Megint a Paypal

A múltkori cikk után többen panaszkodtatok, hogy hiába állítjátok át a beállításoknál, hogy a bankotok váltsa a devizát, ne a paypal, továbbra is a paypal árfolyamát használják, ha az ebay-en vásároltok.

Mint kiderült, hibás az ebay platformja (vagy a paypalé?) és az új felugró ablak esetén nem mindig veszi át a beállításokat.

Ha vásárlásnál ilyen képernyőt láttok, akkor megint nem sikerült az információ átadása.

paypal

Ilyenkor kattints a Change linkre, majd az árfolyamra. (Ne zavarjon meg, hogy most ukrán árfolyamot látsz, egy üres ukrán kártyával próbálkoztam, nehogy vegyek valamit, amit nem akarok. Felismerte, hogy ukrán kártyáról van szó.)

paypal2

Az itt felugró ablakban kattints a View conversion rate options linkre, majd tedd át, hogy a te bankod árfolyamát szeretnéd használni.

paypal3

Már kész is vagy. Amíg ezt a hibát nem javítják, figyelj oda. Ha látod a váltási árfolyamot a paypal-os vásárlásnál (a vicces 1 HUF=0,00 USD kerekítést), akkor cselekedned kell, függetlenül attól, hogy mit állítottál be alapértelmezettnek.

Share

25 hozzászólás

 • 230e
  Ezt néztem tegnap én is, miközben a Paypal fiókomban már régen beállítottam hogy a bankom váltson.
 • Kovács Arnold
  Törlöd a hozzászólásaimat amiben leírom, hogy valótlanságot állítasz, de lopod az ötleteimet?
  Van neved kiszámoló vagy robot vagy?
  Nem mered felvállalni saját magad?
  Ez neked tisztességes viselkedés?
 • Jenő
  Lifehack: az eBay-nek elég magas a díja, legyen mondjuk 10%. a PayPal viszont az eByay-en kívül is biztosítja a 180 nap buyer protectiont, szóval, ha meg tudok egyezni az eladóval, hogy az eBay-en kívül üzleteljetek, win-win. Gyakran meg van adva email cím az eladó ebay-es oldalán, sok esetben céges, már látod is a domainjét, gyakran webshopja is van.

  Ez kicsit messzebb vezet, ha nem magyar, hanem nyugati hitelkártyád (bankkártyád) van, ahol nagyobb a verseny a vevőkért és a bankok a törvényi kötelezettségük felett igyekeznek szolgáltatni, akkor a kártyád is nyújt akkora védelmet, mint amit szerencsétlenebb országokban csak a PayPal.

 • Alfakapos Cukrászképző
  Nyilván véletlen, teljesen hihető hogy egy évi majd 10 milliárd dolláros bevételű cég nem tesztel szénné minden fejlesztést, és ki tud csúszni egy ilyen hiba. Ennél még a chemtrail is hihetőbb.
 • Kiszamolo
  Drága Arnold, ide szabadult valahonnan egy csomó ember és elkezdtek kommentelni, mint ahogy az origon szoktak. Bizonygatták, hogy a paypal középárfolyamon vált, meg hogy 0,3%-ért. Az összeset töröltem, nem csak a tiédet.

  Az, hogy egy konkrét esetben (és nem csak egyszer) mennyiért váltott a paypal, az maximum csak szerinted valótlanság, amikor konkrét eset. De nem ezért töröltem a sok okos hozzászólást.

 • kapasz
  Alfakapos Cukrászképző:

  Megerősíthetem, hogy én is úgy jártam, mint fentebb 230e. Majd megreklamáltam a váltás módját a PayPalnél és kaptam 10 dollár jóváírást. Gyanítom, hogy szándékosan ilyen bonyolult a konverzió átállítása, ez is hozzájárul a 10 milliárd dolláros bevételeikhez.

 • Alain Prost
  Ez egy trükk a Paypal részéről, évekig nem volt probléma, most pedig elég nehezen lehet átállítani a váltási beállítást, ráadásul direkt pénzküldés esetén a Paypal felületen nem is hagyja a rendszer, folyamatosan visszaáll a Paypal konverzióra. Ez jelen esetben, tegnapi Eur/HUF árfolyamon 312 helyett 325 Ft / Eur-t jelent. Arról nem is beszélve, hogy az összeg beállítása után bármit módosít az ember, újra írhajta az eladónak szóló üzenetet, vagy választhatja ki a címet. Egy ilyen forgalmat bonyolító cégnél ez nevetséges.
 • Nyertes
  Valaki tudja, hogy hol tudom beállítani, hogyha Paypal egyenleggel fizetek, akkor is banki árfolyammal váltson és ne a drágább Paypal árfolyamát használja?
 • SuhiTomi
  @Nyertes: azt nem lehet csak akkor, ha nincs PayPal egyenleged. Én pont ezért utaltattam vissza mindent ami rajta volt.

  @Kiszámoló: Köszönöm a cikket. Épp vásárolni akartam az e-bayen az átállítás után, amit az előző cikkedben írtál, de valami nem stimmelt. Majd’ 5%-kal drágább a PayPal az MNB középárfolyamhoz képest. Tudom, hogy a bankom is vagy 2-3%-ot fel fog számolni, de akkor is.

 • prisonerhu
  kapasz: Melyik felületen vagy menüpont alatt reklamáltál? Azért kérdezem, mert régebben volt olyan felület (funkció) az oldalon, amely nem igazán működött. Sokat segítenél nekem és lehet, hogy másnak is ezzel az infóval. Köszi szépen.
 • Nyertes
  @Suhitomi: Köszönöm a választ, akkor én is azt fogom tenni, és csak webkártyával fizetek azon keresztül.
 • Szabi
  Sziasztok!

  Én kb. egy hete vásároltam ebayről, meg is lepődtem, hogy az PayPal váltott nekem. Kb. 20 dollár értékben vásároltam, így max. 1 dollárt buktam rajta, de gondoltam írok nekik. A panaszomra egy 5 dolláros egyenleg feltöltés volt a válasz.

  Ha te is hasonló cipőben jársz, javaslom nyújts be panaszt a PayPalhoz, szerintem automatikusan jóváírnak egy hasonló összeget.

 • prisonerhu
  Sziasztok,

  Nekem nem reagálnak a panaszomra (1.5 hete írtam nekik). Igazából nem találtam megfelelő opciót erre.

  Megkérdezem újra, hátha most valaki tud válaszolni: melyik felületen/menüpont alatt érdemes reklamálni? Természetesen nem egyértelmű és biztos arra hajtanak, hogyha nem megfelelő helyen küldöd el a panaszt, akkor nem foglalkoznak vele. Előre is köszi a segítséget.

 • tangerine

  Kösz a tippet, tegnap én is jól beolvastam nekik, ma jóváírtak 30USD-t. 🙂

  “We thought you’d like to know that we’ve added a credit to your PayPal account.

  Credit date: 14 December 2016
  Amount: 30,00 USD
  View more details

  If you have any questions about this credit, click Help on any PayPal page, and we’ll be happy to help.

  Thanks,

  PayPal”

 • evkee
  Minden évben utalunk pénzt tesóméknak 300 dollárt amerikába a gyerekeknek karácsonyra. Most is utaltunk. A paypalomból szoktunk, mert az ott van azonnal.
  Hiába állítottam be külön a kártyánál, ahogy a cikkben írod, a tranzakció leokézásánál és át kellett állítani, pont ahogy az utolsó képen mutatod. De akárhányszor állítottam át, visszaállt a paypalos váltásra, végül a banki visszaigazoló sms szerint 324,29 Ft / 1 dollár áron!! utalta el a 300 dollárt!! Nem értem.
 • Hunor
  Felháborító, amit a paypal művel!

  Olvasom a fenti kommenteket és hasonlót tapasztalok.
  Beállítottam már régebben, hogy a bankom váltson. Ugyanazt csináltam, amit a cikkben Kiszámoló is javasol.
  Szolgáltatásért akarok fizetni kereken 100 angol fontot. Az xe.com-on a font kb. 365 forintos árfolyamon mozog. A paypal nem hagyja, hogy a bankom váltsa (OTP, deviza eladás: most kb. 370 forint), mindig visszaugrik a saját konverziójára, ami 382 forint lenne.
  100 font kerülne nekem 37 000 forintba, helyette lesz 38 200. Van, aki hagyja a fenébe és kattint. Más (hozzám hasonlóan) háborog. Írok nekik én is. Ez vérlázító!

 • csiro
  Nálam épp ez olvasható a “view conversion rate” után: “Things don’t appear to be working at the moment. Please try again later.” Zárták ezt a kaput is?
 • Nádor
  Még most is hibát dob a váltás ablakban: Things don’t appear to be working at the moment. Írok Paypal-nak.
 • zichie
  Találtam egy kiskaput a “Things don’t appear to be working at the moment. Please try again later.” hibára. A következő lépéseket kell végrehajtani:
  – fizetésnél a checkout képernyőn a Paypal fizetést kell választani,
  – meg kell adni a szokásos módon a paypal felhasználónevet és jelszót,
  – itt kezdődik a trükk azzal, hogy a “Switch account” részre kell kattintani, de egyenlőre még nem kell megadni semmit,
  – ezután a böngészőben (én Firefox-ot használtam) nyitni kell egy új fület,
  – meg kell nyitni a paypal.com oldalt, majd a paypal felhasználónévvel és jelszóval bejelentkezni,
  – ezután vissza kell térni a korábbi fülre, ahol “Switch account” lett kiválasztva, majd be kell jelentkezni a paypal felhasználónévvel és jelszóval,
  – ezután a régi checkout képernyő jön be, ahol gond nélkül működnek a konverziós beállítások,
  – sikeres fizetés után látszik, hogy az összeget nem forintban terhelte.
 • Baionne
  Még mindig rossz a PayPal. Hihetetlen, hogy nem kezdenek ezzel semmit. Szeptember végén már volt egy ilyen gond.
 • FifiTheReal
  Köszönöm, ezzel a trükkel működik!
 • Zolee
  Üdv!

  Köszönet “zichie”-nek, most fizettem és működik a dolog!

  Zoli

 • Zsooot

  csatlakoznék az előttem szólóhoz, köszi a tippet, nálam is működött!
 • Kovács Arnold
  Az eBay mobil app-on keresztül fizetve a PayPal mobil app-al, az előre beállított konverzió szerint -ha banki, akkor azzal, ha PayPal, akkor azzal- lehet fizetni a bankkártyával. Nem kell állítani a fizetésnél.
  Tesztelve több napja folyamatosan.
 • Kovács Arnold
  Mai nap tesztelve, már újból működik a böngészőben a fizetéskor történő konverzió átállítás a fenti leírás alapján.
  A küldéses vásárlás (Pay for goods or Services) esetén továbbra sem használható a konverzió átállítás, ha kártya a fedezet.