Axa World MasterCard: akár ingyenes számlavezetés

Annyian kérdeztétek, hogy láttam-e az Axa Bank új kártyáját, hogy egyszerűbb írnom róla. 🙂

Ez egy újfajta kártya, ami nem sima betéti kártya, de nem is hitelkártya, vagy charge kártya. Itt a saját pénzedet költöd csak, annyi különbséggel, hogy a költéseidet csak a hónap végén terhelik be (késleltetett terhelés), így az elköltött összeg addig látraszólóan kamatozik, jelenleg 500 ezer forint alatt évi 2,75%-kal, felette 4%-kal.

Ha a hónap során egyenletesen költesz el mondjuk kétszázezer forintot, akkor normál kártyánál átlagosan 192 forint kamatot kapsz havonta a kamatadó levonása után, az új kártyára ennek a dupláját. Vagyis ezen nyersz évi 2.310 forintot a normál kártyához képest.

Ha legalább havi 50 ezer forintért vásárolsz a kártyával, kapsz egy ingyenes készpénz-felvételt, havi 100 ezer felett kettő, havi 160 ezer felett pedig négy ingyenes felvételt bármely belföldi, vagy külföldi(!) ATM automatából.

Ezzel havonta megspórolsz akár 350-1.400 Ft-ot, azaz évente 4.200-16.800 Ft-ot.

Ugyanezekkel az összeghatárokkal a vásárlásaidból kapsz 0,25-0,5-1% visszatérítést, azaz egy 160 ezres havi költés esetén havi 1.600 Ft, évi 19.200 Ft visszatérítés jár neked.

A kártyához jár egy 50 milliós utazási biztosítás is, ennek részleteiről itt írtam.

A SMS szolgáltatás ingyenes a kártyához, ez 19 Ft/SMS és havi 10 darabbal számolva újabb 2.280 Ft előny.

További kedvezményeket ígér még autókölcsönzésnél és repülésnél a kártya, ezekkel mi nem foglalkozunk.

A kártya rendelkezik paypass chippel is, ha szereted használni gyors fizetésre.

Mennyibe kerül ez a csodakártya? Olcsónak nem olcsó, egyszer fizetsz a legyártásáért 9.900 Ft-ot április elsejétől, illetve évente 7.900 Ft-ot. Vagyis 3 év távlatában átlag 11.200 Ft évente.

Most akció keretében ha 3 hónapig havi 80 ezer forintért használod a meglévő kártyád és van félmilliód a banknál, akkor ingyen kapod meg a kártyát (éves díjat attól még fizetsz.)

Ha nem akarsz ezzel játszani, vagy még nincs Axás számlád, akkor április egyig 4.900 Ft csak a díja.

(Fontos tudni, hogy a kártya külföldön dollárelszámolású euróelszámolású. Az Axa a tegnapi nap folyamán javíthatta a honlapján ezt a kitételt. Mivel minden MasterCard eddig euró elszámolású volt, ezért tartottam fontosnak megjegyezni, még csodálkoztam is rajta, miért dolláros. Úgy látszik, csak egy elírás volt, amit kijavítottak. A témáról bővebben itt írtam, olvasd el. További cikk a témában itt.)

Megéri-e?

Ha a kártyádat aktívan használod, akkor a kártya díja bőségesen visszajön a visszatérítésekből és a magasabb látraszóló kamatból, ezen túl sok minden mást ingyen kapsz (számlavezetés, készpénz-felvétel, SMS szolgáltatás).

Mindössze az utalásokért fizetsz 0,2%-ot (tranzakciós adó), bár a legtöbb közüzemi számládat már kártyával is kiegyenlítheted.

Így akár a teljesen ingyenes számlavezetést is meg tudod valósítani, ami nagyon nagy szó manapság Magyarországon.

Ehhez még egy nagy összegű utazási biztosítást is kapsz “ajiba”, az egyik legjobbat a magyar bankok kínálatából.

Úgyhogy a nagy tételben kártyázóknak merem ajánlani ezt a kártyát.

(Mielőtt még megkérdezitek, sajnos ez a cikk sem fizetett hirdetés, csak a saját véleményemet tükrözi.)

További részletek az Axa honlapján itt

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Szeretnél többet tudni a pénzügyekről? A hat alkalmas tanfolyamról itt találsz további információt.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

.

Share

57 hozzászólás

 • vtec
  hello. a k&h zéró is jó egyelőre, ugye?
 • suhanc
  Hát igen ez egy “kicsit” jobb összefoglaló mint az enyém 🙂
 • Kiszamolo
  Ma reggel még jó volt. 🙂

  Tegnap kérdeztem telefonon, még nem akarják megszüntetni a forgalmazását.

 • Bud Fox
  Jómagam a Gránit Banknál vagyok, rendkívül kedvezőek a díjszabások, 4 kp felvét ingyenes havonta, a netes utalás szintén. Nagyon jó a netbank, mobilbank is van, csak ajánlani tudom. Demján alapította, már egyre több vállalat számlavezetője, 1. évben nincs kártyadíj, utána 950Ft.
  A Gránitnál is van látraszóló kamat, jegybanki alapkamat -2%, jelenleg 3,75.
  Ha megtakarítási számlára vezetjük az összeget, akkor alapkamat -1%, 4,75%.
  A Gránit Bank sokkal kedvezőbb díjakat kínál, mint az Axa, főképp az ingyenes netes utalás miatt, továbbá h van mobilbank szolgáltatás, amely ingyenes.
 • Kiszamolo
  A tiéd is nagyon jó volt. 🙂
 • Szigonyos
  Kedves Kiszámoló!

  Nekem két Axa számlám van, de a megváltozott körülmények miatt már nem éri meg fenntartani őket. Az egyiket használtam a mindennapokra, a másikat megtakarításokra, amik gyorsan mozgósíthatók. A havi keresetem éppen alatta marad a K&H zéró 150.000-es feltételének. Annál a számlánál egy összegban kell érkeznie a 150.000-nek, vagy meg tudom azt csinálni, hogy az egyik AXA számlát megtartva, egy állandó utalást rögzítve kiegészítem a fizut, hogy elérjem a 150.000-et? Így is teljesíthető az ingyenességi feltétel?

 • Bud Fox
  Jómagam bankot az alapján is választok, h milyen szemléletmódot képviselő befektetők állnak mögötte. A Gránit mögött Demján áll, aki sztem bölcs és igazságos ember.
 • suhanc
  A hitelkártyás cikkedhez szerettem volna hozzászólni, sajnos ott nem tudtam, de talán itt is hasznos.

  itt a cikk ha valakit érdekel:
  //kiszamolo.hu/hitelkartya-neked-meg-nincs-3/

  Mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el, mert igazán hasznos és mindenre kitérő cikk.

  A legfontosabb hozzászólásom 1 mondatban: CSAK AZ IGÉNYELJEN HITELKÁRTYÁT, AKI TELJESEN ÉRTI, HOGY MI AZ ÉRTELME, ÉS TUDJA, HOGY PONTOSAN MIRE SZERETNÉ HASZNÁLNI. Nekem az az értelme, hogy gyakorlatilag mindent vele fizetek. Ezért kapok pontokat/készpénz visszatérítést. A fizetésem, pedig kamatozik a bankban (AXA). A munkámból kiindulva szeretem nyomom követni, hogy milyen hitel kártyák vannak a piacon, kicsit hitelkártyafüggő is lettem 🙂
  Több hitelkártyám van. A hitelkártyáimnál mindig a készpénzfelvételt beállítatom 0 HUF-ra, (már amelyiknél lehet) hiszen a alapszabály, hogy készpénzt sosem veszel fel hitelkártyával.
  Egy hitelkártyát emelnék ki, ami talán jelenleg a legjobb. Ez pedig Raiffeisen Banknak kínálja. 2 % visszatérítés mindenvásárlásra, belföldön és külföldön is! és az első évben teljesen ingyen van minden. Eddig az Erste Bank Wizzair hitelkártyáját használtam, de sajnos az ingyenes foglalás megszüntetésével már nem tudod “beváltani” pénzre a pontjaidat. van előnye a Cetelem kártyának is és a Citilife-nak is, de ez már egy másik történet… 🙂

 • glezmen
  akarhogy is szamolom, szerintem ez baromi draga…
  mitol ingyenes, ha havonta egy ezresbe kerul a kartya?
  az utasbiztositas nagyon jo, de ezt leszamitva nem igazan van elonye mondjuk egy CITI TOP-hoz kepest (ok, itt van latraszolo kamat, de ha van tobbszazezrem, akkor azt inkabb valami jobban kamatozo helyre teszem, nem hagyom a banknal 3-4 szazalekkal inflacio alatt kamatozni)
 • Kisbankar
  A meglevő Axa bankkártyát viszont nem lehet csak úgy visszaadni… 2e v 10e a díja, attól függően, minek nevezed a gyereket… lásd hirdetmény… ez mondjuk nem túl szimpatikus.
 • Kiszamolo
  A kártyadíjat duplán kompenzálja a visszatérítés.

  Ilyen a citinél nincs.

  Az Sms ingyenes, a citinél 450 ft.

  A készpénzfelvétel ingyenes, a citinél fizetsz érte.

  A látraszóló kamatot arra a pénzre kapod, amit elköltesz egy hónapon belül. A többi pénzt lekötjük bankbetétben. Az axa ad 7% kamatot, a citi 2%-ot a betétekre.

  Hirtelen ennyi jutott eszembe. 🙂

 • Kiszamolo
  Sajnos az igazságosság gyakran kevés a pénzügyekben…..
 • glezmen
  visszaterites? tehat a vasarlasok utan jar meg vissza?
  SMS nekem nem kell, soha nem is hasznaltam
  keszpenzfelvetel a CITInel is ingyenes (belfoldon talan korlatlanul, kulfoldon meg azt hiszem havonta ketto talan)
  viszont a CITI sem ad 2%-ot a penzre, ugy emlekszem teljesen 0-t ad 😀
  (szerintem nem az ingyenes szamlacsomagjukra gondoltal)
 • Kiszamolo
  A pénzfelvétel ingyenes VOLT.

  A helyedben megnéznék egy idei árlistát is… 🙂

 • pdw
  Ez a kartya egy hatalmas baromsag szerintem.
  Jol hangzo kedvezmenyeket nyujt aranyaron.

  A visszaterites vicc. Egy barmilyen hitelkartya is ad 1%-ot (az atlag meg 2-3-4%-ot is) akar 100Ft-os koltesre, itt meg havi 160at kell kolteni hogy ugyanezt megkapd?
  Pont ezen a blogon, ahol tomegek irnak, hogy ok meg havi 10-20ezret sem tudnak felretenni?

  Csak peldakepp, en tavaly atlag havi 124ezret koltottem, erre kaptam 36ezer forint visszateritest. Ez AXA-val mennyi is lenne? Max 15ezer? Mindezt fele akkora eves dijert…

  A kamatozas barhol mashol is megvan, teheted havi bankbetetbe, penzpiaci alapba, takarekszamlara. 4%-ot minden normalisabb ilyen szamla/betet hoz, 500e-t felesleges szabadonhagyni.

  SMS szolgaltatas tobb mas hitelkartyanal is ingyen van, ez nem elony, hanem elvaras.

  Persze hitelkartyaval KP-t nem lehet felvenni, de egy hitelkartya 5-6ezer forint, melle egy beteti 2-3, ez meg mindig par ezressel olcsobb mint ez az Axas.

  Szoval, miert is jo ez?

 • Kiszamolo
  Mindjárt azért, mert nem hitelkártya.

  Vannak tömegek, akiknek filléres gondjaik vannak, de ha az átlagfizetés 143 ezer nettó, akkor vannak tömegek, akiknek nem gond a havi 160 ezer. Ami nem elvárás, hanem lehetőség. Nagy különbség.

  De megállj csak, úgyis akarok újra írni a hitelkártyáról, majd ott kifejtem. 🙂

 • Körtefa
  3 bejövő utalásból kell összejönnie a 150ezernek, így az is jó amit mondasz. Még úgy is jó, hogy a kiegészítést utána egyből visszautalod az axára, így köv. hónapban is lesz mit utalni.
 • Kiszamolo
  adott hónapban bármilyen jogcímen összesen legalább 150 ezer forint összegű, legfeljebb három részletben érkező forintátutalás történik a bankszámláján.

  Igen, működik így is.

  https://www.kh.hu/publish/kh/hu/lakossag/termekek_szolgaltatasok/szamlavezetes/szamlacsomagok/zero_bankszamla.html

 • Kiszamolo
  Összekevered a letiltással. Az akkor van, ha elveszted, vagy ellopják.

  Ha visszaadod, nem kell fizetned érte.

 • glezmen
  ok, jogos, 0.3% (gondolom ez is a kormany altal bevezetett marhasag dija, nem?)
  ez mondjuk havi 160.000 ft-nal ha annak a felet kiveszem KP-ban (miert tennek ilyet? boven eleg annal kevesebb is…) akkor az havonta 240 ft, meg mindig negyedannyi mint az AXA-s kartya

  ok, visszaterites nincs, az egy kulon termek a CITInel, ami nekem nincs 🙂

 • suhanc
  Sokan félnek a hitelkártytól, például a szüleim is. Ezzel a lehetőséggel eléggé könnyen ők is +ba tudnak kijönni. De veled együtt én is a hitelkártyát részesítem elönyben. Lásd fenti írásom
 • tgwh
  Gondolkodtam is, hogy el kéne pártolni az otp-től, de van még egy hosszabb lekötésem 😀
  Viszont kp-ban kapjuk a fizetést, így tényleg csak lekötésre kellene – otp kártyáról ugye kiderült, hogy mégsem ingyenes a kártyás vásárlás, valami 200 Ft volt -…
  Jó lenne, ha négyszer ennyit keresnék, és költenék annyit 😀 de nem 😀

  Ha 160-at fizetsz kártyával, mire vennél fel pénzt, ráadásul négyszer… Mekkora fizetésekre méretezik ezeket az akciókat? Rokoniakra… ??

 • pdw
  Jo csak te ugy allitod azt be mint valami rossz 🙂
  Pedig az ur fentebb leirta a titkat. KP felvetel 0, meg kerjel csak havi 80 v 100 hitelkeretet es ne 400at.
  Aki meg hulye es beszivja a millio1 dijat az meg is erdemli.
 • NxAlex
  Hello!
  Olvastam a hitelkártyás hozzászólásokat, hogy azok jobbak, mert nagyobb visszatérítéseket adnak. Ezzel kapcsolatban érdekelne, hogy ha én mondjuk havi 60.000-et költök, akkor ezzel az AXA-s kártyával a késleltetett terhelésével 2,75% látraszóló kamatot kapok 500 ezer Ft alatt, + 0,25%-ot kapok vissza a vásárlásokból, mivel ezüst fokozatban van az ember 50.000-100.000Ft közötti havi pénzköltés mellett, tehát lényegében összesen 3%-ot kapunk vissza, miden vásárlás után? Jól értelmeztem?
  Mert ha igen, akkor ez a kártya kb semmivel sem rosszabb, mint azok a hitelkártyák, amit a fentebb ajánlottak páran, hogy azok 2-3-4%-ot is adnak. Vagy van olyan hitelkártya, ami ugyanígy késleltetett terheléssel ad látraszóló kamatot?
 • kridli
  Nekem ez a kártya kicsit képzavar.
  A cikkíró korábbi postjában leírtakkal ellentétben nekem eddig sem volt gondom a hitelkártyákkal, szerintem ha valaki tudatosan költekezik vele, akkor hasznos. 6.5 éve használok hitelkártyát, és még egy fillér kamatot sem kellett fizetnem. Márpedig a hitelkártyákra nagyobb visszatérítések vannak mint erre. De tény, hogy nem azoknak való, akik épp hogy ki tudnak jönni a fizetésükből hó végére. Mondhatnánk, hogy ez a kártya azokak hasznos, aki nem tudja kontrollálni a költéseit, vagy egyszerűen relatíve kevés a fizetésük ezért nehezen jönnek ki belőle, mert így kap visszatérítést a saját pénzének elköltésére a hitelkártya kockázata nélkül, de az ilyen emberek szerintem nem költenek el 160ezret havonta kártyával, akkor meg már az alacsonyabb százalék miatt annyira visszaesik a visszatérítés, hogy nem éri meg.
  Mondjuk a biztosítása tényleg durva, aki sokat utazik, főleg eu-n kívülre,annak már csak emiatt megéri, én nem ismerek ehhez fogható kártyához kapcsolt biztosítást. (sokat utazóknak a külföldi kp felvét is elég vonzó lehet…)
  Amúgy mindenki a kh zérót emlegeti itt, de szerintem az erste szupernulla csomagját is érdemes megfontolni, meg mondjuk mellé egy erste joker hitelkártya… Látraszóló kamat mondjuk kb 0, dehát le kell kötni vagy valami egyéb módon befektetni.
 • gg
  honnan gondolod, hogy dollárelszámolású?
 • Jenő
  Suhanc beszámolóját hol lehet olvasni?
 • jenő
  Ez a Cetelem mit tud?
 • Kiss
  Üdv!

  Fent azt írtad, hogy a kártya külföldön dollár elszámolású, az AXA weblapján pedig azt találtam, hogy EUR elszámolású. Jól olvastam, vagy esetleg valamit rosszul értelmezek?
  Válaszodat előre is köszönöm.

  Bemásolom az idevonatkozó részt:

  Külföldön történő bankkártyás vásárlás vagy készpénzfelvétel esetén két különböző deviza vagy valuta között átváltás (konverzió) történik, amely két lépésben valósul meg. Az első lépésben a kártyatársaság (MasterCard) saját elszámolási devizanemére, euróra (EUR) váltja át a költés összegét az általa jegyzett elszámolási árfolyamon, majd második lépésben az így kapott, euróban nyilvántartott összeget váltja át a kártyatársaság (MasterCard) saját elszámolási árfolyamán forintra (HUF).

 • Kiszamolo
  Most javíthatták ki, eddig ugyanott dollár szerepelt.
 • Kiszamolo
  A kommentekben mindenfelé 🙂
 • Kiszamolo
  Nem, mert a 2,75% éves kamat.
 • pdw
  Nehany megjegyzes:

  Havi 60-at koltesz erre AXA-nal kapsz 2.75% kamatot, mig ha ezt a 60-at lekotned (ha lehet, mert amugy 100e szokott lenni a minimum lekotes) vagy beraknad egy penzpiaci alapba vagy egy takarekszamlara, mind a harom biztos hogy tobbet hoz mint a 2.75%.

  A visszaterites meg egyertelmu, itt 0.25% – 0.5%, ott meg 2-3-4 ahogy irtuk/irtad.
  Amugy jol ertelmezed, csak mig az AXA-nal a maximum amit kaphatsz az a ~3%, addig a hitelkartyanal csak a visszaterites van e korul es a penz lekotesevel (4-5-6%) pedig nem is kalkulaltal.

  A hitelkartyat meg de facto kesletett terheleskent hasznalod. Az hogy kezzel fekteted be az elkoltendo penzt v megcsinalja automatikusan a bank csak reszletkerdes.

 • pdw
  Ja tenyleg, ez meg a masik. Ebbe en is beleszaladtam lentebb.
  2.75%/12 🙂
 • Kiss
  Akkor így az Eurós vásárlások is rendben vannak.
  Nagyon jó ez az oldal, és sok ember nagyon hálás érte.
  Sok sikert és erőt a folytatáshoz.
 • SzeLepke
  Néha már azt érzem, hogy valaki olvassa ezt a blogot az AXA-nál, és ha valaki bedob itt egy hibát, egyből javítják az oldalon.
 • Kiszamolo
  Elég könnyen előfordul. Az is érdekes, hogy este 10-ig senki nem kérdezte meg, honnan szedtem a dollárelszámolást, utána gyorsan ketten is.

  A bankkártya is azután lett ingyenes havi 40 ezer felett, hogy írtam róla, hogy nem az.

  Egyébként hálásak lehetnek, ez a cikk a portfolión is címlapos, olvasták jó sokan.

 • NxAlex
  pdw:
  “Az hogy kezzel fekteted be az elkoltendo penzt v megcsinalja automatikusan a bank csak reszletkerdes.”

  Ezt hogy is mondod pontosan? Pl.: van 100.000 a számládon, és lekötöd az adott hónapra, majd hitelkártyával elköltesz 60.000-et és hónap végén pedig kifizeted a kártyára a tartozást, amikor már megkaptad a kamatot a 100-ra? Nem esel túl a fizetési határidőn ilyenkor?

 • pdw
  Igen nagyjabol igy.

  Persze egyreszt kell egyk is tartalek (szepszoval puffer), hogy mint mondod tenyleg ne csussz meg, de ha pl. penzpiaci alapban van a penzed ott akkor valtod vissza amikor akarod. Takarekszamlakrol szinten.
  Egyedul a bankbetet tud korulmenyes lenni, de nem kivitelezhetetlen.

 • suhanc
  Tényleg dolláros volt, hihetetlen mennyire változtatnak mindent mostanában 🙂
  Egy biztos szerintem ebben a fél évben nem szabad bankot váltani. Ki kell várni, amíg minden beáll a rendesen.
  Azon a pár ezer forint veszteségen semmi sem fog múlni.

  Csak nehogy emelkedjen a tranzakciós adó, bár félek, hogy fog… 🙁

 • suhanc
  Cetelem kártyát akkor szabad, sőt kell igényelni 🙂 amikor vásárolni akarsz nagyobb összegben pl. Extrem Digital, Euronics, stb. Mindig lehet látni, hogy a Cetelem kátyával kapsz 10-15 % kedvezményt, és ez a legtöbbször így is van.
  Mondok egy példát:
  Én az Euroincsban vásároltam a konyhámba mindent, és később a TV-met is. Megnéztem mi az Internetes webshop-okban a legolcsóbb ár. Ezután bementem alkudozni az egyik Euronicsba. Ott megigényeltem a kártyát. És ott legrosszabb esetben is megadták a legjobb netes árat. Ezt mondjuk nem értem, hogy tudják, de hát ez nem is az én dolgom 🙂
  ami jó a kártyába, hogy ha nem költesz vele, akkor nincs éves díj, és számlavetési díj sem. Ami rossz, hogy minél magasabb a fizetésed, annál kisebb a limit, amit kapsz. Ilyenkor írni kell egy kérvényt és ezután megemelik. De amit mindig mondok minden kátyát csak arra használj, amire való. A Cetelem kártyánál nincs pénz vagy pont visszatérítés, tehát csak olyan helyeken, és akkor használjuk, ahol adnak rá kedvezményt. Pénzt pedig sosem utalunk át a folyószámlánkra (mindig ezt akarják) És ami fontos, ha nincs kiírva akció, akkor is általában él a 10-15 % kedvezmény +amit még kialkudsz 🙂
 • Alma
  A K&H a Zeró számlacsomag forgalmazását jan. 14el felfüggeszti.
  Aki gondolkodik a nyitáson, már csak a jövő hét maradt hátra.
 • Kiszamolo
  Ezt hol olvasod?
 • prono
  Üdv!

  Nekem szimpatikusabb – kridli-hez hasonlóan – az Erste SzuperNulla csomagja kombinálva a Joker Hitelkártyával és én ezt még megfejelem egy Előrelátó Betéttel. Így az a pénz amit a hitelkártyáról költök az 1 hónapig tud kamatozni 6%-os kamaton. Már nem emlékszem pontosan – nekem nem annyira érdekes -, de talán a Hitelkártyához itt is adnak utasbiztosítást, bár nem óriási összegekkel, de szerintem teljesen rendben van.

  További kellemes napot 🙂

 • Alma
  A bankfiókban ezt az információt adták. Gondolom a bank nem akarja nagy dobra verni, így majd pénteken kiadnak egy közleményt amiben tájékoztatnak.

  Viszont akinek addigra zéró számlája van nem kell új számlacsomagot választani, minden marad a régi Oft-os díjon még az elektronikus bankkártya és a 4×kp felvétel is saját automatából(bár ezt fogják elsőnek megpiszkálni ha díjakat szeretnének emelni rajta, szerintem)
  Ami változik az a 150ezer nem teljesítésénél abban a hónapban 1.030ft (jan7től)számlavezetési díj, + a 15ft/SMS díj, ami még így is olcsónak számít a többi bankhoz képest, illetve nem kell igénybe venni.

  Jó hír viszont hogy ezt akár 3részletben és bankon belüli oda vissza utalással is meg lehet csinálni ugyh akár már 50 ezer forinttal is Oftos lehet.

  Az Erste SzuperNulla marad így az utolsó Oftos számlacsomag ugyh örüljünk neki és tartsa meg jó szokását!:)

  Annyit viszont még hozzá kell tenni, hogy míg az Ersténél feltétel a jövedelem utalás, addig a K&hnál ez bármilyen jogcímű utalás is lehet, (ez abban az esetben lehet érdekes ha valakinek nincs 150 ezer ftos havi jövedelme, +erstés bankkártyának van éves díja), ettől függetlenül jan 15től már csak őt lehet ajánlani mint nullás megoldás!

 • amargo
  Errol meg irhatnal.. bar en eleg sok mindent szamlarol rendezek, sok allando atutalasom van kb 100e es 40-80e kartyas. A hitelkartyaktol en is tartok, nekem tetszik ez az uj kartya az axa-nal es boven teljesitem a felteteleket is. De ha van jobb 🙂
 • kj
  Én is gondolkoztam a Gránit Bankon egy darabig, de miután elolvastam pár cikket az Arcadom nevű céggel kapcsolatban (ami szintén Demján érdekeltség), átgondoltam.
 • Omi
  Annyira vicces amikor ilyen összeesküvés-elméletek születnek meg a hozzászólásokban 🙂 (lásd usd v eur elszámolás és a havidíjmentesség).
  Az eszetekbe sem jut, hogy pl. emberi hiba történt és mondjuk valaki előkötort egy sokéves anyagot amiben még usd volt írva, majd anélkül, hogy kijavította volna kitolta a netre az anyagot?
 • Kiszamolo
  A chargeback kártya átmenet a sima bankkártya és a hitelkártya között, tulajdonképpen először minden hitelkártya csak chargeback kártya volt.

  A bankkártyánál csak azt költheted, ami pénz a számládon van.

  A chargeback és a hitelkártyánál a bank pénzét költöd.

  A különbség annyi, hogy a chargeback kártyát minden hónapban teljes összegben vissza kell fizetni, míg a hitelkártyánál csak egy minimumösszeget (általában a tartozás 5%-át) és a kamatokat kötelező visszaadni.

  Például a MOL-nak van chargeback kártyája: egész hónapban hitelre tankolsz céges MOL kártyával, de számlazárásnál az utolsó fillérig vissza kell fizetned.

  Egyébként most kedden erről lesz szó az Akadémián, ha akarsz gyere el. 🙂 //kiszamolo.hu/oktatas-a-penzugyekrol/

 • Kiszamolo
  elolvastam a linked. Az más téma, az arról szól, hogy mi van, ha szerinted nem indokolt a levonás.

  Csak véletlen egybeesés, hogy mindkettőt ugyanúgy hívják. Az egyik egy kártyafajta, a másik pedig egy eljárásmód.