Erste Wizzair hitelkártya változások

Változik a Wizzair hitelkártya feltételrendszere és ahogy ahhoz már hozzászokhattak a hitelkártyások, nem előnyére. Szocske foglalta össze röviden a lényeget:

– Decemberben már elmaradt a szokásos negyedéves dupla pontos hétvége.
– Márciustól csak 1% jár az eddigi 2% helyett (wizz szolgáltatásokra 2% a 4% helyett)
– csak 250 ezer Ft/hó költésig jár a pont, nem az egyéni keretig.
– áprilistól automatikusan és azonnal átvezetik a pontokat a wizz számlára, így nem lehet évekig gyűjtögetni.
– júniustól a wizz discount klub tagság is csak standard lesz, ami 2 főre érvényes.
Köszönjük a hírt.
Share

257 hozzászólás

 • ottó
  Alólam a K&H “lőtte ki” a hitelkártyát (nem módosítottam az új konstrukciókra, mert nem érné meg, így a régi szerződésem megszűnik holnapután).
  Melyik a legjobb most, ha nem érdekel a THM és a kamatmentes periódus (nem szoktam hibázni), kizárólag a visszatérítés mértéke (nem repülök, ruházat, szórakozás nem jelentős, azaz élelmiszer, rezsi, benzin adja a havi költségek jelentős részét – ahogy nézem, ezekkel a költségkategóriákkal variálnak a bankok)?
 • Zsozsek
  @ottó, én pont a hetekben néztem, hasonló paraméterekkel. Nekem az Erste Max volt a legszimpatikusabb.

  Ha van esetleg olvasó akinek ilyen hitelkártyája van, szívesen olvasnánk véleményt róla. 😉

 • szocske
  Annyi extra van még, hogy havi 1000/1600 Ft-ért meg lehet növelni a visszatérítési limitet 250ezerről 450 vagy 650ezer Ftra, éves hűséggel, és így Wizz szolgáltatásokra is 3 ill. 4% jár vissza az alap 2 helyett.
  myerste.hu/hu/myerste_lakossagi/bankkartya/hitelkartya/wizzair-hitelkartya-csomagok

  Akárhogyis, ezek után a wizz kártya futottak még kategóriába esett vissza, éves max. 30ezer pont nem nagy segítség, eddig az éves családi nyaralásunk kijött a pontokból.

  gyakorlatilag csak a BB kártyák maradtak még szemmel látható visszatérítéssel. Ott több is van viszonylag jó, attól függően neked melyik az előnyös és/vagy elérhető (pl. UPC, telenor, Főgáz)

 • FifiTheReal
  @ottó

  Nem szeretek kategóriákkal szórakozni, így a K&H-s hitelkártya helyére a Cetelem Klubkártya lépett. Igaz csak 1% a visszatérítés, de a plafon a hitelkereted mely max 1 millió Ft lehet. Így a visszatérítés elméleti maximuma havi 10eFt. Én első nekifutásra most 700eFt-os hitelkeretet kaptam, így a havi max visszatérítés 7eFt. Vannak ezen felül még egyéb partnerkedvezmények is.

  Ha csak egy hitelkártya kell, akkor most szerintem a Budapest Bankos UPC kártya a nyerő. Mindenre 2% a visszatérítés, a UPC számlára meg 6%. A 2%-os visszatérítés maximuma havi 20eFt. Itt nem számít a hitelkeret nagysága, mert hóközi feltöltésekkel a hitelkeret “növelhető”.

 • Hank
  Több együtt.
  Erste Max 2 tankolás és utána ami marad elkölteni max 200 ezerig. Otp bonus kártya év vége fix visszatérítés (kb max 50 és havi limit, tehát egyenletes használatot várnak), de vannak negyed éves preferált üzlet típusok ahol extra 1-2 százalékkal kapunk többet, továbbá lehet bekapcsolni ezen felül kedvezményeket (ingyenesen de több %jön vissza). És ami szép, hogy ezeknél – ha jól értelmeztem az extra komplex szabályzatot – nincs limit. Tehát az extra százalékkal szerzett forintoknak nincs felső korlátja és a jóváírás sem év végén van hanem azonnal szinte. Ugyanakkor majdnem 20 ezer Ft a kártya éves díja (attól függ ki mikor miként kapta).

  Még egy fontos dolog, pont jóváírás üzlet tipusonként. Ugyanis a terminal MMC kódja számít, amit kb vásárlás után telefonon a banktól tudod meg. Pl egy bringa bolt aki egyben túra üzlet is lehet bringás terminált használ de túrára lenne %.

 • promontor
  Erről honnan lehet tudni? Az Erste honlapon elsőre sehol se látom a nyomát…
  Egyébként meg 🙁
 • JoeP
  A debit kártya alól meg teljes egészében kilőtték a Wizzair pontgyűjtést.
 • BélaBélaBélaBélaBélaBélaBélaBélaBélaJózsiBélaBéla
  Remelem ez annak a jele, hogy tul okosan hasznaltak a tulajdonosok a kartyakat es nem birtak rajtuk elegendo profitot termelni 🙂
 • Tamimaci
  A hivatalos hirdetmény elérhető valahol?
 • fudosin
  Én Cetelemre váltottam, eddig pozitív a tapasztalat, csak a netbankból hiányzik a vásárlási limit módosítás. (Igaz a K&Hshoz netbank se volt…)
  Tudja valaki, hogy mi lesz, ha lejár a K&H kártya, ahogy ottó írja? Az utolsó tört időszakra jár még a visszatérítés? Kapunk egy végső kivonatot és azt kell befizetni, vagy rögtön késett lesz a tartozás? Felhívtak a banktól, hogy hosszabbítsak, de ezekre a kérdésekre nem tudta a hölgy megadni a választ, és a tájékoztató se egyértelmű nekem. (“a hiteltartozása egyösszegben lejárttá és esedékessé válik”)
 • KM
  Hát ez gyönyörű!!!
  Innentől periódusonként 2.500,- HUF (max. 5.000,- HUF) érhető el 🙁
 • Fowler_
  A booking.com-os 10% marad? Értékhatár nélkül?
 • Kata
  Én is K&Hgs vagyok. Engem is érdekelne, hogy mi a legjobb amire váltani lehetne. Bár lassan azt gondolom, ennyit nem ér az egész.
 • Simon Templar
  A Wizz hitelkártya csonkítása mellett a Wizz BETÉTI kártya teljesen megszüntetésre került. Januártól már nem is lehet igényleni (korábban, 2018. második felében sem nagyon lehetett már a fiókos ügyintézők szerint), a meglévőket pedig március hónapban mindenkinek sima MasterCardra cserélik. Így ez a konstrukció betéti formában teljesen kivégzésre került, utoljára 2019. márciusában lehet vele Wizz pontokat gyűjteni.
 • András
  Én elgondolkodtam hogy lecserélem a Raifeissenest az OTP-sre a kedvezőbb feltételek miatt (és az olcsóbb deviza árfolyamok miatt), de annyira félkegyelműek, hogy az elképesztő. Kitöltöttem neten az igénylést, az elveszett. Fiókban ültem egy órát hogy rájöjjenek és kitöltsenek egy újat. Ugyanazok a kérdések, 30 perc volt, amit én 10 perc alatt megcisnáltam online.
  Aztán felhívtak, hogy javítva van a cég adószáma a jövedelem igazoláson, vigyek egy másikat. Mondom ott van a pecséten is ugyanaz. Az nem jó. Ezt rábíztam az időre, mondtam hogy nem viszek másikat. 3 nap múlva hívtam őket, hogy akkor mi a helyzet, mondták h bírálás alatt, de nem tudják leellenőrizni a munkahelyem. 2x próbáltak hívni, valóban nem volt a helyén a HR de nem vitték túlzásba, többé nem próbálkoztak.
  És itt már elengedtem őket, hogy akkor tartsák meg maguknak azt a hitelkártyát.
 • András
  Gondolatébresztő; aki relatíve sokat használja a hitelkártyát külföldön/neten, vegye figyelembe a deviza árfolyamokat. Legutóbb azzal szembesültem hogy ha kisétálok a pénzváltóba és veszek valutát, akkor 4fttal jobban járok eurónként mintha kártyával költeném az eurót. Szóval még a visszatérítéssel együtt is jobban megéri készpénzt költeni ha nagyjából be tudod lőni mennyi kp kell és az egyébként nem túl sok hogy magadnál tartsd. Gránitnál találtam a legjobb árfolyamot, de ott nincs hitelkártya. Hitelkártyánál az OTP-nek vannak relatíve jó deviza árfolyamai.
 • Dani
  Na ez jo lepes, epp gondolkoztam, hogy elbucsuzunk egymastol (meg az egesz Erstetol 2 szamlaval es meg egy bankkartyaval egyutt), mert nem hasznalom ki elegge ezt a Wizz-es lehetoseget (pedig masfel ev alatt tobb, mint 200 ezer pontot gyujtottem… es ezzel kb kilottem az osszes jo desztinaciot is, emiatt kezdtem el toprengeni), a digitalis szolgaltatasuk a vicc kategoriat surolja (az uj netbank is eszmeletlen ronda lett, a mobilbank meg mindig hasznalhatatlan es tele hibaval) es meg rohadt dragak is, igy most segitettek is eldonteni, hogy az osszes szolgatatast felmondjam naluk 🙂 Koszi Erste!

  Ha valaki esetleg tud fasza hitelkartyat, minel tobb visszateritessel, ne tartsa magaba. Munkam miatt sokat utazok, van midnenfele kategoria, es van mikor egy honapban elmegy 4-500e is.

  ui: TW vagy Revolut, pls pls pls keszuljon mar el vegre a sajat teljes erteku HUF account bank detaillel.

 • nevemnetudd
  ” júniustól a wizz discount klub tagság is csak standard lesz, ami 2 főre érvényes ”

  Pontosabban június 1. után amikor az éves klubtagságod megújul.

  Nálam pl. november közepén.

 • ZX71
  OTP: a havonta igényelhető extra visszatérítések valóban limit nélküliek, és nem számítanak az éves visszatérítésbe. Azaz pl Bonus gold kártya: a sima vásárlások 1%át adja vissza, 3m felett 2%-át, de éves max 50e Ft-ot (azaz max éves 4m vásárlásig érdemes tolni).
  De a netbankon havonta megújuló “igényelhető” visszatérítések limit nélküliek. Azaz pl minden kedden 13% kedvezmény Kika vásárlásokra 50e Ft felett: ez úgy megy, hogy ha kedden 50e felett vásárolsz, akkor ugye arra kapsz 1%-ot vissza majd év végén (normál visszatérítés), plusz 13% visszatérítést a következő havi záráskor.
  (Kikában úgy érdemes vásárolni, hogy akciós hétvégén megrendeled a cuccot, mondjuk 20% kedvezménnyel, de nem fizeted ki, csak a minimális 30% összeget. Ha megjön az áru, akkor a következő kedden elmész érte, és a maradék 70% vételár 13+1%át is visszanyered.)
 • ZX71
  BB: itt meg érdemes megnézni az arany hitelkártyát, mert ugyan csak 1% visszatérítést ad (kivéve repjegy, hotel: 3%), de elég magas, havi max 30.000. összegben akár.
 • gyalogkakukk
  mitől használhatatlan a netbankjuk? Nem tisztem védeni őket, de az ilyen erős kijelentések megmosolyogtatnak. 🙂
  Én tudok benne utalni sablon alapján, vagy csak simán számlaszámmal, egyenleget és számlatörténetet nézni, bankkártya limitet állítani, és saját számlák közt átvezetni.
  Mit nem tud, ami miatt használhatatlan?
 • Szakértő
  OTP nél tavaly én is kértem Bonusz kártyát az Erste max és a BB classic mellé. Vittem nekik mindent amit kértek. Ment a bénázás és újabb igényekkel léptek fel: Annak ellenére, hogy vittem nekik a számlakivonatokat, amin látszódtak a munkabér utalások, pluszban kérték, hogy vigyek még munkáltatói igazolást is. Mondtam az ügyintézőnek, hogy nem viszek, legyen elég nekik a számlakivonat. Ügyintéző elutasított, hogy az úgy nem jó és akkor nem kapok kártyát. Ennyiben maradtunk. Egy hét se telt el, ismét felhívott ugyanaz az ügyintéző és mondta, hogy mehetek szerződést aláírni a fiókba, mert mégis jóváhagyták az igénylésem. Ki érti ezeket?
 • Wizz-kedvelő
  Wizz-zel egyetlen egyszer utaztam életemben. Elég is volt. Többet nem fogok az biztos. A Wizz kártyát is rögtön visszavittem az Erstének, amikor a Citilife-om helyett kiküldték. Kenjék a hajukra.
 • BTM
  Tényleg egész jó konstrukció a BB UPC hitelkártyája, de a Budapest Bank kapcsán egy kicsit elbizonytalanít a napokban felröppent hír az MKB-val való összeolvadásáról.
 • Kiszamolo
  BTM, téged miért zavar az, ha ők akarnak neked kölcsönadni?
 • Dani
  a netbankrol azt irtam, hogy rendkivul ronda, es szerintem nehezen megszokhato, valodi UX katasztrofa.. minden el van rejtve, es kenyelmetlen kezelni, foleg tobb szamla eseten.. a mobilbank pedig azert hasznalhatatlan, mert tele van rengeteg olyan hibaval, amit kis odafigyelessel, es megfelelo tesztelessel ki lehet kuszobolni (note: mobilfejelszto vagyok egyebkent, tehat magasak az elvarasaim): pl. kezdjuk azzal, hogy miutan kireleaseltek, mindenkinel elcrashelt, le kellett torolni az appot, es ujratelepiteni, hogy mukodjon (errol egyebkent irtak SMS-t valoban, eleg szomoru, mikor egy bank explicit megkeri az ugyfeleit, hogy toroljek le az appot, majd telepitsek ujra, ahelyett, hogy megfixalnak)
  Miutan mukodesre birja az ember, nehany pelda: utalsz egyet, a fokepernyon az egyenleged nem valtozik, nem lehet frissiteni, ki kell lonni az appot, hogy lasd, sikeres e, folyt.
 • Dani
  rendszeresen kapok hibauzenetet, bizonyos muveletek elvegzese utan, jobb esetben ilyenkor nem crashel el, csak ki kell lonom az appot megint, hogy mukodesre birjam ujra.. es a legutolso problema, amivel tudok egyutt elni, mert kozelrol ismerem a banki rendszereket, es ez sajna adottsag, ez pedig a sebesseg.. borzaszto lassu..

  Osszessegeben pedig a legnagyobb problema, hogy gyanitom egy tonna penzt beletoltak abba, hogy letrehozzak ezeket az uj csodakat, de nem lett jobb.. az appba pedig rengeteg olyan baki van, ami miatt szegyenlem magam, mert ha en ilyet adnek ki a kezembol, megkerdojeleznek a szaktudasom.. de ha nincs igenyed ilyenekre, akkor valoban, az altalad emlitett muveleteket, kozepes mennyisegu energiabefektetessel es kis szerencsevel gond nelkul el lehet vegezni az appban is. A netbankban pedig egesz oke, de nem szep.

 • Csobszko
  Nekem van 133.000 pontom de nem repülök. Nincs valami ötletetek, hogy hogyan lehetne ezt kiokosítani valahogy legalább részben?
 • Dani
  most en is a BB arannyal kezdtem el szemezni, mint alternativa, esetleg van, aki ezt hasznalja es van tapasztalat? Illetve az OTP Goldon is erosen gondolkozom, mostanaban sokan dicseretek az OTP-t nekem.
 • Viktor
  @András
  Erre jó a Curve. Gyakorlatilag közép árfolyamon fizethetsz az általuk kibocsátott kártyával, úgy, hogy igazából az eredeti kártyádat terheli meg. (MCC kódokat továbbítja a saját bankodhoz, így még pontvisszatérítés is működik, teszteltem Wizz hitelkártyával)
  Nem láttam még róla cikket, pedig nagyon megérne egyet.
  Itt tudod csekkolni: curve.app/en/
 • Zest
  MÁK-ra melyik hitelkártya ad még visszatérítést?
 • Szakértő
  Tetszik a KIKA-s tipped. Az OTP-nél nekem már csak a Bonusz hitelkártyám van. Nekem azt mondták, hogy netbankot csak folyószámlához lehet kérni és csak ahhoz tudják hozzákapcsolni a hitelkártyát. Akinek csak hitelkártyája van, annak egyáltalán nem tudnak netbankot csinálni. Ez elég sajnálatos dolog. Csak ezért pedig nem fogok folyószámlát is nyitni náluk. Pont tavaly szüntettem meg. 🙂
 • Kiszamolo
  Nekem az a bajom a Curve-vel, hogy semmit nem lehet tudni róla, így pedig nem szívesen bíznék rájuk semmilyen kártyaadatomat.
 • szocske
  @fowler_ a booking.com 10%-nak semmi köze az erstéhez, de azt úgy tudom mindig csak akcióként hirdetik meg, így szvsz nincs semmi garancia nincs rá, hogy holnap vagy jövőre is lesz ilyen.
  Ráadásul ott elég sok a gond a jóváírásokkal, néha 1-1 hónapot elfelejtenek jóváírni vagy komoly késéssel teszik meg

  aki tudatos és kártyapárti már régen TW borderless, Revolut vagy hasonló kártyát használ külföldön.

 • szocske
  nekem azért fáj a BB eladás, mert az új tulajdonos jó eséllyel visszavágja a jelenlegi bőkezű visszatérítéseket.
 • FifiTheReal

  Engem is hívtak a K&H helyi fiókból, de ezekre a kérdésekre nem tudta a hölgy a választ. Annyit tudott, ha bemegyek egyből lezárják a hitelszámlám, KP kell fizetnem helyben, de a vásárlási visszatérítésekről és a tört éves kártyadíjakról nem tud intézkedni, főleg úgy, hogy folyószámlám sincs.

  Telefonos ügyfélszolgálatot két különböző időpontban felkeresve mindkét ügyintéző azt mondta, hogy jan. 31. napjával a kártyák tiltásra kerülnek és a szokásos módon kapok értesítőt a fizetendő összegről (SMS és papír alapú kivonat). Ezt befizetem és szerződés ezzel megszűnik, nem kell bankfiókba menni.

  Arra a kérdésre, hogy ez a fizetés mikor esedékes, illetve az értesítőkön a tört éves kártyadíjak jóváírásra kerülnek-e nem volt meggyőző a mellébeszélésük. Kíváncsian várom, hogy jár el a bank, ha a fiókbéli ügyintézők és a telefonos ügyfélszolgálat sincs teljes információval ellátva.

 • szocske
  , keresel egy ismerőst aki repülni szeretne, lehetőleg egy 4-5 fős csapatot, és megveszed nekik a jegyeket. Kénytelen vagy magadnak is jegyet venni, ezért jobb 5 fős társaság, mint 2 fős, mert 5 főnél a 6. fel nem használt jegy kisebb bukta, mint 2 főnél a 3.
 • 3gyerekes
  Raiffeisen hitelkártyám is van, de már egyre kevesebb a visszatérítés. Az viszont nagy előny, hogy a csoportos beszedési megbízásokra is adja az 1%-ot.

  Van más szolgáltató, ahol szintén fizetnek rá? Erste LTP-k a fő terhelések, ha ez valahol számítana..
  Azt tudom, hogy be lehet álítani a csoportost máshol is, de ahol most a többi hitelkártyám van (FHB, Erste), nem fizetnek utána.

 • Laci
  MKB-nal Miles&More Gold kartya? Ha sokat utazol esetleg megerheti.
 • FifiTheReal

  Nekem BB UPC-s kártya a 2%-os visszatérítéssel együtt nézve mindig MNB alatt váltotta az EUR-t. GBP-t meg mindig egy hajszállal MNB felett, de valutaváltóhoz képest sokkal jobb árfolyamon.
 • Omnisapient
  BB UPC kártya mindenre 2% havi max 10 ezerig, UPC számlára 6%. Immár közel 10 éve megy megbízhatóan. Jelenleg ezt tartom a legjobbnak.

  A Citivel elégedett voltam, nálam ők voltak a legjobbak. Erstét kezdtem megszeretni még mielőtt átvette a Citit. Azóta viszont mélyrepülés az Erste, csak a lustaságom tart vissza attól, hogy keressek egy jobbat. Korábban egész jó árfolyamon lehetett náluk devizát váltani T+1-es teljesítéssel. Egy ideje csak azonnalival lehet (legalábbis banki időben) MNB EUR középárfolyam +/-9 Ft-os árfolyammal. Kenjék a hajukra. Jobban járok, ha kiveszem Ft kp-ban (ez még megy ingyen), elsétálok 250 métert a váltóba és ott legalább 4-5 Ft-tal jobban váltják. Utána persze hazaviszem az EUR-t mert nem érdemes betenni évi 0.01%-ra azért, hogy aztán felvételnél kb. 1.3%-ot, azaz 130 évi kamatnyi költség mellett vehessem fel. Csak akkor fizetem be ismét, ha továbbutalom.

 • Omnisapient
  Erste Wizz is fizet csoportos beszedésekre, de mivel csak Wizz pontokban kapom meg, lesz.rom,mert Wizzel nem merek repülni magáncélra.
 • Omnisapient
  @szöcske Korábban a BB is bőkezűbb volt. Pár évig négy kártyán összesen kb. 3M kerettel három hetente kb. 30 ezret kaszáltam. Aztán felébredtek én meg visszadtam a kártyákat, kivéve a UPC-t.
 • magas
  Citibank Citilife hitelkártya után mivel az Erste átvette az ügyfelket nagy visszalépés történt a Citinél két hitelkártyám is volt ezek helyett az Erste egy Max és egy Wizz-t adott! Már nem adják a csoportos beszedés után a pontokat SMS-t sem küld minden tranzakció után csak 2000.- huf felett! És most a Wizz-nél is szigoritások!
  A Wizz-nél továbbra is jár a reptéri mastercard váró belépő a fő és a társkártyásnak is?
 • Omnisapient
  Ha megtalálod az Erste utódját, légy szíves szólj! Én is szívesen lépnék tőlük.
 • ZX71
  Szakértő: nekem van OTP Gold kártyám, és van hozzá netbank, mobilbank. Igaz, korábban folyószámlám is volt hozzá, a kettő együtt volt netbank/mobilbankon, azóta a számlát megszüntettem, a kártya maradt, és így marad mellé a net/mobilbank is. Azt nem tudom, hogy szóló kártyához engedik-e kötni, de eléggé furcsállanám, ha nem engednék. Akkor hol a csudába látnád a korábbi kivonatokat, pillanatnyi visszatérítést stb?
 • promontor
  Ahogy én látom, jelenleg a BB-s ajánlatok kiemelkedően jók, de ők még a Nagy Hitelkártya Visszavágás előtt vannak, ami egy figyelembe veendő kockázat egy esetleges váltásnál.

  Én pl. egy éve váltottam Wizzre és ugyan számoltam azzal, hogy 1%-ra visszamehet a kedvezmény, de a 250 ezres limit és a Csoportos tagság visszavétele már “nem kalkulált” kockázat volt. Hiába, kreatívak a bankos fiúk… 🙁

 • Omnisapient
  Erste netbankban tolták rendesen, hogy jön-jön-jön, mint a mozi előzetesben, aztán mi lett belőle? Először is marha lassú, nem győzöm kivárni. Aztán nem látom, hogy mi új van benne, ami korábban nem volt. Mindenesetre elég tré ahogy kinéz és legalább újra kell tanulni, hogy mit hol találok meg. Funkcionálisan nem látok változást, hacsak azt nem, hogy miután az állandó kártyalimitek változtatására beadott kérelmem feldolgozása után is a kérelem beadása előtti állandó limitek vannak, azaz, feldolgozottnak nyilvánították a kérésemet úgy, hogy vagy nem csináltak vele semmit vagy nem csinálták meg azt amit kértem benne.
  Röviden, ezért kár volt hozzányúlni.
 • FifiTheReal
  BB kártya mindenre fizet 2%-ot, amit kártyával tudsz fizetni és a csoportos beszedési megbízásokra is (közművek, LTP stb.). Nincsenek kategóriák, kedvezménynapok stb. csak a max havi 20eFt-os visszatérítési limit. Tavaly még a limit ellenére is volt többször 20eFt feletti visszatérítésem, de mára ennek lőttek …

  Jelenleg 20eFt az a havi max. Lehet, hogy amikor Te szerződtél még 10eFt volt? Ma már számlavezetési díj sincs. Tőlem még havi 80Ft-ot legombolnak, de ez bőven belefér csak maradjon meg eza lehetőség még jó pár éven át. 😉

 • Dani
  Buta kerdes, de egyebkent a BB UPC-nel UPC ugyfelnek kell lenni, vagy csak egy opcio, hogy ha UPC-s szamlat fizetek, akkor extra cashback? (Gondolom le van irva ASZF-be, de hatha tudja valaki a valaszt gyorsan)