Kvázi ingyen bankszámlák belépési bónusszal

2024-03-20
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Sokan szeretnének spórolni a bankköltségeken és ezt jól is teszik. Viszont nem biztos, hogy az olcsó csomagokra kell feltétlen utazni, esetleg bevállalni magas, havi 700-800 ezer forintos jóváírást.

A legtöbb bank komoly belépési bónusszal várja az ügyfeleket, olyan magas bónuszokkal, amiből sok évig kijön az összes bankköltség. A megnyitást már otthonról is elvégezheted, ha van egy tableted vagy kamerás számítógéped.

A bankváltást segíti az egyszerűsített vagy egyablakos bankváltás lehetősége is, részletek erre.

Vagyis nem kell lustaságból vagy rosszul értelmezett hűségből sok évig egy-egy banknál maradni.

Ha ingyen számla kell, még külföldi fintech cégekre sincs feltétlen szükséged, amikkel könnyen meggyűlhet a bajod és sok sikert utána az ügyintézéshez.

Biztos, hogy a Wise kell neked?

(S ma már nem is kell férjnek-feleségnek külön számla, hiszen a bankkártya végtelen számban klónozható mobiltelefonnal, az egyetlen bankkártyát akár 5-6 telefonra is fel lehet telepíteni fizetéshez.)

Az Unicreditnél most 35 ezer forintot adnak, ha új számlát nyitsz és oda érkezik legalább havi 300 ezer forint jövedelem (Mobil Aktív plusz számlacsomag). Pluszként fél évig nincs havi díj, utána is csak 308 forint, ha továbbra is érkezik rá a havi 300 ezer forint. A kártya az első évben ingyenes, utána viszont évi 8.608 Ft. Az utalások mobilalkalmazáson keresztül díjmentesek.

35 ezer forintból bő három évig költségmentes lesz a számlád, ha érkezik oda havi 300 ezer forint. Igazából a kártyadíj a rengeteg évente. Tipp: nyiss Wise számlát ingyenes kártyával, itt mondd le a kártyát egy év után és mindig utald át a pénzt a Wise-ra, amit kártyáról akarsz költeni, akár több részletben is és használd a Wise kártyádat. Ekkor tíz évig nem lesz számlaköltséged, illetve fedezni fogja a kapott 35 ezer forint.

A Raiffeisennél most 50 ezer forintot kapsz, ha számlát nyitsz. Az éves kártyadíj itt is nagy tétel, 6.600 forint, de például az Aktivitás csomagnál az egyetlen feltétel, hogy havi 133 ezer forintot költs bankkártyával és a kártyadíjon kívül más költséged nincs, csak ha utalsz is, legalábbis a rövid leírás alapján. Hét és fél évig itt is ingyen lesz a számlacsomagod a belépési bónusz miatt. S akár Unicredit csomaggal is kombinálhatod, akkor Wise sem kell az Unicredit mellé. Azért érdemes kombinálni, mert az utalás viszont nem ingyenes az Aktivitás csomagban. De utalsz az Unicreditről és a Raiffeisen kártyáját használod vásárláshoz. Ebben a kombinációban bő hét évig ingyen van a számlád.

Viszont a Díjnyertes csomag lehet, hogy jó neked és arra is jár a nyitási bónusz, de ott 266 ezer forintnyi jóváírás, 20 kártyás vásárlás vagy egy utalás a feltétel. Annál a csomagnál az online utalásra csak tranzakciós adó van, 20 ezer forint feletti részre 0,3%.

A CIB-nél 40 ezer forintot adnak.

Az OTP-nél nem találtam nyitási akciót.

A K&H Bank is ad 40 ezer forintot, ha legalább 150 ezer forint érkezik a számládra, ötször használod a bankkártyád és legalább kétszer utalsz az első két hónapban.

Az Erste-nél 30 ezer forintos díjkedvezményt adnak számlanyitáshoz. Ha érkezik havi 100 ezer forint a számládra, a George díjcsomag havi 400 ezer forint utalásig 990 Ft/hó.

Ha ez kevés lenne, sok banknál még ügyfélajánlási bónusz is van, amivel akár újabb százezer forintot is kereshetsz.

S ha letelik az ingyenes időszak, azaz elmegy a költségekre a kapott belépési bónusz, ki tart vissza attól, hogy bankot válts? (Általában fél-egy évig nem lehet váltani, illetve lehet, csak visszakérik a kapott bónuszt.) Ma már otthonról tudsz számlát nyitni, nem kell sorban állni egyetlen bankfiókban sem.

Van, ahol meg kell adnod az e-mail címed és beleegyezni, hogy ajánlatokkal bombázzanak, de azok úgyis a promóciók között landolnak, ott meg sok vizet nem zavarnak. Ha mégis zavar, ki tiltja meg, hogy egynél több e-mail címed legyen?

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram