Harmadik oltás

Látva a napi számokat és hallgatva a nálunk okosabb emberekre, úgy döntöttünk, hogy élünk a harmadik oltás lehetőségével.

Be is írtam a Google-be, hogy harmadik védőoltás. Belépek az eeszt.gov.hu oldalra, ahol regisztrálnom kell, ha szeretnék harmadik oltást.

Ügyfélkapu, taj-szám, születési dátum megadása után (ebből kettő felesleges volt, mert vagy ügyfélkapu nem kellene vagy a másik két adat, de ezt már megszoktuk és ügyfélkapus belépés mellett miért kell még recaptcha-val is bohóckodni, már végképp nem értem) megkapom a listát. (Update: pár napra rá már nem kellett belépni az ügyfélkapuval, anélkül is sikerült a regisztráció. Amikor próbáltam, akkor visszadobott, ha nem voltam belépve. Ezek után nem tudom, melyik az alapállapot. 🙂 )

Pest megyeiként nem mehetek sehová, hacsak nem Kistarcsán, Vecsésen vagy Cegléden lakom. Mi van? Érd, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Tárnok sehol semmi?

Akkor megnéztem Budapestet: XI, XXII. kerület, ami viszonylag még közel van.

Oltópontok száma nulla.

A Duna ezen oldalán mehetek Budakeszi határába a világ végére vagy a forgalmas Kék Golyó utcába, legyen az akármennyire is messze tőlem.

Foglalható időpont egy hét vagy tíz nap múlva, helyszíntől függően. Onnan még két hét, mire hatása van a védőoltásnak.

Becsuktam az előfoglalást, hátha csak rendszerhiba.

Másnap és harmadnap ugyanez. (Negyednap továbbra is csak négy Pest megyei helyszín, de négy másik, ugyanolyan messze. Budapesten a helyzet változatlan.)

Akkor ez tényleg súlyos rendszerhiba, de nem számítástechnikai.

Felhívom a körzetorvost, mert mondom nem lehet, hogy ennyire nem elérhető az oltás, ez még viccnek is nagyon rossz. Mint kiderült, ő is olt továbbra is, ez sehol nincs fenn a tájékoztatásban, mint lehetőség.

Ma este hívjam, összejön-e a hat ember holnapra, mert akkor mehetek holnap oltásra. (Hat adag van egy fiolában, csak akkor olt(hat), ha van hat jelentkező.)

Egy szó mint száz: a legegyszerűbb ha te már eleve a háziorvosnál kezdesz, ha szeretnél védőoltást, a regisztrációs bohóckodást meg hagyd meg másnak. (Egyébként miért nincs minden metrókijáratnál oltópont plusz néhány drive-in autós oltópont, mint sok másik országban? Ha ennyire nem működik a regisztrációs rendszer, miért szivatnak vele mindenkit tök feleslegesen?)

Ja és néhány napja már önkéntesen hordom a maszkot boltokban és látom, sokan mások is. Az utazás miatt tesztelést kérők tizensok százaléka bizonyul tünetmentes fertőzőnek, inkább hordom a maszkot, mint mást megbetegítsek.

(Ugyenezen okból elhatároztuk, hogy nem is utazunk sehová a télen. Négyen megyünk, nagy esély van rá, hogy valaki fertőzőnek találtatik az előző nap annak ellenére, hogy nincs tünete és akkor ugrott a befizetett út mindenkinek.)

Update: ma elmentem regisztráció nélkül Törökbálintra, mert sokan írták, hogy anélkül is beoltották őket. Na, úgy leráztak, mint a hőmérőt, úgyhogy nem mindenhol és gyanítom, nem mindig működik a technika.

Update 2: egy résen lévő hozzászólónak hála elcsíptem egy két nappal későbbi oltási időpontot a szomszéd városban szombatra. Két perccel a kapott időpont előtt érkeztem, négy perc múlva be voltam oltva, tíz perccel később az utcán voltam, nagyon pengén ment. Mondjuk az érdekes volt, hogy senkit nem érdekelt, lázas vagyok-e, senki rá sem nézett a kötelező nyomtatványra, csak adták az oltást.

Tipp: könnyen megfektet az oltás másnapra (fejfájás, gyengeség érzet), érdemes ezért péntekre vagy szombatra kérni időpontot, hogy másnap ne kelljen dolgozni menned vagy a gyerekek után rohangálni az óvodába-iskolába.

Share

249 hozzászólás

 • invictus
  Budapesti oltoponthoz nekem mar masnapra lehetett foglalni, 2 perces idokozokkel barmikorra. Azt is megkerdeztem elotte nap emailben milyen oltasok vannak raktaron, easy peasy volt.

  Harmadik oltásra? Én is megnéztem a két budapesti, 12. kerületi lehetőséget, ott 6 nap és talán 11 nap volt a legkorábbi időpont. Csepelt is néztem, ott is közel 10 nap volt.

 • LK
  Szerintem ez sima user error. Vannak olyan oltópontok, ahol már beteltek az időpontok decemberig(vagyisa kiválasztott időpontig), azokat nem mutatja a rendszer Pár napja még volt a XI. kerbe időpont, de csak nov második felére. Úgy tűnik azóta sokan foglaltak időpontot. Én is X helyre akartam menni, de mivel nem várni kellett volna ezért máshova jelentkeztem. 36 óra múlva be voltam oltva.
 • randomficko
  Október elején voltam harmadikon, akkor még akár aznap is mehettem volna Újpesten. Gondolom azóta felszaladt a kereslet is.
 • Bálint
  Nekem meg pont azt mondta a háziorvos, hogy ki kell töltenünk valami kérvényt, ami alapján megrendeli az anyagot, és utána tud oltani. Úgyhogy ő javasolta az EESZT rendszert, ahol természetesen azzal találkoztam, mint Te.

  Komolyan, mintha az lenne a kormény érdeke, hogy egyre több beteg legyen. No kommunikáció (mondjuk halottak közül oltott/oltatlan aránya), az oltásszervezés meg eléggé hiányos.

 • LG
  Én már négyet kaptam (halaszthatatlan céges ügy miatt kellett utaznom, két Szputnyikkal nem lehetett), és minden simán ment a háziorvosnál. Persze rögtön nála kezdtem, nem online foglaltam. Arra figyeljetek, hogy nekem pl az EU Covid pass-omon 5 oltás szerepelt, mert a doki véletlenül duplán vitte be az egyiket. Ebben az esetben csak az az orvos tudja eltávolítani a bejegyzést, aki adta az oltást. Még szerencse, hogy észrevettem, és javíttattam, mert különben valószínűleg visszafordítottak volna a reptéren.
 • jami
  Pont ma foglaltam időpontot, mivel jelenleg a vezetőségben 3 kolléga van karanténban, szóval közel a vész, nem kérdés.
  Nálunk volt hely (Db), holnap megyek
 • TT
  Arról nem is beszélve, hogy nem tudsz vakcinát választani a jelentkezésnél, a háziorvos meg legalább meg tudja mondani, hogy mivel fog oltani.
 • Betonbéka
  Székesfehérváron gond nélkül ment szeptember elején. Válogatni lehetett a 8 percenkénti időpontok közül, ki is választottam egyet másnapra, amikor pedig azonnal fogadtak is az egyik oltóhelyiségben. Szóval vidékieket a főváros élére! 🙂
 • éhéjahaj
  A Korányiban (1121-es irányítószám) van 6 nap múlva a legközelebbi időpont.
 • t26
  Nézegetni kell időnként, rendszeresen kerülnek fel új időpontok. Van, hogy egész Budapestre nincsen időpont, egy órával később pedig megjelenik másnapra 50 új időpont a legközelebbi kórházban, fél órával később már csak a világ végén van két hét múlvára… Én örülök, hogy az emberek jelentkezgetnek és oltatják magukat, és persze meg lehetne jobban csinálni a rendszert, de ez most sokkal jobban működött, mint az első két oltásra. Megérkezve megkérdezték, mit kérek (volt mindenük), mondtam, hogy melyiket, 2 perccel később meg is kaptam, 10 perc várakozás mellékhatásokra, aztán mehettem is.
 • TBX
  Feleségemmel együtt megkaptuk a 3. oltást 2 hete, Pfizert, egész simán ment akkor még a foglalás.

  Örülök, hogy neked jó a tapasztalatod az önkéntes maszkhasználattal, nekem sajnos nem. Reggel minden nap viszek 1 gyereket iskolába, egyet óvodába. Iskola előtt tömörül 15 perces idősávban pár száz szülő, vagyis minden pillanatban legalább 20+ szülő + gyerek zsúfolódik 20 négyzetméteren. Kettőn van maszk általában.

  Óvodában ugyan kevesebb szülő van egyszerre reggel, de zárt tér és az öltözők szűkek. Olyan kevés szülő veszi fel a maszkot, hogy név szerint ismerem mindet.

 • Szombathelyi
  Szombathelyen másfél hete kaptuk meg a feleségemmel az influenza elleni oltást. Nem kellett időpont, a háziorvos azt mondta, a rendelés első fél órájában menjünk. Mi ketten + 1 másik nő kapta meg, kettőnknek kb. 2 perc volt. Azt mondta az asszisztens, hogy 2 hét múlva hívnak a 3. Pfizer oltásra.

  Fateréknak kis faluban várni kell, gondolom ott is összevárják az embereket. Ő hétfőn megkapta a 3. Pfizert, muttert remélem jövő hétfőre behívja az orvos. A megoldás egyszerű, csak a háziorvost kell hívni, persze, hadd omoljon még jobban össze a háziorvosi rendszer 🙂

  Nyugat-Magyarországon jó a helyzet, mert itt Ausztriába nem mehet dolgozni az, aki nem oltatja magát, vagy nem tesztel pár naponta. Mivel utóbbi drága és macera, ezért sokan beoltják egymást.

 • Szombathelyi
  Szolnok közeli háziorvos mesélte, hogy ott a kisfaluban a lakók fele nincs beoltva, a kórházban lévő dolgozó szerint meg náluk csak olyanok vannak gépen, akik nem voltak beoltva. A kb. 300-500 fős általános iskolában meg mindössze 3 gyereket oltattak be a szülők. Eléggé durva a helyzet arrafelé a gondolkodásmódokban.
 • Banditosz
  Nov 22 28kozotr oltási akcióhét lesz egy hétig, bármelyik oltópontra lehet mennni elozetes egyeztetes nelkul.
  koronavirus.gov.hu/cikkek/kormany-oltasi-akciohetet-indit-korhazi-oltopontokon
 • Holi
  Vidéken 3 hete még 2 percenként volt időpont, csütörtökön bejelentkeztem másnap délután már meg is kaptam a kért harmadik Pfizert.
  Háziorvos nem tuti, mert nálunk ki van írva, hogy nem oltanak->EESZT.
 • János
  Nekem megy az ESZT portál időfoglalás része ügyfélkapu belépés nélkül is, lehet ezért kéri a taj-t meg a kapcsát belépve is.
 • 111gaborr
  Nem értem mi ebben a meglepő, az első oltásra is 5 hónapot kellett várni. (nekem legalábbis) Ahhoz képest ez a pár nap már semmi, szerintem örüljünk, hogy még így is ilyen hamar van időpont.

  Mintha azt rebesgették volna a madarak, hogy lesz lehetőség regisztráció nélkül is oltakozni, lehet azt készítik elő? Vagy az oltó személyzetet már átirányították és a covidos betegeket kezeli, nem maradt aki oltson.

 • Dorian Gray
  En most jöttem haza, egy moderna oltással, anyu megkapta mar mindhármat a Szent Imre kórházban lévő oltoponton. Felhívta őket, amikor már tuti volt, mikor érkezem és jövő hétre kaptam is időpontot második dózisra. Próbáld meg felhivni őket.
 • Gábor
  Vasárnap (11.07-én) regisztráltam, 11.08 -ra volt időpont.
  Megkaptam rendben.
 • xavv
  Miklós, nálad mindössze annyi történt, hogy későn kapcsoltál, és beteltek az időpontok. Nekem még pár nappal ezelőtt rengeteg irányítószám közül lehetett választani Bp.-n, annyi volt a bajom hogy az elején a legördülő menüben nem kórház vagy más intézmény megnevezés volt feltüntetve, hanem irányítószám. Én meg nyomozgattam hogy az mégis kb hol van a térképen. Minden hétköznap szabad volt, a hétvégék látványosan hiányoztak a listából, minden helyszínen. Dolgoznak az emberek, nincs mellette idejük élni is…
  A regisztráció után más ügyben beszéltem a háziorvossal, mondta, hogy ő is beolt simán, de addigra már megvolt az időpontom. Szóval igazad van, ezt a regisztrációs ködszurkálást csak B tervnek kell meghagyni, ha a háziorvosod elhajt.

  Októberben még nem lehetett, mert Astrát kaptam, a kettő között három hónappal, így nem volt még meg a négy hónap eddig.

 • Zabalint
  Hetekkel ezelőtt feleségem veszprémi családtagjai azt látták az EESZT-ben, hogy teljesen random megjelenik a veszprémi oltópont, eltűnik, majd újra megjelenik és így tovább. Vagy az egyiküknek ott van, a másiknak nincs, csak a megye többi oltópontjai. Végül mindannyian tudtak foglalni.
  Mi november 2-re foglaltunk Budapesten, még az azt megelőző héten, még azelőtt, hogy újra elindult volna mellette a kampány, utána megnőtt az érdeklődés, és sok oltópont betelt.
  Egyébként szándékosan olyan helyre foglaltunk, még ha messze is volt, ahol ismerősök elmondásai alapján lehetett helyszínen választani, hogy milyen oltást kapjunk, és valóban lehetett is.
 • Richmond
  Nyugi, csak türelem, egy-két napig én is így jártam. De érdemes naponta többször visszanézni – hamar elfogynak az időpontok, de folyamatosan nyílnak újak. Nekem is fennakadt a szemem, amikor Szob és Cegléd volt a legközelebbi oltás-lehetőség.
 • Meister
  Folyamatosan teszik fel az új időpontokat, érdemes visszanézni pár napig. Volt olyan nap, hogy csak Bp-en volt hely, aztán másnap a szomszéd városban, Szobon volt egyetlen egy időpont. Arra lecsaptam, és 2 óra múlva már meg is volt a harmadik oltásom.
 • Zabalint
  Ja, egyébként egy tipp:
  Aki utazik, Ausztriában és Szlovéniában csak olyat tapasztaltam, hogy az utolsó oltás EU-s igazolását nézték, senkit nem érdekelt az előző. Tehát ha valaki első körben Szputnyikot kapott, amivel Ausztriába nem mehetne, az ha Pfizert kér harmadiknak, annál ott lesz, hogy 3/3 az EU-s igazoláson, és ezzel valószínűleg meg lesznek elégedve a határon, szálláson, stb. Másik módszer a Janssen kérése lenne, de hivatalosan már az sem működik, csak így, mert hivatalosan Ausztriába már 2 Janssen kellene. Egészségügyileg meg nem érdemes amúgy Szputnyikra Janssent kérni, mert ugyanaz az adenovírus van benne, mint az egyik adag Szputnyikban, így lehet hogy a szervezeted kivégzi az adenovírust, mielőtt az a tüskefehérjét eljuttatná a sejtekhez.
 • Ferimester
  Mondjuk nekünk mar tavaly es iden nyaron is furcsa volt, hogy Nemetorszagbol (ahol 2020. marcius 16-a ota kötelezö az üzletekben es a tömegközlekedesen a maszk, incidensertektöl függöen akar az FFP2 maszk is, nemcsak a sima OP-maszk) Magyarorszagra utazva semmilyen üzletben senki nem viselt maszkot. Mintha az olyan baromi nagy nehezseget jelentene…
 • Róbert
  Pesten a 9. kerületben foglaltam 13:09-re. Ilyenkor mindig megörülök, hogy milyen profik és pontosak lehetnek, mivel percre pontosan adnak időpontot. Hát sajnos nem, 1 óra várakozás lett a vége.
 • Tamás
  Én pénteken lefoglaltam Zuglóba, egy hétre előre adtak időpontot.
  Nekem még szerencsém volt, úgy hallom most nagyon megindult a kereslet a harmadik oltásért, emiatt nehéz időpontot foglalni.

  A kommunikáció hiánya engem is zavar. Azután tudtam meg, hogy lehet háziorvoshoz is menni a 3. oltásért, miután lefoglaltam az időpontot az eeszt-ben. Az első kettőt a háziorvosnál kaptam egyébként.

  Nem értem, miért nem írják ki sehova, hogy menj a háziorvoshoz Te szöröncsétlen, ha nem akarsz oltópontra menni.

  Általában az egészségügy területén szerintem régóta a legnagyobb bajt a rossz kommunikáció okozza. Ez alól az egészségügyi igazgatás sem kivétel.

 • Moltiszanti
  Nem szükséges belépni az időpontfoglalashoz.
  Taj szám kell és születési ido!

  Aha, aztán rákattintok a foglalásra és visszadob, akkor engedi, ha belépek, amihez viszont ügyfélkapu kell. Legalábbis nekem ezt csinálta, amikor többször is próbáltam.

  A 22-evel kezdődő héten oltási akció lesz, bárhová oda lehet menni időpont nélkül oltasert és lehet válogatni.
  Nekem 23-ara volt idopontom, de tegnap elmentem és rákérdeztem, hogy megkaphatom-e hamarabb, ugye az meg két hét.
  Odaadtak a 3. Pfizeromat, modernara fel kellett volna iratkozni, de azért is mehettem volna már másnap.
  Kerdezzetek meg a hozzátok legközelebb lévő oltopontot, elképzelhető, hogy időpont foglalás nélkül megkaphatjatok és nem kell várni meg két hetet az időpont nélküli lehetőségre!
  Örülök ha valaki végre eljut addig, hogy felhúzza a maszkot, a szakma már legalább egy hónapja ezért könyörög, meglehetősen kevés foganatja van.
  Szerintem én már kb. szeptember óta viselem, ha zsufoltabb helyre megyek.
  Úgy tűnik, hogy a magyar ember ha valami nem kötelező akkor nem csinálja!

 • Nowhereman
  A foglalás valóban trükkös. Múlt vasárnapra akartam foglalni, de szerdán és csütörtökön sem lehetett veszprémi időpontot kapni (2 hétre előre sem látszott egy árva időpont sem). Veszprém megyében csak Ajka, Pápa és talán Balatonfüred volt választható. Pénteken meg simán feljött Veszprém is, lehetett időpontokat is válogatni. Szóval megéri többször is megnézni, ha a háziorvosnál esetleg nem megy. Az oltóponton meg lehet válogatni, de úgyis mindenki Pfizer-t kér.

  Az már más kérdés, hogy az időpont az csak olyan tájékoztató jellegűnek tűnt, majdnem 1 óra késéssel jutottunk sorra.

 • Szegedi lány
  Szegedről írok.. Volt 2 szabad percem, holnapi napra reggeltől estig kb 10 perces blokkokban 1-2-3 oltoópont közül lehet választani. Vsz egyéni hiba, remélem azóta megoldódott.
  Háziorvosnál nem javaslom a bizniszt, ne várjon ott egymás hegyén-hátán, rákos, oltatlan, öltött, tünetmentes és persze tünetes, m a magyar ugye egy szittya hős, minden napra minimum 5 erős János jut, aki egy hete köhög, fullad, kapar a torka és biztos benne, h csak megfazott. A mai kedvencem egy óvónő volt, egy hete beteg, tehát absz kategória nyertes.
 • tjhooker
  Én figyelem már szeptember vége óta de akkor nem foglaltam mert feleségemnek még nem volt meg a 4 hónap.
  Totálisan – szerintem használhatatlanul – hektikus a foglalás szervezése.

  BP-i listára:
  Megnézed egyik nap: lenyitod és van 30 oltópont a listában. Szeptemberben még több is volt, láttam olyat amikor kerületen (XIV.) belül volt 3-4 oltópont…
  Október 23. előtt ránézek, 6-8db oltóhely teljes BP-re, köv. időpont 11.10-től, tehát bőven 2 hét felett volt. Zuglóban 0 oltóhely.
  Aztán a köv héten ránézve szerdán tudtam volna 2 napra előre zuglóban foglalni. Voltak kerületek ahol szombatra is volt hely.
  Még csak napi/heti ritmus sincs.
  Múlt héten nap közben 10-es lista, kb. 1.5 hétre előre van időpont, aznap éjfélkor vagy 20 oltópont és 3-4 napra is lehet foglalni.
  Tegnap éjjel 10 alatti lista, 1 hétre előre, Zugló nincs. Ma reggel helyben, 4 napra előre.

  Ez a “rendszer”

 • Moltiszanti
  A harmadik un. booster oltás hatékonyságának a felfutása kevesebb, mint két hét, inkább két nap!!!
  Az immunrendszernek már nem nulláról kell indulnia.
  Mivel a vakcinákat nem a deltára optimalizálták ezért a harmadik legfontosabb szerepe, hogy felpörgesse az immunrendszert és ezen keresztül az antitestek számát. A magas antitest számmal felvértezett immunrendszer találkozik, ha szembejön, a vírussal és így vagy meg sem fertőződünk vagy jó esetben csak kinevetjük.
  Szóval hajrá!
  Akik most kezdik a nulláról azok vannak nehezebb helyzetben mert az első oltástól kell felépíteni a védelmet és a vakcinázás közötti időket betartva, hónapok múlva lesz viszonylag biztos védelem.
  Ezért akkor ótvar (fél)hazugság az, hogy aki akar csak az viseljen maszkot mert a megoldás nem a maszk, hanem az oltás.
  De nekik is el kell valahol kezdeni!
 • cicu
  Bpen háziorvosunk nalunk csak időseket olt, mondta menjunk foglaljunk neten.
 • Szombathelyi
  Na a [] háziorvos visszaírt a levelünkre, amelyben érdeklődtünk, hogy mégsem olt, 22-én mehetünk oltásra a szombathelyi oltópontokra. Az EESZT-ben kizárólag Sárvár szerepel, és kizárólag 11.24-én, 1 napra van még 91 időpontjuk, 5 percenként elosztva.
 • Balogh Imre művezető
  : Hogy mennyire más a szemlélet az országrészek között, arra nekem is van példám. Budapesten élek, vidékről, aránylag távoli faluból származom. Márciusban kaptam az első oltást.

  Munkahelyen:
  Én: Megkaptam az oltást.
  Kolléga: És a szüleid is megkapták már?

  Szülőkkel:
  Én: Megkaptam az oltást.
  Apám: A munkahelyed kötelezővé tette?

 • GZs
  A legegyszerűbb, ha bemégy az oltópontra. Debrecenben nem foglalkoznak az időponttal, mindenkit beoltanak időpont nélkül is. Ma is két ismerősöm kapta meg regisztráció nélkül.

  Akkor a francnak bohóckodnak egy látványosan nem működő rendszerrel?

 • Megkaptam
  Voltam tegnap regisztráció nélkül oltoponton. Beadták gond nélkül.
  Az emberek kb fele jött így.

  Dél pesti centrum, de máshol is ezt hallottam.

 • Gergő
  Októberben foglaltam 3. oltásra, már másnapra volt időpontom kb. 10 perces időközönként bárhova az agglomerációban és Budapesten egyaránt.

  Szerintem sok embernek még nem volt meg a négy hónap a második oltás után, ahogy nekem sem, ezért volt olyan könnyű októberben regisztrálni.

 • Sixhundred
  Én már augusztusban megkaptam a 3. oltást, amint lehetett, regisztráltam.
  Egyébként ebben a pillanatban (nov. 10. szerda este 17:15) Budapesten a II., IV., XI., XII., XIII. kerületekben vannak oltásra időpontok.

  Húgom éppen ma hívott fel, hogy mit tanácsolok, mert a háziorvos túterheltségre hivatkozva lerázta őket. Én mondtam, hogy online regisztráljanak.
  Szóval szerintem is érdemes ezekszerint rendszeresen nézni az időpontokat, bár nekem soha nem volt probléma a regisztrációval…

 • bicskanyitogato
  Alap dolgok:
  – teligumit akkor csereltetunk amikor esik a ho
  – bakancsot akkor veszunk, amikor mar fagy
  – akkor “vesszuk fel” az “oltakozast”, amikor megint olyan a halalozas, mint tavaly, amikor minden total le volt zarva
  – bar tavaly mindenki felszerelkezett es beletanult es nem kerul semmibe es egyaltalan nem nagy kenyelmetlenseg, de maszkot nem hordunk, mert nem kotelezo
  – mindenkit oltasra buzditunk, mert valoban hatasos, de szar regisztracioval, telefonalassal, nem mukodo rendszerekkel, hianyos tajekoztatassal szopatjuk azt, aki legalabb tenyleg szeretne oltast

  Nagyon elszomorito dolgok ezek szamomra!

  Ami mukodik:
  – barmilyen EU gondunk van, hideg elelemmel es itallal felkeszulve raszanjuk az idot (a napot) es kora reggeltol kiuljuk, amig sorra nem kerulunk! Akar mar masnap – mert ugyis mindig megoldhato, h beferjen meg valaki.

  A korhazakat most meg a dacoskodok terdeltetik le!

 • Izolda
  A Szent Imre mellett lakom. Próbáltam oda regisztrálni az EESZT-ben, másfél hete. Se névre, se irányítószámra nem dobta ki, a harmadik 1-es után nem volt találat, egész novemberre. Nagy nehezen találtam “közeli” oltópontot, a Batyin, férjemnek a Haller utcában.
  Aznap du. beszéltem két ismerőssel, egyik a simán foglalt a Szent Imrébe… A másik ott dolgozik, azt mondta, nem nagyon zsúfolt náluk és h a kórház saját honlapján(!!) lehet regisztrálni oda. Akkor már mindegy volt…
  Ja, és volt egy néni, akit simán beoltottak, reg. nélkül. Megoldották.
 • Izolda
  Ja, igen, a Batyin (1011 Budapest, Fő utca 52. Védőnői Szolgálat 2. oltópont) megkérdezték, mit kérek. Pfizer és Moderna tuti volt.
 • RS
  Jelenleg is van bőven szabad időpont a 11. kerületbe, a Diószegi útra. Folyamatosan fogynak, de folyamatosan tesznek ki újakat. Hál’ Istennek megindultak az emberek a 3. oltásokért. Én 2 hete kaptam, simán volt időpont a 22. kerületben. Most nincs pedig a szakrendelő honlapja szerint már itt 3 oltópont van (akkor csak egy volt).
  2x Sputnikra választhattam Sinopharm, Janssen és Pfizer közül, utóbbit kaptam. 3-4 napig hőemelkedés-láz fel-le ment bennem, és sokaktól ezt hallottam; számítsatok rá hogy a 3. oltás jobban kiüt.
 • Szegedi Dorina
  Október 27-en próbáltam foglalni, csak és kizárólag 4-i időpontok voltak az irányítószámra. Az nem nagyon tűnt fel, hogy más irányítószámmal is próbálkozhatnék, ha nem lett volna eredmény, akkor biztos rájövök, de annyira azért nem felhasználóbarát.
  Mondjuk ilyen szempontból lehet, hogy pont a szeged-méretű településeknél nem szerencsés ez az irányítószámos szűrés.

  Az jobban zavart, hogy ömlesztve voltak a napon belül az időpontok.
  Időre mentem, de érkezési sorrendben hívták az emberkéket, kb. félórás csúszással kerültem sorra.
  Ami vicces, hogy a lakcímet 2 évvel ezelőtti címűnek hitték, holott tavasszal már tudták a friss lakcímet.

  Volt minden, de nem csodálkoztak, hogy pfizerekre pfizert kérek 🙂

  Először a háziorvost próbáltam, de ő elhajtott, hogy ő most csak influenza ellen olt /mondjuk arról is megpróbált lebeszélni, minden éven megpróbálja, de mindig ragaszkodom hozzá/.

 • SCI
  Hétfőn egy 47 éves fiatal férfi temetésén voltam.
  Kétoldali tüdőgyulladás állt a kórházi papírokban.
  Két héttel korábban lett beteg.
  Köhögött, lázas volt, fájt a feje.
  Mikor nem javult, a mentők benyújtottak az ablakon egy vattapálcát, majd diagnosztizálták, hogy Covid.
  Nem vizsgálták meg.
  Azt mondták maradjon otthon, pihenje ki.
  A háziorvos talán felírt valamit, de a telefonján csak számos sikertelen hívás volt orvosokhoz.
  Nem vették fel a telefont.
  Később a kórház se vette fel, mikor bevitte a mentő.
  Talán már a lélegeztető gépig sem jutott el, még aznap meghalt.
  A valódi diagnózis:
  “Ellátás hiányában elhunyt.”

  Be volt oltva, fertőtlenített, hordott maszkot, kezet mosott, fizetett évi párszázezer forint TB-t.

 • Kertész
  2 tavaszi Pfizer után, szeptemberben regisztráltam 3. oltásra. 2nappal későbbre kaptam is időpontot, ugyanoda ahol az első kettőt is kaptam (megyeszékhelyi kórház, lakóhelyemtől 9km) Az elém tett táblázat szerint az első 2 oltás típusa alapján a következők közül választhattam: Sinopharm, Astra, Janssen. Az utóbbit választottam, bár sokan ragaszkodtak harmadszorra is a Pfizerhez, és meg is kapták. Sebaj, én mindenképp más tipusút akartam harmadikra.
  A regisztrációhoz emlékezetem szerint ügyfélkapu nem kellett, csak születési adatok és TAJ szám.
  Érdekesség, hogy a születési idő beállításánál – mivel csak úgy beírni nem engedte – egy havi bontású naptárban kellett ráböknöm a születésem napjára. Viszont, a naptárt csak havonta lehetett léptetni, nem tartott soká visszamenni 1973-ig, HAVONTA :)) Én legalábbis nem találtam más módszert.
 • H.Péter
  Miklós és a többiek
  Jövő héttől oltási akció indul, mindenki mehet időpont nélkül bármikor (nyitvatartási időkben) az oltópontokra. Az oltópontokon ki van függesztve hogy mely napokon milyen vakcinákkal oltanak.

  ugyan nem ide tartozik és én is beadattam már a 3-at is, de jóbarátom édesapja a 3. Oltást követő pár órában rosszul lett, vérrögöt diagnosztizáltak nála. (Fyi cukorbeteg régóta, ez elvileg nagy rizikófaktor bizonyos oltásnál)
  Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy nézzétek meg és beszéljetek az orvosotokkal, hogy mik a tapasztalatai és melyik vakcinára mit ajánl harmadiknak.
  Jó egészséget mindenkinek!

 • Katona
  Budapesti kórháznál HA épp nincs leterhelve simán beoltanak előzetes reg. nélkül is. (Persze lutri h épp miből van oltóanyag, de a bejaratnál valszeg tudják a katonák)

  Reggelre nem érdemes menni. Mindenki akkor akar!! Meg 2-3 órával elöbb odamegy mint az időpontja aztán csodálkozhat h menyien vannak. Kivétel a Heim Pál, ott összetömbösitenek több napot és 10-12órában letolják ami 3nap lenne. Ilyenkor nyilván végig tömeg van.

 • Névtelen
  Szuper proaktív háziorvosunk van, figyeli, hogy a praxisában kinek aktuális már a harmadik, és jelez, ha érdemes már menni. Nekem is már három hete beadta.
 • Györgyi
  Szuper proaktív háziorvosunk van, figyeli, hogy a praxisában kinek aktuális már a harmadik, és jelez, ha érdemes már menni. Nekem is már három hete beadta.