Harmadik oltás

2021-11-10
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Látva a napi számokat és hallgatva a nálunk okosabb emberekre, úgy döntöttünk, hogy élünk a harmadik oltás lehetőségével.

Be is írtam a Google-be, hogy harmadik védőoltás. Belépek az eeszt.gov.hu oldalra, ahol regisztrálnom kell, ha szeretnék harmadik oltást.

Ügyfélkapu, taj-szám, születési dátum megadása után (ebből kettő felesleges volt, mert vagy ügyfélkapu nem kellene vagy a másik két adat, de ezt már megszoktuk és ügyfélkapus belépés mellett miért kell még recaptcha-val is bohóckodni, már végképp nem értem) megkapom a listát. (Update: pár napra rá már nem kellett belépni az ügyfélkapuval, anélkül is sikerült a regisztráció. Amikor próbáltam, akkor visszadobott, ha nem voltam belépve. Ezek után nem tudom, melyik az alapállapot. 🙂 )

Pest megyeiként nem mehetek sehová, hacsak nem Kistarcsán, Vecsésen vagy Cegléden lakom. Mi van? Érd, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Tárnok sehol semmi?

Akkor megnéztem Budapestet: XI, XXII. kerület, ami viszonylag még közel van.

Oltópontok száma nulla.

A Duna ezen oldalán mehetek Budakeszi határába a világ végére vagy a forgalmas Kék Golyó utcába, legyen az akármennyire is messze tőlem.

Foglalható időpont egy hét vagy tíz nap múlva, helyszíntől függően. Onnan még két hét, mire hatása van a védőoltásnak.

Becsuktam az előfoglalást, hátha csak rendszerhiba.

Másnap és harmadnap ugyanez. (Negyednap továbbra is csak négy Pest megyei helyszín, de négy másik, ugyanolyan messze. Budapesten a helyzet változatlan.)

Akkor ez tényleg súlyos rendszerhiba, de nem számítástechnikai.

Felhívom a körzetorvost, mert mondom nem lehet, hogy ennyire nem elérhető az oltás, ez még viccnek is nagyon rossz. Mint kiderült, ő is olt továbbra is, ez sehol nincs fenn a tájékoztatásban, mint lehetőség.

Ma este hívjam, összejön-e a hat ember holnapra, mert akkor mehetek holnap oltásra. (Hat adag van egy fiolában, csak akkor olt(hat), ha van hat jelentkező.)

Egy szó mint száz: a legegyszerűbb ha te már eleve a háziorvosnál kezdesz, ha szeretnél védőoltást, a regisztrációs bohóckodást meg hagyd meg másnak. (Egyébként miért nincs minden metrókijáratnál oltópont plusz néhány drive-in autós oltópont, mint sok másik országban? Ha ennyire nem működik a regisztrációs rendszer, miért szivatnak vele mindenkit tök feleslegesen?)

Ja és néhány napja már önkéntesen hordom a maszkot boltokban és látom, sokan mások is. Az utazás miatt tesztelést kérők tizensok százaléka bizonyul tünetmentes fertőzőnek, inkább hordom a maszkot, mint mást megbetegítsek.

(Ugyenezen okból elhatároztuk, hogy nem is utazunk sehová a télen. Négyen megyünk, nagy esély van rá, hogy valaki fertőzőnek találtatik az előző nap annak ellenére, hogy nincs tünete és akkor ugrott a befizetett út mindenkinek.)

Update: ma elmentem regisztráció nélkül Törökbálintra, mert sokan írták, hogy anélkül is beoltották őket. Na, úgy leráztak, mint a hőmérőt, úgyhogy nem mindenhol és gyanítom, nem mindig működik a technika.

Update 2: egy résen lévő hozzászólónak hála elcsíptem egy két nappal későbbi oltási időpontot a szomszéd városban szombatra. Két perccel a kapott időpont előtt érkeztem, négy perc múlva be voltam oltva, tíz perccel később az utcán voltam, nagyon pengén ment. Mondjuk az érdekes volt, hogy senkit nem érdekelt, lázas vagyok-e, senki rá sem nézett a kötelező nyomtatványra, csak adták az oltást.

Tipp: könnyen megfektet az oltás másnapra (fejfájás, gyengeség érzet), érdemes ezért péntekre vagy szombatra kérni időpontot, hogy másnap ne kelljen dolgozni menned vagy a gyerekek után rohangálni az óvodába-iskolába.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram