Gránit bank termékei

2015-04-27
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az elmúlt napokban úton-útfélen a Gránit bank reklámjaiba botlottam, akár interneteztem, akár csak a telefonomat használtam.

Az egyik reklám az ingyenes Bajnok bankszámláról szólt, ahol minden ingyen van, a másik a platínum bankkártyáról, aminek számtalan előnye van.

Mivel te is nyilván legalább annyiszor belefutottál ezekbe a reklámokba, mint én, gondoltam érdemes megnézni, miről is szólnak a reklámok.

A Bajnok bankszámla hirdetményét itt találod: Hirdetmény.

Ebből kiderül, hogy a reklám nagyrészt igaz, csakhogy vannak feltételek: vagy havi 280 ezer forintnak kell a bankba érkeznie, vagy minden nap legalább 150 ezer forint szabad egyenlegnek kell lenni a számlán. Ez utóbbi könnyebben teljesíthető, ennek elvesztett éves kamata jelenleg 3-5 ezer forintnál nem igazán több, vagyis havi 3-400 forintról beszélünk. Csak vigyázz, ne menj le a 150 ezres limit alá.

Ezeknek hiányában máris 2.990 Ft lenne a havi számlavezetés díja.

A bankkártya se ingyen van, maximum az első évben, de akkor se mindegy, melyik, utána legalább 3.390 Ft évente.

Az utalás és a pénzfelvétel is fizetős, igaz nagyon kedvező díjjal. Ha tényleg ingyeneset akarsz, akkor a Bajnok Plusz csomagot kell kérned, ami viszont 990 Ft havonta, már ha teljesíted a fenti feltételeket. Plusz itt is a kártya éves díja. Fizetős a számlalevél postai kiküldése is (havi 300 Ft), bár enélkül már lehet élni manapság.

Nem rossz csomag annyira, de azért az ingyenesség némileg megkérdőjelezhető. Vedd számításba azt is, hány fiókja van a banknak az országban. Döntés előtt használd a Bankmonitor számlaválasztó kalkulátorát itt: Kalkulátor.

A másik a platinum bankkártya, ami most akciósan csak 9.500 Ft az első évben, a szokásos 19.000 Ft helyett, utána évente 15.000 Ft.

Akit érint, a budapesti és a bécsi repterek MasterCard várójába ingyenes bebocsátást nyújt a kártya (igaz, bármelyik aranykártya is ugyanezt tudja). Más reptereken 24 euró a beugró az elkülönített várókba.

Ezen kívül nekem egy dolog tetszett volna, a termék oldalán azt írja, hogy a benne lévő utasbiztosítás sok extrém sportra is kiterjed, mint például búvárkodás, vadvízi evezés és egyebek.

Mivel ezek a sportok sok utasbiztosításnál kizáró okok (vagy csak maximum 40 méteres búvármerülést engedélyeznek), már csak ezért megérheti igényelni a kártyát az érintetteknek.

Efelett érzett örömöm addig tartott, amíg el nem olvastam a biztosítási feltételeket, ahol ennek szöges ellentétét írták le:

"Kizáró ok: a  Biztosított az  alábbi  sporttevékenységet  végzi:  motorverseny,  illetve  a motorkerékpárral folytatott verseny bármely más módja, nagyvad vadászata európai térségen kívül, 40 méternél mélyebbre merülő búvárkodás, nemzetközi vizeken hajózás nem tömegközlekedésre szánt járművel, lovaglás, fal és sziklamászás, barlangkutatás, boksz,  birkózás  valamennyi  változata,  harcművészet,  ejtőernyőzés,  légballonozás, szabadesés, vitorlázó és sárkányrepülés, valamint általában valamennyi olyan sport vagy rekreációs tevékenység amely közismerten veszélyes, vagy magasabb biztosítási kockázatúnak minősíthető."

Kértem a bankot, hogy ezt a némi ellentmondást a reklám és a biztosítási feltételek között magyarázza el, ez a cikk megjelenéséig ez nem történt meg. Ha megjön a válasz, frissítem a cikket.

Na szóval, ezekkel a reklámokkal találkozhattál te is az elmúlt napokban, most már nem furdal tovább a kíváncsiság, mi van mögötte.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram