Ingyen koncertek decemberben

Tavaly decemberben délelőtt elmentünk a gyerekekkel egy Alma koncertre a helyi művházba, a belépő valami 5-6 ezer forint volt négyünknek.

Aznap délután beugrottunk a Tescoba, ahol szintén az Alma együttes adott koncertet, csak éppen ingyen, a Tesco szervezésében. Ugyanaz volt a program, még a poénok is ugyanazok voltak, a tömeg pedig kisebb volt, mint a művelődési házban délelőtt.

Akkor jöttem rá, hogy teljesen felesleges elvinni a gyerekeket fizetős koncertekre, rengeteg áruházban mindazt ingyen is átélhetik, amiért elég sokat kellene fizetni.

Ha van gyermeked, érdemes figyelni a kedvenc együttesek honlapját (Alma, Gryllus, stb.) vagy a bevásárlóközpontok, áruházak programjait (Tesco, Kika, Aréna, stb.) Budaörsön kétszer is lesz Alma koncert a következő három hétben, az óbudaiak pedig ingyenes Gryllus koncertre mehetnek.

Az ismert zenekarokon kívül is jó bábelőadások és egyéb műsorok voltak a helyi Tescoban, de több bevásárlóközpont is sok gyerekeknek szóló műsorral készült a karácsonyi szezonra.

Egy szó mint száz, érdemes kihasználni a hónapot, hogy a gyerekeid koncert és előadásigényét letudd pár hónapra.

Ha tudsz jó műsorokat, gyereknapokat decemberben, a hozzászólásokban közkinccsé teheted. (Nem csak budapestiek olvassák az oldalt.)

Share

12 hozzászólás

 • Csiszi
  Az Alma koncerten valóban mindig ugyanazok a poénok. Két koncert után minden szülő ismeri.Egyébként rengeteg ingyenes koncertjük van vidéken is.
 • Kiszamolo
  Nincs azzal baj, nehéz lenne naponta kétszer új poénokat kitalálni. Csak azt akartam érzékeltetni, hogy a fizetős koncert semmiben nem volt jobb, mint az ingyenes, szerintem még a tömeg is nagyobb volt a fizetősön.
 • Tamás
  Egy januári, szegedi koncertet már be is írtam a naptárba 🙂
 • B.Csaba
  Ingyen ebéd nincs 🙂 Az ingyen koncertet is valaki fizeti: TESCO vagy az alma együttes maga, ön-promóció végett.

  Nem vagyok érdekelt a gyermek-zene business-ben, de talán a kikapcsolódós dolgokra (pláne ha gyerekeinkkel kapcsolatos) szánjunk pénzt, tiszteljük meg ezzel az előadót. Ő is pénzből él.

 • Dobs
  Az azért nem 100%, hogy az ingyenes Alma koncert a Tescoban olcsóbbra jön ki, mint a fizetős a művházban.
  Attól függ, a koncert előtt-után mennyit költ az ember a Tescoban meg a kajáldáknál meg az üzletsoron. 😀

  És ezt a Tesco is pontosan tudja, megéri neki kifizetni az Alma zenekart.

 • Zsolti
  B.Csaba: az ingyenes koncertnél is biztos megkapja az előadó a pénzét, csak a teszkótól. Te azzal “fizetsz”, hogy elmész és ha már ott vagy, bemész a boltba, aztán a kölyköd kihisztizik magának valamit a játékosztályról :D.
 • B:Csaba
  Kollégám virtuálisan bekapcsolódik, a nevében kommentelek:

  Ezzel megint az veszik el, hogy azért fizessünk amiről a dolog szól, a Tescoba vásárolni kell menni, koncertre meg szórakozni. Amíg benyaljuk az ilyen marketing dolgokat, sőt mint követendőre tekintünk, addig majd könnyű szidni a nagy cégeket, hogy hülyítik a népet.

 • Kiszamolo
  Nagyot hangzatos, hogy az ingyen koncert sincs ingyen, mert úgyis elköltesz annyit, csak éppen egy nagy marhaság, már elnézést.

  Miért ne lehetne úgy kijönni a Kikából, vagy Tescoból, hogy nem vettél semmit?

  Akkor mi van, ha amúgy is be akartál vásárolni, aztán most a Tescoban vásároltál be és nem mondjuk az Auchanban?

  2%-kal drágább a Tesco? Egy tízezres bevásárláson buktál 200 forintot. Még mindig 4.800 forinttal jobban kijöttél a fizetős koncerthez képest. Főleg, hogy ott is veszel/vehetsz a gyereknek túlárazott üditőt vagy valamit.

  A család megebédel a helyszínen a koncert után? Mondjuk 3.500 forintért?

  Még mindig nyertél 1.500 forintot és kaptál egy ingyen ebédet.

 • Gejza
  Kiszámoló pénzügyi téren néha olyan naiv vagy, nem kellene valakit tanácsért felkeresni :-)? Ha a Tesconak nem érné meg, nem hívná őket. Az hogy te személy szerint jobban jársz egy dolog, mások meg kifizetik a te részedet is.
 • Kiszamolo
  Gejza, sikerült értelmezni amit leírtam?

  Segítek, ha nem ment: attól. hogy elmész valahová, még nem kell egy kazal pénzt elköltened.

  De ha el is költesz annyit, mint máshol a belépő a koncertre, akkor azért kapsz valamit pluszba: ebédet, vagy bevásárolsz, amit egyébként is megtennél.

  Ennél egyszerűbben már nem tudok fogalmazni.

 • Ez vagyok
  Ne törődj velük, ezek még a kákán is csomót keresnek:)
 • L70
  Bizony lehet ilyennel spórolni, csak nyitott szemmel kell járni. Nyílt nálunk egy ingyenes jégpálya a városházánál. Most a feleségem odaviszi a gyereket, hogy tanulgassa a korit. A közeli fizetős jégpályán 1 felnőtt + 1 gyerek belépő 1200 Ft/alkalom. És ha tömeg van, akkor itt is ott is tömeg van (de szerencsére nincs). Ha pedig a gyerek már 20 perc után megunja, akkor megunja, nem zavar, hogy már kifizettük a belépőt.