Árak összehasonlítása országonként

Találtam egy érdekes oldalt, a numbeo-t .

Ez rengeteg ország és város alapján közli az árakat a buszjegytől a banán árán keresztül az éttermi árakig.

Lényegében minden fontos árat megtalálsz, legyen az 12 darab tojás ára a boltban, egy kis üveges sör ára az átlagos étteremben, vagy a taxi viteldíja.

Néhány országot ellenőriztem, ahol tudtam az árakat, pontosnak tűnnek az adatok. (Persze vitatkozni mindenen lehet, gondolom most sem lesz másképp 🙂 )

Nagyon jól használható az oldal, ha utazni akarsz és megpróbálod megsaccolni, hogy mennyi költőpénzre lesz szükséged. Esetleg külföldi állásajánlatok között nem csak a fizetés, hanem a megélhetési költségek alapján is szeretnél dönteni.

Ha találsz további érdekességeket az oldalon, esetleg ismersz hasonló oldalakat, tedd közzé a hozzászólásokban.

Share

21 hozzászólás

 • Cold Heart
  Ez tényleg ritka jó oldal, én is előzetes felmérésre használtam Dél-Koreával kapcsolatban, nagyon pontos adatokat adott.
 • Bindi
  Szerintem az egyik legfontosabb, hogy egy lakás bérlése mennyivel kerül többe mint itthon. Végül is az viszi el a fizetés 20-30%-át.
 • Ewaf
  Amikor kikoltoztem Londonba, a numbeo segitett beloni az ajanlott ber vasarlo erejet, ami nominalis ertekben hatalmasnak tunt, de azert a numbeo arnyalta kicsit
 • Jenő
  curiua.com – elvileg az európai Amazon oldalakon hasonlítja össze az árakat – több-kevesebb sikerrel. Keresek ilyen oldalt, ami kifejezetten az európai Amazon árakat hasonlítja össze, és működik is. Köszi!

  : vagy a felét. 😛

 • Tibor
  : Jo is lenne ha csak annyit :)) rezsi nelkul is a felet
 • Andor
  Biztosan sokan ismeritek ezt az oldalt, de biztos van aki még nem találkozott vele:
  nationmaster.com/country-info/profiles/Hungary
  Országonként meg lehet nézni mindent, statisztikákat, gazdasági, oktatási, bűnügyi, média stb..adatokat
  Két országot is összevethetsz.
 • Dr. Angyal Ágnes
  Természetesen ennek is van konkurense: expatistan.com/cost-of-living.

  Mivel egyre több a jogi téma a blogon ez a cikk is érdekes, és idevágó a vásárlóerő-paritás miatt:
  munkajog.hu/szaklap/hr-munkajog/hr-munkajog-2015-5/almat-a-kortevel

 • psxpal
  Igen, ez tök jó cikk lehet Ágnes, de sajnos fizetős az oldal elérése :\
 • Terez Atya
  Ugyeugyeugye!
  Mar regota azon jojozm, hogy k. europai fizetesbol akarunk nyugati eletszinvonalon elni.
  Ez az oldal pontosan ezt tamasztja ala.
  A pozsonyi ismeroseim jo resze a kozolt atlagberbol becsi arszinvonalu helyekre jar. 😀
  Kosz Kiszamolo, probalom terjeszteni az iget. De valszeg ugyanaz lesz a vegeredmenye mint eddig. Semmi.
  Nehez szellel szemben pisalni.
 • Zsoca
  Csak 20-30%át? Ma olvastam a HVG-n, Magyarországon a piaci bérletek a fizetés több mint 40%-át viszik el. Még ebben is jó dolga van a nyugatiaknak…
 • janos82
  :

  Sok mulik a fizeteseden es az igenyeiden is… A mi lakasunk a felesegem fizetesenek a 80%at vinne el itt kint. Otthon meg a 30-40%at… Amugy egy atlag Nemetnek egy dragabb varosban siman elviheti az 50%at. Vagy akar meg tobbet is. O lehet, hogy olcsobb lakast valasztott, vagy nagyon jol keres, de abban biztos, hogy igaza van, hogy a lakasberleti dij meghatarozasaval kell kezdeni a nezelodest.

 • janos82
  :

  Csak olyannak erdemes, aki egy minimalisan fogekony ra. En mar meguntam, hogy mindig el kell magyaraznom, hogy nem csak masok lehetnek a hibasak ha valami nem megy eleg jol…

 • Carrie
  Érdekes cikk, gondoltam feldolgozható az angolul nem olvasók számára: raptitude.com/2010/07/your-lifestyle-has-already-been-designed/
 • Bolhás
  A lakásrezsi még a rezsicsökkenés után is Pesten a legmagasabb. Érdemes összevetni Zürich, London és Tokió áraival.
 • Marton Berenyi
  Érdemes a budapesti életszínvonalat összehasonlítási más városokkal.

  numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Romania&country2=Hungary&city1=Bucharest&city2=Budapest

  Engem meglep hogy például egy szinten vagyunk Bukaresstel , vagy hogy 47%-kal gyengébb a vásárlóerőnk mint a Bangalore-i helpdeskeseknek:

  numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=India&country2=Hungary&city1=Bangalore&city2=Budapest

 • Karcsibacsi
  Ezt meghallgatásra ajánlom. (A fogyasztásról, reklámról, tervezett avulásról, hitelről.)
  tudatosvasarlo.hu/video/villanykorte-osszeeskuves-tervezett-elavulas-tortenete
 • Janos82
  :

  A helpdesk az nem tul jo osszehasonlitasi alap. Azert nem, mert ott fontos a nyelv, es konnyen kiszervezheto. Emiatt egy multinak megeri messze tulfizetni a helpdeskest egy szegeny orszagban. Pont emiatt a szoftvarefejleszto se jo osszehasonlitasnak, mert azok fizeteskulonbsege aranylag kisebb mint az atlage.

 • Zabalint

  Az a helyzet, mindig mindenki csak a nyugati nagyvárosokat veti össze Budapesttel. Pedig mondjuk Németországban nem csak nagyvárosokban vannak jó munkahelyek, szemben a magyar vidékkel.

  Egy példa, német kisvárosban, 20 km-re egy nagyvárostól, de helyben is rengeteg komoly munkáltatóval 600 euró egy 80 négyzetméteres, pöpec állapotú lakás bérleti díja. Ez Budapesten is lenne annyi. A bérek között meg 2-3-szoros a szorzó. Egy nagy különbség még, hogy ez a lakás Pesten 25-30 millió lenne, addig ott ugyanez 80 misi körül lehet. Nyilván a kamatkörnyezet is más szokott lenni arrafelé…

 • Eltévelyedés
  Nem tudom milyen gyakran frissítik az adatbázist, San Franciscot csekkoltam – Az élelmiszert durván túlbecsüli, még wholefoods-os ezo-öko-bio bolthoz képest is, a lakbért viszont mélyen alá. City center 1 bedrooom havi 3300 dollárért? Hol? Azonnal költözök, sőt, kettőt veszek ki, mert kb 2 nap alatt adom ki 4500-ért.
  Szóval ha az ember ennyire szeretne számolni, akkor guglizza ki, hogy mik a helyi lakáskiadó oldalak és gyorsan megtalálja a legpontosabb árakat.
  Aranyosak az ilyen oldalak, de ez csak úgy nagyon kb-ra adja meg a dolgokat, amiket kb magad is kitalálhatsz, hogy Tokyo drágább lesz némivel Szófiánál. Ha meg tényleg odaköltözni akarsz, akkor úgyis alaposabb kutatómunkát végzel.
 • Dr. ANgyal Ágnes
  :
  Egy nem fizetős változat: hrportal.hu/hr/vasarloero-paritas-es-munkajog-van-osszefugges-20151120.html
 • Fairy
  Nekem is nagy segítség volt, amikor egy Hong Kong-i állásajánlatot méregettem.
  Ami igazán fontos, az a lakásbérlet (utazásnál a hotel) – Hong Kong az igen drágák között van ebben (fél millió magyar forintot fizetsz havonta egy garzonért, másfél milliót egy 2-3 hálószobásért valami jobb helyen). A hotelek is 2-3 -szorosába kerülnek, mint a “szárazföldi kínában” – viszont HK-ban találsz nyugatiaknak is lakható lakást, míg kínában az ritkaság.
  Melegen ajánlom mindenkinek, aki külföldre készül, akár utazni, akár lakni, egyébként brutális meglepetések érhetik. Londonban például az emberek a fizetésük 50-70%-át költik egy nem túl jó lakás bérlésére!
  Magyarországon a lakhatás kifejezetten olcsó – csak a (nettó) jövedelmek brutálisan alacsonyak.
  Tudom még ajánlani a hotels.com -ot – két perc alatt képben lehetsz.