Lottóláz

2015-05-20
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Már nem tudom hányadik alkalommal kaptam meg az új lottóklubos hirdetést, miszerint most ingyen beléphetek, sőt még kapok 500 Ft bónuszt is. Ha pedig új embert hozok, 10% üti a markom minden költéséből az idők végezetéig. A lottóklub lényege, hogy közösen játszunk csoportban, így nagyobb eséllyel nyerünk.

A klubot szervező és üzemelő cég angliai cég, de nem lepődtem meg, amikor az angliai cégregiszterből kiderült, hogy egy magyar magánszemély a 100%-os tulajdonosa a cégnek, a székhelye pedig egy szokásos céggyűjtő telep, több száz bejegyzett céggel.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem az első ilyen klub ez, ahol arra buzdítanak, hogy rajtuk keresztül lottózz csoportban és osztozkodtok a nyereményen.

A trükk pofon egyszerű. Kellően nagy számú játékos esetén gond nélkül ki lehet fizetni a nyereményt, hiszen az állami lottócég is csak a szelvényekből befolyt pénz 46%-át fizeti ki és még abból is levonja az adót. Vagyis elegendő játékos mellett a befolyt pénz egyharmadát viszi el a nyeremény kifizetése.

Ha pedig véletlenül beüt a főnyeremény (szerencsére nagy esély nincsen rá), amit már nem lehet kifizetni, akkor elegánsan fel lehet szívódni. Sok ilyen cég keletkezett és szűnt meg az elmúlt évtizedekben.

Persze eszem ágában sincs azt állítani, hogy ez a cég is így akar működni, azért az elgondolkodtató, hogy miből fizeti a 10% jutalékot, intézi a vásárlásokat és kifizetéseket és tesz szert haszonra, ha ezért egy fillért sem kér. Idézem: "A szervező cég nem részesedik a Nyereményekből és nem von le azokból semmilyen jogcímen." Az egész oldalt feltúrtam a költségek után kutatva, a leírás szerint mindössze a banki kiutalás költségét vonják le a érintettektől.

Most vagy feltalálta a cég a csodát, hogy levonás nélkül tud úgy játékot szervezni, hogy még keres is rajta, sőt további 10% beszervezési jutalékot is ki tud fizetni a bevételeiből, vagy valami más van mögötte és akkor csak én nem értem, mi ebben az üzlet.

Hamarosan meglátjuk.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram