OTP LTP áthidaló kölcsöne megszűnt

November elsejével megszűnt az OTP Lakástakarék áthidaló kölcsöne, amit még a futamidő lejárta előtt fel lehetett venni és később a lakástakarékból lehetett törleszteni. Ha úgy tervezted, hogy ebből fogsz lakást venni, akkor most új lehetőség után kell majd nézned.

Köszönjük Márknak a hírt.

Share

15 hozzászólás

 • Ádám
  funfact:
  Én ma reggel kaptam esemest ( 😀 ) hogy jogosult lettem áthidaló kölcsönre. Gyorsan utána néztem hogy mi is az.
  Aztán olvasom hogy megszűnt, valami félre csúszott.
 • V
  terjed arrol a hir hogy az LTP penztarak elegge huzakodnak teljesiteni a kifizeteseket. Nem akarok veszjoslo lenni de eleg nyugtalanito ez annak akinek meg van elo szerzodese. Tud esetleg valaki valami konkret esetet emliteni?
 • Valamirandom

  Én másfél hónapja zsonglőrködtem egy rakás fundamenta szerződéssel, és nekem mindent határidőn belül teljesítettek. Személyesen voltam a központban, roppant segítőkészek voltak, hogy mit és hogyan kell kitölteni. A kiutalt pénz hiánytalanul és időben érkezett.
  Nagy kár, hogy beszántották az ltp-ket, így már csak egyetlen szerződésünk aktív. 🙁
 • Valamirandom

  “terjed arrol a hir”, mondd nyugodtan, hogy terjeszted a hírt, nem kell finomkodni. 🙂 Ha a hír terjed(ne), akkor tudnál konkrét esetet említeni, így viszont úgy néz ki, mintha a saját elméletedhez keresnél támogatókat. Ahogy korábban írtam, nekem minden rendben volt, és akikről tudok, hogy szintén lezárták/felhasználták az ltp-jüket, azoknak is minden rendben volt.
  Ha lenne fennakadás, akkor már azt harsogná az állampárti média, hogy lám-lám, milyen jól tettük hogy kinyírtuk az ltp-t, még halálukban is csak rugdossák az embereket. 😉

 • BBalázs
  Ha jól emlékszem, az esrte is megszünteti ezt a lehetőséget. Nagyon örülök is neki, most jár le az otp-s, tavasszal meg néznék lakást. Így a 2 erstést valószinűleg meg is szüntetem,kellene az önerőbe,de így már nem megoldható.
 • Miku Tjaankoelke
  Most lejáró ltp-t fel lehet vajon használni a januártól induló felújítási támogatás önrészeként? Úgy tudom mindkettőhöz az eredeti számlát kell csatolni.
  A cél: 2,5m Ft ltp-t a házamra költök, és a felét visszaigénylem felújítási támogatásként.
 • headset
  OFF, de fontos lehet

  A qubit-en megjelent egy cikk, ami szerint a CPC tartalmú szájvizek 99,9%-ban megölik a koronavírust és feltehetően további 6 órára jelentős védelmet biztosítanak.

  qubit.hu/2020/11/18/a-szajviz-30-masodperc-alatt-megoli-a-koronavirust-laboratoriumi-korulmenyek-kozott

  A cikk két rektorálatlan kisérletsorozatra hivatkozik, ahol szövettenyészeteken vizsgálták a különböző szájvizek hatását.

 • Gábor
  Amennyire tudom OTP-nél előre kellett tudni (szerződéskötéskor), hogy akarsz-e majd ilyet – és legfeljebb mégsem kérted -, így meglepő, hogy hogyan tud megszűnni. Azt kell érteni alatta, hogy már nem lehet ilyet kérni a jövőben?
 • Kishamis
  Nem értem, és ezek szerint nem is vagyok tisztában a dolgokkal. Én eddig úgy tudtam, hogy eleve nem fér hozzá az ember az ltp-hez annak lejárta előtt. És ha most ez az áthidaló kölcsön lehetőséget megszüntették, akkor a lejárat után innentől kezdve már nem tudom az önerőbe felhasználni az ltp összeget (mint szerződés feltétele)?
 • Tyúkanyó
  Nem akarok offolni de ezt olvastátok? Ennek fényében már kicsit máshogy gondolkozok a témáról, itt mást olvastam. 🙁 Kicsit megvezetve érzem magam. Színvonalas cikk olvassátok el Ti is.
  Tyúkanyó, jó hogy nem egy “hogyan metszünk barackfát” cikket linkelsz be.
 • skylaner88
  , és hol terjednek ezek a hírek? Megosztanád?
 • Ádám
  Trolololo 😀

  edenkert.hu/profi-kertesz/gyumolcsfak-apolasa/oszibarackfak-metszese/5050/

 • Mammut2
  Mit jelent az, hogy “huzakodnak” kifizetni? Az otp-ről sok rosszat lehet elmondani, de mind magán, mind társasházi ltp-nél sosem volt gondunk vele.
  Oba garantált amúgy ha jól emlékszem.
 • V
  @skylaner88 kiszamolo reddit-en irt be valaki es ha jol emlekszem egy masik kommentelo megerositette. Nem all modomban remhireket kelteni csak picit nyugtalanitonak tartottam, gondoltam rakerdezek itt kinek mi a tapasztalata. Utoljara 3 eve inteztunk Fundamentabol betorlesztest akkor minden siman ment de persze az meg az ellehetetlenites elott volt
 • Zsuzsa
  Az OTP LTP áthidaló kölcsöne sosem volt túl népszerű és nem is volt kedvez. A futamidő és a hitelösszeg korlátozott csak az LTP szerződéses összegét lehetett felvenni előre, így nem kár érte. Helyette sokkal jobbak, rugalmasabbak, kedvezőbbek manapság még a piaci kamatozású lakáshitelek is, aki pedig a támogatott hitelekre jogosult, egyértelműen azok a jobbak.