Ingyen net egy hónapig

Megjelent a rendelet a 30 napig ingyenes nethez. Csak helyhez kötött lehet a netszolgáltatás és nyilatkozni kell a szolgáltatónak, hogy van olyan gyerek otthon, aki digitális oktatásban részesül, ekkor a szolgáltató utólag jóváír egy hónap netet. Mivel a net áfatartalma más, elvileg a kombinált (tv-net-telefon) csomagban is külön van bontva, mennyi a net díja külön a havi díjból.

Share

28 hozzászólás

 • gaborr
  Várjuk az ingyen sört azoknak, akiknél nincs gondozásban gyermek.
 • Pistu
  Hogy “ingyen”, lenyeletik a kiesést a szolgáltatóval vagy összedobják az adófizetők?
 • IMGM6
  Ez most Komoly? Van még normális ember ebben az országban?
 • Unemployed
  Kitöltöttem a konzultációt,(a migrációsra ráírtam, hogy keresztény ember ilyet nem csinál/nem kérdez, de ezzel érvénytelen lett), ezúttal szépen beikszeltem:
  – nem értek egyet a hazai vállalkozások támogatásával
  – h a multik fizessék a válságkezelés költségeit
  – h nem utasítom el a Soros örökkötvényt (mert közgazdaságilag jó ötlet negatív reálkamatnál)
  a konzultációs válaszok ellenére kinyomták a 30 éves devizakötvényt, ennyit ér nekik az egész 🙂

  ÉS BEIKSZELTEM, HOGY NEM ÉRTEK EGYET AZ INGYEN INTERNETTEL, MERT EZ MAGA A KOMMUNIZMUS. Ha valaki csak a távoktatás miatt kell, h előfizessen, az más tészta, de olyan lesz vagy 30fő/10millió
  Ez maga a Kádár rendszer,mert az nyert, ahogy Orbán is elismerte egyszer, azt kéri tőle a nép.
  És itt nyilván a cégekre verik rá, nem a kormány fizeti,agyrém. De a bankok is fizetnek illetéket az ingyen kpfelv-re, ez is ugyanolyan kommunista intézkedés

 • Werner
  Én a magam részéről be fogom fizetni a Diginek a háromezer akármennyi forintot továbbra is, ennyit megér, ha ez a kommunista intézkedés nem teszi tönkre…
 • Alfa
  Szánalmas kapkodás, más farkával a csalánt, kamukormányzás.
  Mert mindenkit meggyógyítanak, minden munkahelyet megmentenek, és mindenkinél jobban állunk.
  MIndenkit hülyének néznek, az kimaradt…
 • KommentElek
  Ingyen net, Digit ellehetetlenítették, csodálatos hét volt ez is.
 • Kártyabubus
  Teljesen jogos.
 • Péter
  Fontos kiegészítés még, hogy csak akkor lehet igénybevenni a távoktatást, ha a gyerek még közoktatásban tanul (bár 18 év alattiak esetében ez valószínűleg nem rendkívüli).
 • Gergő
  Tegye fel a kezét, akit megmentett, h nem kell befizetni 3 v 4 ezret a netre 1 hónapra. Felesleges adminisztráció, parasztvakítás megint.
 • kulup
  Ha jól látom ebben semmilyen állami (adófizetői) hozzájárulás nincs, egyszerűen kötelezték a szolgáltatókat, hogy engedjenek el egy havi díjat. Rendeletet hozni egyszerű de azért ezt nem ártana kompenzálni. Más farkával a csalánt…
 • Stiel
  Pont lemaradtál róla.
  facebook.com/events/826071834629134/
 • promontor
  Szerintem az ingyensör pont azoknak a szülőknek jön jól, akiknek otthon vannak a gyerekeik. Egyébként pedig el lehet költeni sörre a megtakarítást, szóval aki akar, az átkonvertálhatja ezt is ingyensörré… 😉

  Egyébként ez az ezerháromszázötvenharmadik példa arra, ahogy OV a kisujjából is profin kirázza a populizmus alapjait…

 • philosopher
  Ez még talán nem vágja haza a szolgáltatókat (főleg ha igényelni kell), így szerintem a kormány sem száll be, hogy felesben állják a cechet. Viszont kb 4 ezer Ft-rt ennyi hűhó, azt sejtem, több mint 50%-a a jogosultaknak nem fog élni vele – ez a szolgáltatóknak segítség. Ez csak a kormány újabb önfényezésére jó: megint megmentettük a népet, most épp a digitálisan tanuló gyermekeket.
 • Kiszamolo
  philosopher, s mivel pont a falvakban nincs vezetékes internet, ahol nagy gond a távoktatás, megint számukra semmi haszna a rendelkezésnek. Akinek amúgy is van nete, mert kell a Netflixhez meg az HBO-hoz, na ők most visszakapnak egy hónapot.
 • IMGM6
  Most már csak az hiányzik, hogy mindenki ingyen kapja a számítógépet, (habár a Zsófika már osztogatott laptopokat, sajnos pont akkor nem voltam ott)
 • D Miklós
  Mobilnetnel nincs támogatás. Pedig általában a szegények laknak olyan helyen ahol nincs vezetékes net szolgáltatás. Innen is látszik, hogy ez a kormány annyit ér, mint az intézkedései.
 • Foltisszima
  “van olyan gyerek otthon, aki digitális oktatásban részesül,”
  Ide érdemes lenne azt hozzátenni, hogy középfokú iskola esetén.
  Tehát pl. általános iskola esetén ez nem igaz a rendelet szerint (az én lányom felsős, jövő héttől otthon figyel az egész osztály de ránk így ez nem vehető igénybe).
 • TT
  Tavasszal a szolgáltatók önszántukból adtak ingyen mobilnetet, meg egy csomó forgalmat is ingyenessé tették. Ezek után kétszer is meggondolják, hogy legyenek-e ilyen előzékenyek. A kormány úgyis elveszi, ami neki kell.
 • Totifiu
  Sziasztok, nem Magyarorszagon elek es mikor eloszor hallottam errol a hirrol, az jutott eszembe, hogy haa kormany szerint tenyleg segitseg egy havi internet atvallalasa, akkor ezzel kvazi beismerik, hogy melyebb problemak vannak a magyar tarsadalomban, ahol par ezer forint segitseg. Ha pedig nem segitseg szerintuk, akkor csak jelzik, hogy a maganelet minden szferajaba beladumalhatnak, arra kondicionaljak a jonepet, hogy senki ne vallaljon felelosseget maga es a csaladja irant, a josagos bolcs vezer majd adakozik. ‘Fiatal’ ‘Demokratak’ szovetsege. Polgari, kereszteny….
 • umate
  : az is jó kis PR fogás volt, érdemi haszna nem sok, bár több embernek volt “segítség”. Ahogy fentebb is írták, akiknél nincs internet, azokon ez semmit nem segít, akiknek meg van, ott valószínű nem probléma fizetni. De sokra mennek a vezetékes nettel azok, akinél nincs otthone eszköz, amivel a digitális oktatásban részt tudnának venni, vagy nem értenek hozzá, se a gyerekek, se a szülők. Ne legyenek illúzióink, rengeteg ilyen család van.
 • Grand
  Azert egy vonalas net lakcimkartyaval egesz egyszeru eset, hogy a kozepiskolas is hasznalja.
  Egy apuka/anyuka nevere szolo mobil elofizetesnel ezer es egy variacio van, hogy azt a gyerek egyaltalan hasznalja/hasznalhatja-e.
 • KL
  @unemployed:
  igazad van, itt csak baloldali pártok vannak, erre van igény. Bár te is belecsúsztál a magyar néplélekbe egy kicsit, legalábbis szóhasználatban, ahol azt írod, hogy “nem a kormány fizeti”.
  (Hacsak nem azt javaslod, hogy konkrétan a kormánytagok magánvagyonából fedezzünk intézkedéseket, amit támogatnék:-) )
  A kormány nem fizet semmit, a kormány csak intézkedik arról, ha úgy van, hogy állami pénzből fizessenek valamit.
 • Miért csak vezetékes?
  Ez nagyon jó. Pont azokon nem segít, akiknek a legnagyobb szükségük volna rá.

  Mi van azokkal a diákokkal, akiknél eddig sem volt internet, mert a szülők nem engedhették meg maguknak, és ezután sem lesz rá pénzük. Olyan szerződést egyik szolgáltatóval sem fognak tudnak kötni, hogy csak a 30 nap ingyenes időszakra kérik a netet (benne is van a cikkben, hogy majd csak a decemberi számlából kerül jóváírásra a havidíj). Ha eddig nem tudtak előfizetni, akkor most sem fognak tudni, hiszen a 30 nap lejárta után ugyanúgy nem lesz rá keret.
  Továbbá mi van azokkal a pedagógusokkal, akik olyan helyen laknak, ahol nem elérhető helyhezkötött internet egyik szolgáltató részéről sem, ezért csak mobilinternet előfizetésük van? Az is korlátos (már így is jóval drágább, mint egy korlátlan vezetékes), mert a korlátlan mobilnet megfizethetetlen.

 • Miért csak vezetékes? - szinte a mobilnet is helyhez kötött, mert csak otthon működik, ha nagy ritkán utaznom kell, útközben sosem érhető el még egy menetrend megnézésére sem
  Akinek eddig is korlátlan vezetékes internete volt, annak jár most egy hónap ingyen, aki eddig sem tudta megoldani (vagy fizikailag – nem elérhető adott lakcímen a vezetékes net -, vagy anyagilag – semmilyen netre nem futja /a digitális jólét csomag is egy nagy semmi borzasztó drágán/) -, az most is kimarad.
  Aki eddig is meg tudta fizetni, az most visszakap egy havi előfizetési díjat, aki eddig sem tudta megfizetni, az most is hoppon marad. Ahogy az is, aki olyan helyen lakik, ahol egyetlen vezetékes szolgáltató sem érhető el (sőt … még a horror árú műholdas szolgáltatás sem jöhet számba környezeti tényezők miatt), az egyetlen lehetőség valami alacsony haviadat-keretű mobilnet.
  Tavasszal a mobilszolgáltatók ajándékba adtak ingyen gigákat hónapokig (Telenor pl. 100 gigákat) MINDENKINEK, még feltöltőkártyásoknak is. Ez utóbbinak lenne csak realitása most is a fent vázolt esetekben.
 • gaborr
  135 Ft / méter / év a közműadó, szerintem ez mindent megmagyaráz, ha azt keressük miért nincs mindenhol nagy sávszélesség. (bár még mindig nagyon jónak számít a magyar ellátottság sok európai országhoz képest)
 • Sovereign
  Az állam nyilvánvalóan a nyilatkozatok számának megfelelően kifizeti a szolgáltatóknak ezeket az összegeket utólag.
  Miért feltételezitek, hogy nem így lesz? Ez filléres mutatvány az állami költségvetésben.

  Csak propaganda célja van egyébként, mutatni, hogy ők nem olyanok, hogy csak úgy költségbe verik a családokat a távoktatás elrendelése miatt.

  Az meg külön pikantériája a dolognak, hogy a [szerkesztve] pont a nehézsorsú cigány gyerekeknek nem nyújt ezzel semmi segítséget, de ez már egy évtizede így megy…

 • Grand
  Sovereign,
  Azert az, hogy “lesz egy vitank errol a cegekkel” nem azt mutatja, hogy annyira szeretnek kifizetni.