Szerkesszünk könyvet

Néha rátalálok egy-egy külföldi blogra, de elveszek a rengeteg cikkben, túl sokat és túl hosszú időn át kellene olvasni a cikkeket, hogy átjöjjön a szerző mondanivalója és az érték, ami az írásaiban van. Jó lenne, ha találnék egy letölthető könyvet, amit elvihetnék magammal és elolvashatnám a blog esszenciáját anélkül, hogy több ezer cikken át kellene magamat rágni.

Ilyenkor eszembe jut, hogy nekem sincs ilyen írásom, amit bárki letölthetne, pedig talán hasznos lenne. (Legalábbis remélem. 🙂 )

Már régebb óta érlelődik bennem a gondolat, hogy meg kellene csinálni ezt a könyvet a közjó érdekében. Nem akarom túlgondolni, van bőven elég cikk a blogon, ami kiadná a könyv tartalmát. Inkább egy szerkesztett cikkgyűjteményre gondolok, mint egy külön megírt könyvre. (Természetesen az időt álló cikkekre gondolok, nem arra, hogy mennyi volt az infláció a hónapban vagy hogy alakult a gazdaság a pandémia alatt. Azoknak a blogon van a helye.)

Persze a tízéves cikkeket ideje “ápdételni”, egy kétszázezres fizetés ma már a minimálbér, a 10 milliós panellakás is furcsán hangzik, de a nyelvkönyv CD-vel is nehezen értelmezhető.

S itt jöttök ti a képbe: mi lenne, ha közösségileg szerkesztenénk meg a könyvet? Ti mondanátok meg, melyik cikkek legyenek benne, hogyan csoportosítva, akinek van kedve, át is szerkeszthetné a cikkeket vagy átvezető szövegeket írhatna a témák közé, hogy jobban megfeleljen egy könyv formátumának, aki akarja, korrektúrázhatná a szöveget és így tovább.

Mivel a könyvet annyiért akarom adni, amennyiért eddig is (vagyis ingyen), így leginkább csak dicsőséget tudok felkínálni a közreműködőknek, a nevük megemlítését és ehhez hasonlót.

(Hogy ez miként működne hatékonyan, még nem tudom. Talán egy közös google doksi, amit a meghívottak szerkeszthetnek? Aki szeretne részt venni a szerkesztésében, írjon e-mailt egy google.com-os e-mail címről a kiszamolo kukac google pont com címre és felveszem szerkesztőnek. De ha valakinek van jobb ötlete, írja meg.)

Szóval szerinted mi legyen benne és van-e kedved segíteni az összeállításában?

Share

57 hozzászólás

 • Kadarist
  Elég jó megoldás a Wikipedia sablonja, példának kedvéért egy magyar egyetemi verzióval: fizipedia.bme.hu/index.php/Kezd%C5%91lap
 • drive free
  Először is, szerintem kéne szavazás a cikkekből, hogy a népakarat is ismert legyen
 • gvas
  Az a gond, hogy a cikkek túlnyomó része aktuális eseményekre reflektál. Ezeket nyilván nincs értelme berakni a könyvbe, pedig én ezek miatt járok ide. Maradnak a lifecoach jellegű írásaid, azok meg engem annyira nem érdekelnek. Bár valószínűleg az a témakör népszerű lesz, sok sikert hozzá!
 • blckwht
  Én fizetnék egy nyomtatott könyvért az itteni tudás kivonatáról 🙂
 • Edmond
  Szervusz,
  1. Más is írhasson cikket, ne csak te. Ezeket kezdetben te, aztán egy szerkesztői csapat ellenőrzi, esetleg véleményezi.
  2. Az írásokat lehessen pontozni, legyen rákereshető, mennyi pontot kapott, és hány hozzászólás érkezett, év vagy időszak szerint: pl. engem érdekel a 2021-ben eddig legtöbb hozzászólást kapott cikk. A hozzászólásokat is lehet értékelni, és azokat sorrendbe állítani. Egy bizonyos idő alatt a legtöbb pontszámot felmutató társírókat ki lehet emelni; ők részei lehetnek a szerkesztői csapatnak– ez nem lesz állandó, folyamatosan az aktuális pontszámok alapján változhat.
  3. Egyes hozzászólások annyira magas minőséget képviselnek, hogy utólag érdemesek arra, hogy az adott cikkbe bekerüljenek.
  4. + sok más ötlet, amely nem fér ki.
  5. Kész is a folyamatosan alakuló, interaktív könyv – valami ilyesmit szeretnél, ugye. Létrehoztad Mo. legnagyobb gazdasági portálját.
 • Feri
  Én szívesen segítenék az összeállításban. Szerintem érdemes lenne egy önálló “ingatlanos” alfejezet, mondjuk egy “vagyonelemek”, vagy egy “gazdálkodás” fejezet alatt. Ehhez első körben vállalnám az induló cikkek tematikus listázását. Közös Google doksi szerintem kezdésnek elegendő.
 • Áron78
  Én szívesen javasolok cikkeket / átnézek gyűjtést. Pl google doksiba bekerülnek a javasolt cikkek és ezekre lehet szavazni? (Akár egymondatos indoklással is)
 • Zsanett
  szuper ötlet. Én az akadémia tananyagát végighallgattam már kb. 4szer és még mindig van, hogy a homlokomra csapok, hogy “ja tényleg”. Esetleg annak az anyagát vagy a hozzá kapcsolódó cikkeket lehetne írásos formában összeszedni, mint a leendő könyv egyik fejezete. Jövőhéttől szülési szabin leszek, szívesen segítek, legalább nem tompulok el itthon a bébi mellett. 🙂 Hol lehet jelentkezni?
 • ePub
  A közös google doksi jó ötlet. Olvasható online is, de mindenki le tudja tölteni olyan formátumban, amilyenben szeretné: ePub, pdf, docx, ods, rtf, html, txt.
 • emberes
  Meglepő számomra, hogy nem ez a kiindulási alap: https://kiszamolo.hu/a-blog-cikkei-osszegyujtve/
 • Első gyerek?

  Első gyerek? Mert akkor várj még egy kicsit, hogy mire lesz energiád. 😀
 • Gabo
  Akár több könyvben is lehetne gondolkodni, akkor nem lenne annyira egyveleg.
  Első könyv pl. lehetne megszerkesztve az alapján ahogy halad az élet pl.:
  – gyerekként hogyan bánj a zsebpénzeddel
  – hogy takarékoskodj az első (valószínűleg még alacsony) kereseteddel
  – albérlet vs. fix lakás + hitel téma
  – lakás/ház tényleges költségei
  – hogyan fejleszd magad minden téren, hogy az alacsony keresetből egyre nagyobb legyen
  – ha kell, kocsira mennyit érdemes áldozni
  – kocsi tényleges költségei
  – párkapcsolati pénzügyek
  – alap befektetések (MÁK, EP)
  – babaváráskor hogy érdemes csoportosítani (EP – nyilván nem az aktuális “akciók”, de nem lehet teljesen függetleníteni a “korszellemtől”)
  – ha már megvan a gyerek, hogy tegyünk félre neki majd az iskolázásra/életkezdésre
  – nyugdíj előtakarékosság/biztosítások/stb.
  – komolyabb befektetések érintőlegesen+utalás egy másik kötetre amiben ezek vannak
  -stb.
 • Mrs. Beetle
  Könyv sorozatban is lehet esetleg gondolkodni.
  Kötet 1. – Személyes pénzügyek: Költség vezetés, költség optimalizálás, mire van valóban szükséged és mi inkább a vágy, ne a szomszédnak vegyed, megtakarítás, tartalékképzés X havi, mire figyelj öröklésnél, özvegyek pénzügyei (engem meglepett ez a cikk, mert bele se gondoltam, hogy mennyire fontos ezekről is gondoskodni…), biztosítások (mit érdemes kötni, mit nem és mikor), nyugdíj előtakarékosság.
  Kötet 2. – Vagyon: Autó vásárlás és fenntartás szabályok (3-6 havi bér), ingatlan vásárlás mire figyelj oda, hogyan mérd fel mi valós szükséglet és mi vágy, bérlés-vásárlás kalkulátor használata, lakáshitel-előtörlesztés kalkulátor használata, mikor beszélünk erőn felüli vásárlásról, hitelfelvétel okosan(?!).
  Kötet 3. – Gazdasági alapismeretek konyhanyelven kezdőknek – infláció, stagfláció, adózás, gazdasági válság (mikor lehetsz nyugodt), stb.
 • Gergő
  öhm..

  “aki szeretne részt venni a szerkesztésében, írjon e-mailt egy google.com-os e-mail címről a kiszamolo kukac google pont com címre és felveszem szerkesztőnek.”

  Ezt később írtam bele, amikor Zsanett írt, még nem volt ott.

 • Csillag V
  Nekem az elmúlt X év alatt a legfontosabb gondolat a blogon a tartalék képzés és ami a könyökén jön ki az összes gyerekemnek,hogy megvehetsz bármit,de nem vehetsz meg mindent.
 • szintetikus
  Érdemes lenne megcsinálni a nagyobb címszavakat, pl.:

  Pénzügyi oktatatás
  Pénzügyi tudatosság
  “Életvezetési” tanácsok

  Utána ha a fő pontok megvannak, a hasznos cikkeket gyorsan be lehetne dobálni.

 • ákimáki
  Remek ötlet! Nekem eddig az volt az elgondolásom, higy a leghasznosabb írásaidat kinyomtatom ès lefüzöm, hogy a gyerekeimnek majd odaadhassam útravalókènt, ha majd eljön az ideje.

  Volt, aki kinyomtatta a blogot és elvitte magával nyaralásra, hogy azt olvassa. Kinyomtatta az egészet, hallottam, ahogy zokognak a fák. 🙂 Akkor gondolkodtam el először igazán, hogy kellene egy összefoglaló.

 • Mrs. Beetle
  Egyébként én is szívesen segítek benne, tematikus cikkrendezésben pl. Esetleg átnézésben, de ebben mindenképp több szem kell szerintem, mert csak akkor tud közel lenni a tökéleteshez. Az a tapasztalatom, hogy ha egy ember túl sokszor olvassa el ugyanazt, vannak apróságok, amiket már egy idő után nem vesz észre. Átvezető szöveggel kapcsolatban érdemes lehet ötletelést csinálni, és amelyik a legjobban passzol hozzád Miklós, azt alkalmazod.
 • Vittore
  Sajnos nincs kapacitásunk részt venni az írásban és a szerkesztésbe, de szívesen létrehozok, hosztolok és felügyelek is egy fórumot. Külön domain néven, a Kiszámolótól függetlenül, hogy Miklósnak ne kelljen felelősséget vállalnia a rajta folyó dolgokért.

  Ezen a fórumon is lehetne zárt felületen beszélgetni, de amúgy sem ártana egy fórum, ahol ki lehetne dumálni az új Kiszámoló cikkeket, és egyéb témákat is. A Facebook csoportok erre nem igazán alkalmasak, ott elég nehéz átlátni a dolgokat. Itt meg a moderált kommentek sokszor megölik a beszélgetést, mert nincs azonnali reakció, Miklóstól meg nem várható el, hogy egész nap a kommenteket felügyelje.

  Keressetek bátran a https://tartalomkeszites.hu címen, és a többit megoldjuk.

 • mad823
  Bármi is kerül bele, szerintem legyen minden témakör elején egy “executive summary”, alatta pedig a részletes okfejtés.
 • Zsanett
  @Első gyerek?

  második 🙂

 • Könyvmarketing
  Lécci lécci lécci ne ingyenes legyen! Elvész az értéke, nagyjából az ingyen letölthető csalitermék szintjén köt ki, ami egy ekkora ismeretanyaghoz nem méltó!

  Legyen egyesületi támogatás, vagy a bevétel menjen alapítványnak, de semmiképp se ingyenes legyen az elérése!

 • szorgos
  Szia,

  szuper ötlet.

  Ötletként talán:
  a – gazdasági áganként szervezni a témákat azon belül kronológiailag egy-egy mikro-makro gazdasági cikluson át
  b – egy képzeletbeli életutat követve egy fiktív hős szemén át. Aki tanul, munkába áll, családot alapít és szembesül méglegelendő feladatokkal (ezt akár le lehet vetíteni generációs különbségekre, mint ugyanaz az életút a 90-es években, 2000 táján, most, stb.)

  Végzett, bár nem gyakorló közgazdászként szívesen “tesztolvasnék”, a blogot mág évek óta követem 🙂

 • Torrente
  Szivesen segitek, akar minimalis anyagi hozzajarulast is fel tudok ajanlani a cel erdekeben (1-2 ezer forint).

  A masik, hogy nehany cikket abbahgytal egy ponton mert “mar inkabb konyv lenne mint cikk”, ezekbol szivesen olvasnek toled egy egesz konyvet is. (Jellemzoen vallalkozasok penzugyei temakor de barmi mas is johet.)

 • ht
  Szerintem az a gondolat jo, hogy a blog fontosabb irasait szedjuk ossze, de ahogy mar irtak is, ez meg is van, itt jobb felul. Amit viszont talan erdemes lenne frissiteni, jobban kategorizalni, es jobban kiemelni / szem ele hozni, mert konnyen elveszik a tobbi ‘jobb oldali’ random dolog kozott.
  A masik gondolat, hogy ‘szallitani’ lehessen, esetleg lehetne ezekbol csinalni egy-egy PDF verziot, ami letoltheto akar egyesevel, akar az egesz egyben.
  En ezek utan nem annyira latnam egy konyv hozzaadott erteket / nekem ugy tunik tobb lenne vele a gond mint a haszon. De persze lehet masnak fontos lehet, passz.
 • Kitantorgott
  Szerintem egy konnyen keresheto felcimkezett weboldal jo kereszthivatkozasokkal es linkekkel tobbet ad mint egy konyv.
 • krumpli
  van kiszámoló reddit, az nem elég?
 • Vittore
  Nem igazán, a Reddit nem tudja betölteni azt a funkciót, amit egy jó fórum tud. Eléggé egyszintű a struktúrája, ráadásul nehéz áttekinteni, és kevesen használják itthonról.
 • Akadémikus
  A kiszámoló akadémia átírva könyvben.
  Vagy csak egy sima txt vagy bármi. Annyira régen akarom megnézni, de a video nem adja, a könyvvel szöveggel viszont akkor és ott haladok amikor akarok, olyan ütemben ahogy tudok.
  Volt is valami hasonló próbálkozás ha jól emlékszem, talán feliratozás. Azzal mi lett?

  Vagy:
  FIRE kézikönyv magyarországi viszonylatokra szabva.

  Vagy:
  A többi ötletet elmondták előttem. 🙂

 • jajteeee

  nem, az copywriter… akarom mondani Vittorénak nem elég, hisz akkor hogyan linkelte volna be ide az oldalát reklám gyanánt?

 • V.A.Laki
  Ha sikeres szerzo volnek (ami ebben az eletemben valoszinuleg nem fog bekovetkezni), az utolso dolog, ami eszembe jutna, hogy hozzam hasonlo noname kommentelokkel alljak neki konyvet irni.

  Olyanrol mar hallottam, hogy sikeres vloggereknek meg bloggereknek komplett stabjuk van, jegyzett szerzotarsaik, kutatoik, olvaso-szerkesztoik (kb. itt valik el a profi az amatortol, az igazan meno profi sportolok, sakkozok, irok stb. sem maganyos harcosok tipikusan). Mivel a twitter koraban egyetlen mondattal tonkre lehet tenni egy karriert, igy egy szint felett ez valahol sajnos alap, hogy minden mondatot harom ember ir es ketto lektoral. De ilyen alakulatos toborzast mint ez a poszt utoljara a Torrente 3-ban lattam.

 • handyman
  @ákimáki: Én letöltöttem a teljes blogot tok-vonó 1-2 éve. Hogy odaadjam a gyerekeimnek majd egyszer valahogy, mondjuk pendrive-on.
  Ilyen célra nagyon hasznos lesz egy Kiszámoló könyv.

  Apropó, kár, hogy a Kiszámoló Akadémia folytatása nem készült el.

 • Meepwn
  Szerintem a bitcoint és a teslát nem lenne szabad kihagyni.

  Mint a két legnagyobb lufit? Jó az ötlet, de nem befektetésről szólna a könyv, inkább pénzügyi műveltségről.

 • Péter Nagy
  már ne haragudj de nem áttekinthető a struktúrája meg kevesen használják?
  Ez nettó marhaság

  Az oldal a világ 20 legforgalmasabbja között van!
  en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_most_visited_websites

  Biztos azért mert sokan NEM olvassák. És biztosan azért mert átláthatatlan és nehéz kezelni!

  Mert ha te indítasz egy random fórumot azt többen nézik (mitől is) és az általad kiválasztott rendszer egyből átlátható lesz (ezt meg bemondásra elhisszük)

  A tények azok tények. Én Miklós helyében ezt az önreklámozós cégemre linkelős kommentet be sem engedtem volna.

  Pont innen a blog alól is egy fel/le értékelő funkció hiányzik a kommentekre, hogy az értelem és érték felszínre rostálódjon.

  A reddit struktúrája igenis működik, és olyanokat is részvételre invitál akik, amúgy nem szólnának hozzá bővebben, de véleményük van. És a könyv nekik is íródik.

  Na ezen lehet elgondolkodni…

 • Valamirandom
  Én szeretem a jelenlegi struktúrát itt, mert ez egy kicsit a béke szigete. Mindenki mindig rohan mindenhova, itt meg nincs hatmilliárd komment húsz percen belül. Feldolgozható, emészthető az egész.
 • Nyomd a gazt!
  Tematikaban lehetne olyanban is gondolkodni, hogy eletciklusokra bontani.
  – fiataloknak akik epp most lepnek a nagybetus eletbe( tanulasrol, penzugyi alapokrol, hogyan indulj el a befektetessel, mik a realis elvarasok, hogyan tervezz hosszutavra, szavazati jog)
  – csaladtervezo/feszekrako fiataloknak (eskuvo, hogyan lepj elore melohelyen, auto/haz/lakas vasarlasol, hitelekrol altalanossagban, haztartasi gepekrol, elet/egeszsegbiztositas fajtai jellemzoi elonyei, hogyan keszulj fel a gyerekvallalasra anyagilag (nem a konkret arak hanem hogy mik kellenek kb), csaladon beluli penzugyek es biztositasok kezelesi lehetosegeirol.
  – mar befutott emberek: befektetesek diverzifikacioja, nyugdijrol, egeszsegrol, gyerek iskolaztatas, auto/haz/lakas csere, orokles stb…
  – nyugdijas koruak: nyugdij, orokles, egeszsegugyi ellatasok, gondozas, unoka tamogatas

  Lehetnenek kulon konyvek is atfedesekkel

 • Maxim
  Én csak egyet kérek: a borítóján feltétlenül legyen ott egy croissant 🙂
 • Joy
  Szerettem volna kérni, hogy legyen benne szó a pénzről, ami nem pénz, meg az autóról, ami nem autó, de Meepwn már lelőtte a poént.

  Szerintem a pénz emberi kapcsolatokra, illetve a személyiségre gyakorolt hatását taglaló cikkek a legérdekesebbek. Ráadásul olyan témák, amik vagyoni helyzettől függetlenül gyakorlatilag bárki életében előfordulhatnak.
  Az ilyen cikkekhez néha olyan frappáns hozzászólások íródnak valós példákkal, amit én idéznék a könyvben.
  Segítenek megérteni, attól hogy egyes cikkek sok olvasó számára csak egy érdekes (elképzelhetetlen) sztorinak hangzanak, másokkal tényleg megtörténtek.

 • szombatév

  Szerintem a szombatév egy hasznos és időtálló dolog.
  Én örülnék egy szombatéves cikknek is a blogon, ami kicsit gyakorlatias és up-to-date. Ilyen álláskeresési járadék, Tb jogviszony, hogyan jelöljük az önéletrajzban / linkedinen… megannyi gyakorlati aspektus, és persze pont az a része érdekel, amire én nem is gondolom.

  Nincsen kedved ilyenről írni?

  Már megint? 🙂
  https://kiszamolo.hu/menj-egy-ev-szabadsagra/

  https://kiszamolo.hu/hogyan-vegyel-ki-egy-ev-szabadsagot/

 • Zsol@
  Sziasztok! Annyit tudok felajánlani, hogy elkészítem az epub verzióját a könyvnek, és Pocketbook-on le is tesztelem. Ne szekesztőben megnyit, mentés epub-ban módszerre gondoljatok! A kedvenc html szerkesztőm a Notepad++, :-D, és az epub is tulajdonképpen az. Illetve ha maradt benne helyesírási hiba, stb, akkor azokat is kigyomlálom. (Eléggé allergiás vagyok a könyvekben a hibákra 🙂 ) Azért vállalnám, mert szeretek ilyenekkel pepecselni ez kapcsol ki igazán.
 • András György
  Szerintem nagyon elférne a magyar piacon egy Kiszámoló könyv.
  A közösségi szerkesztés kicsit meredek ötletnek tűnik, szerzői jogi és egyéb problémákat hozhat magával, nem biztos, hogy megéri. Én inkább maradnék a cikkek megszavaztatásánál és a közösségi lektorálásnál.
  Könyvet szerintem nem jó ingyen adni. Minden könyvhöz szükséges a megfelelő olvasói hozzáállás, ami ott kezdődik, hogy hajlandó érte pénzt adni, mert értéknek tekinti. Az már bőven elég, ha az ár/érték arány rendben van.
  Azt értem, hogy ingyen munka bevonása után ezt nehéz megtenni, de van erre is megoldás. A felhasználói (nem a szerzői!) jogokat át kell adni egy megbízható alapítványnak (a kiválasztásába akár beleszólhatnak az önkéntes közreműködők), és az alapítvány kapja a pénzt. Az egész eladási infrastruktúra kiszervezhető, nem kell vele foglalkozni.
 • Mrs. Beetle

  Szerinted annyira esélytelen, hogy az olvasók között legyen profi, aki esetleg szívesen vállal önkéntesen segítséget?

  A profikat is fel kellett venni valamilyen toborzás alapján a sikeres szerzőnek/bloggernek/vloggernek nem? Miért ne toborozhatna a saját weboldalán?!

  Annyira fárasztó, hogy bármilyen jó ötlet felmerül, mindig van aki sárig lehúzza a dolgot, ahelyett, hogy látná a törekvésnek a pozitív oldalát is.

  Egyébként amióta olvasom a blogot, rengeteget tanultam a kommentekből, pont a “noname” emberektől, ezeknek a személyeknek a tapasztalatai miért ne kerülhetnének bele egy ilyen előremutató, tanító jellegű könyvbe? Attól, hogy valamilyen nicknevet használunk itt a kommentek írásához még érző, gondolkodó, tapasztaló és tanuló lények vagyunk, akiknek lehet mondanivalójuk mások számára.

 • Vittore
  Te most a Reddit tulajdonságait sorolod fel, ami mind valós tény, de most Magyarországról beszélünk. A Kiszámoló Redditen a top threadek is max. 9-10 upvote-tal rendelkeznek, ami nem azt mutatja, hogy annyian használnák. Ne becsüld le a fórumokat, nagyon is megvan a jogosultságuk, és a legnagyobb előnyük az, hogy sok látogató érkezik a keresőkből is, ezért nem merül el a téma, mint egy FB csoportban. Természetesen ez úgy működik, hogy jó sokáig minden Kiszámoló poszt alá be kell kommentelni a kapcsolódó fórum threadet, mire megszokják 🙂

  Mi amúgy nem foglalkozunk fórumtelepítéssel, hosztinggal sem, a saját VPS-emre tenném a fórumot. Semmilyen közös pontot nem látok benne a szolgáltatásainkkal, inkább munka lenne, de ennyit én is beteszek a közösbe. Biztos van olyan, aki ingyen dizájner, ügyvéd, pénzügyi tanácsadó, én internetes geek vagyok, így ebben tudok besegíteni.

 • Kutató
  Kedves Miklós!

  Remek ötlet, nagyon örülnék neki és biztos hasznos lenne. Az akadémiát magam is kijegyzeteltem, szerintem nagyon jó alap lenne. Egyetértek Gabo-val a témában, továbbá vannak olyan hozzászólások, amik olyan értékesek, hogy talán tényleg érdemes volna kiemelni, néha screenshotolok párat.. 🙂

  Ezúton is köszönjük szépen a munkádat!

 • Puffogok
  kapcsán elolvastam a két cikket. Multinál tök jó, no de mi a helyzet egy mezei KATA váltakozó esetében?
  Ha én megmondom a mostani fix ügyfeleknek, hogy sorry, jövőre találkozunk (vagy sajnos itt még egy hónap is lehetetlen), akkor az a megbízás ugrott.
  Elég sok munkám van benne, hogy legyenek jó ügyfelek, nem szeretném eldobni, de az se megoldás hogy random hosszú hétvégéket tartok csak. A papíron kötetlen munkaidőbe belefér hogy a Balaton parton dolgozok 3 órát de az nem, hogy 4 hétig nem válaszolok az ügyfélnek.
  Ötlet bárkitől? 🙂
 • Nagy Péter
  persze BÁRMI Amit belinkelsz a posztok alá oda fogja invitálni az embereket. A Reddit is.

  Én erre a hasraesett logikádra mutattam rá.

  A Kiszámoló redditet kevesen használják?
  vs.
  A nem létező fórumot meg konktrétan Senki.

  Használhatatlan a reddit?
  vs.
  A világ legnépszerűbb oldalai nem azért kerülnek oda mert használhatatlanok.

 • otlet
  esetleg nem tud olyat a blog oldala hogy mik a legnepszerubb cikkek(megtekintes hozzaszolas..) elso szuronek akar az is hasznos lehet
 • nyugat
  A nehany evvel ezelotti, Teslarol es bitcoinrol szolo joslatoknak a korrektseg kedveert szerintem illene helyet szoritani.
 • Smaragdzold
  Nem szorosan a könyvhöz tartozik, de én például szívesen olvasnék a blogon beküldött sztorikat az olvasoktól. Ki hogyan építette be az életébe az itt olvasottakat, milyen eredménnyel. Szerintem inspiráló lenne siker sztorikat olvasni hétköznapi emberektől.

  Csak egy ötlet. 🙂