Interactive Brokers Lite

Sokan használják az Interactive Brokers-t, sokan viszont pont azért nem, mert komoly díjakat kell fizetni, ha nem kereskedünk (szerintük) eleget.

Nekik jó hír, hogy jön az Interactive Brokers Lite, ahol se minimum egyenleg, se minimum kereskedés nincs. A linkelt oldal alján van egy összehasonlítás a mostani csomaggal.

Sok kérdés még nem tiszta (például elérhető lesz-e itthonról), akinek van további infója, írja meg a hozzászólásokban.

Köszönjük Ádámnak a hírt.

Share

29 hozzászólás

 • Levente
  Azt írják, hogy csak Amerikában lesz elérhető. Illetve a marketing hype mellett érdemes elolvasni az apró betűt is mint, mindig: néha mégis van tranzakciós díj, 1,5%-os díj az inaktív pénzállományon, stb.

  businesswire.com/news/home/20190926005753/en/Interactive-Brokers-Launch-IBKR-Lite

 • Fred
  Levente: az 1,5% az nem díj, hanem annak a kamat kiszámolásának egy része, amit a készpénzedre kapsz, HA van min. 10k USD-d. Képlet: Fed Fund rate – 1,5 %. Perpill kb. 0,5%-ra jön ki, de a $10k korlát miatt nem túl érdekes.
 • valaki
  Ez nem azt jelenti, hogy jegybanki alapkamat-1.5%-ot fizet a szabad pénzedre?

  “**Interest will be paid on idle cash at 1.5% under the Fed Funds rate. Accounts with a Net Asset Value (NAV) of $100,000 or more receive interest at the full rate of 1.5% under Fed Funds. Accounts with less than $100,000 NAV receive interest at rates proportional to the account size. There is no interest paid on accounts with less than $10,000 in cash.”

 • valaki
  Az honnan jön ki, hogy csak US rezidenseknek lesz?
  Levente által linkelt cikkben benne van, de ezt az IB oldalán nem látom.
 • headset
  További infók:
  interactivebrokers.com/en/index.php?f=45393

  A legfontosabb: “IBKR Lite will be made available to US residents.”

 • naa
  “0,5%-ra jön ki, de a $10k korlát miatt nem túl érdekes.”
  Azért lehet, hogy van, aki több mint 10K készpénzt tart a számláján szabadon dollárban 🙂
  Én is szeretem befektetni persze, érdemes lehet mondjuk akár 2 éves USA államkötvényt venni rajta, az többet fizet, mint 0.5%, de azért tart az ember szabadon némi kápét vásárlásra is.
  Margin számlán a negatív készpénzre többet kell fizetni, ezért érdemes szabad cash-t tartani, hogy vásárlás esetén ne szaladjunk mínuszba.

  A “komoly díj” az kb. 10 dollár, amiből levonják a kereskedésed jutalékát – tehát ha nem kötsz semmit, akkor normál számlán 10 dollárt kell fizetni havonta, valamiből nekik is kell élniük. De amennyivel olcsóbbak a jutalékok, amikor csinálsz is valamit, akkor rögtön “behozza” ezeket a 10 dollárokat.

 • snasim
  A Zackstrade nevű IB leányt használom. Ott nincs havi min díj. Minden elérhető náluk. És van magyar bankszámlaszáma. Én egyelőre nem találtam olyan díjat, amit sokkallanék náluk. Szerintem rendben vannak! Jó alternatíva lehet.
 • xkp
  snasimhoz hasonlóan én is egy “IB leányt” tudok ajánlani: a tradestation-international/global-t. Igaz, ezen keresztül nem az USA anyacéghez szerződsz, hanem annak UK leányvállalatával: “TradeStation International Ltd acts as an introducing broker to Interactive Brokers (U.K.) Ltd. and its affiliates.”
  Nincs havi díj, alacsony díjak, jó platform, hatalmas termékválaszték, magyar bankszámla forint beutaláshoz.
 • Jozsó
  Ez nem teljesen tartozik ide, de azért megkérdezném. A Revolutban is lehet részvényt venni. Elvileg még töredék részvényt is. Namost, ha én ilyet csinálnék (0,1 db Google részvény) akkor ténylegesen vhol a világban az elkönyvelődik, hogy az enyém, és erről mindenki tud, vagy csak a Revolut számítógépein látszik, hogy vki csinált valamit, aztán ha ők majd csődbe mennek, akkor ez a tudás is megy a levesbe.
 • Brexit

  A Tradestation Internationalnél nincsenek USA ETF-ek, tudsz amerikai számlát is nyitni, viszont ott meg EU nem lesz..

  Most láttam csak meg ezt a cikket, így inkább itt kérdezem, miért a Zackstrade, Tradestation helyett?

 • S1M0N

  >Namost, ha én ilyet csinálnék (0,1 db Google részvény) akkor ténylegesen vhol a világban az elkönyvelődik, hogy az enyém, és erről mindenki tud, vagy csak a Revolut számítógépein látszik, hogy vki csinált valamit, aztán ha ők majd csődbe mennek, akkor ez a tudás is megy a levesbe.

  Csak a Revolut számítógépein látszik. BEVA nincs rá, se semmi, a Lloyds (magáncég) biztosítja őket, valószínűleg egy bizonyos (alacsony) összeghatárig. Várhatóan ha bukik a cég, a teljes részvény-állományodat nem látod viszont, de lehet semmit se. Nagy összeget ne tarts ott (akkor meg minek).

  Második, “költős” bankkártyának, meg olcsó devizaváltással bohóckodni ettől persze még nagyon jó a Revolut, én is használom őket. De részvényt, bitcoint náluk venni… Hát…

  Magyarországi (értelmes) brókereknél védi a hátsód a BEVA, MNB-nél meg lekérdezheted mi van valójából a számládon.

 • akárki
  Sajna, hogy csak Us residentnek adják.
  Talán ha a Robinhood európai ügyfeleknek is szolgáltatt, nálunk is elérhetővé teszik ezt az account típust.

  Egyébként az Us kereskedés nem feltétlenül éri meg jobban az ügyfélnek ezen az acouunton.
  A minimum díjak eltörlése sokban segítene azokon akik hosszú távon gondolkodnak és havi csak 1-2 tradeje van.

 • headset
  @Jozsó
  “…vhol a világban az elkönyvelődik, hogy az enyém….vagy csak a Revolut számítógépein látszik…csődbe mennek…megy a levesbe”

  Amennyire én tudom, ha egy értékpapírkezelőnél részvényed van, az “nem megy ki a világba”. Az értékpapírkezelő összesített részvénypakettjét a helyi “KELER” tartja nyilván és ez csak az értékpapírkezelő számítógépein van egyénekre lebontva. (Kivéve Magyarország, ahol név nélkül jelenteni kell az MNB-nek az egyéni számlák tartalmát. De ez csak ellenőrzésre való, és ha jól emlékszem nem lehet követelés alapja.)

  Viszont a csőd, mint pénzügyi esemény nem jelenti az egyéni részvények elvesztését. Ha a szolgáltató csődbemegy, azok megmaradnak. Csak csalás, sikkasztás esetén tünnek el, de azt fedezi a befektetővédelem.

  A törtrészvényeknél is így van. A Revolutnál van mondjuk pár ezer Google részvény, amiből 0,1-et Jozsó egyéni számláján tart nyilván. 🙂

 • András
  rendes IB számlán sem tudsz szerintem USA ETF-eket venni, mert nincs hozzájuk az EU által előírt dokumentáció. Szóval hiába elérhetőek az USA ETF-ek, nem fogja engedni a rendszer hogy EU állampolgárként vásárolj belőlük. Javíts ki ha tévednék.
 • Brexit
  Tradestationös számlánál számoltok azzal a kockázattal, mi történik hard brexit esetén?

  Zackstrade vagy Tradestation helyett nem jobb akkor már egy IB ami tőzsdén jegyzett, nagy cég?

 • Gergő
  Amerikai ETF-ek is elérhetőek a Zakstrade-nél?
  Nekem sima IB számlám van, de a legtöbb US ETF-et már jó egy éve nem tudom direktbe kereskedni. (SPY, QQQQ, GLD, SLV, GREK, stb.)
 • stingy
  akkor egyértelműsítsük: a Tradestation anyacége (Monex Group) ugyanúgy tőzsdei cég, mint az IB UK. anyacége (IB.LLC.)Csak egyik Amerikában, másik Japánban.
  Amennyiben IB UK. számlát nyitsz, 50e GBP-ig vagy biztosítva, ha TS US. számlát, akkor 500.000USD-ig (ebből 250e kp)
  Tradestation US-nál kereskedhetsz amerikai ETF-ekkel, IB UK-nél nem. (nekem ez pl. no.1 szempont) IB LLC (US) meg SSN nélkül esélytelen a számlanyitás.Aki us etf-ekkel akar kereskedni, annak ha jól tudom 2 alternatíva van: TS US.,Tastyworks.
  Ja, és a TS akár olcsóbb is lehet, mint az IB:nekem pl. a tegnapi tranzakció 5 USD-be fájt, ha ugyanezt IB-nél kötöm 19 usd lett volna.
 • Józsi
  Ehhez kapcsolódik:

  Shares of the biggest online brokerages plummeted Tuesday after market leader Charles Schwab Corp. announced plans to eliminate commissions for U.S. stocks, exchange traded funds and options.

  TD Ameritrade Holding Corp. took the biggest hit, tumbling as much as 23%, the most since 2006. E*Trade Financial Corp. dropped 20%, the most in more than a decade. Shares of Interactive Brokers Group Inc. and Schwab both slid about 10% at 11:30 a.m. in New York.

  bloomberg.com/amp/news/articles/2019-10-01/charles-schwab-to-end-online-stock-etf-and-options-commissions

 • Real brexit
  13.56-kor válaszolni akartál vagy lenyúltad a nevem?:D

  igazad van, csak a sales-es írta, hogy available..de most jól rápirítottam, hogy ne kamuzzon, és ne írjon két naponta emailt, hogy hogy állok a regisztrációmmal

 • Real brexit

  Most kaptam egy emailt, szó szerint bemásolom:

  “Thank you for following up with me. I can confirm you would be able to trade US ETFs within a TradeStation equities account as a resident of the EU.”

  Ezt most így már főleg nem tudom mire vélni.

  Miklós?

 • naa
  Szoval csak US ugyfeleknek elerheto a Lite, de nekik is 1.5% felar helyett 2.5% a margin finanszirozas ilyen szamlan, ill. ahogy nezem nincs hozza a TWS rendes kliens, csak a WebTradert lehet hasznalni, ami azert sokkal gyengebb.
  Amugy is, a buy and hold is fektet be uj penzt, akar rendszeresen, portfoliot sulyoz at, stb. ez a “lebeszelheto” 10 dollaros havidij nem olyan veszes a normal szamlan. De azok is jok lehetnek, amiket ajanlotok, nem ismerem oket.
 • örök körök
  Off, de valamennyire kapcsolódik. A Random Capitalnál külföldi részvény kereskedéshez ezt el kell fogadni:

  “Az IB UK Ltd, az Interactive Brokers LLC (IB LLC), illetve az IB LLC által a megállapodásban rögzített szolgáltatás érdekében igénybe vett közreműködők (Affiliates) használhatják (elvonhatják) a Társaság (Random Capital) által az ügyfelek ügyleteinek fedezeteként az IB Ltd.-nél biztosítékként elhelyezett értékpapírokat, egyes ügyletek elszámolásának biztosítása érdekében, akár saját számláikra, akár az IB Ltd. Társaságoktól független más ügyfeleinek számláira, amelyből fakadó, a Társaság ügyfeleit esetlegesen terhelő veszteség vagy költség vonatkozásában az IB Ltd-t, az IB LLC-t, illetve az IB LLC által igénybe vett közreműködőket nem terheli felelősség.”

  Ez alapján külföldi részvényekre a BEVA se vonatkozik? Ha az IB-nél gond van, így jártam?

 • headset
  @örök körök
  “használhatják (elvonhatják) a Társaság (Random Capital) által az ügyfelek ügyleteinek fedezeteként az IB Ltd.-nél biztosítékként elhelyezett értékpapírokat”

  Ez az ügyfelek ügyleteinek fedezeteként, biztosítékként elhelyezett értékpapírokra vonatkozik.

  Ha áttételes üzletnél fedezetként használsz értékpapírokat, akkor veszteség esetén az értékpapírkezelő -szokásosan- ezekkel egyenlíti ki az adósságot. A fenti nyilatkozat ezt a jogot kiterjeszti az IB-re is, aki a Random Capital tőzsdei kapcsolata.

  Ha nincsenek olyan ügyleteid, ahol értékpapírokat használsz fedezetként, akkor ennek nincs jelentősége. Ha vannak, akkor sem tünhetnek el a papírjaid indok nélkül. Vagy ha mégis elsikkasztják valahogy, akkor a BEVA térít.

 • stingy

  Nem bonyolult ez: Tradestation Globalnal nincs us etf , Tradestation US-nél meg van. (Persze javitsatok ki ha tevedek)
  A global csak egy introducing broker az IB UK. felé, a TS US. pedig egy amerikai szekhelyu brokercég.
 • akarki
  cnbc.com/2019/10/02/the-end-of-commissions-for-stock-trading-is-near-as-td-ameritrade-cuts-to-zero-matching-schwab.html

  Lépnek a többi nagy bróker cégek is. Remélem ezt majd mi is megérezzük a számla díjak/trade díjakban. (Már csak az E-Trade nem reagált)

 • ritch
  E-Trade is: seekingalpha.com/news/3503539-e-trade-jumps-0-commission-pool
 • Usespanner
  Ahogy látom bejöttek Magyarországra új brókercégek is, TBSZ-el, ingyenes számlavezetéssel, banki háttérrel és sokkal nagyobb visszafizetési garanciával, mint a KBC, ami csak 6 millió Ft-ig véd.

  penzugyifitnesz.hu/nagy-broker-osszehasonlitas-2019-es-kulfoldi-ingyenes-szamla/

  Ráadásul elvileg a Degiro-nál is lehet TBSZ-t kötni.

  Jó lenne, ha bővülne a kínálat, egy pesti lakás árát már nehezen lehet szétoszlatni a KBC-Random Capital között.

 • permanens

  IB biztosításra én külön rákérdeztem, ez a válasz érkezett:

  We open accounts for EU residents under IB UK and provide the same protection as for IB LLC clients: interactivebrokers.co.uk/en/index.php?f=2334&p=acc

  Tehát mégis a SIPC vonatkozik ránk is!

 • cassano
  Szerintetek kizárólag forex-re (nem daytrade) is a Tradestation a legésszerűbb/legolcsóbb megoldás?