Hiteltörlesztési támogatás adómentesen

Az év eleje óta van lehetőség arra, hogy a munkaadók adó és járulékmentesen öt évente 5 millióval elősegítsék a munkavállalók lakáshiteleinek törlesztését. (SZJA törvény 1. melléklet 2.7 pontja)

A lakáscél támogatására eddig is volt lehetőség, az újdonság az, hogy már lakáshitel törlesztésére is felhasználható ez a forrás. (Tehát szabad felhasználású ingatlanhitelre nem, csak lakásvásárlás, vagy felújítás/korszerűsítés céljára felvett hitelek törlesztésére.)

Azonban a törvényi szabályozás kidolgozatlan volt, valamint a jogosultság ellenőrzését teljes mértékben a munkaadó nyakába varrta, ezért a rendelkezés hatálya elég mérsékelt maradt.

Ezt a hibát hivatott orvosolni a most megjelent módosítás, ami itt olvasható a 2014. évi 50. szám 4763. oldaltól kezdve.

A támogatás mértéke nem haladhatja meg az elmúlt 5 évet is vizsgálva az 5 millió forintot, illetve az építési költség vagy vételár 30%-ánál nem lehet több.

Ezen felül meg kell felelnie az ingatlan szobaszámának a méltányolható lakásigény kritériumának is. Ez a lakók száma és a szobák száma alapján változik, elolvasható a lakásvásárlásokhoz tartozó állami támogatások feltételeinél (Lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) kormányrendelet). Nagyjából nem lehet több szoba, mint ahányan laknak az ingatlanban.

A fent belinkelt rendelet tartalmazza a szükséges igazolásokat és egyéb tudnivalókat.

Amennyiben sikerül rávenni a munkaadót a támogatás folyósítására, mindenki csak jól jár vele, hiszen évente akár egymilliót is ki lehet fizetni teljesen adó és járulékmentesen, ez pedig egyébként majdnem a duplájába kerül a munkaadónak, ha fizetésként akarja kifizetni.

Arra azonban vigyázni kell, hogy az alkalmazott bére nem csökkenhet, vagyis nem a fizetése helyett, hanem azon túl kaphatja csak ezt a munkáltatói támogatást. Ha esetleg a munkaadó csak más cafeteria terhére hajlandó támogatni a hiteltörlesztésedet, akkor is jobban jársz ezzel, mint egyéb mindenféle kártyával és utalvánnyal, amik nem is feltétlen 100%-ban adó, járulék és költségmentesek.  (Például egy egészségpénztári befizetésnél nem csak a munkáltató fizet SZJA-t és EHO-t, de a maradékból is levonnak 5-6%-ot a pénztár költségeire, vagyis ennyivel kevesebb pénzed lesz. Ráadásul kötött az elköltés módja is.)

Úgyhogy én a helyedben megpróbálkoznék a munkaadómnál, ha van lakáshiteled.

Share

49 hozzászólás

 • AtomG
  ez csak devizahitelre vonatkozik, vagy akár a 2 hónapja felvett forinthitelemre is?
 • szlacikaa
  A juttatás csak cafetéria keretein belül juttatható vagy nem? Pl. lehet csak meghatározott személyeknek vagy mindenkinek kötelező?
 • Kiszamolo
  Forint hitelre is vonatkozik és mivel a lakásvásárlást is lehet támogatni, szerintem semmilyen időbeli korlát nincs.

  Hogy csak cafeteria keretében lehet-e adni és mindenkinek, azt nem tudom.

 • Géza
  “Hogy csak cafeteria keretében lehet-e adni és mindenkinek, azt nem tudom.” Természetesen nem, mivel a Cafeteria nem jogi kategória. A törvény különböző béren kívüli juttatásokat nevesít, amiket a bérnél kedvezőbb adózási feltételekkel lehet nyújtani a dolgozónak. A Cafeteria csak annyit jelent, hogy a cég nem maga dönti el, hogy a dolgozó kap havi x Ft ebédjegyet, meg évi y forint kultúra utalványt, hanem a keretet határozza meg, és abból a dolgozó szabadon válogathatja össze a saját juttatásait.

  Ennek megfelelően semmilyen béren kívüli juttatásnak nem feltétele, hogy a cég formális Cafeteria rendszert működtessen.

 • Géza
  A “mindenkinek” kérdéskör tudtommal egyedül a nyugdíj- egészségpénztári juttatásnál probléma a Cafeteria elemek közül. Legalábbis amikor a Cafeteriát bevezették, akkor aki ezeket nem választotta, annak a Cafeteria nyilatkozat mellett egy külön nyilatkozatban le kellett ezekről mondania.
 • Janos
  bonuszokbol es premiumokbol is fizetheti ezt a munkaltato?
  tulorapenzbol?
 • kridli
  A bankot is meg kell kérdezni, mert a banknak kell leigazolnia majd a munkáltató felé a felhasználást, ezért az ő oldalukon is kell ebben papírozni. Szerintem a bankok ebben együttműködőek lesznek, mert az ő érdekük is (a hitel kockázatát csökkenti, ha egy részét a munkáltató közvetlenül fizeti), de ez azért új dolog, még nem hinném hogy kialakult ezeknek a módszertana a bankok oldalán.
 • M
  A végtörlesztéses mizériában devizát kiváltó ft hitelek beleesnek? Nem világos, hogy ezek már a kizárt, szabad felhasználásúnak számítanak-e?
 • robert
  Hello,

  Ez csak kafeteria keretein belül adható, havi juttatás formájában, vagy egy összegben.

  Én már év eleje óta várom, hogy tisztázódjanak a feltételek!

  Remélem, most már tényleg valóssá válik a dolog 🙂

 • Don
  van sajnos még egy kitétel, mégpedig hogy életvitel szerűen kell használni és ezt igazolni is tudni kell, akár egy adóellenőrzés során is. én pl itt buktam el ezt a támogatást..
 • M
  Don: Életvitel szerűben benne van az is, ha pl szülő lakik ott?
 • Hitel
  azért kiváncsi leszek hány cég ugrik rá a lehetőségre. Akinek a munkáltatója él ezzel a lehetőséggel majd ossza már meg itt, mégis a gyakorlatban ez hogy is néz ki.
  (haver és-vagy saját cég és állami cég nem ér…)
 • Nűnű
  Ez nekem most nem egészen tiszta.
  A munkahelyem ad plusz pénzt, amit a lakáshitelemre fordítok?
  Évi max. 1 milliót? (nekem most kb 450 ezer Ft az évi törlesztőrészletem)
  Jelenleg nem hiszem, hogy belemenne a főnököm ebbe, de ha mondjuk, novemberben lejár az egyéves szerződésem, és akkor egy újat kötünk, abba beleveheti ezt? Úgy hogy mondjuk a nettó 118-ból lesz nettó 100, plusz havi 37 ezer lakáshitel-támogatás?
  (Vonatkozik ez a még 2003-ban kötött, kamattámogatott hitelre is?
 • kridli
  Bónuszból prémiumból lehet, túlórából hivatalosan nem. (persze ha a munkáltató belemegy, akkor úgy lehet, hogy nincs írásos nyoma hogy túlóráztál, csak szóbeli megegyezés, és ilyen formában fizetik ki).

  Ha jól emlékszem a rendeletre, akkor lakáshitelt kiváltó hitelre is igénybe lehet venni, ha a hitelszerződésében le lett írva, hogy az lakáshitel kiváltására lett felvéve.

 • Kiszamolo
  Nűnű, a fizetésed nem csökkenthet, mert azt a NAV rossz néven veszi. Ez csak plusz juttatás lehet.
 • Hogy mi?
  A fentiek ellenére sem értem.
  1) az van, hogy odamegyek a munkáltatómhoz – a mai világban – hogy “Helló, figyu! Vágj már hozzám csak úgy évi 1 millát, mert most olcsón, járulékmentesen megteheted!”
  2) esetleg hogy “Helló, figyu, multis munkáltatóm. Tudom hogy minden forint számít, a bónuszomat ilyen és ilyen jogcímen add már. Úgyis törlesztésre költeném, nem kenyérrem vagy ájfónra.”
  Szóval nekem hiányzik pár életszerű példa. Így legfeljebb 1 + 2 valamiféle kombinációját tudom elképzelni hogy mindenki jól járjon.
 • cabala
  …én valahogy a fordítottját tudom elképzelni: a multid bónuszt akar adni és tudja, hogy van hiteled, erre azt mondja, hogy “figyu: a bónuszt így, ebben a formában adnám, mit szósz hozzá?”
 • M
  Hogy mi?:
  Korábbi,lakásvásárlásra adhatóról tudok gyakorlati példát,talán lesz átfedés.2 féle kedvezmény volt adható:

  Kamatmentes kölcsön,pl 600e ft,5 évre havi 10e-t fizetsz vissza banknak, a kamatokat a céged fizeti.

  Vissza nem térítendő (szerintem a mostani is hasonlóan megy): Pl cégnél rendszeres az évenkénti,cégeredménytől függő jutalom,akkor abból vonják majd.Céged megelőlegez 400e ft-t,a szokásos jutalomosztásnál legközelebb nem pénzt kapsz,hanem közlik,már csak 250e-vel tartozol.

  Tehát 1 m-t megelőlegezett neked a cég a lakásvásárlásnál,abból 400e-t jutalomból vonnak,600e-t kamatmentesen törleszthetsz,cserébe 5 évig nem mondasz fel,különben maradékot vissza kamatostól.

  Rengeteg papírmunkával járt, ezenkívül nem lehet korlátlanul díjmentesen betörleszteni hitelt,ezért évenkénti több kis összegű nem reális.

  ui: Abba ne menjünk bele, hogy cégek hány százaléka hajlandó erre

 • Géza
  életszerű példa, hogy ha a cégeteknél van Cafeteria rendszer, akkor választható elemként felajánlják a hiteltörlesztést is. Ezt kiválasztod, megadod az összeget, és a hitelszámlád számát, és a céged utalja az összeget akár havonta.

  Gondolom, még a bankoddal kell valami extra megállapodást kötni, mert jellemzően a hitelszerződésben azt rögzítettétek, hogy a bank inkasszálja a törlesztőrészletet a náluk vezetett folyószámládról, ezzel szemben most a munkáltatód fogja átutalni. Remélem, ez azért nem olyan szerződésmódosítás, ami díjköteles, meg közjegyző, meg miegyebek…

  Más a helyzet, ha egyszeri előtörlesztésre fordítod a munkáltatótól kapott összeget, mert az előtörlesztés az alapvetően szabályozva van a szerződésben.

 • Garbo

  Életszerű példa? tessék: főnökség közli, hogy x összeggel emelni szándékozzák a fizudat. Annak számukra x+y a teljes költsége, de te csak x-et kapsz meg, ezért indítványozod, hogy inkább adják ebben a formában. Számukra továbbra is csak a tervezett költségbe kerül, de te jobban jársz, mert magasabb összeget kapsz.
 • Balázs
  A méltányolható lakásigény meghatározásakor a kormányrendelet szerint vizsgálják még a lakás “telekárat nem tartalmazó” bekerülési költségét is, namost ezt én hogy határozzam meg, h beleférek-e?
 • pistike csaja
  Hogymi:
  1) barmikor odamehetsz kerni 1milliot, de szerintem ki fog rohogni.
  2) igen, ennek van nagyobb ertelme. a tobbi cafeteria adot is tartalamaz. A lakasra kapott pedig adomentes, vagyis neked a zsebedben tobb marad a ho vegen, ha nem kajajegyben, hanem lakastorlesztsre fordithato jogcimen kapod a penzt (a munkabered felett).
  A munkaadodnak ugyanannyiba kerul (kiveve az adminisztraalast), de te jarsz vele jobban.
  illetve a vallalkozok, akik el tudjak intezni hogy 1 hetig jogosultak legyenek ezt megkapni, es igy adomenetesen vehetnek ki 5milliot a cegukbol (akar alkalmazott csaladtagonkent 5milliot)
 • Gzenguz
  Kivancsi leszek a cegek hajlandosagara e kerdesben. Ahol dolgozom, evi netto 500 ezer forint a cafeteria keret, amit tobbfele tetelre hasznalhatok fel. Ezek utan a munkaltato adozik. Amikor megkerdeztem, hogy a torlesztes tamogatast valaszthatom-e, amivel ok is jobban jarnanak, azt valaszoltak, hogy nem, mert ennek elintezese tulsagosan bonyolult, igy tovabbra is csak a korabbi elemekbol valaszthatok.
 • petersen
  “illetve a vallalkozok, akik el tudjak intezni hogy 1 hetig jogosultak legyenek ezt megkapni, es igy adomenetesen vehetnek ki 5milliot a cegukbol (akar alkalmazott csaladtagonkent 5milliot)”

  ezzel értek egyet, szerintem egy újabb remek alalom a minimálbéres ügyvezetőknek, hogy adómentesen húzzanak ki pénzt…

 • x
  kérdés:
  – befektetési célú lakásra is jár a max 5M támogatás?
  – és ha átjelentkezek oda egy hónapra miután megvettem?

  Nem értem miért reklamálnak azok akik nem tudják igénybe venni bármi okból azoknak akik igen… Megdöglött a tehenük azt dögöljön meg a másiké is??

 • Mogo
  Két gyakorlati kérdésem lenne, tudja esetleg valaki (Kiszámoló?) a választ?
  1) A limit 5 évi 5 millió vagy évi 1 millió? Tehát ha nekem még 4 év van hátra a hitelemből, akkor adhat nekem évi 1.25 milliót a munkáltató?
  2) Ez csak a havi törlesztőrészlet fizetésére használható, vagy adhat a munkáltató mondjuk bónuszként egy összegben 5 milliót, amit be-előtörleszt(ek)?
 • Pistike csaja
  X: egy masik torvenyben van meghatarozva a meltanyolhato lakasigeny. annak kell megfelelni (egy rovid ideig).
  – Ma barki lehet vallalkozo, ugyhogy aki sir, hogy milyen jo a vallalkozoknak, az mondjon fel holnap a munkahelyen, es legyen vallalkozo. akkor neki is azonnal eljon a kanaan, hiszen mar vallalkozo…
  de az biztos hogy onnantol a szive legmelyeig gyulolni fogja az osszes buta senkihazi hivatali aktatologatot, a sok segget aki a lehetettlen torvenyeket hozta, meg a semmire befizetett dijakat, amiktol probal menekulni. viszont elindul a “hogy uszhatnam meg kevesebbol” gondolkodas fele. es felveszi a testveret is alkalmazottnak egy hetre, majd betolja az 5misit helyette (ha sikerult megkeresnie) lakasra, hogy egy kicsit kevesebb stadion adot kelljen fizetnie
 • Balint
  A lakástámogatásnál kell már egy kinézett ingatlan és vételi szerződés, vagy mi alapján támogatna a cég lakástámogatási jelszóval?

  Nekem még nem esedékes a lakásvásárlás, de 5 év múlva az lenne mondjuk.
  Olyan opció van esetleg, hogy ha növekedne a fizetésem brutto 20.000 Ft-tal, akkor én ezt kérném lakástámogatás jelszóval, így havonta megkapom a netto 20.000-et?
  Illetve ezt cafeteria kereten kívül is meg tudja tenni?

  Nyilván a két szép szememért nem fog egy összegben 1.000.000 Ft támogatást adni, de a fenti módszer logikasnak tűnik.

  Köszönöm

 • pistike csaja
  Balint: roviden: NEM.
  ez nem elotakarekossag (arra ott a fundamenta, stb).
  adomentesen csak akkor kaphatod ezt, ha MOST lakasra koltod, vagy korabbi vasarlasbol meg van hiteled, amit ebbol torlesztesz.
  olvasd el a torvenyt.. szepen le van benne irva minden.
 • Géza
  @pistike-csaja hallottam már olyan cégről, ahol kifejezetten azoknak, akik lakáscélú támogatásra hajtanak, bent lehet hagyni a Cafeteria keretet, és évekig halmozni azt. Persze a cégnél nem kamatozik. Úgyhogy sz új rendszerben jobb megoldás, ha hitelt veszel fel, és Cafeteriaból törleszted. Szerintem ne várj 5 évet, most lent vannak a lakásárak, és a kamatok, ha a cég adja Cafeteriában a törlesztési támogatást, én belevágnék.
 • Balint
  csaja: köszi. elolvastam egyébként többször is, de valamiért nem volt egyértelmű. Illetve teljesen irreális az a lehetőség nekem, hogy a cég csak úgy ad egy nagy összegű támogatást. Maximum éves bónusz, vagy valami hasonló, de akkor annak meg pont egybe kell essen azzal, amikor vásárlod a lakást, szóval totál rugalmatlan ez így.

  @Géza: 26 éves vagyook, 1,5 éve dolgozunk párommal, 1 éve indítottunk 4 lakástakarékot, szóval jelenleg nincs annyi kezdőtőkénk, hogy megérje lakást venni. Ráadásul nem gondolom, hogy 4-5 év múlva z egekben lesznek az árak. Bőven többet fizetnék a hitelre, mint amennyit az albérletre még 4-5 évig, aztán egy sokkal kedvezőbb és alacsonyabb hitelre

 • Pistike csaja
  géza: igen, pontosítok: kifizetéskor kell azonnal lakásra/lakáshitelre költeni.
  de nem tudom hogy ki bízik ma alkalmazottként egy cégben több évre előre (cafeteria gyűjtés), illetve ki bízik abban hogy ez a törvény jövő héten nem változik/törlik. Ez az az “üzleti bizalom”, amire ma azt mondjuk, hogy magyarországon NULLA. csak ezt vikiék nem fogják fel.
  Az én elvem pár éve: élj az éppen aktuális adórendszer szerint. ha valamin lehet nyerni, azt meg kell csinálni, ha meg mínuszba megy, akkor válassz másik adóstruktúrát
 • kerdezzbatran
  @kiszamolo: “mindenki csak jól jár vele, hiszen évente akár egymilliót is ki lehet fizetni teljesen adó és járulékmentesen”

  @pistike-csaja: “adomenetesen vehetnek ki 5milliot a cegukbol (akar alkalmazott csaladtagonkent 5milliot”

  Pistike csajaval kell egyet értenem. Pontosan úgy lesz, ahogy mondja. Az állam és rajta keresztül az adófizetők, nem járnak jól.

  Hiába a jó szándék. Az átlag alkalmazottnak nem fognak milliókat adni, de a (minimálbéres) vállalkozó képes lesz adó és járulékmentesen pénzt kivenni. Nem egyszerűen, de képes lesz rá.

 • Ferenc
  Sziasztok!

  Azt nem tudjátok esetleg hogy az 5m ft egy összegben is odaadható a munkavállalónak ha megfelelő munkaszerződés van vele kötve? Azaz 5 évig az adott cégnél marad, stb stb.

  Ezen kívül nem teljesen tiszta nekem a papírozás. Voltam bent a banknál akinél a lakás hitel van, ők azt mondták, hogy minden papírt a munkavállalónak kell intézni és hogy ők nem is tudják milyen papírokra van szükség, ezzel ellentétben, viszont a neten több helyen is olvasni, hogy a bank is intézheti a papírokat mert ő sokkal könnyebb helyzetben van mivel minden papír meg van nála….

 • RichWater
  Az idézett szabályzók [SZJA törvény 1. melléklet 2.7 pontja,
  15/2014. (IV. 3.) NGM rendelet] egyike sem tartalmaz olyan kitételt, ami előírná, hogy mennyi ideig kell munkaviszonyban lenni hozzá és azt sem, hogy csak részletekben adható. Ebből számomra is az következik, hogy akár egy heti munkaviszony mellé is adható egyszerre 5 millió Ft. Épp ezért nevezhetjük kiskapunak a vállalkozásból közterhek megfizetése nélküli kivételhez. 🙂
 • RichWater
  Az még nem világos számomra, hogy a lakás eredeti vételárának 30%-ában van maximalizálva a támogatás 5 évre vonatkozó összege vagy a fennálló hiteltartozás 30%-ában.
 • flimo
  Ebből is csak baj lesz. Sokan kicentizne fognak így belevágni lakásvásárlásba, aztán ha fél év után kirúgják őket nem csak fizetésük nem lesz, hanem extra törlesztőrészlet is rájuk szakad, nulla megtakarítás mellé. Ez annak lesz jó, akinek már van hitele, vagy van annyi önuralma, hogy csak ezért ne vegyen nagyobb lakást/házat, mint amennyit a fizetéséből ki tudna gazdálkodni.
 • utilla
  RichWater: mindenhol a vételárat írják, de ez nem így van. A munkáltatóm most néz utána a dolgoknak és a törvény szerint a fennálló tőketartozás 30%-a a felső határ, ráadásul az 5 évente 5 millió is csak úgy érvényes, hogy évente maximum 1 millát adhatnak.
 • Mogo
  , El tudnád mondani, hol írják ezeket? Én nem találtam ilyesmi megkötéseket, de nagyon érdekelne, mert szeretnék leülni tárgyalni a munkaadómmal.
 • Mogo
  , A cikkben is hivatkozott miniszteri rendelet a következőt írja:
  “5. § (1) A támogatás összege és a vételár … arányára
  vonatkozó feltételnek való megfelelést
  a) lakás tulajdonjogának és a lakáshoz kapcsolódó földhasználati jognak a megszerzése, továbbá az ilyen célból
  lakáscélú felhasználásra felvett hitel esetén a tulajdonjog, a földhasználati jog megszerzésére vonatkozó
  érvényes szerződés
  … alapján kell vizsgálni.”
  Ez alapján a 30% a lakás eredeti vételárára vonatkozik, semmi köze a hitel nagyságához, vagy fennálló tőketartozáshoz. Te munkaadód mást talált?
 • utilla
  Mogo: kedden megkérdezem, már nekem is zavaros ez a 30% dolog.
 • RichWater
  Azt sem olvastam sehol a beidézett rendeletben, hogy ne lehetne egyben az egész 5 milliót egyben letudni. Hol írják ezt az évi 1 milliójával dolgot?
 • Mogo
  Sehol nem találom a hivatkozott jogszabályokban a járulékmentességet. Csak SZJA mentességet ír.. , hol van megírva, hogy járulékmentes?
 • Levi
  Sziasztok,

  megnézve a rendeletet, nem látom annak tiltását,ha mondjuk saját cégemben ügyvezető és egyben a cég alkalmazottja vagyok. Ez esetben mindenféle szankció nélkül adható ez a támogatás?

  “kiszámoló” véleménye is érdekelne…:)

  Köszi előre is a válaszokat !!

 • M
  Sziasztok!

  Mi számít lakott ingatlannak?
  Én lakásom, én is kérném cégtől a támogatást, édesanyám ott lakik pár éve, de nincs oda bejelentve senki.
  Ha ez kizáró ok, megoldás-e, ha ő bejelenti magát oda?

  Ezt hogy kell érteni?
  ‘A méltányolható lakásigény feltételének való megfelelés a támogatás folyósítása évének első napjától az adómentesség igazolására előírt határidőig terjedő időszak bármely napjára vonatkozóan vizsgálható. ‘
  Tetszőlegesre megfelel, már ok, vagy ha tetszőlegesre nem felel meg, akkor már nem ok?

 • Adrian
  Nekem csupan annyi a gondom hogy kb 165000 az eves cafeteria juttatas.
  Mivel eleg nagy a torlesztoreszletem cafeteriabol van a buszberletem is.
  Es mivel alig marad a fizumbol ezert kernem kell azt a maradek 5000 erzsebetre.
  2500 at utalnak a kartyamra ami marad a keretbol…
  Azzal sokra nem mennek ha kernem torlesztesre mert kirohognenek….
 • hitel
  A mi cégünk ráharapott… Persze a cafeteria terhére, nem plusszban.
  De mindegy is, ahogy kiszámoló is írta nem olyan rossz, tehát a számok:

  Adott 40.000 havi cafeteria keret. Ez 1-2 éve már mint nettó keret érvényes, de mivel a cég volt olyan nagyvonalú és benyelte az adóteher részt azért ugyanezt a keretet hónapról hónapra a magunkénak érezhetjük. (SZÉP, Önyp, Egpnzt, Böske…stb ki mit kér(t))

  EZ a cégnek most kb 54000 Ft-ba kerül az adóteher miatt.
  Van egy “kötelezően választani kell” rész 8000 Huf. AZ ugyebár marad.
  Aki kéri és megfelel a feltételeknek az év végén egyben megkapja a maradék részt tehát 54000-8000 ami nem pont 46 ezer mert a 8000-es nettó tétel adóterhe is megvan, kb 46 ezer, ez 12-vel szorozva egyben 552ezer év végén.

  Ezt szembe lehet állítani a 12*40 ezerrel, tehát 552ezer +a megmaradt kötelező 12*8000 kb 150-160 ezer plusz egy évben.

 • hitel
  …az előzőhöz még annyit, hogy durván kerekítettem de szerintem a lényeg érthető.

  Azt azért hozzétenném, hogy azoknak akiknek (szintén mi cégünk) a fizetéséhez 20000 caf. jár havonta, ebből ugye lejön a kötelező 8000 az nem biztos hogy egy teljes éven át tudja nélkülözni azt a tizenpárezernyi kajajegyet, utalványt..stb hónapról hónapra. Tehát ez is igazából az eleve jobb helyzetben lévőkön segít így ebben a formában.

  Ja és rengeteg adminisztráció kell, pl tulajdoni lap lekérés ami plusz pénz. Bár elméletileg csak a belépéskor egyszer, utána automatikusan “jár”.

 • RichWater
  Az otp csinált hozzá site-ot is
  otpadlak.hu/fooldal/