Szerkesszünk könyvet

2021-11-09
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Néha rátalálok egy-egy külföldi blogra, de elveszek a rengeteg cikkben, túl sokat és túl hosszú időn át kellene olvasni a cikkeket, hogy átjöjjön a szerző mondanivalója és az érték, ami az írásaiban van. Jó lenne, ha találnék egy letölthető könyvet, amit elvihetnék magammal és elolvashatnám a blog esszenciáját anélkül, hogy több ezer cikken át kellene magamat rágni.

Ilyenkor eszembe jut, hogy nekem sincs ilyen írásom, amit bárki letölthetne, pedig talán hasznos lenne. (Legalábbis remélem. 🙂 )

Már régebb óta érlelődik bennem a gondolat, hogy meg kellene csinálni ezt a könyvet a közjó érdekében. Nem akarom túlgondolni, van bőven elég cikk a blogon, ami kiadná a könyv tartalmát. Inkább egy szerkesztett cikkgyűjteményre gondolok, mint egy külön megírt könyvre. (Természetesen az időt álló cikkekre gondolok, nem arra, hogy mennyi volt az infláció a hónapban vagy hogy alakult a gazdaság a pandémia alatt. Azoknak a blogon van a helye.)

Persze a tízéves cikkeket ideje "ápdételni", egy kétszázezres fizetés ma már a minimálbér, a 10 milliós panellakás is furcsán hangzik, de a nyelvkönyv CD-vel is nehezen értelmezhető.

S itt jöttök ti a képbe: mi lenne, ha közösségileg szerkesztenénk meg a könyvet? Ti mondanátok meg, melyik cikkek legyenek benne, hogyan csoportosítva, akinek van kedve, át is szerkeszthetné a cikkeket vagy átvezető szövegeket írhatna a témák közé, hogy jobban megfeleljen egy könyv formátumának, aki akarja, korrektúrázhatná a szöveget és így tovább.

Mivel a könyvet annyiért akarom adni, amennyiért eddig is (vagyis ingyen), így leginkább csak dicsőséget tudok felkínálni a közreműködőknek, a nevük megemlítését és ehhez hasonlót.

(Hogy ez miként működne hatékonyan, még nem tudom. Talán egy közös google doksi, amit a meghívottak szerkeszthetnek? Aki szeretne részt venni a szerkesztésében, írjon e-mailt egy google.com-os e-mail címről a kiszamolo kukac google pont com címre és felveszem szerkesztőnek. De ha valakinek van jobb ötlete, írja meg.)

Szóval szerinted mi legyen benne és van-e kedved segíteni az összeállításában?

Previous Post
Az államadósság

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram