Holnap ingyen látogathatóak az állami múzeumok

A nemzeti ünnepeinken (március 15, augusztus 20, október 23) – így a holnapi napon is – ingyenesen látogathatóak az állami múzeumok állandó és időszaki kiállításai a 194/2000 (XI.24.) kormányrendelet alapján.

Ha nem tudod még, mit fogsz holnap csinálni és/vagy már régóta el akartál menni egy kiállításra, de sokalltad a belépőt, itt a remek alkalom a múzeumlátogatásra.

 

Köszönjük Natáliának, hogy felhívta a lehetőségre a figyelmünket.

Share

9 hozzászólás

 • Herr Riporter
  A Nemzeti Múzeum állandó történeti kiállítását ajánlom mindenkinek.

  Amikor először voltam, szomorúan láttam, hogy a látogatók 90%-a külföldi. Persze ez az adat örömteli is lehetne, azonban nem külföldiből volt sok, hanem magyarból kevés.

 • dgt_
  Aki bírja a sorban állást, annak ez a program is jó lehet, nekem tetszett tavaly:

  “Délelőtt 10 órától délután 6 óráig idén is lesz parlamenti nyílt nap, ennek keretében egész nap ingyenesen lesz látogatható az Országház, és bárki megtekintheti a Szent Koronát. Az államtitkár megjegyezte: az elmúlt években egyre nagyobb tömegeket vonz ez a rendezvény, ezért a sorban állók türelmét és megértését kérte.”

 • Dani
  Én is már több múzeumban voltam ünnepekkor, és kényelmesen elfértünk, az emberek csak lézengtek.
 • Z
  A vasúttörténeti park is.
 • Gábor
  Nem csak ekkor ingyenesek a múzeumok, kb. havonta egyszer majdnem mindegyiknek van ilyen napja, de most nem találom a linket. Ezek az ingyenességek többnyire csak az állandó kiállításra vonatkoznak.
 • Vakmacsek
  Mi voltunk már csak a hűsölés kedvéért egyszer 20-án a Nemzeti Galériában a Mesterségek Ünnepe közepette (mindig élmény újranézni az állandó kiállításokat ott).

  Oda mondjuk most kevésbé ajánlom, ha még mindig Picassóra és Modiglianira áll sorba a nép, én sima hétköznap délben is álltam ott két hete vagy hogy egy nem épp hétköznapi sort (azért ki lehet bírni meg meg is érte)

 • Jenő
  És az Állatkert?
 • gabcy
  Nagyon köszönjük az információt. Nem is tudtam, hogy van ilyen lehetőség és ennek a hírnek köszönhetően tegnap több múzeumot is sikerült meglátogatnunk. Köszi a kellemes családi délutánt. 🙂
 • Fülig Jimmy
  Tegnap a tatai várban sem szedtek belépőt, (az ünnepre hivatkozva).