Transferwise: még olcsóbb utalás

2020-12-15
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Írtam arról, hogy a Transferwise-nál már magyar számlaszámot is lehet igényelni, így cégeknek (is) akkor is megéri használni, ha csak belföldi forgalmat bonyolítanak rajta. A trükk az, hogy bár magyar számlaszámot ad a Transferwise, de attól még nem magyar bank, így nem kell megfizetni a tranzakciós adót.

Transferwise céges számla: spórolj tízezreket belföldön is

Nos, újabb jó hír jött a Transferwisetól: még olcsóbb lesz az utalás, forintban belföldön 96 Ft az utalás díja, összegtől függetlenül. Akár cégként, akár magánemberként nyitsz számlát, nincs havi díjad,  a kártya egyszeri 2.000 Ft, minden utalás pedig 96 forint. (Cégként még van egy egyszeri céges ellenőrzési díj, az kb. 6.000 Ft egyszeri pluszköltség. Részletek a fent belinkelt cikkben.)

(Ha ingyen utalnál, csak a tranzakciós adót kellene fizetned, akkor 32 ezer forintnál lenne 96 forint csak a tranzakciós adó. Ha ennél nagyobb összegeket szoktál utalni, egyértelműen olcsóbb a Transferwise.)

A Transferwise mondjon le! Wise vélemény

Amire vigyázz, ha ide kérnéd a fizetésed vagy egy utalást egy cégtől: egyrészt forintot csak belföldről tudsz fogadni, másrészt én jártam úgy, hogy a multi cég, amelyiknek utalni kellett volna, nem volt képes utalni, mert béna volt a rendszere: meg kellett adni a SWIFT kódot is és a számlaszámot is. Viszont elkezdett problémázni az utalást végző program, hogy a SWIFT kód nem magyar (persze, hogy nem, mert a TW sem magyar), a számlaszám viszont magyar. Ilyen csak agyonbonyolított multiknál fordulhat elő béna szoftverrel, amelyik nem képes feldolgozni, hogy van olyan, hogy határon átnyúló banki szolgáltatás, de azért ne lepődj meg, ha te is így jársz valamelyik cégnél.

Az új díjakról tájékoztató itt.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram