119 hozzászólás

 • Jocika
  A pár hónapja vett 5 éves PMÁP-ra jövő februári kamatfizetéskor levonják majd a kamatadót vagy nem? És ha igen akkor minden hátralevő évben levonnák? Mert akkor az csak 3,825%-ot kamatozna.
 • mgpx

  Ha nem TBSZ-re vetted, akkor igen, le fogják vonni az adót az összes hátralevő kamatfizetésből is.
  A kamatadó-mentesség csak a 2019. június 1-től újonnan kibocsátott lakossági állampapírokra vonatkozik, a többire nem.
 • dmry
  dili a köbön:)

  portfolio.hu/befektetes/allampapir/nyugtat-a-kincstar-nem-fogy-el-az-uj-szuperallampapir.3.326685.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

  évi 3-4%-os (mag)infla mellett “áldott” egy lehetőség…:(

 • Dani
  Érdekes, hogy már ennyi fogyott, bár szerintem ez egy kezdeti fellendülés, hosszabb távon ilyen nagy volumen nem várható.
  Begerjesztették a népet és a startpisztoly eldurranásakor mindenki vásárolt aki akart. Minden gazdasági portálról az ömlött,h ez most a csodafegyver, ráadásul még a TV is ezt nyomta.
  Én is vártam, de én inkább PMÁP-ot veszek, az az infla szerintem el fog szaladni ( ha nem is túlzó mértékben ).
 • Szabolcs
  L70
  2019-06-04 at 17:55

  “@Moltiszanti
  Be kell látnod, hogy ez a termék neked túl kockázatos, nem érdemes venned.”

  a nap kommentje 🙂 Mindenesetre igen, mindennek van kockázata, a levegő is mára szennyezettebb, mint az őskorban volt, tehát csak óvatosan szuszogjon mindenki 🙂

 • Szabolcs
  Dani
  2019-06-05 at 10:27

  szerintem a többség eddig várt a kamatadómentesség miatt. én is kb. 85/15 arányban vettem PMÁK/MÁP+-t. szerintem is magasabb lesz az infláció, még ha a ktsgvetés terve szerint 2020-at 2,8%-on letudjuk… aha…

 • Újonc28
  A június 1. után kibocsátott állampapírokra eltörölt kamatadó mentesség miatt jól gondolom, hogy korábbi PMÁP állampapírokat érdemes lehet visszaváltani (hiszen a futamidő végéig kifizetett kamatra illetve a visszaváltáskor keletkező árfolyamnyereségre is ugyanaz a 15%-os adókulcs vonatkozik), és az új kibocsátású PMÁP és MÁP+ -ba fektetni, inflációs várakozástól függően?
 • Herr Riporter

  Én is gondoltam erre. Úgy számoltam, bő 1 év alatt megtérülhet a visszaváltási költség, tehát ha sokáig szeretnéd megtartani, akkor megéri.

 • Erdeklodo
  Jól gondolom, hogy az egyszerre jegyzett államkötvények részben is felbonthatóak és csak a felbontott részre veszik el a kamat? Vagyis nem úgy működik mint az egyszerre lekötött betét.
 • PN
  Lehet valahogy a MÁK-nál az értékpapír számlára webkincstáron kártyás befizetéssel HUF-ot feltölteni? Nem értékpapír vásárlással, hanem csak feltöltéssel?
  Előre is köszi!
 • Attila
  Teljesen új volt számomra az alábbi (régebbi) cikkben található infó. Gondoltam megosztom:
  index.hu/gazdasag/2018/08/21/allam_kontra_bankok_trukkos_penzgyar_a_lakossagi_allampapirokkal/
 • headset

  “Jól gondolom, hogy az egyszerre jegyzett államkötvények részben is felbonthatóak és csak a felbontott részre veszik el a kamat? Vagyis nem úgy működik mint az egyszerre lekötött betét.”

  Az államkötvényekből darabra vásáról vagy ad el az ember. A névérték néhány kötvénynél 1 forint, némelyiknél 10 ezer forint, esetleg 1000 forint. Ennél kisebb részre bontani nem lehet, de akárhány darabot el lehet adni.

  Ahogy itt többször szóbakerült, a kincstár általában olcsóbban veszi vissza a kötvényt, mint ahogy eladta. A különbség 1%, 0,25%, 0% vagy más. A kötvénytől és a naponta közzétett árfolyamtól függően.

  A kamat az eladott kötvényekre is jár. Az utolsó kamatfizetés óta eltelt idővel arányosan.

  A nem eladott kötvények természetesen tovább kamatoznak.

 • Erdeklodo

  Köszönöm szépen!

 • Szilveszter
  : úgy is működhet a dolog, hogy bankkártyával veszel a webkincstáron keresztül a leghamarabb lejáró DKJ-ből, és így pár nap múlva már HUF lesz a számládon. Remélem még kapható DKJ, nálam tavaly még működött így.
 • Herr Riporter
  Mitől van az, hogy a webkincstár bizonylatában a nettó kamat nem a bruttó kamat 85%-a, hanem több?
  Tudja valaki?

  Köszi szépen.

 • Dani
  Sziasztok!

  Jól sejtem, hogy az új PMÁP-nál a most szeptemberi esedékesség azt jelenti, hogy a kamatot kiutalják saját-vagy pénzszámlára és a kiutalt kamatból újra kell vennem papírt (ha akarok?).
  Tehát itt nem fektetik be automatikusan újra, mint a MÁP+-nál.

  Köszi

 • nyman
  529 milliárdot jegyeztek az elsőből.

  portfolio.hu/befektetes/allampapir/brutalis-roham-az-uj-szuperallampapirert-megvan-mennyi-fogyott-el.327435.html

  Gondolom az elmúlt pár hónapban sokan erre tartalékoltak. Illetve már rövid távon is versenyképes “megtakarítási számlákkal”, így elképzelhető, hogy sokan egyszerűen áttették azt a pénzt is, ami pár hétig nem kell.

 • örök körök

  Jól gondolod, de (ha jól rémlik) kamatforduló előtt 30 nappal beállíthatod webkincstáron, mi legyen a kamattal. Akár újbóli lekötést is tudsz így kérni az aktuálisan elérhető PMÁP-ba, nincs “üresjárat” amíg te be nem lépsz és le nem kötöd.
 • Dani
  @örök körök

  Köszi, akkor ez nekem mégis úgy hangzik, hogy ha így rendelkezem ahogy mondod, akkor tul.képp automatikusan vásárolva lesz a kamatból, ergo olyan mint a MÁP+.

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.