Lottóláz

Már nem tudom hányadik alkalommal kaptam meg az új lottóklubos hirdetést, miszerint most ingyen beléphetek, sőt még kapok 500 Ft bónuszt is. Ha pedig új embert hozok, 10% üti a markom minden költéséből az idők végezetéig. A lottóklub lényege, hogy közösen játszunk csoportban, így nagyobb eséllyel nyerünk.

A klubot szervező és üzemelő cég angliai cég, de nem lepődtem meg, amikor az angliai cégregiszterből kiderült, hogy egy magyar magánszemély a 100%-os tulajdonosa a cégnek, a székhelye pedig egy szokásos céggyűjtő telep, több száz bejegyzett céggel.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy nem az első ilyen klub ez, ahol arra buzdítanak, hogy rajtuk keresztül lottózz csoportban és osztozkodtok a nyereményen.

A trükk pofon egyszerű. Kellően nagy számú játékos esetén gond nélkül ki lehet fizetni a nyereményt, hiszen az állami lottócég is csak a szelvényekből befolyt pénz 46%-át fizeti ki és még abból is levonja az adót. Vagyis elegendő játékos mellett a befolyt pénz egyharmadát viszi el a nyeremény kifizetése.

Ha pedig véletlenül beüt a főnyeremény (szerencsére nagy esély nincsen rá), amit már nem lehet kifizetni, akkor elegánsan fel lehet szívódni. Sok ilyen cég keletkezett és szűnt meg az elmúlt évtizedekben.

Persze eszem ágában sincs azt állítani, hogy ez a cég is így akar működni, azért az elgondolkodtató, hogy miből fizeti a 10% jutalékot, intézi a vásárlásokat és kifizetéseket és tesz szert haszonra, ha ezért egy fillért sem kér. Idézem: “A szervező cég nem részesedik a Nyereményekből és nem von le azokból semmilyen jogcímen.” Az egész oldalt feltúrtam a költségek után kutatva, a leírás szerint mindössze a banki kiutalás költségét vonják le a érintettektől.

Most vagy feltalálta a cég a csodát, hogy levonás nélkül tud úgy játékot szervezni, hogy még keres is rajta, sőt további 10% beszervezési jutalékot is ki tud fizetni a bevételeiből, vagy valami más van mögötte és akkor csak én nem értem, mi ebben az üzlet.

Hamarosan meglátjuk.

Share

57 hozzászólás

 • okoska
  nos nem tudom melyik “cégről” van szó konkrétan, de az egyiknél nincs trükk: heti 126 szelvény négy héten keresztül, az 113400 Ft költség, míg a 45 tag fejenként 4990 ft-ot fizet, ami 224 000 Ft, ~ 110 000 Ft- tal több tehát a befizetés, mint amit szelvényekre költenek.

  Mondjuk inkább menjenek kaszinóba, ott sokkal többet nyerhetnek hasonló valószínűséggel…

 • kanguru
  Egyszerű a dolog: Magyarországon MINDENKI csal, politikustól a betegszállító cégig!!!
 • Kiszamolo
  Ezzel nem lenne bajom (még ha balek is, aki ennyire nem tud számolni), de itt semmi ilyenről nincs szó.
 • Kiszamolo
  Ez butaság.

  Te például mit szoktál csalni?

  A házastársad miben bűnös?

  A rokonaid miért mennek börtönbe?

 • okoska
  az a baj, hogy a posztból nem derül ki, hogy pontosan miről van szó…

  én csak beírtam a keresőbe a sokszor említett “lottóklub”-ot, amit találtam ott így működik, állítólag.

 • L70
  A 90-es években meghívtak egy szeánszra a SZOT székházba, emlékszem, ahogy a színes öltönyös menő urak magyarázták, hogy majd együtt megnyerjük a főnyereményt. Mert ugye a pénz a semmiből keletkezik. Akkor is volt jópár balek, aki belépett, és most is lesz. Én egyiket sem sajnálom, szerintem egyfajta természetes kiválasztódás ez is, amikor a butaság találkozik a kapzsisággal, és lúzer lesz valaki.
 • Karcsibácsi
  Egyértelműen arra megy ki a játék, hogy a sok szelvénnyel nagyobb valószínűséggel nyerhet nagy összeget – és akkor jön a felszívódás…
 • Kiszamolo
  Ha te még nem kaptad meg a meghívót öt helyről, mázlista vagy.
 • Zsoca
  Nem pontos a megfogalmazásod, nem csalni akar mindenki, csak “ügyesnek” lenni, “okosba” megoldani. Egyszer kipróbálhatnák az emberek milyen az amikor normálisan egyenesen csinálom végig azt amit kell, meglepődnének.
  Lásd pénzügyi befektetések, nem ám megtanulom mondjuk a Miklóstól hogyan kell csinálni, aztán gondosan, alaposan végiggondolva befektetek, ááá nem, szólt az ismerős hogy van egy tuti befektetés, valami kunmedia, na azzal lehet sokat keresni, azt csináljad, a portfóliózós meg diverzifikációs baromságokat meg hagyd a hülyékre had szórakozzanak vele. 🙂
 • Gejza
  Én sem kaptam egyet sem, úgy látszik tudják hogy tudok számolni :-). Igaz még (talán) 95 -ben bepaliztak, vettem 3 lottószelvényt az 500M reményében, de azóta sem. Hiába mondom ismerősnek, hogy hosszútávon az 1/3 -át kapja vissza a befizetésének, ő azért lottózik heti 2k -ért … , pedig amúgy nem buta. Ha pusztán matematikailag nézzük 0 szelvény -> 0 esély, 1 szelvény -> 1/44M, stb … A legnagyobb ugrás a 0-1 között van, a többi nem emeli jelentős mértékben az esélyt, tehát 1 szelvény venni megéri. Ha valaki minden áron szerencsejátékot akarna játszani, az inkább külföldön tegye, ott azért nem ekkora a lehúzás, pl. a külföldi fogadóirodák 5% kulccsal dolgoznak, a totóban, lottóban nem vagyok otthon. A kaszinóban még akár játékos előny is előfordulhat blackjacken (21) 0.5%, a ruletten 1 0 -val 2.7% bukás, 2 0 5.4% és mivel nem befolyásolhatjuk az eredményt ez hosszútávon biztos bukás.
 • Stiel
  Ha jól értem (és nekem úgy tűnt, mintha a posztban is ezt írnád), hogy mindenki csak megadja a számait, de nem vesznek szelvényt, hanem a sorsolás után aki nyert volna (2-4 találatokat), azt kifizetik a befolyt pénzből, ezzel gyakorlatilag zsebreteszik a Szerencsejáték Zrt. hasznát. Abból jut a jutalékokra, bónuszokra is. Némi véletlen van benne, kis létszám esetén egy korai 4-es találat problémás lehet, meg persze az 5-ös (de akkor jöhet a felszívódás, ahogy írtátok).

  Mindenesetre ez az egész nekem erősen tiltott szerencsejáték-szervezésnek tűnik (lehet, hogy nem pont így hívják).

 • Promo921
  Tegyük fel egy pillanatra, hogy nem csalás az egész és valóban kifizetnék az 5ös lottó nyereményét. Úgy tudom nagy értékű nyereménynél igazolást állítanak ki, hogy te a pénzt(nyereményt) egy nyereményjátékon nyerted, hogy az adóhivatal felé el tudj számolni vele, amennyiben vagyonosodási vizsgálat vagy egyéb ok miatt szükséges. Ebben az esetben a szerencsejáték zrt. 100 ember részére állítaná ki a nyilatkozatot?

  Egy másik érdekes kérdés lehet jogi illetve adózási szempontból, hogyan lehet a nyereményt szétosztani? Ha én megnyerem az 5 milliárdot, az tiszta sor, hogy nem kell adózni utána, valamint az igazolást is megkapom, de mi van akkor ha a családnak is juttatni akarok belőle? Lehet-e / érdemes-e a nyereményt eleve úgy igényelni, hogy 2-3-4en nyertük közösen, igy elkerülve az ajándékozási illetéket?

 • antic
  A lottó már önmagában egy iszonyat nagy lehúzás.

  A hármas találathoz az esélyed 1:1280, a nyeremény pedig, múltkor megnéztem, a szelvény árányak 70 szerese volt….

  Ez is jól mutatja, hogy milyen ostoba nép vagyunk….velünk bármit meg lehet csinálni.

 • Zabalint
  Én eleve sosem értettem mi értelme a közösségi lottózásnak. Hiszen a játékosok szemszögéből negatív várható értékű játékról van szó, tehát nagyban, sok ember, sok szelvénnyel semmivel nem lesz jobb, mint kicsiben. Közösségi alapon a pozitív várható értékek, de nagy kockázat esetén lenne értelme szervezkedni.
 • Kiszamolo
  Antic, igen, erről is akartam írni, hogy nem csak az a haszon, hogy csak az egyharmadát kell kiosztani, hanem még annál is kevesebbet a felosztási kvóták miatt.
 • kanguru
  Oké, hagyjuk a csalás témát: csak elvétve akadnak néhányan. Azt hittem, a cikk is ezért íródott…
 • pushup
  szerintem két lehetőség van:
  – az első, hogy átkúrás, ahogy írtad
  – a második … nem, mégis inkább az első
 • pushup
  antic: én meg ezt nem értettem sosem. a hátamon a szőr felállt, amikor a banyatankos mamikák meglapogatják egymás hátát és versenyt bizonygatják, hogy átkúrás a lottó, mert csak az állam (nyilván ők még akkor szocializálódtak, amikor minden, ez is csak állami lehetett) jár vele jól. hát mé’, hogy kéne? a szerencsejáték erté tegyen bele pénzt? a dolgozóii dobják össze a nyereményalapot?
  persze, hogy a játékban egy biztos befutó van: ők
  ettől még a játék lehet win-win. nem minden mérhető forintban
 • btm
  2015-05-21 at 07:57

  Ez butaság.
  Te például mit szoktál csalni?
  A házastársad miben bűnös?
  A rokonaid miért mennek börtönbe?”

  Hogy mi számít csalásnak? Honnan kezdődik a korrupció? Mi a lopás?
  Amikor a polgár a szerelőtől nem kér nyugtát. Amikor a tömegközlekedésen bliccel valaki. Az orvosi hálapénz. A munkahelyről hazavitt nyomtatópapír. Stb. Hasonlók miatt persze még senki nem megy börtönbe, csak szélesítik az “érintettek” körét.

 • L70
  Mi sem lottózunk sosem. Azaz, emlékszem, hogy évekkel ezelőtt vettünk 1, azaz egy darab lottószelvényt. Egy esküvőre voltunk meghívva, és a menyasszonytánc előtt egy kitöltött lottót kellett bedobni.

  Nem akartam …-ön szúrni magam, hogy pont a miénkkel nyernek majd egy ötöst, ezért megtettem még egy szelvényen ugyanazokat a számokat.

  Nem nyertünk…

 • Oscee
  ezekkel a valoszinusegszamitasi ismeretekkel azert egy erettsegire se neveznek be a helyedben 🙂
 • okoska
  azért ahogy nő a főnyeremény mértéke, úgy egyre inkább megéri. Ha majd (pár hét múlva) 7 milliárd fölé megy, akkor elérheti a nyeremény várható értéke a szelvény árát, azaz a 225 forintot is 😀
 • antic
  pushup: A szerencsejáték Rt. durván visszaél a monopóliumával….Ennek ellenére magyarok 100 ezrei (nemcsak agymosott nyugdíjasok) hagyják ott a pénzüket (lehet úgy érzik nem fizetnek elég adót)

  Sportfogadásra és Lottóra is lenne alternatíva online sokkal jobb ár/érték arány mellett, de az ostoba prolinak a magyar lottó kell….

  Ha én azt mondanám, hogy játszunk 1.6 szorzóval pénzfeldobást játszana vki velem? Nem.
  Ha a Szerencsejáték zrt kínál hasonló fogadást akkor tömegek lesznek vevők rá…sajnos menthetetlenek vagyok, megérdemeljük a sorsunkat…

 • Géza
  én nem kaptam ilyen ajánlatot (én még mindig a floridai ingatlan hirdetéseket kapom 10% hozam a kiadásból + 10% értéknövekmény, és azt írják, hogy ez fix)

  Németországban van olyan lottózó cég, aki kér ugyan jutalékot, de ezért ad is valamit. Nem találomra x-eli a számokat, hanem egy folyamatosan fejlesztett tudományosan megalapozott algoritmussal generálja a tippeket, így nagyban megnöveli a nyerés esélyét 🙂

 • Zabalint

  “Németországban van olyan lottózó cég, aki kér ugyan jutalékot, de ezért ad is valamit. Nem találomra x-eli a számokat, hanem egy folyamatosan fejlesztett tudományosan megalapozott algoritmussal generálja a tippeket, így nagyban megnöveli a nyerés esélyét :-)”

  Nincsen olyan tudományos módszer, amivel növelni lehetne lottónál a nyerés esélyeit. Minden kombinációnak ugyanannyi az esélye és független a korábbi nyertes számoktól. Az ilyen algoritmus kb. annyira tudományos, mint az asztrológia….

 • Körtefa
  Esetleg a nyeremény várható értékét lehet így növelni, hogy kizárjuk pl. a dátumokat, gyakori számokat stb. Így ha véletlen nyer is az ember, nem feltétlen telitalálattal, akkor az a nyeremény nagyobb összegű lesz, mint “általános esetben”.
 • Kálmánka
  A lottó a szegények adója.

  Persze azokat is megértem, akik szeretnének arról álmodozni egész héten, hogy mi lenne, ha nyernének milliárdokat. Ehhez pedig kell venni legalább egy szelvényt, ha nem játszol, nem hiteles az álmodozás.

  Egy szelvény árán sokan leginkább kellemes perceket vesznek maguknak, nem is rossz ár/érték arány mellett.

  Én is szoktam álmodozni néha, de rövid időn belül megijedek, hogy ez mekkora teher lenne, és inkább hagyom a francba az egészet.

  Ja, és bocs, hogy nem az eredeti témához szóltam hozzá 🙂

 • Stiel
  (Bocsánat, csak félek, hogy elsikkad, pedig a fenti felvetésemre szívesen látnék reakciót.) Szóval nem pont az történik, amit leírtam?
 • Gejza
  Megmondanád mi a win a játékosoknak abban, hogy a befizetett pénz 4x% -át osztják vissza és abból még 20% adót is vonnak? Így jön ki az 1/3 -ad. Az hogy páran nyernek négyest, ötöst? Statisztikailag elhanyagolható.

  Mi nem stimmel? Amúgy fejből írtam, tehát akár lehet rossz is. A lottóban 1/43.949.268= 0,00000002275 az esély, ha ezt megkétszerezed, megszázszorozod az is szinte semmi, de a nullához képest amikor egyáltalán nem nyerhetsz ez óriási szám. Rulettnél 36 számra van kiszámolva a nyeremény, pedig 37 vagy 38, a leglehúzósabb helyeken 39 szám van. BJ -t azért nem szeretik a kaszinók, mert ott a játékosoknak előnye van, főleg ha számolja a kártyákat, ezeket ki is szokták tiltani. Írtam más számot?

  Mivel 2 húzás teljesen független egymástól nincs algoritmus, ezért nem lehet nyerni pl. tét duplázással, mert akár végtelen sorozat is lehet (elvileg).

 • cabala
  A lottó adó azoknak, akik rosszak matematikából.
 • Stiel
  “A legnagyobb ugrás a 0-1 között van, a többi nem emeli jelentős mértékben az esélyt,”

  Hát de. 2 szelvénnyel pontosan 2x akkora esélyed van a főnyereményre, mint 1 szelvénnyel (feltéve, hogy nem ugyanazt az 5 számot jelölted meg a 2 szelvényen, de annak amúgy sincs értelme). És engem az is zavar, hogy várható értéket sehol sem számolsz. Persze még az sem írná le teljesen a játékot, de azért a puszta nyerési esélynél többet mondana.

 • Mreg
  Ha már közösségi lottózás, akkor érdemes meggondolni, hogy pontosan mikor és hogyan érdemes egyáltalán? Ez a cikk erről szól:
  duplapluszjo.blogspot.hu/2015/02/megeri-kozossegi-lottozas-vagy-sem.html
 • Hold
  Ezer bocsi, tuti rossz helyen hozom fel ezt a témát. Nyugodtan irányítsatok át. A címkék között leginkább az átverés szó illene szerintem az én témámhoz, de ott nagyon régi bejegyzések voltak, ezért inkább ide írok. Tisztelt Kiszámoló és Olvasók! Tavaly indult be ez az üzlet és állítólag nem sima MLM, hanem “forradalmian új modell”. fgxpresshungary.com/
  Ki akartam próbálni a terméket, de ezzel együtt már a sűrűjébe akartak rántani, ezt visszataszítónak tartom. Nekem már a normál MLM-mel kapcsolatban is komoly fenntartásaim vannak (az MLM hívők erre azt mondanák, hogy előítéleteim), de ha meghallom, hogy ez már egy új rendszer, csak még jobban viszolygok. Vagy ez most valóban “forradalmian új modell”? A háttere mondjuk jobb, mint a legtöbb MLM cégé, de az üzleti modell mitől jobb? Köszi előre is a választ!
 • Eltévelyedés

  Látatlanban mondom, 100% biztonsággal: Ez ugyanaz a a régi lehúzás.
 • mtoma73
  Átverés. Ha röhögés nélkül el tudod olvasni pl. a Powerstrips tapasz leírását, akkor nem átverés.
  Én nem tudtam. Szerintem amiben fitoplankton és elemi germánium van az tuti átverés.
  A fitoplanktonra ezt írja:
  “A fitoplanktonok egysejtű élőlények..”
  Később:
  “A fitoplankton, más néven “Super Food” (szuper étel) a NASA, és számos tudományos tanulmány szerint a legfontosabb élelmiszer növény a világon”.
  Na most akkor élőlény vagy növény?
  Egyébként 1 évvel ezelőtt az alga volt a “Super Food”, biztos jövőre is lesz egy.
  Hülyeség az egész.
  A kompenzációs terv menü alatt levő jutub videóból másfél percet bírtam nézni. A videó elején a nőnek a képe egy jutub videóból van screeen capture-ölve, és nincs kivágva a kép, rajta van a jutub videólejátszós keret. :DDDD
 • mtoma73

  Biológia 1-es magamnak. A növény is élőlény. Ettől függetlenül hülyeség az egész.
 • antic
  Mivel a nyeremény a kockázathoz viszonyítva nevetségesen alacsony (70X pénz, 1:1280 as valószínűségre hármas esetén) így ha több szelvénnyel játszol, átlagban többet buksz, mint egy szelvénnyel…
 • Lomnici Tamara
  Szeretem a szerencsejátékot és nyertem is már (többek között egyszer egy Las Vegas-i utazást), így bennem nincs meg az eleve elrendelt szkepticizmus, de azt vallom, hogy ésszel kell csinálni, mint mindent. Olvasson utána mindenki Joan Ginther ténykedésének, aki abszolút tudatosan hozta össze a millióit, de van magyar versenyző is: origo.hu/techbazis/mobil/20070607kijatszottak.html .
 • Promo921
  (feltéve, hogy nem ugyanazt az 5 számot jelölted meg a 2 szelvényen, de annak amúgy sincs értelme)

  Ha több 5 találatos van, akkor előnye van annak, aki több szelvénnyel játszotta meg ugyan azokat a számokat 🙂

 • Stiel
  OK, ez igaz, de azért erre nem játszanék. 🙂 Marabunak volt egy idevágó karikatúrája régebben: két fickó jön ki a bankból, mindkettő kezében három emelet magas pénzhalom, de közben a válluk felett mérgesen nézik a másikat… 🙂
 • KPÁ
  “Megmondanád mi a win a játékosoknak abban, hogy a befizetett pénz 4x% -át osztják vissza és abból még 20% adót is vonnak? Így jön ki az 1/3 -ad. Az hogy páran nyernek négyest, ötöst? Statisztikailag elhanyagolható. ”

  A (forintban kifejezett) várható érték nem minden, gondolj csak a biztosításra, ott is negatív szám jön ki, mégis, értelmetlen lenne?

  (A trükk ott van, hogy a “pénztudatunk” nem lineáris, érzésre 10- és 20millió Ft között kisebb a különbség, mint 0 és 10millió Ft között. Vagy egy másik példa: ha elhagysz öt forintot, érzésre _pont_ugyanannyi_ pénzed lesz, mint előtte. Ha ezzel az “érzésösszeggel” számolsz várható értéket (ami persze már egyénfüggő), az kijöhet pozitívra is.)

 • KPÁ
  @poszt: amúgy pont nem értem az egész lottóklub logikáját. A szerencsejáték ugye arra épül, hogy kis eséllyel ugyan, de nyerhetsz nagyon sokat, míg nagy eséllyel meg veszítesz egy kicsit. Társulni meg azért érdemes, mert a kis valószínűségű, extrém események sokkal kevésbé érintenek (ld. biztosítás, kockázatközösség). Nekem úgy tűnik, hogy a két dolog erősen üti egymást…
 • pushup
  @Geza: itt fntebb írta valaki: 200 forintért megveszed a lehetőségét, hogy valami minimális alappal álmodozz a hamarosan megnyert milliárdjait elköltéséről. és ez kitart egy hétig. használhatod lefekvés előtt, buszmegálóban, liftben, céges mítingen. ennél a mozijegy, a cigi, a sör (egy hétre) mind drágább és pont ugyanannyi a haszna.
  ha ezen felül még nyersz is (van rá minimális esély), az csak hab a tortán.
 • antenna
  Nem kéne így elengedni a nyereményeket. 4.8 milliárd Forint a legtöbb ember számára értelmezhetetlen, felfoghatatlan. És ha valaki 3-500 millióból nem tudja megoldani a saját és a családja anyagi gondjait, biztonságát, az 3-5 milliárdból sem fogja. Rengeteg lottónyertesről hallani, hogy pár év alatt elpárolgott a pénze, rosszabb helyzetbe került, mint előtte volt.
 • studkell
  Promo921: az “ugyanaz” egy szó. Bocs, csak annyira terjed ez a hülyeség. Legalább egy ilyen értelmes blogon szabjunk neki gátat.
 • Zabalint
  Sokan írták, hogy a lottóval álmot veszünk. Ez igaz, én is szoktam néha venni, csak én olyan “beteg” vagyok, hogy ilyenkor nem arról álmodok, hogy hol nyaralnék, milyen helyekre mennék, milyen autóm lenne, hanem hogy mikbe fektetném ezt a vagyont. Szerintetek ez normális? 🙂
 • Laslow
  Ha már Szerencsejáték Zrt, akkor Luxor: a főnyeremény olyan 10-20-30-max 50M Ft, ezt minden héten elviszi valaki, és ekkora összeg épp elég egy család anyagi helyzetének hosszútávú stabilizálására. Nem túl kevés (mit érünk hosszú távon 100e Ft nyereménnyel?), de nem is túl sok (nem mindegy, hogy 30 milliót nyerek, vagy 3 milliárdot? Az előbbi tán még jobb is, kevésbé forgatja fel, inkább csak javítja az ember hátralévő életét.)

  Apropó, más is észrevette, hogy trükközés nélkül elérhetőek a korábban idehaza letiltott külföldi sportfogadó oldalak? Pl. a bet365.com, én azt használom.

 • Toxicwaltz
  Ezek a csoportos lottós cégek a tényleges ár többszörösét szedik be. Ilyen formán el tudom képzelni, hogy nincs benne átverés. Nézem a lottóklub oldalát, 45 embernek vesznek 113400 Ft-ért szelvényt, ami fejenként 2520 Ft lenne, ők pedig 4990 Ft-ot kérnek el. Ez majdnem 100 %-os haszonkulcs.
 • Toxicwaltz
  Ja bocs, most látom, hogy okoska 1. hozzászólása ugyanerről szól. De ez a reklám, amiről írsz, csak azt állítja, hogy nem vonnak le a nyereményből, azt nem, hogy csak a lottószelvények tényleges árát kell az ügyfeleknek megfizetniük.
 • Körtefa
  Annyira (nem) vagy normális, mint én, mert én is a befektetési részen gondolkozom. 😀