Ingyen jogosítvány szeptembertől

2024-03-14
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Már tavaly nyár óta lebegtetik a témát, hogy a középiskolások ingyen* juthatnak majd jogosítványhoz, panaszkodott is egy gépjármű oktató ismerősöm, hogy szinte egyáltalán nincs munka azóta, mindenki vár az ingyen jogosítványra.

Most jelentették be, hogy szeptember elsejétől indul a lehetőség.

 *ingyen: nem létezik olyan, hogy ingyen, csak a mesékben és a politikai lózungokban. A helyes kifejezés, hogy ezt is majd az adófizetők fogják állni. A költségvetés annnnyira jó állapotban van, hogy kellett ez az újabb pénzszórás, mint törött szárnyú bagolynak az erdőtűz. De a politikusok szerencséjére az áltagember annyira buta, hogy tényleg azt fogja gondolni, hogy most ingyen van a jogosítvány, az ehhez szükséges pénz a pénzfán termett, magától, a jóságos kormány csak leszüretelte azt és nem elrakta a raktárba, hanem szétszórta a nép között. Nem tűnik fel neki, hogy minél több dolgot kap "ingyen", annál nagyobbak az adók és annál drágább az élet az országban.

Évtizedek óta azt kívánom, bárcsak egyszer az emberek felfognák, akár csak egy rövid időre, hogy a kormány csak azt a pénzt tudja szétszórni "ajándékba", amit előtte a másik kezével adó formájában elvont az emberektől, mert a kormánynak nincs saját pénze, csak beszedni tud pénzt az emberek zsebéből és azt újraosztani. Hacsak egy napra felfognák ezt az emberek, forradalom lenne az országban. De nem lesz, mert ilyen sokat egy átlagember nem szokott gondolkodni két tiktok videó között.

Update: újabb bejelentés érkezett, hogy hát izé, egyelőre csak az elmélet lesz ingyenes, a gyakorlati oktatás csak pilot jelleggel lesz ingyenes. Értsd: megint leszóltak a minisztériumból, hogy idén sem lesz rá pénz, különben is, csak 2026-ban lesz a választás. Izgatottan várjuk, holnap mit fognak bejelenteni a témában. 🙂 Bárcsak egyszer előre átgondolnának valamit, mielőtt bejelentik, aztán visszavonják vagy menetközben ötször átírják.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram