Euronet ATM újabb trükkje

2024-03-11
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Többször volt már szó a blogon arról, hogyan is fogalmazzak, a legjobban akkor jársz, ha nagyívben elkerülöd az euronetes ATM-eket. Nagyon finoman mondva is rengeteg pénzed bánja, ha bármelyiket is igénybe veszed.

Eddig az volt a módi, hogy a helyi kártyákkal az Euronet finoman bánt, hogy ne akassza össze a bajszát a helyi állami szervekkel, inkább csak a turisták látták kárát, ha használták az ATM-eket.

Most már ez sincs így, egy zseniális trükkel összevonták a számlalekérdezés és készpénzfelvétel lehetőségét, így a számlalekérdezésért nyugodtan lehet pénzt felszámolni. Zoli küldte át az alábbi videót okulásul.

Némileg más téma: Spanyolországban akartam pénzt felvenni a Wise kártyával, 200 euróért havonta ingyenes ugye. A helyi nagybank, a Santander automatájából vettem ki pénzt, feszülten figyelve, hogy bármilyen költséget kiír-e. (Mert hiába nem számol fel költséget a Wise, ha az ATM üzemeltetője viszont igen.)

Semmilyen költségről nem volt szó, se előre, se utólag, úgyhogy kértem valami 150 eurót. Minden rendben is volt, nem is írt ki semmit az ATM, kiadta a 150 eurót. Már csak megszokásból néztem meg a kapott papírfecnit, onnan derült ki egyedül, hogy hét euróval többet vont le az ATM, mint a kiadott összeg. Megérne egy fogyasztóvédelmi pert, hogy ez így rendben van-e (biztos nincs), de ami a lényeg, te is légy résen, mert nem feltétlen játszanak tisztességesen az ATM üzemeltetői.

S egy régebbi videó az Euronetről, csak hogy biztos tudd, mennyi pénzed bánja, ha használni mered:

 

Previous Post
Így állunk most

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram