Gránit bank termékei

Az elmúlt napokban úton-útfélen a Gránit bank reklámjaiba botlottam, akár interneteztem, akár csak a telefonomat használtam.

Az egyik reklám az ingyenes Bajnok bankszámláról szólt, ahol minden ingyen van, a másik a platínum bankkártyáról, aminek számtalan előnye van.

Mivel te is nyilván legalább annyiszor belefutottál ezekbe a reklámokba, mint én, gondoltam érdemes megnézni, miről is szólnak a reklámok.

A Bajnok bankszámla hirdetményét itt találod: Hirdetmény.

Ebből kiderül, hogy a reklám nagyrészt igaz, csakhogy vannak feltételek: vagy havi 280 ezer forintnak kell a bankba érkeznie, vagy minden nap legalább 150 ezer forint szabad egyenlegnek kell lenni a számlán. Ez utóbbi könnyebben teljesíthető, ennek elvesztett éves kamata jelenleg 3-5 ezer forintnál nem igazán több, vagyis havi 3-400 forintról beszélünk. Csak vigyázz, ne menj le a 150 ezres limit alá.

Ezeknek hiányában máris 2.990 Ft lenne a havi számlavezetés díja.

A bankkártya se ingyen van, maximum az első évben, de akkor se mindegy, melyik, utána legalább 3.390 Ft évente.

Az utalás és a pénzfelvétel is fizetős, igaz nagyon kedvező díjjal. Ha tényleg ingyeneset akarsz, akkor a Bajnok Plusz csomagot kell kérned, ami viszont 990 Ft havonta, már ha teljesíted a fenti feltételeket. Plusz itt is a kártya éves díja. Fizetős a számlalevél postai kiküldése is (havi 300 Ft), bár enélkül már lehet élni manapság.

Nem rossz csomag annyira, de azért az ingyenesség némileg megkérdőjelezhető. Vedd számításba azt is, hány fiókja van a banknak az országban. Döntés előtt használd a Bankmonitor számlaválasztó kalkulátorát itt: Kalkulátor.

A másik a platinum bankkártya, ami most akciósan csak 9.500 Ft az első évben, a szokásos 19.000 Ft helyett, utána évente 15.000 Ft.

Akit érint, a budapesti és a bécsi repterek MasterCard várójába ingyenes bebocsátást nyújt a kártya (igaz, bármelyik aranykártya is ugyanezt tudja). Más reptereken 24 euró a beugró az elkülönített várókba.

Ezen kívül nekem egy dolog tetszett volna, a termék oldalán azt írja, hogy a benne lévő utasbiztosítás sok extrém sportra is kiterjed, mint például búvárkodás, vadvízi evezés és egyebek.

Mivel ezek a sportok sok utasbiztosításnál kizáró okok (vagy csak maximum 40 méteres búvármerülést engedélyeznek), már csak ezért megérheti igényelni a kártyát az érintetteknek.

Efelett érzett örömöm addig tartott, amíg el nem olvastam a biztosítási feltételeket, ahol ennek szöges ellentétét írták le:

“Kizáró ok: a  Biztosított az  alábbi  sporttevékenységet  végzi:  motorverseny,  illetve  a motorkerékpárral folytatott verseny bármely más módja, nagyvad vadászata európai térségen kívül, 40 méternél mélyebbre merülő búvárkodás, nemzetközi vizeken hajózás nem tömegközlekedésre szánt járművel, lovaglás, fal és sziklamászás, barlangkutatás, boksz,  birkózás  valamennyi  változata,  harcművészet,  ejtőernyőzés,  légballonozás, szabadesés, vitorlázó és sárkányrepülés, valamint általában valamennyi olyan sport vagy rekreációs tevékenység amely közismerten veszélyes, vagy magasabb biztosítási kockázatúnak minősíthető.”

Kértem a bankot, hogy ezt a némi ellentmondást a reklám és a biztosítási feltételek között magyarázza el, ez a cikk megjelenéséig ez nem történt meg. Ha megjön a válasz, frissítem a cikket.

Na szóval, ezekkel a reklámokkal találkozhattál te is az elmúlt napokban, most már nem furdal tovább a kíváncsiság, mi van mögötte.

Share

61 hozzászólás

 • Lasszo
  Bocs a kukacoskodásért, de “A bankkártya se ingyen van” -> “A bankkártya sincs ingyen”.

  (Töröld nyugodtan ezt a hozzászólást is.)

 • Kiszamolo
  Szerintem mindkettő helyes.
 • bandi
  Én úgy tudom jelenleg csak az erstének van ingyenes csomagja (éves kártyadíj itt is van)
 • athos99
  Az Erste Privilégium L-ről mi a véleményetek?

  Idegen bankszámláról 150.000Ft havi jóváírás esetén: számlavezetés, bankon belülre/kívülre netbank utalás, ATM-készpénzfelvétel egyaránt ingyenes.
  Elvileg a kondíciók 2018.03.01-ig változatlanok maradnak.
  Egyedül az nem tetszik, hogy “közvetítő” segítségével nyitható.

  erstebank.hu/static/internet/download/LBBH_m2_5_20150401.pdf

 • kisP
  Azért az a 40 méteres merülési limit igen jutányos, tekintettel arra hogy az alá még mentőbúvár sem mehet csak úgy, nem hogy holmi nyaralgató hobbisták. Én rácsodálkoztam hogy nem mondjuk 12 vagy 18 méter van megszabva.
 • Kiszamolo
  De ezt sok utasbiztosítás kínálja évi 3.500 forintért, tehát nem egy nagy cucc.
 • Körtefa
  Teljesen jó számlacsomag, a közvetítés szerintem azért lett közbeiktatva, hogy ne nyissanak olyan sokan, mert ez plusz egy lépcső utánajárás, több idő stb.
 • antenna
  Athos: nekem az is van, egyelőre jónak tűnik, 3 hónap tapasztalattal. Most megyek Prágába, ott is ingyen veszek fel KP-t Erste autómatából. Tényleg ingyenes, megtakarítási számlák is vannak hozzá ingyen. Nem is értem, hol éri meg a banknak úgy, hogy nem saját fiókokban nyitható ilyen. Ráadásul a prémium számlájuknál is jobb kondíciókat ad. És ha havonta csak 5 percre van jelen a 150 ezer Ft, akkor is ingyenes. Ráadásul maximum 2 jóváírásból kell összehozni, ami nem kötelezően munkabér.
 • glezmen
  ott a Raiffeisen is: ingyenes szamlavezetes, ingyenes utalas, ingyenes KP-felvetel, ingyenes bankkartya 🙂

  a Granitnal erdemes megjegyezni hogy nagyon magas beteti kamataik vannak, ez is lehet szempont

 • Kiszamolo
  Kis bankba nem rakunk pénzt. Csak nézd meg az elmúlt fél évet.
 • Körtefa
  “Most megyek Prágába, ott is ingyen veszek fel KP-t Erste autómatából.” Milyen kártyád van, milyen árfolyamon?
 • glezmen
  mire gondolsz az elmult fel evbol?
 • Kiszamolo
  Az összes tönkrement kisbankra és takarékszövetkezetre.
 • antenna
  Maestro kártya, az árfolyamot nem tudom. De mivel számlakonverziós árfolyamon váltanak és amúgy sincs nagy mozgástér, nem lehet sokkal rosszabb az itthoni váltásnál. De majd kipróbálom és megírom.
 • Calmarius
  Nem teljesen értem a kis bankok öngyilkos akcióit a nagy betét kamatokkal.

  Miért nem tehetik azt meg, hogy bevásárolnak a biztonságos eszközökből majd a portfóliójuk összhozamánál 1%-kkal kevesebb kamatot adnak látra. És ezt a kamatot folyamatosan igazítják a portfóliójuk hozamához. A leghosszabb állampapír nagyker hozama 3,5%. 2,5% kamat szerintem jó kamat látra.

  Ha a rendszerük erősen informatizálva és netbankosítva van, akkor szerintem fenntartható ez.

  De nem vagyok kisbank, így lehet, hogy sokkal bonyolultabb ez.

 • fhunter
  Nekem még sok évvel ezelőtti számlacsomagom van GB-nál, ahol még minden belföldi utalás és csoportos beszedés ingyenes és nincs havidíj, sőt tranzakciós adót sem hárítanak át. Sokáig parkolt, csak betétlekötésre használtam, de mióta vállalkozóként nem tudok mindenféle bér utalási feltételnek minden hónapban megfelelni az ERSTÉ-nél, azóta kezdtem újra ezt használni főszámlának, akciósan igényelve hozzá MC Platina kártyát ami messze a legkönnyebben hozzáférhető prémium MC, de tényleg csak azoknak éri meg, akik sokat utaznak. A netbankja számomra a legátláthatóbb azok közül, amiket próbáltam, a nyomtatható kivonat pontosan ugyanolyan mintha postán jött volna.
  Mindig írod, hogy kis bankra nem bízunk pénzt, de a GB-ról most éppen olyan hírek jönnek folyamatosan, hogy jól megy nekik. Csak marketing? Én laikusként épp a direktbanki modell miatt látom tarthatónak a korrektebb feltételeket.
 • Suhanc
  Nekem az tetszik a Platina kártyához tartozó biztosításban.l, Hogy egyedul ez fizet pl. mobiltelefon elvesztése akár háromszázezer forintot is.Hasonló biztosítást kb. 18-25 000 Ft-ért találtam a neten
 • Suhanc
  Kiazamolo:
  Kis bankba nem rakunk pénzt. Csak nézd meg az elmúlt fél évet.

  Ezt nem ertem. 100.000 euroig biztositva van a megtakaritas nem? Pl. Itt a granit bankban is?

 • Robi
  Az Ersténél nagy kérdés, hogy a devizánál melyik árfolyamot használják a számlakonverziós résznél:
  erstebank.hu/ekwa-web-web/exchangeRates.jsp
  Nem mindegy, hogy közép vagy eladás, mert eurónként 6 Ft a különbség!
 • bandi
  Raiffaisennek nincs ingyenes csomagja. Ott vagy adót kell fizetni átutalás után, vagy maximalizálva van az ingyenes átutalás (azt hiszem 100000Ft-ig).
 • Ősmágus

  Erste hitelkártyával külföldi vásárlásnál, az általad adott linken a kereskedelmi eladási árfolyamon váltottak.
  Készpénzfelvételnél nem hiszem, hogy ilyen kedvező lenne. (És hitelkártyával az ember nem vesz fel készpénzt, úgyhogy nem próbáltam ki.)
 • szocske

  raiffeisen.hu/kondiciok/premium-banking

  Premium Gold 2.0 számlacsomag

  átutalások direktneten 0 Ft, tranzakciós adót sem kell fizetni és nem látok összeghatárt sem.
  szerintem az axával kevered, ott van, hogy max. havi 400 ezer Ft-ig ingyenes az átutalás.
  De még itt is külön van véve, hogy 400e eseti + 400e állandó átutalás ingyenes.
  És azt hiszem semmi nem tiltja, hogy az első sikeres teljesülés után visszavonjam az állandó megbízásom, így elméletileg havi 800 ezret lehet átutalni tőlük ingyenesen.

  A raiffesennel éves 500e költés esetén a kártya is ingyenes (az első évben mindenképp)
  Az axánál kártyadíj van, min. havi 540 Ft.

 • glezmen

  Azert a Granit elegge mas kategoria mint a mindenfele takszovok…
  Raadasul OBA biztositja.
  Az utobbi nehany eves tortenetuk is eleg impressziv, talan most ev elejen volt hir hogy nyereseges lett, pont ahogy par eve terveztek.
 • glezmen

  Premium Gold csomagom van a Raiffeisennel, hidd el hogy teljesen ingyenes 🙂
 • bandi
  Igazad van. Én csak a magánszemélyeknek szóló részt néztem, a prémiumot nem.
 • Körtefa
  Cserében 280 ezret havonta érkeztetni kell. De ha ma is nyithatót nézünk, a Premium Gold 2.0-nál már 400 ezret kell érkeztetni egy összegben.
 • Bruce
  Cégszinten már bő két éve kapcsolatban vagyunk a Gránittal. Teljesen rendben vannak, igaz hogy nem nagy bankként van nyilvántartva, de nagyon szigorúak a kockázatkezelők, szinte a K&H-val tudom összehasonlítani, akik szintén nagyon alaposak.
  Az hogy nincs bankfiókjuk, az elég riasztó tud lenni, de elég sok költséget meg tudnak ám ezzel takarítani 🙂
 • glezmen

  nem mondtam hogy nincsenek feltetelei a teljesen ingyenes szamlavezetesnek 😀
 • S.E.
  Én is a Gránitnál vagyok úgy másfél éve kb. Bajnok Plussz csomagom van, 990 forintot nekem bőven megér, amit nyújtanak (már a nyitáskor sem volt tranzakciós rablás). Nincs bankfiókjuk, és? Korábban az OTP-nál voltam, 2-3 évente egyszer mentem be, már nem is emlékszem, miért. Ha mégis kell személyes megjelenés, be kell mennem a Westendbe. Eddig kétszer voltam bent, egyszer a magán-, egyszer pedig a vállalkozói számla megnyitásakor. Ezt még túlélem, mivel onnan 2 km-re dolgozom. Van videobankjuk, videochat-elni lehet velük X havi jóváírás fölött. Szóval szerintem rendben van.
 • morc
  Azért nem általánosítanék, a sok kisbank és takarék csődje mögött – úgy olvastam – többnyire csalások, visszaélések voltak. A Gránitnak nincs költséges fiókhálózata, ezért tud jó kamatot adni. Egyébként a nagyon magas kamat is relatív, most 4 százalék a betéti csúcs náluk, ennyit egyes nagybankok is ajánlanak.
 • Kiszamolo
  Én is aaGranitnál vagyok a vállalkozói számlámmal, de pénzt nem tartok soha rajta.

  Kicsit gyanúsan sok lett itt a gránitot dicsérő hozzászólás egymás után.

 • glezmen
  “Kicsit gyanúsan sok lett itt a gránitot dicsérő hozzászólás egymás után.”
  Aminek nyilvan semmikepp sem lehet oka az, hogy az ember meg van elegedve egy ingyenes szamlaval ami jo kamatokat ad 🙂
  Irtal egy cikket a Granitrol, majd gyanusnak tartod, hogy a cikk temajaul szolgalo bank ugyfelei elegedettek 😀

  Btw ami meg nem hangzott el hogy az ugyfelszolgalatuk is elso osztalyu, amikor barmi nyomorom volt veluk, azonnal es nagyon segitokeszen valaszoltak.

  Az egyetlen amibe bele tudok kotni, hogy a netbankjuk eleg buta es kenyelmetlen (nagyon maceras peldaul regebbi tranzakciokat visszakeresni), de ennyi nekem belefer..

 • glezmen
  “Én is aaGranitnál vagyok a vállalkozói számlámmal, de pénzt nem tartok soha rajta.”
  Meg mindig nem derult ki hogy miert. Mitol tartasz? Ha netan bedolne a Granit, akkor is ott az OBA, ami pont ugy ved mint mas, nagyobb bankoknal (csak mig egy nagy bank bedolese eseten hatalmas osszegekbe kerul az osszes betetes kartalanitasa, egy kis banknal nyilvan sokkal kevesebbe.

  Egyebkent amiota az allam bevasarolta magat a Granitba (aminek anno nem orultem tulzottan…), azota legalabb attol kevesbe kell felni, hogy csodbe juttatja csak azert hogy fillerekert felvasarolhassa 😀

 • Kiszamolo
  A Széchenyi Bankba is bevásárolta magát az állam, mint kiderült, pont azért mert már akkor is nagy bajban volt a bank.

  Arról az OBÁ-ról beszélünk, ami jelenleg mínusz 100 milliárdos vagyonnal áll helyt közel 15.000 milliárd forintnyi betétért?

 • Kiszamolo
  glezmen, nem arról beszélek, hogy régi kommentelők véleményt mondanak a bankról, hanem megjelennek új arcok, akik csak most csak egyszer hozzászólnak, hogy a legjobb bank a Gránit.

  Amivel nekem sincs bajom, minden vállalkozói számlám ott van, de pénzt akkor sem mernék ott tartani.

 • glezmen
  Nem latok bele melyen a Granit penzugyeibe, de azok alapjan amik kifele latszanak nekem eleg stabilnak tunnek. Persze nyilvan lehet a hatterben eros svindli is, mint ahogy barhol mashol is… Azert en annyira nagyon nem feltem azt a parszazezremet ami ott van, legalabbis nem jobban mint mas bankoknal.

  De ha mar szoba kerult, nem emlekszem irtal-e arrol, hogy mi van olyan esetben, ha az OBA nem tud kartalanitani? Van valami EU-kotelezettseg vagy ilyesmi, vagy mondhatja azt a kormany hogy “igyjartal, penzvoltnincs”?

  Bar latva pl. a Questroros sztorit, ahol meg azok is visszakapjak a penzuket, akiket az OBA nem is ved, ez egyelore (remelhetoleg) tenyleg csak elmeleti kerdes.

 • Kiszamolo
  glezmen, ha egy bank mögött nincs komoly tőke, mindent ingyen ad, a betétre meg sokat kifizet, az azért nem jó ómen hosszú távon.
 • S.E.
  Én sem tartok ott pénzt, már amennyiben ez a megtakarításokra vonatkozik.
  A Gránitot pedig alapos körültekintés után választottam ki a sok közül abban az időszakban, amikor már megszűntek az ingyenes bankszámlák. Még egyszer, nekem a 990 forint teljesen megfelel. Sokat utalok, azok is mind ingyen vannak, csak ezen legalább 2000 forintot megspórolok havonta (a többi csomagnál van díja az utalásnak). Azóta megint vannak ingyenes csomagok, de mivel nem fáj a 990 forint, emiatt nem váltok.
  Amúgy meg ha lenne mit, én is diverzifikálnék…100 milliót ebbe a nagybankba, másik 200-at a másikba…de az a havi kb. 1M forint, ami átfolyik a két bankszámlámon, nem ad okot erre.
  A netbankjuk tényleg eléggé sajátos, de egy tekintetben mindenképpen jobb az OTP-snél: nem kell minden egyes nyüves átutalást SMS-sel aláírni, hanem csomagba lehet helyezni és egy SMS-sel aláírni az egészet.
  Folyt.köv.
 • S.E.
  Folyt.
  A másik hasznos szolgáltatásuk az iSMS: ha letöltöd a telefonodra a mobil applikációjukat és online is vagy, akkor a szokásos banki SMS-ek (amiket beállítottál) nem SMS-ként jönnek, hanem az applikációba, ingyenesen. Kivétel a tranzakció aláíró SMS-ek, azok mindig normál SMS-ként jönnek. Tudtommal ilyet egyelőre semelyik másik bank sem tud (de nem néztem utána).
 • glezmen
  A “mindent ingyen ad” azert eros tulzas, mondjuk egy Premium Goldhoz kepest.
  Kartyadij es 0.1%-os tranzakcios ado meg mindig van, es ezeknek is magas jovedelem a feltetele. A magas beteti kamat is feltetelhez kotott (X osszegu kartyas vasarlas).

  Szoval nem arrol van szo hogy bemegy a minimalberes Egyszeri Lajos es nyit ingyenes szamlat, magas beteti kamatokkal.

  Vagyis kb. ugyanott vannak mint a nagyobb bankok kedvezmenyei.
  Az teny hogy nincs akkora toke mogottuk mint mondjuk egy nemzetkozi banklanc mogott.

 • Szabolcs

  Ennyit a nagy bankokról…
  portfolio.hu/finanszirozas/bankok/nagy_bejelentes_a_magyar_raiffeisentol.213342.html

 • Kornél
  Na, még egy gránitot dicsérő hozzászólás 🙂 Én bő két éve vagyok náluk. Az, hogy nincs fiókjuk, nem gond, mert az összes ATM-et használhatom sajátként. Egyébként érdemes megnézni az olcsóbb számlájukat is, amihez nem kell 280k huf (nekem annak idején az alap lett, ingyenes belföldi utalás netbankból, éves kártyadíj valami 1850 ft, számlavezetés, egyéb nincs). Most új pénzte 4%-ot adnak kéthavi lekötésnél, nem új pénzre 3,15%-ot 3 havi lekötésnél, szerintem teljesen korrekt. cserébe, ha mégis kell a pénz, könnyen hozzájutsz. Külön felhívják a figyelmet, hogy mikre figyelj, hogy megkapd az akciós kamatot, 20 percen belül válaszoltak az e-mailre, telefonon nem vársz órákat, szerintem teljesen korrekt. Nem hiszem, hogy az OTP jobb, ahol lekötésre sem adnak kamatot… (0,01 illetve 0,2% kamatot adnak lekötésre, menjenek a …..)
 • Kornél
  folyt: csendben jegyzem meg, hogy a gránitnál a folyószámla kamatom 0,1%, ami magasabb, mint az OTP egyik lekötése? Én tényleg elégedett vagyok, az OBA fizet, ha baj van. Akiknek kisebb a jövedelme, ez a csomag sem rossz:
  granitbank.hu/lakossag/bankszamlak/granitsztarszamlacsomag
  Esetleg ezt is érdemes megnézni, semmi feltétel, alacsony díjak.

  Tényleg, ha az OBA-nak nincs pénze, mi történik? az állam felel, vagy valami EU-s felettes szerv?

 • Kiszamolo
  Azon még nem gondolkodtál, miért adnak 4% kamatot és miből tudják kigazdálkodni, ha minden költséget benyelnek helyetted?

  S honnan lesz pénz, ha szükséges lenne a tőkeemelés?

 • mtoma73
  Azért az vicces, hogy többen is úgy írnak az OBA-ról, mint valami feneketlen kútról, hogy nem baj majd az fizet. Ha így haladunk nem lesznek bankok, akik összedobják az OBA-ba a pénzt.
  Szerintem azért nem kellene erre ilyen lazán alapozni, mert nagy koppanás lehet a vége.
  A végén majd az OBA fog hitelspirálba kerülni, annyi betétest kell kártalanítani és majd nem lesz, aki ezt a hitelt visszafizesse.
 • Körtefa
  Ez a tőkeemelés meg az, hogy honnan tudja kigazdálkodni a Zembereket nem érdekli, csak 3 betű a lényeg, OBA.
 • Kornél
  : Gondolom továbbhitelezik a pénzt, mert ebből élnek a bankok. Ha a fiók alján tartják, akkor nem lesz belőle több. Viszont nem volt devizahiteles állományuk, gondolom minimális a nem teljesítő hitelek miatti céltartalékolás. Emellett bizonyos költségeket nem nyelnek le. Ami csomagban vagyok, már nem is árulják, ez még a tranzakciós adó bevezetésének környékén volt, már nem értékesítik, de nem vagy köteles átmenni másikba. Az akkori magas kamat számla (MNB alapkamat -2%) már nem túl jó üzlet, főleg, hogy ott voltak költségek is, így próbáltak rávenni, hogy tarts bent magasabb összeget. A ma náluk köthető alap csomag messze nem ennyire kedvező, ott a belföldi webbankos utalás után is fizetsz tranzakciós illetéket. Csak az első 2 hónapra adnak 4% kamatot (bár az utána lehetséges 3,15% sem rossz banki viszonylatban, sőt). Lehet számokat kozmetikázni, mint tőrőcskei bankjánál,de
 • Kornél
  valamilyen módon ügyfeleket kell szerezniük – ennek pedig ára van. Ha 0,1% kamatot adnak lekötésre, és drága a számlájuk, senki nem megy majd hozzájuk. Nem hiszem, hogy azt, hogy nyereséges, ki tudnák hozni, hogy ha nagy gondok lennének – remélhetőleg bankoknál erősebb a felügyelet, mint brókercégeknél.
  De az OBA-s kérdésemre (illetve többen is feltettük)nem válaszoltál: Mi van, ha bedől egy nagybank (ne az OTP-t nézzük, mert akkor nem az lesz a legnagyobb bajunk, hogy fizet-e az OBA), és nincs annyi pénze, ki áll jót helyette? Főleg, ha a többi bank helyzete is necces, tehát nem lehet annyit bevonni tőlük? Egyébként én is pár 100k-t tartok a gránitnál, nem vészes összeget – persze elbukni nem öröm. Megértem az aggodalmad a jelenlegi helyzetben, csak akkor mi alapján bízzon az ember egy bankban?
 • glezmen

  a 4% kamatnak is vannak alaposan feltetelei:
  1) odaerkezo jovedelem
  2) uj penz
  3) bankkartyaval minimum vasarlas

  nyilvan azert adnak 4% kamatot, hogy hozzajuk vidd a penzed, kigazdalkodni meg gondolom onnan ahonnan mas bank, plusz itt meg az eves kartyadijat is fizeted
  hasonlo megoldasok sok mas banknal vannak (most pl hasrautesszeruen megneztem a CIBet, talaltam egy nagyon hasonlo megoldast: 4% kamat, tobb feltetel egyuttallasa mellett)

 • alone
  Azt gondolom, h a blogod célközönsége körében nagyon is népszerű a GB, szerintem a pénzügyileg tudatos emberek körében jóval nagyobb a részesedésük, mint a teljes lakosság körében. Én is voltam ügyfelük, megtakarításaim kb. 3adát tartottam náluk, likviden (ritkán kötöttem csak le). Látra szóló kamattal jobban jártam, mint bárhol, a lekötésen a többlet pedig már nem érte meg a kattintgatást a netbankban. Legelégedettebb velük voltam, akkor jöttem el, amikor hitelt akartam felvenni, mert abban nem voltak jók.

  Hogy működhet? Láttam pár bankot belülről: iszonyat költségstruktúrájuk van; állítólag azért, h versenyképesek tudjanak lenni. Ezzel szemben a GB néhány ügyes újító húzással kis költséggel éri el ugyanezt. Olyan ez, mint az IT-ban a cloud >> aki meglépi, a többiek csak ámulnak, h ezt+ h csinálta. Ja, és nem akarják a teljes banki szolgáltatáspalettát mindenáron lefedni.