyek-kozott

  A cikk két rektorálatlan kisérletsorozatra hivatkozik, ahol szövettenyészeteken vizsgálták a különböző szájvizek hatását.

 • Gábor
  Amennyire tudom OTP-nél előre kellett tudni (szerződéskötéskor), hogy akarsz-e majd ilyet – és legfeljebb mégsem kérted -, így meglepő, hogy hogyan tud megszűnni. Azt kell érteni alatta, hogy már nem lehet ilyet kérni a jövőben?
 • Kishamis
  Nem értem, és ezek szerint nem is vagyok tisztában a dolgokkal. Én eddig úgy tudtam, hogy eleve nem fér hozzá az ember az ltp-hez annak lejárta előtt. És ha most ez az áthidaló kölcsön lehetőséget megszüntették, akkor a lejárat után innentől kezdve már nem tudom az önerőbe felhasználni az ltp összeget (mint szerződés feltétele)?
 • Tyúkanyó
  Nem akarok offolni de ezt olvastátok? Ennek fényében már kicsit máshogy gondolkozok a témáról, itt mást olvastam. 🙁 Kicsit megvezetve érzem magam. Színvonalas cikk olvassátok el Ti is.
  Tyúkanyó, jó hogy nem egy “hogyan metszünk barackfát” cikket linkelsz be.
 • skylaner88
  , és hol terjednek ezek a hírek? Megosztanád?
 • Ádám
  Trolololo 😀

  edenkert.hu/profi-kertesz/gyumolcsfak-apolasa/oszibarackfak-metszese/5050/

 • Mammut2
  Mit jelent az, hogy “huzakodnak” kifizetni? Az otp-ről sok rosszat lehet elmondani, de mind magán, mind társasházi ltp-nél sosem volt gondunk vele.
  Oba garantált amúgy ha jól emlékszem.
 • V
  @skylaner88 kiszamolo reddit-en irt be valaki es ha jol emlekszem egy masik kommentelo megerositette. Nem all modomban remhireket kelteni csak picit nyugtalanitonak tartottam, gondoltam rakerdezek itt kinek mi a tapasztalata. Utoljara 3 eve inteztunk Fundamentabol betorlesztest akkor minden siman ment de persze az meg az ellehetetlenites elott volt
 • Zsuzsa
  Az OTP LTP áthidaló kölcsöne sosem volt túl népszerű és nem is volt kedvez. A futamidő és a hitelösszeg korlátozott csak az LTP szerződéses összegét lehetett felvenni előre, így nem kár érte. Helyette sokkal jobbak, rugalmasabbak, kedvezőbbek manapság még a piaci kamatozású lakáshitelek is, aki pedig a támogatott hitelekre jogosult, egyértelműen azok a jobbak.

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.