Hol lehet most házasodni?

Piroskáéknál jön a baba és előtte még szeretnének összeházasodni, a babaváró hitel miatt is. A kérdése az, van-e valahol olyan hely az országban, ahol ezt meg lehet tenni? Ahol eddig próbálták, lepattintották őket a járványveszély miatt.

Ha neked van infód, hol vagy hogyan lehet most házasodni, vagy mikor lehet újra házasodni, kérlek oszd meg velük a hozzászólásokban.

A kérdés nem az, megtartják-e a már lefixált esküvőket tömeg nélkül (mert meg), hanem hogy új házassági igényt hol lehet bejelenteni, amit meg is ejtenek értelmes időn belül.

Share

33 hozzászólás

 • Zsolti
  Egy ismerősünk is hasonló helyzetben volt, 13-án, pénteken volt az esküvője Budapest XIX. kerületben. Talán egy próbát megér.
 • Béla
  Veszprémben
  vehir.hu/cikk/55048-maszkban-es-kesztyuben-az-anyakonyvvezeto-elott?fbclid=IwAR2E_yEVwk0Nnh3WH8t9lGhyFNXS9XNM2u-R3zL5ZyZDxdqtdOJRZ1ONEEA
 • ZX71
  A mi lányunknak pont ma volt, Inárcson. Házaspár + 2 tanú mehet, de működött a dolog. Most abba nem megyek bele, hogy a lagzi halasztása milyen macerás, ami amúgy eredetileg áprilisban lett volna. De az eredeti kérdésre visszatérve szűk körben itt működött.
 • vgaborka
  Tudom, hogy nem pontos kérdésre válaszolok, de: Valami kis faluban szabadban esetleg? 1x éve a jegyzőnek kellett egy kérvény, hogy ki lehessen vinni az anyakönyvet a hivatalból. És akkor a rét közepén is meg lehet tartani, csökkentve a veszélyt. És max 2 tanú szerintem. Ha most csak tényleg a papír kell. Berúgni meg be lehet ha elmúlik a helyzet.
  Ma meg már papír anyakönyv sincs.
 • Etaks1
  Lehet házasodni, nem tiltja egy rendelet sem.
 • ritkan_szolok_hozza
  Fun fact: válni sem lehet, mert ítlkezési szünet van.
  Ehhez hozzájön, ha olyannal vagy összezárva, akivel már marjátok egymást. Ez jó alkalom a békülésre:)
 • Újonc
  Dunakeszin engedik pl., de csak a tanúk lehetnek pluszban ott.
  dunakeszi.hu/hirek/view/1207/H%C3%A1zass%C3%A1gk%C3%B6t%C3%A9s%20Dunakeszin%20a%20koronav%C3%ADrus%20id%C5%91szak%C3%A1ban
 • vgaborka
  Megint nem szorosan kérdésre válaszolok: ilyet meg lehet tagadni?
  Elvileg az anykönyvezés nem álthat le. Most akkor nem fognak kiállítani anyakönyveket? Én ennek is gyorsan utánna mennék. Írni kell a felettes szervnek, hogy mi alapján csinálják ezt? Bocs az fél-offért
 • Erika
  Veszprémben lehetséges, de csak a 2 tanúval.
  veszprem.hu/veszpremieknek/hirdetmenyek/koronavirus/7238-jegyzi-intezkedes-a-hazassagkoetesekkel-kapcsolatban
 • magnum
  Érden lehet, alábbi feltételekkel: a veszélyhelyzet fennállta alatt a házasságkötésen kizárólag az ifjú pár, a két tanú, valamint a szülők vehetnek részt, így az anyakönyvvezetővel együtt tíz főben maximálta a lehetséges résztvevők számát (a polgármester).
 • Erika
  Ismerős, Gyulán, 2 nap múlva, csak a két tanúval lehet bent, szájmaszk, kesztyű kötelező. Itt max. 6 fő lehet összesen, ebben benne van az anyakönyvvezető is.
  Pénteken kapta az időpontot, 2 óra körbetelefonálás után.
  Békéscsaba és környező települések zárva, nem vállalnak, vagy annyira tele vannak.
 • Piroska
  Annyit tennék hozzá kiegészítésként, hogy házassági szándékot nem lehet bejelenteni (mert személyes jelenlétet igényel), házasságot lehet kötni, akinek volt már időpontja az megtartják. De nem kecsegtettek jóval több hónapról van szó. Csak születést és halálozást anyakönyveznek.
 • P.I.M.P.
  Csobánka
 • krisz
  Durva lenne, ha már meghalni se lehetne… 🙂
 • Kitti
  Érdemes kérelemmel (pl. veszélyeztetett terhességre hivatkozva) kérni időpontot. Mi az április 17-i esküvőnk időpontját hoztuk kérelemmel (e-mailben) előre, de a hivatalvezetővel egyeztettünk telefonon. Ha nem vele beszéltünk volna sokkal rögösebb utat kellett volna bejárni.
 • Waltz
  Iszonyatosan romantikus…Szerelem a korona idején.
  Majd ha elmeséled a gyerekeknek miért, hogyan házasodtatok össze:
  “Babaváró meg a CSOK miatt a járványveszély közepén gumikesztyűben és műtős maszkban gyors elhadartuk a boldogító igent.” Hiába, a hitel összeköt.
 • jami
  Hát aki már épp akarna és nem tud, annak a gumikestyűs sem rossz – tuti örökre emlékezetes lesz 😉

  Mi olykor emlegetjük Jenőt, az anyakövvezetőt, hogy legalább ő szólhatott volna időben, ha már a család nem 😀

 • Kiszamolo
  Waltz, a gyerek már úton van, ez egy adottság ebben az esetben. Lehet, hogy egyébként is megházasodnának a gyerek miatt is, ezt nem tudjuk.

  A többi meg történelmi helyzet, ez van.

 • vgaborka
  Hogy a gyerek rendben legyen érdemes a gyámhivatalnál egy teljes hatályú apasági elismerőt tenni (kormanyhivatal.hu/download/4/f0/54000/Teljes%20hat%C3%A1ly%C3%BA%20apai%20elismer%C5%91%20nyilatkozat%20felv%C3%A9tele.pdf, fetéve, hogy náluk van ügyfélfogadás). Sajnos ez a babavárón nem segít, de a gyerek anyakönyvezésén igen.
 • Adócsaló vállalkozó

  A szerelemnek és a házasságnak kutyául nincs köze egymáshoz. Lehet, hogy ők sem gondolják azt, hogy a kapcsolat csak házasságban teljesedhet ki, de kornányunk azt gondolja, így házasság nélkül egy csomó lehetőségtől esel el.
  Azt is érdemes megemlíteni, hogy a házasságon kívül fogant gyerek is lehet tervezett, a házasságon belül fogant is lehet “baleset”. El kéne felejteni nagyanyáink gondkodását, ez a kormány a házasság intézményét elég durván meggyalázta ezekkel a “házas vagy, pénzt kapsz” szabályokkal.
 • vgaborka

  Valakivel mindkettő megesik…
 • Családfő
  Adócsaló vállalkozó, sajnálom, ha nálad ez rosszul sült el.

  vgaborka jól mondja, léteznek még kőkorszaki ősemberek, akik a két fogalmat kéz a kézben élik meg, adott esetben már hosszú év(tized)ek óta. Függetlenül bármiféle kormánytól.

 • Penge
  De ha kölcsönös a szerelem, akkor is inkább az eskütétel, elköteleződés, illetve a szertartás, ceremónia (vallástól függetlenül), ami számít, nem az állam által “szentesített” bürokratikus eskü, nem?

  A szertartásnak meg pont lőttek a karantén miatt.

  Plusz biztos megint én gondolkodom furán, de számomra sokkal többet jelent, ha egy SZABAD EMBER szerelmes belém, akár még 20 év után is és tart ki mellettem az öregedésben és fizikai hanyatlásban, mint ha jogi kényszer, hitel, közös tulajdon, gyerek, stb. beleszólna a képbe. Erről mindig Piton professzor megszeghetetlen esküje jut eszembe. És mikor végignézek a társadalmon, a félrelépéseket, elhidegülést látva is csak ez igazolódik be.

 • Syntax error
  Szekesfehérvár. 15 főt engednek be összesen, tanúkkal, párral, mindenestül.
  Sok boldogságot, jó egészséget a mamának, babának, egész családnak!
 • Capali
  Mienk juniusban lenne, kivancsi vagyok mar arra is, hogy akar szuk korben megtarthatjuk-e.

  Mindenesetre erdemes telefonon is zaklatni akar magasabb szinteket is, mert sok helyen el vannak kanaszodva a hivatalok es jatsszak a kiskiralyt a sajat kis szemetdombjukon – gondolvan ugyse vonja ketsegbe a donteseiket egy utolso kis allampolgar. A feletteseikhez meg nem eszkalal senki.

  Romantika… regen rossz, ha valakinek egy papir kell a romantikahoz, osszetarto csaladhoz.
  Nalunk is van mar (tervezett!) gyerek, boldogan elunk. Egyikunk se vallasos. Nem eroltettuk ezt a hazassag temat. Az egyeduli negativum az az, hogy sok csaladtamogato intezkedes minket igy nem tekint annak. Szoval kell az a papir. De kb annyi jelentosege van, mint egy nyelvvizsganak a diploma kiadasahoz. Formalitas.

 • csgary
  és egyéb mesemondók: nem lesz beléd szerelmes egy SZABAD EMBER 20 év után, csak megszokott téged, esetleg még szeret, és leginkább ragaszkodik a kényelmes körülményekhez. Ha azt képzeled hogy a házasság hiánya majd egybe meg frissen tartja a kapcsolatot akkor nem tudom melyik bolygón élsz. Szerinted 60 évesen is olyan könnyen megy majd a “kiszeretett” partner lecserélése mint 20 évesen? Ki kell hogy ábrándítsalak. Ha valaki fosik az elköteleződéstől vagy a párválasztása csak egy óriási kamu megalkuvás, azon nem a házasság intézménye fog vagy nem fog segíteni. Először a saját jellemedet elemzgesd egy ideig mielőtt elkezded köpdösni azokat akik nem az önzést tették meg életcéljuknak.
 • Házasodó
  Emberek, házasodni lehet, viszont jegyzőkönyvet felvenni nem! Tehát aki most szeretné bejelenteni a házassági igényét, az nem tud időpontot foglalni! Aki már korábban (1 hónappal ezelőtt) kért időpontot, azt fogadják, viszont mi tegnap egész nap telefonálgattunk, és kb. 50ből 1 helyen vettek fel jegyzőkönyvet, adtak egy aznap délután 2 órai időpntot, a következő időpont viszont május vége lett volna…
 • tip
  Előtte tisztázni kellene, hogy születni szabad-e? 🙂

  Olvasom a gyerekeknek az Egri csillagokat:

  “Gergely vállat vont.
  – Tudjuk mi bizonyítvány nélkül is, hogy házasok vagyunk.
  – Az is igaz – dünnyögte a pap. – De majd az unokáitok nem tudják.”

 • Syntax Error
  @Házasodó
  Székesfehérváron nincs 2 hete, hogy foglaltak időpontot tesómék, akkor még lehetett, május végére.
  A már leírt feltételekkel.
 • Piroska
  hol sikerült nektek?
 • Anna
  Érdemes megkeresni a területileg illetékes kormányhivatalt. Amíg nincsen nagyobb közjogi korlátozás, ügyeletet, alapműködést biztosítani kell. Lehet, hogy nem olyan kapacitással, de fel kellene tudjanak venni új ügyeket.
  Érdeklődd meg, hogy a kormányhivatalnak van-e anyakönyvvezetője, akihez fordulni lehet. kormanyablak.hu/hu/feladatkorok/22/ANYKV00003
 • Peti

  “házas vagy, pénzt kapsz” szabályokkal”

  Hát ez nekem is piszkálja a csőröm…. Szüleim elváltak, nekem egyik kapcsolatom se működött jól. a sorozatos hiszti miatt megtanultam nagyra értékelni, hogy békében éldegélek egyedül és van pia a hűtőben. Nem beszélve arról, hogy a házasság esélyei statisztikailag sokkal rosszabbak (>50% válási arány), mint az orosz rulettnek (ugyebár 1 golyó a hatlövetűben).

  Lakás vásárlás előtt állnék, de az árakat felverte a CSOK, anyámhoz visszaköltözni nem akarok, az albérlet drágul, a jelenleg MÁP+ ban lévő pénzemmel meg nem tudom mi lesz. Vettem két arany érmét is csak hogy ne betétben porosodjon a pénzem maradéka.

  És sajnos nem hagytak olyan kiskaput a szabályokon, hogy csak fogjak egy csajt, hogy szerezzük meg a támogatást, felezzük meg a pénzt, aztán mindketten éljük tovább a saját életünk. Pedig jó nagy trollkodás lenne.

 • matetoth

  Szerencsére a gyerekhez is kötik az állami támogatást, nemcsak a házassághoz. Vajon házasság nélkül hányan vállalnak gyereket (és maradnak együtt hosszú távon), én vállalom az esélyeimet, hogy jóval kevesebben.
  Illetve amikor sorozatosan nem működnek a kapcsolataid, vajon elgondolkozol, hogy miért nem, vagy mi a közös pont a rossz kapcsolatokban. Nem mondom, hogy 100%-ban ki lehet védeni a rossz kapcsolatot, de elég jó adataink vannak arra, hogy miknek kell stimmelnie, hogy jó legyen egy kapcsolat. Nem a házasság a hibás, hogy nem működik.