Ingyen biztosítás a Viennától

A Vienna biztosító nem új a magyar piacon, de most saját nevén is be akar törni a piacra. Ezért komoly reklámhadjáratba kezdett, ennek keretében ingyen biztosítást ad egy évre azoknak, akik regisztrálnak az oldalukon.

A biztosítás csak és kizárólag arra szól, ha MR vagy CT vizsgálatra van szükséged a következő egy évben, akkor a biztosító vállalja annak költségét, így soron kívül elvégzik rajtad a vizsgálatot.

Az akció nem titkolt célja az adatbázis-építés, de mivel vásárolnod nem szükséges, talán érdemes élni lehetőséggel. Apróbetűt nem tartalmaz, a lejárat után sem kell venned semmit.

A sajtóközlemény szövege alant, regisztrálni itt lehet.

“A Vienna Life Biztosító – márkabevezető kampánya keretében – egy évre szóló, ingyenes egészségbiztosítást ad mindenkinek, aki 2014. november 30-ig regisztrál a viennalife.hu oldalon. A biztosítással rendelkezők számára sérülésük, balesetük vagy betegségük esetén, a biztosító ingyenesen megszervezi és – 250 ezer forint összegig – kifizeti az MR, CT vagy PET-CT vizsgálatot. A biztosítás nulla forintos díj ellenében köthető meg, amelyért az ügyfeleknek semmiféle kötelezettséget nem kell vállalniuk.

A PRÉMIUM Egészségpénztár megbízásából a GKI Gazdaságkutató által tavaly elvégzett, a hálapénz-fizetést felmérő kutatás szerint, az emberek 62 százaléka többek között azért ad hálapénzt, hogy hamarabb kapjon ellátást, gyorsabban kerüljön sorra, így megszabaduljon a hónapokig tartó, bizonytalansággal teli várakozás terhétől, és a vizsgálatok mielőbbi elvégzésével, javuljanak a túlélési és gyógyulási esélyei. A társadalombiztosítás által finanszírozott képalkotó diagnosztikai vizsgálatokhoz azonban várólistás rendszerben, a több tízezer várakozó miatt pedig gyakran 2-3 hónap után lehet csak hozzájutni.

Erre a problémára kínál megoldást a Helló biztosítás, amely 2015. november 30-ig egy alkalommal, szakorvosi javaslat alapján elérhetővé teszi a legkorszerűbb képalkotó diagnosztikai eljárást (MRI, CT, PET-CT). Szükség esetén a biztosító – egészségügyi szolgáltató partnereivel – 10 munkanapon belül megszervezi a képalkotó vizsgálatot, és átvállalja annak költségét 250 ezer forintig.

„Márkabevezető kampányunk célja, hogy minél több emberrel megismertessük a Vienna Life Biztosító termékeit és szolgáltatásait, és bővítsük adatbázisunkat az egészségbiztosítást igénylők adataival. Várakozásaink szerint november végéig nagyjából 7-8 ezren igényelnek ingyenesen Helló biztosítást” – ismertette a kampány céljait Vadas-Földvári Anett, a biztosító vezérigazgatója.

Helló biztosítást bármely, 18-60 éves, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy köthet, aki november 30-ig megadja személyes adatait (nevét, születési dátumát, anyja nevét, e-mail címét és telefonszámát) a viennalife.hu oldalon, majd e-mailben visszaigazolja szándékát. A Helló biztosítás ezt követően, 2014. december 1-jén automatikusan életbe lép, majd egy év elteltével, 2015. november 30-án  automatikusan megszűnik, és nem vált át más biztosításba. A biztosítást igénylőket semmilyen kötelezettség nem terheli, így sem adataik rögzítésekor, sem a biztosításuk megszűnésekor, sem az egészségügyi szolgáltatás igénybevételekor nem kell fizetniük, és a biztosító más termékeit vagy szolgáltatásait sem kötelesek megvásárolni.”

Share

13 hozzászólás

 • graphite
  Ez nagyon jó azoknak, akik meg akarják vizsgáltatni magukat MRI vagy CT – vel, adnak pár ezer forintot az orvosnak, hogy írja fel nekik a CT-t. Már csak abban látom a kibúvót, hogy a Vienna Life egy év utánra teszi a vizsgálat időpontját, amikor már ugye nem ingyenes a szolgáltatás 🙂
 • graphite
  tévedtem, a weboldalon ez áll: “Helló biztosításunkkal a szükséges vizsgálatot – legyen szó MR, CT vagy PET-CT vizsgálatról – a bejelentéstől számított 10 munkanapon belül megszervezzük és kifizetjük Ön helyett, lehetőleg a lakóhelyéhez legközelebb eső szolgáltatónál.”
 • Jackbauer
  köszi a tippet, ez nagyon jó! családnak be is zsákolom.
 • olyan feri
  ehh.. mindig sajnalom azokat a nyugati cegeket, akik a sajat piacukon megszokott nivot probaljak a magyar ugaron is nyujtani. aztan majd csodalkoznak az elsö hozzaszolasban is leirt ügyeskedesen. a magyar “lelemenyesseg” ugye. mint a rendszeresen sokszazezres tv-t meg egyebeket összevasarlo, majd ket nap mulva visszavivö parasztok, akik a hitelkartya-visszateritesre jatszanak.
 • Nagy Zoltán
  Érdemes megjegyezni, hogy regisztráció után rögtön le lehet tiltani e-mailben, hogy reklám céllal megkeressenek, bár az ezzel kapcsolatos levelemre kaptam egy AXA biztosítós domainről egy automatikus válaszlevelet, hogy megváltoztak a címeik és axa.hu helyett más domaint kell megadnom a kukac után (pedig nem is írtam sehova .hu-t…).
 • Balage
  Egy apró meglepetés, ami csak regisztráció után derül ki:
  A biztosítás formálisan december 1-vel elindul, de a szolgáltatás ténylegesen csak 3 hónap türelmi idö után, 2015. március 1-töl vehetö igénybe. (Enyje, azért ezt illett volna már a regisztráció elött leírni!) De ez az apróság ne szegje kedvetek 🙂
 • Mike
  Leírták, méghozzá a regisztráció előtt: viennalife.hu/hello-ajandek-biztositas
  Kattints az oldalon a “Tudjon meg többet a Helló biztosítás feltételeiről!” részre, nem hosszú, ott van ez: “2014. december 1-jén lép életbe, 3 hónapos várakozási idővel és egy éves időtartamra szól. A várakozási idő egy türelmi időszak, amely alatt még nem lehet igénybe venni a szolgáltatást, vagyis amennyiben 2015. március 1-je előtt merül fel a vizsgálat szükségessége, a Biztosító nem szervezi meg és nem téríti meg a javasolt vizsgálatot.”

  Ez nyilván azért van egyébként, hogy elkerüljék a trükközéseket, amikhez mi, magyarok igencsak értünk…

 • Nagy Zoltán
  Balage, le van az írva előre, csak hát ugye el kell olvasni a szerződést. 😉
 • Péter
  egyébként valószínű, hogy a biztosító egy évig vállalja a kockázatot, csak nem mostantól, hanem 3 hónaptól indul az az egy év.
 • Balage
  Tenyleg ott van, sorry. Lenyeg, hogy mindenki tudjon rola, hogy csak marc. 1. utan mehet a biztositohoz ilyennel. (amugy nov. 30-an lejar, nincs + 3 honap). Ja es 1 db-ot terit, de biztos ezt is lattatok mar :).
  Ettol meg ez egy tok jo lehetoseg.
 • Szörnyeteg Lajosné
  Hálás köszönetem a posztért! Élünk a lehetőséggel!
 • Váli Zoltán
  Hova tudok fordulni panaszért a biztosítóm ellen?
  Adott hónap 8-án befizettem egy összeget eseti díjként. Vissza írtak, hogy rendszeres díjként könyvelték le, mivel a biztosításom díjhátralékot mutatott. Majd 12-én lehívták a számlámról a rendszeres havi díjat, mint ahogy általában szokták. Az eseti díj így megelőzte a havi díjat, erre hivatkoztak. Jól jártak el? Ez joggal való visszaélés nem? Aki ért hozzá, kérem adjon tanácsot.
 • mopusz
  Megkötöttem annak idején a biztosítást Kiszámolónak hála és ezzel 70 000 HUF-ot spóroltam. TB támogatott MR időpont június vége amikor nyaralni szeretnénk így meg áprilisban meg volt.
  Szóval már megérte olvasni a blogot:)