Erste lakástakarék ingyenes nyitása már csak pár napig

Kikerült az Erste Lakástakarék honlapjára a hirdetmény pár napja, hogy már csak február 26-ig lehet nyitni 0 Ft nyitási költséggel lakástakarékot, ha vállalod, hogy a futamidő alatt nem szünteted meg, nem osztod meg, nem ruházod át és nem csökkented a díját, illetve nem maradsz el három hónapnál jobban a befizetésekkel. Ja, és reklámot is szívesen fogadsz. 🙂

Ha eddig gondolkodtál akciós Erste LTP nyitásán, már nincs sok időd. További infó itt.

Share

76 hozzászólás

 • Mersereg
  Enegem az Államkincstár zaklat ezzel hetek óta! Nem értem, hogy miért reklámozza az Államkincstát ezt? És az Erste-nek miért jó, hogy ingyenes? Miért nem csinálja az Államkincstár saját maga? És miért úgy intézik, mint az ügynökök, lakásra akarnak jönni a papírokkal.
 • Mersereg
  mikor és mire használhatom fel a megtakarított pénzt? Mi van, ha 10 éven belül nem tudom felhasználni?
 • Kiszamolo
  Mersereg, az Államkincstár nem árul LTP-t.
 • szocske
  én maradok a fundamentánál, nincs az a számlanyitási kedvezmény ami kompenzálná a jobb kamatokat és a hitelkártyás visszatérítését.
 • Marcsi
  Köszönöm Miklós, gyorsan megkötöttük a 3 gyereknek és magunknak is. Így a kényszerből felvett lakáshitelt 4 év múlva végtörleszthetjük.
  Mennyire jó lenne, ha nem 20.000 Ft lenne a felső határ… Ez fog változni?
 • Marcsi
  Mersereg: mikor és mire lehet felhasználni? Lakás vagy ház felújításra, korszerűsítésre, vásárlásra, építésre, ingatlan hitel előtörlesztésére, bővítésre.
  Miklós már korábban írta, hogy a legjobban a legrövidebb, 4 éves futamidővel megkötött ltp éri meg. Családomban népszerű termék, és még sose volt olyan, hogy nem tudtuk felhasználni. Akár beépített konyhaszekrényt is csinaltathatsz belőle vagy beépített kerti medencét, szaunát…
  Ha érdekel, tudok adni kontaktot, akinél én kötöttem. Rendes, megbízható, korrekt ember, nem egy kokler ügynök típus.
 • Péter
  OTP lakástakarékot lehet kártyával fizetni? (nem találtam róla infót)
  Csak fundamentánál van ilyen lehetőség?
  Erste:
  A számlanyitási díj+első havi megtakarítás+havi számlavezetési díj fizethető:
  pénztári befizetéssel Erste Bank fiókban, átutalással, csekken.
  A rendszeres havi megtakarítás fizethető: csoportos beszedési megbízással, átutalással, csekken.
 • Handalamandala

  Igen, jó eséllyel fog változni a limit, hogy még kevésbé érje meg, és mégtöbb potenciális károsult terelődjön a NOK-ba.
 • kisbefektető
  Egy kicsit off amit kérdeznék, de talán tud valaki segíteni: havi megtakarításaimat ETF-(ek)be szeretném fektetni, és az lenne a kérdésem, hogy ezt hol tudom a legolcsóbban megtenni. Alapvetően hosszú távra venném az ETF-eket, szóval havi 1-2 tranzakcióval számolnék. A KBC Equitas-t néztem eddig, ahol az alap számlacsomag szlavezetési díja 99 Ft, ez nem is sok, viszont külföldi piacra adott normál tőzsdei megbízások esetén minimum 7 EUR-t felszámolnak megbízásonként. Ez több, mint 2000 Ft, ami havi 100 000 megtakarítás esetén már 2%-os ktsg. Van esetleg ennél kedvezőbb ajánlat a piacon?
 • szocske
  , ugy tudom otp amex hitelkartya szamlara csoportos beszedessel ra lehet terhelni az otp ltpt, de kulso kartyas fizetes nincs
 • Családfő
  kisbefektető, a KBC jó és megbízható. Miért nem veszel ritkábban, amikor összejön annyi, hogy a költség amúgy is elérné a 7 EUR-t? Az árfolyam kockázatot bekalkuláltad és vállalod, a tőzsdei volatilitással együtt, igaz? (Főleg, ha a megtakarításaid egészét / zömét ebbe tennéd.)
 • Szaky
  Péter
  2017-02-18 at 09:08

  Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség, de csoportos beszedésre igen. Célszerű hitelkártyáról fizetni mert mindjárt kapsz 1-2% jóváírást.

 • Szaky
  Péter
  2017-02-18 at 09:08

  Pontosítok: Hitelkártyára csoportos díjbeszedést adni.

 • winnie
  Az amexes megoldást meg tudom erősíteni, nekünk is arról vonják.
 • skylaner88
  Jól mondja , az OTPs LTP-met az Amexes hitelszámlámról fedezem csoportos beszedèsi megbízással, 1%-os visszatérítéssel, díj mentesen.
 • hemond
  @kisbefektető: igen, jól láttad, de szerintem még ennek ellenére a KBC a legjobb. Ha csak külföldi papírokat akarsz venni, akkor tudsz kérni külföldi számlacsomagot, ez 0,25%os kezelési költséget jelent, de itt is megvan a minimum. Ezért azt érdemes csinálni, hogy 3-4 havonta veszel csak addig hagyod gyűlni a pénzt
 • gusson
  @skylaner88:
  Az Amex kártyaszámlára utalás díjmentes OTP-s számláról?
 • Phaz
  Ugyan aki most köti meg még rá ér, de azt vegyétek figyelembe hogy -ha valami sürgősségi ok miatt a kiutalási időszak lejárta előtt szükség van a forrásra- az azonnali kiutalás még a sarc kifizetése után is 30 nap náluk. Míg az OTP-s LTP-ket _tényleg azonnal_ fel tudtuk szabadítani a 3% megfizetésével az eredeti szerződéses időtartam lejárata után (de akár a meghosszabbított szerződés esetén is), az Ertse-st nem tudtuk így felhasználni a vételár kiegyenlítésre, mivel a mi esetünkben a tulajdonosok bankja maximum 30 napig tartotta érvényben azt a feltételes nyilatkozatot, ami alapján megegyeztünk a vételárban, hogy kivásároljuk őket a hitelből.
 • kisbefektető
  @Családfő, @Hemond: köszi a segítséget. Igen, én is arra gondoltam, hogy csak negyedévente vennék ETF-eket, és akkor optimalizálnám a ktsg-eket (persze ilyenkor elmaradt haszonnal is számolni kell, de az valószínűleg kevesebb).
  A leginkább diverzifikált ETF-eket venném (S&P 500 vagy total market) és hosszú távra (5-10 év) így a tőzsdei volatilitás miatti kockázatot minimalizálom, illetve a magasabb hozam reményében vállalom. Mivel HUF-ban hasonló lehetőségem nincs, ezért az árfolyamkockázatot vállalnom kell, de őszintén szólva ilyen időtávon a HUF szerintem gyengülni fog a USD, EUR-val szemben.
 • skylaner88
  @gusson: Én úgy tudom, hogy a saját lakossági hitelkártya számlára történő utalás saját lakossági bankszámláról minden számlacsomag esetében ingyenes, mert saját számlák közötti átutalásnak minősül. Nekem ingyenes. De azért nézz utána, hogy ez a te számlacsomagodra is igaz-e.
 • Lucifer
  Amex hitelkàrtyàval kötött LTP esetèn a fix 3% os kamatozàsù éri meg legjobban az OTP-nél, mèg akkor is ha van 1%-os szàmlanyitàsi díj. Csak ez nem szerepel a honlapon…
 • Péter
  Köszönöm az infót.
  Erste Joker hitelkártyám van. (arra már nem jár csoportos beszedés után) Így nem tudom kihasználni ezt a lehetőséget.
 • Családfő
  kisbefektető, ez jól hangzik. A diverzifikációban viszont biztos nem akarsz szerepet adni a Ft-nak? Az elmúlt 20 évben volt az USD 300 felett és 150 alatt is. Ha pont egy völgybe kerül évekig, de ki tudod ülni, akkor nincs gond. Ha szükség lesz közben a pénzre, akkor lehet.
 • gusson
  @skylaner88: OK, köszönöm.
 • Zabalint
  @Phaz:
  A gyakorlatban olyan 1,5-2 évnyi állami támogatásról mondhatsz le az OTP azonnali kiutalása esetén a 3%-os sarcon túl. Ugyanis kb. annyi csúszásban van az állami támogatás kifizetése, ha pedig kéred az azonnali kiutalást, mielőtt ezt kifizetnék +1-2 hónap, akkor már soha nem kapod meg.

  Szóval papíron jól hangzik, a gyakorlatban szép nagy bukta, és még szívás amiatt is, mert míg megkötni minden ügyintéző tudja, a kiutalással kapcsolatban minden harmincadiknak van némi félinformációja, úgyhogy jópár nap és sok idegesség elintézni.

 • Peka
  A héten kötöttem a 6. LTP-m és mindekit arra buzdítok, hogy indítsa el minél előbb és minél többet (nyilván aki megengedheti a havi bevételeiből). Az egyik legjobb pénzügyi termek a piacon, ha kinyírják, nagyon fog hiányozni.
 • attila
  a hirdetményben szerepelnie kell, ha ott nincs akkor nem létezik, linkelnéd a hirdetményét ?
 • Én is akarok kommentelni...
  Tudom, hogy ezen az oldalon nem illik az Erstét reklámozni, de ez akkor is odaver:
  index.hu/gazdasag/2017/02/19/erste_bank_citibank_atallas_online_ugyintezes/

  bocsi 🙂

 • Kiszamolo
  Én is, miért ne lehetne? Csak graphite borul ki, ha valahol meglátja az Erste nevét. A többiek bírják. 🙂
 • Alfa
  @szocske:
  ERSTE LTP-re is lehet csoportos beszedést adni.
  Ha a hitelkártyád ad a csopbeszre visszatérítést (van ilyen több is a piacon, bár pont az ERSTE-s hitelkártyák azt hiszem nem ilyenek), akkor ugyanott vagy mint a fundamentával.
  A kamatkülönbség marginális, ki sem számolom, biztos hogy nem kompenzálja a horribilis belépési díj miatti előnyt az ERSTE javára.
  Ennyi.
 • Kenrich
  Amúgy érdekesség, hogy az Erste LTP-t nem lehet végrehajtani, ha bármi zűr lenne, pl. egy hiteltartozás, vagy bármilyen végrehajtás esetén. Kizárólag a NAV férhet hozzá, rendkívül indokolt esetben.

  Más: Nem igaz, hogy csak és kizárólag 4 évre jó kötni. Sehol nem fizetnek ennyi kamatot, és 4 év után is jön az állami támogatás. Szóval tényleg jó lehet a lakásfüggő magyaroknak, bár én speciel nem bízok az Erstében a kormánnyal kötött alkuja miatt, és amiatt ahogy a szerencsétlen devizásokkal elbánt..

 • Mersereg
  Nem azt írtam, higy az Államkincstát árulja, hanem hogy ők reklámozzák ügynökeikkel. Mindig éppen azt a bankot haol akciós megkötni. Miért?
 • Mersereg
  Nagyon örülök, hogy nektek mindig sikerült felhasználni, de azért engem még mindig érdekelne, hogy mi van, ha nem tudom felhasználni. Pl. várok egy panel felújítást, de nem rajtam múlik. Másra meg nincsen szükség.
 • Kiszamolo
  Az államkincstárnak nincsen egy ügynöke sem.
 • szocske
  , nem igazan ertelek… ha nem rajtad, akkor kin mulik? Lejart az ltp, ott a penz, ha akarod felujitod a lakasod…
  Mindenesetre, ha nincs lakascel, 10 evig huzhatod a felhasznalast, de a hozam elolvad ez alatt. Vagy lemondhatsz az allami tamogatasrol es felveheted csak a toket
 • Duke
  Szeretnék újra kötni LTP-t 4évesre, eddig fundánál volt, de pár ősz hajszálam lett,mire kifizették. Most a kellemetlenségeim miatt számlanyitási díj nélkül köthetek náluk újra.
  Van PriviL erste bankszámlám. Úgy gondolom jelen esetben mégis jobb lehet a fundás, mert nem függ bankszámlától.
  Mi az erstés előnye fundás LTP-vel szemben? (a számlanyitási díjkedvezményen kívül)
 • DTamás
  @Lucifer: otp fix tényleg a legtöbbet hoz, de hitelre már a rosszabb mint az erste. Legalábbis én ezt számoltam.
  @Mersereg: nem egy áltlános eset, de egyenes ági rokontól tulajdonrész vásárlás is lehetséges, s jó ha vannak még egyéb feltételek.
 • Kelemen
  A munkás nem ad számlát csak felárért. A tüzépes eladó szintén. Hát kösz. Ezek után nekem sajnos nem éri meg az lpt.
 • Feri
  @Zabalint:

  Az, hogy egy soron kívüli kiutalást kérsz és nem fizetik ki a kifizetésig a megtakarításokkal megszolgált állami támogatást, az OTP-s és/vagy a rendkívüli kiutalási kérelem tulajdonsága?

  Én már többször fizettettem ki Funda szerződéseket 4 év után, de az aktuális szerződés lejárta előtt sima felmondással (3 hónap ugye). A megtakarítás kiutalásakor valóban nem volt még a számlá minden megszolgált állami támogatás, de 1-2 hónap múlva soron kívül a privát számlálra utalták az elmaradt részt.

  Miben különbözik ettől az általad említett OTP-s eset?

  Egyébként nem is életszerű, hogy egy már megszolgált, de még a kincstár által át nem utalt állami támogatás soron kívüli eljárás keretében elbuksz…
  A kincsár mindig egy teljes megtakarítási év lejárta után, a következő megtakarítási év első hónapjának második felében szokta utalni az előző évben megszolgált ÁT-t egy összegben.

 • Petike
  Nekem az a megoldás lenne jó, hogy nem az Erstés Ft-számlámról vonják a havidíjat, viszont “elrettent” az a tudat hogy egy ügynöknél kell megkötni így a szerződést…
 • Zabalint

  Az a különbség, hogy azonnali utalásnál erről a késő összegről lemondasz (gyorsan kellett a pénz, így nem tehettem mást), nem tudom mi van az OTP-nél normál kiutalásnál, de ezek után nem is fogom megtudni…

  Konkrétan május végén volt az azonnali kiutalás, július elejéig kellett volna csúsztatnom, ha a bent ragadt összeget is akarom.

 • Peka
  @Petike: nekem se az ERSTE-s számlamrol vonják és megkotheted a bankfiókban is (legalább is én így tudom), az más kérdés h nekem egyszerűbb / gyorsabb – az idő pénz – ügynökkel intézni, akinek elküldok mindent elektronikusan, ha kész, eljön hozzam, 5 perc alatt aláírok mindent és csókolom.

  @Kelemen: ha KATA-s vallakozoval dolgoztatsz, akkor neki semmilyen többlet költsége nincs ha számlát ad (és semmilyen előnye nincs ha nem ad!). De felhasználhatod lakásvásárlásra is, ott már nincs himi-humi, mindenről van papir.

 • szocske
  , egyre több a KATA adózó munkás, ők éves 8M-ig gond nélkül adnak számlát.
 • Petike
  @Peka: Miklós által adott linken azt írják, hogy az csak Partneri kedvezmény.
  erstebank.hu/static/internet/download/LTP_akciok_20170213.pdf

  Én alapból viszolygok az ügynököktől, tuti valamit megpróbál majd rámlőcsölni és nem érti hogy miért nem akarom majd a fantasztikus ajánlatát igénybe venni… Meg aztán adjak meg neki ismerőseim telefonszámát, és meg van sértődve ha ezt nem teszem.

 • Anna
  Az LTP-t felhasználhatom rokon tulajdonában lévő ház felújítására is?
 • Gábor
  Kicsit OFF:
  Ismerősnek azt mondták Funda ügyfélszolgálaton (Tölgyfa utca), hogy a 4 éves LTP-jét nem tudja 1 évvel hosszabbítani, csak 6 évvel (10 évre). Tudtok ilyenről, vagy átvágták?
  Köszi
 • szocske
  @Gábor, átvágták, de “úriember” nem hosszabbít, csak tovább fizet 🙂
 • szocske
  , közeli hozzátartozók lemondhatnak egymás javára az állami támogatásról, valamint ha van a saját neveden is ingatlan, akkor nem nézik meg, hogy az új csempét melyikre ragasztották fel.
 • Peet
  Ha lakáshitel törlesztés a cél akkor azért azt sem árt átgondolni, hogy mennyire vagyok a hitelt adó bankhoz kötve. Az OTP-nél spec azzal, hogy ha OTP-s lakástakarékból törlesztek be az LTP lejáratakor akkor az ingyenes, ha máshonnan (Pl.: ebből az Erste-sből akkor 1,5% a költség! Így már el is ment a nyitási kedvezmény… 🙁
 • ufo
  Mindegyik LTP forgalmazónak van “hiteles” és “megtakarítási” terméke legjobb tudomásom szerint. Az ingyenes akciókat általában a hiteles konstrukciókra adják, melynek alapból célja, hogy felvedd a teljes szerződéses összeget, és a hitelt kedvezőbb kamattal kapod, de a megtakarítási részen minimális a betéti kamat, illetve a másik módozatnál fordított ez a lépés. :
  erstebank.hu/static/internet/download/LTP_EgyOtthon_0149_lakossagi.pdf
  erstebank.hu/static/internet/download/LTP_EgyOtthon_1559_lakossagi.pdf
  Itt látható, hogy bár ingyen kaphatod most a 0149 módozatot, a 4 évesnél még megéri azt kötni, de az fölötti megtakarítási időnél már “nyersz” az ügyleten, még ha kifizeted a belépési díjat is.
  Mostanra meglehetősen lecsökkent a betéti kamat ugyan, de még mindig tud egy kis plusz pénzt hozni (pl.: 10év/ 20000Ft-nál 248541- 76000= 172541 Ft).