Interactive Brokers TBSZ Számla?

József küldte át a levelezését az Interactive Brokers-szel, ami szerint állítólag gőzerővel dolgoznak a TBSZ számla létrehozásán.

Fontos, ez az egyetlen forrás, amiben ez elhangzik, ezért készpénznek egyelőre ne vedd. (Ha te is hallottál róla máshonnan, oszd meg a hozzászólásokban.)

Ha igaz a hír, várjuk, mint az epret, sok embert kizárólag a TBSZ számla megléte tart a magyar szolgáltatóknál. (Másik jó hír, hogy már inaktivitási díjat sem számol fel a cég.)

A levélváltás:

Date/Time Sender Comment
2021/09/01 08:08:30  Is TBSZ (Tartós Befektetési Számla) available in Hungary?

On the Hungarian page many links open English pages…is
it not ready yet? Is Hungarian chat support available? Can you provide Hungarian contact?

2021/09/02 11:14:57 IBCS
Kedves x,
Aktívan dolgozunk a TBSZ számlák aktiválásán,
előreláthatólag az idei évben már lesz lehetőség TBSZ
nyitására.
Amennyiben bármilyen egyéb kérdése lenne, kérem
bizalommal keressen minket.
Üdvözlettel
Balázs IBKR
Client Services

Share

50 hozzászólás

 • Usespanner
  Jo lenne ha a Randomon kívül lenne egy másik broker is.
  Ott 36 millió Ft-ig vedett a pénzed, a KBC 7 milliójaval szemben.
  Raadasul az utobbinal maceras az arfolyamokat nézni és tradelni több ETFnel nincs is arfolyam.
 • maveryck
  Jó lenne, a TBSZ nagyon fontos és jó.
  : portfolio.hu/befektetes/20210901/atalakul-a-magyar-brokerpiac-megvette-a-randomot-az-erste-498704
 • maveryck
  Csak érdekesség, az alapító tulajdonos magyar, és büszke is rá. Reméljük, fontosak számára a magyar kisbefektetők. forbes.hu/penz/strategiat-valtott-a-vilag-leggazdagabb-magyar-embere-budapestnek-sokkal-nagyobb-szerepet-ad/
 • én megmondtam
  Semmi gond, majd tekernek egyet kedves jogalkotóink a TBSZ fonalán, hogy az IB-nél ne lehessen nyitni.

  Hasonlóan mint hogy külföldi szolgáltatónál is addig lehetett önbevallásos alapon TBSZ számlát nyitni a NAV szerint, amíg el nem terjedt a híre, aztán onnantól már hopp, nem szabadott. Aki a korábbi “nem hivatalos” jogi tanácsadásuk alapján már megnyitotta, az meg rohadjon meg.

  Szerintem az a külföldi TBSZ csak az Unió miatt került bele, hogy ne mondhassák, hogy a hazai szolgáltatókat előnyben részesítik. Az más kérdés, hogy nem volt egy értelmes ember sem, aki tudta volna értelmezni a jogszabályt. (Meg olyan se, aki értelmesen meg tudta volna írni.)

 • maveryck
  Miklós és Fórumozók! Javaslom mindenkinek (és javaslom, hogy Miklós is javasolja a blogon), hogy indítsunk TBSZ-t kérő cunamit, azaz minél többen kérjük az Interactive Brokers-től a TBSZ-t. 10 másodperc egy email, nem kerül semmibe, és ott is van ügyféligény vizsgálat, értékelés. Ügyfelekből élnek ők is.
  interactivebrokers.hu/hu/index.php?f=48406 (bal oldalon email ikon).
 • AAA
  Plusz infó, hogy eltörölték az inaktivitás büntetését (én legalábbis kaptam erről levelet pár hete/hónapja), ami korábban azért nem volt jelentéktelen összeg éves szinten. Tehát most már van értelme úgyis tartani ott számlát, ha valaki nem kereskedik aktívan. Gondolom kikényszerítette belőlük a piac, mivel sok helyen már a részvények kereskedése is “ingyenes” (olyankor nyilván mással fizetsz). A live adat viszont fizetős továbbra is, szemben pl. a TD Ameritrade-el (ahol amúgy a részvény adás/vételnek sincs már jutaléka), ami persze csak USA-ban van és nem is lehet oda regelni mostanában magyarként.
 • Kristóf
  Írtam nekik én is kb egy hónapja ezzel kapcsolatban: nagyjából azt hogy mi a TBSZ, és ha elérhetővé tennék, akkor az egész magyar piac hozzájuk menne. Sajnos azóta nem kaptam választ. Viszont észrevettem az alkalmazásban hogy bizonyos szavak már magyarul jelennek meg, pl: “Net Liquidation Value” -> “Nettó likvidálási érték”, “Total Cash” -> “Tejles készpénz érték”. Ha megvalósul a TBSZ valószínűleg nem üzleti döntés alapja hanem inkább Péterffy úr jótékonykodása lesz.
 • sgmhgn
  Hoppá, ez jó lehet! Valaki írt a Trading 212 jöveteléről is, vajon náluk is szóba jöhet a tbsz?
 • headset
  “Az más kérdés, hogy nem volt egy értelmes ember sem, aki tudta volna értelmezni a jogszabályt. ”
  Szerintem volt. 🙂
  https://kiszamolo.hu/tbsz-szamla-nyitasa-kulfoldi-szolgaltatonal/#comment-150214
  És ez a komment még a NAV állásfoglalás előtt született.
 • usespanner
  A brit-bolgár Trading 212 a világ egyik legszuperebb brókere, ahol élmény a tőzsdézés.

  De amíg se állami garancia a pénzedre, se TBSZ, se magyar ügyfélszolgálat, igazából csak szórakozásra jó, mint a Revolut vagy a pofátlanul nagy bidask spreadet használó Etoro.

  A részletes hazai és nemzetközi BRÓKER-ÖSSZEHASONLÍTÁST megköszönhetjük Mészáros Péternek:

  penzugyifitnesz.hu/wp-content/uploads/2019/10/Broker-osszehasonlitas-2020-Penzugyi-Fitnesz.jpg

  Ennek alapján a mostmár banki hátterű Random Capital a legtutibb, amit a kissé fejletlen rendszerű Portfolio Broker (ERSTE) követ.

  Sajnos az összehasonlítás nem tér ki arra, hogy melyik bank/bróker az, aki éven túli befektetési hitelt is ad és milyen kamatra, amivel a profitunkat lehetne többszörözni “ingyen pénz” bevonásával.

 • Trader
  Ha jót akartok saját magatoknak, nagyon gyorsan elfelejtitek az olyan brókercégeket, mint az eToro, Robin Hood, Trading212, FxPro, Plus500, még sokáig lehetne sorolni.
  Ezek a cégek nem küldik ki a piacra a megbízásokat, hanem házon belül lekereskedik. Ebből több konklúzió is adja magát:
  Legtöbb esetben nem a valódi piacot látjátok, hanem annak egy házon belüli szimulációját. Ezt nem is kell bővebben kifejteni, ugyebár.
  Teljesen nyilvánvaló érdekellentét áll fenn közted és a brókercég között. Ha te veszítesz, azt a brókercég teszi el.
  Hosszútávú befektetésre még csak-csak használhatók, de semmi másra nem jók.
  Egy komoly brókercég (és az IB ilyen) nem folyamodik ilyen trükkökhöz. Hogy fizetni kell az élő adatokért? Na igen, ez van. Csak a csaló brókerek szoktatták rá az embereket, hogy ilyesmi ingyen van. Meg hogy nincs jutalék. Ja, csak éppen ellened játszanak.
  Szemeket felnyitni!!!
 • Q
  Miklós! Gratulálok, hogy megjelent a cikked a Telexen! Ide a blogra is csinálhatnál neki egy külön bejegyzést.

  40 ezer kilométer villanyautóval, Magyarországon

  telex.hu/gazdasag/2021/09/04/villanyauto-elektromos-auto-mennyibe-kerul-fenntartas-kiszamolo-alapjarat

  Köszi, bár vannak nem általam írt dolgok is benne, ezek egy részétől jobb lett a cikk, viszont van, amitől nem feltétlen. 🙂

 • IB ügyfél
  Az IB-t szeretem és régóta használom, a TBSZ-nek természetesen örülnék.
  Viszont számomra a Brexit után amikor a számlám átkerült az IBCE-re + egy kb. 1 hónappal ezelőtti változás után van egy negatívum:
  Valami miatt csak a “base currency”-be engedi konvertálni az egyéb deviza egyenlegeket, és valami FX CFD-t emleget, hogy azzal lehet devizában spekulálni. Korábban ilyen nem volt, bármilyen devizából bármibe konvertálhattam a forex piaci árfolyamon a devizákat. Ha csak a számlámon levő kápé összegéig tettem, akkor természetesen finanszírozási költségem nem volt, hiszen a saját pénzem tartása nem kerül pénzbe (kivéve negatív EUR kamat miatt 100K feletti EUR esetén, de ettől tekintsünk el). Most viszont más deviza egyenlegemből nem enged dollárt venni (nem base)… Persze vehetek akármit dollárért és akkor majd konvertál, de ez kényelmetlen.
  Magyar brókereknél még mindig sokkal jobb, de…
 • gaborr
  az IBKR is kereskedik “házon belül”, nézz utána: Interactive Brokers Order Routing and Payment for Order Flow
  Disclosure
 • akarki

  Base currencyt barmikor tudsz valtoztatni.
  Nekem van usd, gbp es eur cash osszegem is az ib szamlamon (a supportalt currencykbol lehet).

  Tbsz-szel kapcsolatban, ha abbol indulok ki hogy meg mindig nem sikerult egy magyar GIRO szamlat ossze hozni (huf osszeget meg mindig ide varjak DE62 5011 0800 6231 4128 98), biztos hogy nem lesz iden tbsz naluk.

 • Banditosz
  Interactive brokersnél mekkora osszegig, illetve melyik orszag torvenye alapjan van védve a penzed?
 • wadom
  TBSZ jó lenne!

  Ez az új szabály, hogy csak base currency-re lehet váltani, engem is nagyon zavar. Eddig USD egyenleget tartottam, úgy volt a legtisztább amerikai részvényeket adni-venni. A mostani változás után elég szívás, hogy nem tudom az egyenlegemet forintra váltani és elutalni a bankszámlámra.

  Gondolkozom rajta, hogy HUF base currency-re váltsak. Viszont ha ez azzal jár, hogy állandóan oda-vissza váltás történik kereskedéskor, az úgy elég rossz lenne.

  Akinek HUF a base currency jelenleg, hogy kell elképzelni? Ha veszek a HUF egyenlegből egy USD alapú részvényt, történik egy váltás a háttérben, ez világos. Amikor eladom ugyanezt az USD részvényt, akkor a kapott pénz is visszaváltódik ez a HUF base currency-re? Vagy egy ilyen adás-vétel után lesz az embernek valódi USD egyenlege is?

 • gertitorpee
  A IBKR-es devizaváltás megszűnése, ha tippelnem kéne akkor valami magyar jogi csoda lesz (bár nem kérdeztem őket). Úgy emlékszem a devizaváltogatás a KBC-nél is macerás volt és csak részvényvásárláshoz tudtad megtenni.

  Még van is rá egy nevetséges GYIK bejegyzés: “Jogszabályi kötöttségek miatt, a Befektetési szolgáltatók (így Társaságunk is) devizaváltást csak befektetési szolgáltatási tevékenységhez kapcsolódóan végezhetnek Ügyfeleik számára. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kizárólag befektetési szolgáltatási tevékenységhez kapcsolódóan válthatunk Önnek devizát, azaz biztosítanunk kell a befektetési megbízás megtörténtét”

  Szóval csak a szokásos abszurdisztáni szabályozás. Az más kérdés hogy az ilyen szabályok többsége (pl negatív egyenleggel nem lehet pénzt kiutalni) megkerülhető valamilyen szintetikus tranzakcióval ha nagyon akarod.

 • Csaba
  En mar annak is orulnek, hogy ha lehetne beutalni penzt HUF alapon, mint ahogy korabban is lehetett mig az angol IB-nel vezettek a szamlam.
  A transzfer ota az ugyfelszolgalat vmi katasztrofalis, alig lehet oket elerni, korabban par percen belul felvettek, es eleg alaposan valaszolsztak is a kerdeseimre.
  SIP
 • Genesist
  Sziasztok!

  Korábban (1 hónapja) elkezdtem a számlanyitási folyamatot az IB-nél. A fiók létrejött, viszont később nem fejeztem be és gondolom lejárt valami határidő. A Portálra való bejelentkezésnél elfogadja a felhasználónevemet és a jelszavamat, küld a telefonomra egy megerősítő kódot, majd mikor beírom és belépnék, akkor közli, hogy “Your application has been deleted”. Itt megáll a mutatvány. Ilyenkor mi a teendő? Szeretném újrakezdeni a számlanyitást a létező account alatt, de a fentiek miatt nem nagyon megy. Remélem nem egy teljesen új account nyitással lehet megoldani, mert anyás leszek.

  Köszönöm a segítséget! 🙂

 • gaborr
  BEVA védelem alatt áll, magyar cég.
 • Trader

  Nem erről beszéltem. Más az, amikor ez egy teljesen transzparenssé tett, választható lehetőség, és amikor egy elhallgatott, visszaélésekre alapot adó sunnyogás.
 • Kard
  Az IB mióta elköltözött Londonból nem lehet hozzájuk magyar számlára forintot utalni. Az utalást Németországba kell küldeni, igen a forintot a magyar céghez :). 1 hét várakozás, meg egy nemzetközi utális díj. Kicsit nevetséges 2021-ben.
  Magyarországon a broker cégek valami szabályozás miatt nem forexezhetnek csak a befektetéshez szükséges devizát válthatod. Ezért nem tudsz váltani csak base currencyre. Sajnos ez a másik hátránya a költözésnek.
 • IB ügyfél
  “Base currencyt barmikor tudsz valtoztatni….Nekem van usd, gbp es eur cash osszegem is az ib szamlamon”

  Nekem is van több deviza mindig, a lényeg, hogy kb. 1 hónappal ezelőttig nem volt ilyen korlát, abba váltottam amibe akartam. Devizák közötti “rebalansz” céljából, vagy akár számlaegyenlegeddel forex spekulációra.
  Pl. 20K EURHUF vétel vagy eladás került ~500 forint jutalékba, semmi más díj vagy finanszírozási költség nem volt. Persze margin számlán az egyenlegemen túl is tudtam forex pozit felvenni, akkor is, ha negatív egyenleg lett egy devizából, erre finanszírozás kamatot számolt, de néha az is jól jött.
  Megoldható, de jobb volt.

  “meg mindig nem sikerult egy magyar GIRO szamlat”
  Az eredeti IBKR számlámhoz volt magyar Citis HUF számla, belföldi utalásnak számított (bár nem sokszor használtam). Brexit óta az IBCE óta ez nincs. De Wise ezt megoldja szerintem…

 • IB ügyfél
  bocs, feljebb válaszoltam. Lehet, hgy igazad van és ez valami magyar hülyeség, de ez nem vigasztal, hogy korábban nem kellett trükközni.
  Valóban a kiutalásnál is simán lehetett negatívba menni bármilyen devizával, nekik tökmindegy lehet, ha mínuszba mész, fizeted a kamatot – egész addig, amíg van szabad margin, mehet mínuszba.
  Nem próbáltam még az “FX CFD”-t amit ajánlgat, ha legközelebb forex tranzakciót akarok, majd kipróbálom. De forex szolgáltatóknál az volt a tapasztalatom, hogy finanszírozási költség mindig van a pozikra. (Az alacsony kamatok miatt carry rollover nyereség már nem nagyon létezik, hosszabb távon mondjuk egy EURHUF short tartása is pénzbe kerül, hiába van akár a teljes pozinak megfelelő deviza a számlán. Az IB-nél én szerettem, hogy saját devizával tudtam “forexezni”, rollover díjak nélkül. Vagy mondjuk előre, nekem tetsző árfolyamon váltani.
 • IB ügyfél
  “Akinek HUF a base currency jelenleg, hogy kell elképzelni? Ha veszek a HUF egyenlegből egy USD alapú részvényt, történik egy váltás a háttérben, ez világos. Amikor eladom ugyanezt az USD részvényt, akkor a kapott pénz is visszaváltódik ez a HUF base currency-re? Vagy egy ilyen adás-vétel után lesz az embernek valódi USD egyenlege is?”

  Szerintem ez nem változott, és valódi “Real FX balance” lesz belőle. Viszont ugye itt akkor váltja át, amikor a részvényt venni akarod, ami nem feltétlenül esik egybe azzal, amikor a dollárt megvenném… Régen akkor vettem dollárt amikor nekem tetszett az árfolyam, aztán vettem belőle részvényt amikor tetszett a részvény. Ezt miért kellett elbarmolni…

  A HUF kiutalás nekem is probléma így, de emiatt nem szeretnék HUF base currencyt beállítani – lehet, hogy előbb-utóbb muszáj lesz? Röhej lenne, mivel forintért semmit nem veszek ott, csak váltottam

 • L
  “sok embert kizárólag a TBSZ számla megléte tart a magyar szolgáltatóknál.”

  Miert? Milyen ervek szolnak amellett, hogy ne magyar(orszagon bejegyzett?) szolgaltatot valasszon az ember, amikor tbsz szamlat tervez nyitni?

 • Mexemem
  IB TBSZ most is van, keressétek a Mexem nevű introducing brokert. TBSZ szerződést adnak, megfelel az új NAV értelmezésnek is.
 • asdf
  Érhetetlen okokból erről elfelejtettél írni: portfolio.hu/deviza/20210904/a-vilag-legerosebb-devizaja-lett-a-forint-az-mnb-lepesei-utan-498936?fbclid=IwAR1KArYoXBNLI-JKvA2IXe2ZnzcOv3ToCGfFjgmGx7ZJt64K9BBw1BOSUfU

  Gondolom nem támasztja alá a politikai propagandádat 😉

  Aha. Egyetlen hónapban, ki tudja meddig, a forint erősödött a legtöbbet. Hangzatos cím, hogy sokan kattintsanak.

  Leginkább azért, mert előtte majdnem 3 évig a legpocsékabb deviza volt az egész EU-ban.

  Mennyi is volt a forint 10 éve és mennyi 3 éve?

  Na, most nézd meg az összes többi devizát ugyanezen időtávban: korona, lej, dinár, bármelyiket.

  Mindjárt pezsgőt bontok, hogy nem 400 Ft az euró. A béka valaga alól hatalmas ugrással a béka bokájáig kapaszkodtunk. Majd ha újra 310 Ft lesz egy euró, akkor szólj.

  De írok neked egy hasonló cikket: Júliusban rekordnövekedés volt az albérletek áraiban Budapesten.

  Igaz, azért, mert előtte sokat esett, sőt augusztusban már csökkent. De akkor is, talán évtizedek óta nem volt akkora áremelkedés, mint júliusban.

  Hangzatos? Az. Jelent bármit is? Nem. Még mindig olcsóbb, mint két éve. Ahogy a forint is még mindig túl gyenge.

 • Agi
  Ezt ki tudnád fejteni kérlek:
  “negatív egyenleggel nem lehet pénzt kiutalni) megkerülhető valamilyen szintetikus tranzakcióval”
 • Gábor
  sziasztok, bocsi a kicsit hülye kérdésért, de nem értem miről szól a cikk. mi az a tbsz, miért jó, stb. tudnátok irodalmat linkelni hozzá, vagy pár sorban leírni, hogy képbe kerüljek?

  köszi!

  öt év után nem kell kamatadót fizetni.

 • @aujjobba

  Wise-rol utaltam be eurot, masnap a szamlamon volt.
  Ennek is van koltsege, de megsem annyi mint egy magyar bankbol utalni, gyorsabb is, es normalis arfolyamon valtanak.

  Szemlelteteskent:
  Egyszer osszehasonlitottam az EUR utalast a bankombol es a Revolut-rol.
  A bank 358 forintert valtott egy eurot, es 3-4 napba telt mire megerkezett a penz a cimzetthez, plusz ehhez jott nehanyszaz forint utalasi koltseg.
  A Revolut-on ugyanaznap 350 forintert kaptam eurot, es masnap megerkezett a penz, ingyen.
  Ha bankbol utalsz mar az elejen a valtasi arfolyamon buksz joparezer forintot, a tovabbi koltsegekrol nem is beszelve. Tomeny lehuzas az egesz.

 • Athos
  Szuper a blog, és köszönet a rengeteg hasznos tanácsért, amit itt lehet olvasni, és szégyellem magam össze-vissza, de nem bírom megállni: a TBSZ számla az a Tartós Befektetési Számla számla? 😀 (A CD lemez pedig a kompakt lemez lemez.)

  Még mindig jobb, mint a bacon szalonna… 🙂

 • D

  A kulfoldi szolgaltatok egy reszenel: kisebb a spread, kisebb a jutalek, tobb piacot ersz el, tobb termeket ersz el (opcios piacok stb), alacsonyabb a befektetesi hitelek kamata, stb.
  Ennek baromi egyszeru az oka: a magyar piac kicsi, nem tul gazdag, es korulmenyesen szabalyozott.

  A hazai szereplok mindegyikenel van egy vagy tobb problema: draga (erste), keves a befektetoi vedelem (kbc), nincs tokeeros hatter (eddig az RC, ez a felvasarlassal valtozik), vagy csak kicsik (nevenincs brokercegek, ahol toke sincs, es ki tudja h ujabb brokerbotrany lesz e).

 • Tamás74
  , nem, hanem Tartós Befektetési SZerződés számla
  @Gábor, könyörgök, 21. század negyedénél járunk, google: TBSZ 🙂
 • Kupon
  Tudtommal az IB Central Europe Befektetési Zrt bejegyzés alatt áll, tehát az IBKR sem lesz sokáig nem magyar nekünk. Szóval aki a külföldi székhely (és nagyobb tőke védelem) miatt keres külföldi székhelyű céget, az ennek nézzen utána. A régen 500.000 Dolláros tőkevédelem is 20.000 Euróra olvadt.
 • hovivalvagyok
  lustaport.wordpress.com/2021/09/02/broker-ugyek/
  Érdekes….
 • Alfa
  a politikai propagandázás helyett nézd meg hogy mennyit romlott az euróhoz képest a forint, a zloty és a korona az elmúlt 10 évben.
  Aztán gyere vissza és oszd meg remek gondolataidat.

  https://kiszamolo.hu/kelet-europai-statisztikak/

  https://kiszamolo.hu/elmult-tiz-ev-es-a-szamok/

  “Nézzünk egy másik összehasonlítást: hogyan teljesített a forint, a cseh korona, a román lej és többi környező deviza az euróhoz képest 2010 április közepe óta?

  Az euró 263 forint volt akkor, ma 361 forint, vagyis 37,26%-kal kell többet fizetni egy euróért.

  A korona 26,25 korona/euró árfolyamról 26,35 koronára “gyengült”, vagyis nem változott.

  A zloty 3,86 zloty/euró árfolyamról 4,46 zlotyra gyengült 10 és fél év alatt, ez 15,5%-os gyengülés.

  A horvát kuna 7,26 kuna/euró árfolyamról 7,56 kunára gyengült, ez 4,1%-os gyengülés.

  A román lej 4,14-ről 4,875-re gyengült, ez 17,7%-os gyengülés.

  A bolgár leva 1.9485-ről 1,957-re gyengült (a leva már az euróhoz van kötve talán 2015 óta, így csak egy szűk sávban mozoghat.)”

 • Mr.RTFM
  Birom, amikor egy hithu fideszes megtanulja a propaganda kifejezest a “minden lapra egy szo WC-papirrol” es elkezdi hasznalni.
  Mas szemeben a szalkat, a sajatjaban meg nem latja a gerendatol az erdot, hogy egy ilyen szep kepzavarral eljek 🙂

  A KBC nem csak alacsony tokevedelemmel rendelkezik, de eszelosen draga is lett.

  100.000 EUR lesz az bet.hu/Befektetok/Szabalyozas/Befektetovedelem ami persze igy sem olyan jo mint az 500.000 USD volt.

 • IB ugyfel
  Miert nem lehetek egy masik orszagban IB ugyfel? Sokaig az voltam, Brexit miatt hazahoztak IBCE-be amit en nem kertem, es ahol kapom a sok magyarokra ervenyes marhasagot.
  Nem kell magyar ugyfelszolgalat, akar forint beutalo szamla se (amugy is sokkal jobb forint beutalas volt IBCE elott). Nem kell BUX hozzaferes se. Nem kell magyar BEVA vagy mi.
  Miert nem engednek egy masik orszagban szamlat nyitni?
  Ha bemegyek az osztrak Unicreditbe, az se fog hazairanyitani a magyarorszagi Unicredithez.
  Van meg masik EU orszagban IB? Mi lenne, ha EU polgarkent odamennek, hogy en naluk akarok szamlat? Egyenlo elbanas erre nem jo?
  Kicsit felnagyitom, azert nekem meg boven OK, de ha sok magyar marhasagot bevezetnek, mint ez a devizavaltas korlat….
 • Scorpion
  @ib-ugyfel:
  Eu-n belül lehetsz más IB entitás ügyfele is, viszont ott is 20.000 EUR a befektető védelem mint pl a KBCnél, EUn kívül nem (sajnos az amerikai 500.000 USD védelmet nem tudod kihasználni sehogy sem)

  Ha kimehet a link akkor itt egy IB állásfoglalás róla:
  osztalekportfolio.com/blog/2021/01/15/biztonsagban_vannak_a_reszvenyeid_tisztazzunk_egy_komoly_felreertest

 • envagyoken
  “Tudtommal az IB Central Europe Befektetési Zrt bejegyzés alatt áll, tehát az IBKR sem lesz sokáig nem magyar nekünk. ”

  Nem, nem áll bejegyzés alatt.
  Már 2020 októberében bejegyezték.
  Az ügyvezetői kibővítéseket, meg a részvényértéket meg 2021 márciusban.

 • envagyoken

  Erre jó CAPTRADER.
 • L

  Koszi!
 • IB ügyfél
  “Erre jó CAPTRADER.”

  Bocs, de nem értem, mire jó a Captrader? A google szerint (brokerchooser.com/compare/captrader-vs-interactive-brokers) az IB több pontot kap általában, és a Captrader egyik gyengesége a “High forex fees”.
  Na most én pont azért ágáltam picit, mert a korábbi király ide-oda váltok forex árfolyamon helyett most “csak” az van, hogy forex árfolyamon vált akkor, amikor veszek valami más devizában denomináltat, vagy forex árfolyamon visszaváltom a papírok eladása után vagy beutalásból maradt egyéb devizát az alapdevizába. Az már nincs, hogy bármikor bármibe váltok, ill. forex CFD vagy forex futures természetesen van ugyanúgy, utóbbi annak aki nagyobb tételben focizik.

  De ami “csak” maradt, az még mindig jobb szerintem, mint ha a devizaváltás után magasabb (pl. százalékos) díjat kellene fizetnem, ezért még mindig jobb, mint nagyon sok más.

 • Agi
  Az IBCE mai levelében már csak 2022 elejére ígérte. De legalább tényleg dolgoznak rajta!
  Minden ügyfelet értesítenek majd.
 • gyuri
  Sziasztok! Nyitottam számlát az IBKR CE-nél, deviza utalással ki is ment a zseton, de nekem a JP Morgan amerikai fiókjába kellett utalnom. Nem tudtok valami friss infót, nem nyitott e még az IBKR CE magyar banknál (is) számlát? Olcsóbb és gyorsabb lenne a kiutalás. Előre is köszi!
 • Csaszara
  Akit érdekelhet: IBCE-re megy a beutalás Revoluttal, Wise-val és Currencyfairrel is.
 • Sándor
  Csaszara: egy képernyőfotót tudnál küldeni a Revolutos sablonról, hogy dollar esetében hogy töltötted ki?
 • Sándor
  Csaszara:
  Szia, szeretnék Revolutról IB-re utalni USD-t. Az alábbi utalási sabont, hogy töltötted ki?
  i.ibb.co/zZpm83w/revolut.jpg

  Ezt az utalási sablont kaptam az IB-től, csak nem tudom, hogy pontosan mit hova kellene írnom.

  Wire Funds to

  JPMORGAN CHASE BANK, N.A.
  383 Madison Avenue
  New York 10017
  United States

  ABA Routing Number: 021000021

  SWIFT/BIC Code: CHASUS33XXX

  Bank Account Title & Address:
  Interactive Brokers Central Europe Zrt
  Madach Imre ut 13-14 1075
  Budapest
  Hungary

  Bank Account Number: 667378605

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.